Tayfun MARO
CHP’nin İzmir sınavı
10 Şubat 2024 Cumartesi

CHP Genel Merkezi İzmir’i konuşuyor. Cuma günü, Özgür Özel’in daveti üzerine Ankara’ya giden Tunç Soyer ile gün boyu süren görüşmeler, akşam yemeğiyle son buldu.

Yaptığı açıklamaya göre, Tunç Soyer,Özgür Özel’in gelecekte farklı alanlarda birlikte çalışma önerisini nazik bir dille red ettikten sonra, İzmir’de yerel seçimle ilgili endişe, görüş ve önerilerini dile getirdi.

İzmir’de seçimlerin CHP için zora girdiği kimsenin meçhulü değil. Ve yaptığı teklife bakılırsa, bu gerçeği görmezden gelen Özgür Özel belli ki zorda. Ancak Tunç Soyer’e yaptığı teklif ile seçimde İzmir için çalan tehlike çanları arasında Özgür Özel’in nasıl bağlantı kurduğu tam bir muamma. Akıllara ziyan bir durum…

İzmir’i siyasal alanda sıra dışı yapan bir özelliği var; ülkenin üçüncü büyük kenti, 22 yıldır Erdoğan yönetimine direniyor. İktidar nimetlerine sırt çevirerek hayat tarzını savunmayı seçen İzmir, CHP yönetiminin yaptığı “çantada keklik” muamelesine rağmen, yönetimi muhatap almadan oyunu verdi. 

Gelin görün ki bu defa, değişim niyetine kobay muamelesi yapılan İzmir oldukça tepkili ve bu tepki, oy tercihlerine yansıyor. İzmir’in AKP’ye geçmesi kimseyi şaşırtmayacak.

Bu gidişat, haliyle belli çevrelerde rahatsızlık yaratıyor. Başta, AKP’nin ekonomideki önceliklerinden rahatsız olan sanayi burjuvazisi olmak üzere, Batı Bloku ile birlikte hareket eden çevreler, durumdan rahatsız. Hele hele, İslami normların seküler topluma dayatıldığı şu günlerde, laisitenin sembol şehri İzmir’in AKP’ye geçmesi…

Dahası, Avrupa Konseyi tarafından Tunç Soyer’in Avrupa Konseyi Bölgeler Meclisi Başkanlığına getirilmesi, CHP tarafından yok sayıldı.

Gerçek yürüyor, zaman kalmadı, bu gidişi durdurmak için bir hafta var.

Sonuç olarak, CHP için İzmir’de yolun sonunu işaret eden bu gidişi tersine çevirecek tercih, Tunç Soyer ile yola devam etmektir.

Tunç Soyer, birinci beş yılda başlattığı altyapı yatırımlarıyla ikinci beş yılda göreve devam etmeyi zaten hak etmişti. Hak ettiğini kendisine geri vermek o kadar da zor bir karar olmamalı. Yoksa, kurultay hesaplaşması uğruna Tunç Soyer’i tasfiye etmenin ağır bedeli olacak.

Acı gerçek; İzmir, altın tepside, Erdoğan’a sunuluyor.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa üzüm 14 Şubat 2024 Çarşamba 20:55

İzmirimizin geleceği için yaptığınız tespitleriniz çok doğru tespitler umarım bu yanlıştan dönülür.

Yorumu oyla      2      1  
Serdar Şahinkaya 11 Şubat 2024 Pazar 08:34

Müthis tespitler. Yürekten kutlarım.

Yorumu oyla      3      3  
Sema Altan 11 Şubat 2024 Pazar 08:30

Aynen katılıyorum,,İzmir de CHP li seçmen küskün.Ve Sandığa gitmeyecekler çok.Tabanı dinlemeyen yerine gelecek gidenle kiyaslanamayacak durumda olan birini İzmir kabul etmez.Sol ve DEm olmadan kaydedilecektir.Sandiga sahip çıkamazsınız!

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva