Tayfun MARO
Daha ne olsun?
23 Eylül 2024 Pazartesi

Kapitalist sistemde ortaya çıkan ağır bunalımdan dönüş olmadığı anlaşıldıktan sonra, ihtiyaç fazlası olarak değerlendirilen yoksullar sanki imha ediliyor.

Emeğiyle geçinenlerin ve emeklilerin kahir çoğunluğunungeliri hem barınmaya hem beslenmeye yetmiyor. Ya barınmaktan ya beslenmekten vazgeçecek.

Devlete ait huzur evlerinde kalan yaşlıları sokağa atmak için olmalı, oda fiyatları maaşları geçti. Yaşamaktan vazgeçmeleri mi isteniyor?

Devlete ait hastanelerde sağlık hizmetlerinden yararlanmak neredeyse imkânsız. Randevu süresini beklerken hayatta kalmak gerekiyor. Ya da özele gidilecek.

Parası olan aileler çocuklarını özel okullarda okutuyor. Gerisine İmam Hatip yolları… Zaten eğitimin amacı da çocuklara Allah korkusunu aşılamakmış... Sonuç; Lise çağında 3 milyon kadar çocuk eğitim dışında.

Çocuklar ağır yoksulluk koşullarında yaşıyor.Geleceği yitik kuşaklar yetişiyor.

2016 yılı itibarıyla ülkede kayıp çocuk sayısı 104,500 ve 2016 yılından beri kayıp çocuk sayısı açıklanmıyor.2024 yılı 8. ay verilerine göre, 66 çocuk işçi hayatını kaybetti. Çocuk işçi sayısı 1,3 milyon dolayında.

Kadın cinayetleri neredeyse her gün haberlerde yerini alıyor. Yanı sıra, yargıya intikal eden cinsel taciz dosya sayısının 66,000 olduğu açıklandı.

Ülke nüfusunun %60’ı yoksul. Sosyal yardım alan aile sayısı 6 milyona yaklaşıyor.

Yaşamak ağır bir yüke dönüştü. Ve çıkışsızlık suça yol veriyor.

Gündelik hayat şiddet sarmalında… Zorbalar sokakları tuttu. Suç işlemek olağanlaştı. Kuralsızlık tek kural oldu.Yasalar ve kurallar sadece onları tanıyanlar için var.Suç işleyenlerin, yalan söyleyenlerin, karaktersizlerin itibar sahibi olduğu zamanlardayız. Vasatlar zamanının getirdikleri…

Siyaset de umut vermiyor. İktidar ve muhalefet, çıkar guruplarının kontrolünde. Bu koşullarda, siyasetin finansmanından ötesine aklı ermeyen siyasetçiyle yol almak mümkün değil. Siyaset, dostlar alışverişte görsün seviyesinde, magazin kıvamında yapılıyor.

Her şeyin çok ama çok kötü yapıldığı, bütün umutların yerle bir olduğu tükeniş çağında, Araf’ta bekleyen insanlık, tükeniş ile yıkılış arasında oluşan gerilim hattında... İşte, bu bekleyiş insanı korkutuyor.

Katlandıklarımız, çalınan hayatlarımızdır.

Daha ne olsun?

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen 90 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva