HABERLER>YAŞAM
7 Ağustos 2015 Cuma - 15:35

Suriyeli Ahmed’in en mutlu günü: Annesinin kalbi…

İzmir'de bir lokantanın önünde mendil satmaya çalıştığı sırada darbedilen Suriyeli çocuğun annesinin delik kalbi tedavi edildi. Ahmed, “Annem iyileştiği için çok mutluyum" dedi. Annesi ise "Suriye'deki hastanelerde bir şeyimin olmadığı söylendi. Türk doktorlarına, hayırseverlerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Suriyeli Ahmed’in en mutlu günü: Annesinin kalbi…

İZMİR - İzmir'de bir lokantanın önünde mendil satmaya çalıştığı sırada esnaf tarafından darbedilen Suriyeli Ahmed Hamdo'nun annesinin delik kalbi, kapalı yöntemle yapılan ameliyatla kapatıldı.
 
Basmane Meydanı'nda mendil satmak isterken esnaf tarafından darp edilmesiyle kamuoyu tarafından tanınan Suriyeli Ahmed Hamdo'nun yaşadığı olay, annesinin şifaya kavuşmasına neden oldu.
 
Hamdo'ya yardım eden hayırseverlerin, kalp rahatsızlığı bulunduğunu öğrenerek hastaneye götürdüğü küçük çocuğun annesi 36 yaşındaki Gassun Abid Hamdo, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kapalı yöntemle yapılan ameliyat sayesinde sağlığına kavuştu.
 


Kardiyoloji Servisi Başasistanı İbrahim Susam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kalp deliklerinde iki tip tedavi yönteminin olduğunu, bunlardan birinin açık halde yapılan diğerinin ise kasıktan girilerek gerçekleştirilen ameliyatlar olduğunu anlattı.
 
Anestezi uygulamadıkları Suriyeli kadının uyutulmadan sağ kasıktan girilerek yarım saatte kalbine "şemsiye" yöntemiyle müdahale ettiklerini ifade eden Susam, "Kalpteki yaklaşık 3 santimetrelik delik iki tarafına şemsiye cihazı yerleştirilerek kapatıldı. Şemsiye hem sağ hem sol kulakçıktaki bölümleri kapatıp kan geçişini engelliyor, bu özel bir cihaz. Operasyon yaklaşık yarım saat sürdü. Hastamızın durumu gayet iyi. Bundan sonra normal yaşantısına devam edecek. İstediği zaman taburcu olabilir" diye konuştu.
 
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Öner Özdoğan ise doğuştan kalp deliği olan genç kadının bu rahatsızlığına müdahale edilmemesi halinde ilerleyen dönemde hayati sağlık sorunlarının ortaya çıkabileceğine işaret etti.
 
Hastanın kalbinin rahatsızlığı nedeniyle büyümeye başladığını ifade eden Özdoğan, erken müdahalenin önemine dikkati çekti.


 
ANNESİNİN BAŞINA GÜL YAPRAKLARI SERPTİ
Oğlu Ahmed ile birlikte mendil satarak evini geçindirmeye çalışan Halepli Gassun Abid Hamdo ise Suriye'de halsizlik, kalp ağrısı şikayetiyle hastaneye gittiğini ancak bugüne kadar herhangi bir bulguya rastlanmadığını anlattı.
 
Oğlunun başına gelen olaydan sonra kendileriyle yakından ilgilenen AK Parti Konak Belediye Meclis Üyesi Sait Baştaş'a teşekkür eden Hamdo, "Suriye'deki hastanelerde bir şeyimin olmadığı söylendi. Hep ilaç verip eve gönderiliyordum. Türk doktorlarına, hayırseverlerine çok teşekkür ediyorum" dedi.
 
Hastanedeki odasında ziyaret ettiği annesine gül götüren Ahmed Hamdo da çok mutlu olduğunu söyledi. Annesinin başından gül yaprakları saçan Hamdo, "Annem iyileştiği için çok mutluyum. İstediği her şeyi alacağım" dedi.
 
AK Parti Konak Belediyesi Meclis Üyesi Baştaş ise Ahmed Hamdo'nun başına gelen olaydan sonra aileyle yakından ilgilendiklerini, annenin hastalığını öğrendikten sonra getirdikleri hastanede ameliyat edildiğini ifade etti. Baştaş, Ahmed'in başına gelen olayın hayırlara vesile olduğunu kaydetti. (a.a)

 
İzmir’in tarihi iskelesi kapanıyor
 
Milli kalecinin acı günü: Anneye veda…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İki kişinin ölümüne neden oldu, helallik istedi!
İzmir’in Narlıdere İlçesi'nde, yönetimindeki otomobille çarptığı araçta ...
İzmir'de yıldırım 5 hektar ormanı kül etti
İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde, akşam saatlerinde başlayan yağmur ile birlikte ...
‘Eşim IŞİD’e katılmış olabilir’ dedi ama…
İzmir’in Bornova İlçesi'nde polise başvuran Ömer P., eşi N.P.'nin kaybolduğunu ...
 
İki il arasındaki kapalı yol yeniden açıldı!
Tunceli - Erzincan Karayolu yapılan çalışmanın ardından saat 18.00 itibariyle ulaşıma açıldı.
Basmane’de sabah: Suriyelileri temizlik işçileri kaldırıyor
İzmir’de, otel ve evler dolduğu için park, yeşil alan ve sokaklarda yatan ...
Minik Ege'nin korkunç ölümü: İhmal mi var?
İzmir’de Urla İlçesi'nde, çaydanlıktaki kaynar suyun sırtına dökülmesiyle ...
 
İzmirli Nureddin Dede’ye ağlatan yolculuk sonrası belediye jesti
İzmir'den bisikletiyle yola çıkarak Ordu'nun Ünye İlçesi'nde askerlik ...
Flaş! CHP İzmir’de ilçe ilçe itiraz raporu
CHP İzmir’de delege seçimleri öncesinde askıya çıkan üye listelerine itiraz ...
İzmir'deki köyde su isyanı: Omuzda taşıyorlar!
İzmir'in Kiraz İlçesi'nin daha önce 'köy' statüsünde olan Karaburç Mahallesi'nde, ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva