HABERLER>GÜNCEL
30 Eylül 2014 Salı - 09:12

Suriye sınırında kritik önlem: TSK kontak açtı

Suriye’nin Kobani kenti çevresinde ateşlenen havan topu mermileri Suruç ilçesine düşüyor. Dünkü havan mermilerinden biri olayları izleyen medya mensuplarının yakınına isabet etti. Olası bir facia kılpayı atlatıldı.Sıcak gelişmeler üzerine 35 tank sınırda pozisyon aldı.

Suriye sınırında kritik önlem: TSK kontak açtı

ABD’nin öncülüğündeki koalisyonun 22 Eylül’den bu yana Suriye’deki terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) mevzilerine yönelik hava saldırıları sürerken, şiddetli çatışmaların devam ettiği Kobani kenti çevresinde ateşlenen havan topları da Türkiye topraklarına düşmeye devam ediyor. Dün Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine, sınırın Suriye tarafında ateşlenen üç havan topu mermisi daha isabet etti. Bu havan topu mermilerinden ikisi Yumurtalık köyüne düştü. Üçüncü havan topu mermisi ise sınırın bir kilometre içinde olayları izleyen medya mensuplarının toplandığı yerin yaklaşık 200 m yakınındaki bir araziye isabet etti. Olayda can kaybı veya yaralanma meydana gelmedi.

TANKLAR KONUŞLANDI
Üçüncü havan topu mermisinin düşmesinin ardından dün bölgede konuşlu Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait 35 tank Suriye’nin Kobani kentine bakan mevzilere konuşlandırıldı. Önceki gün çatışmalar sırasında ateşlenen bir hava topu mermisi Suruç ilçesinin Alanyurt Mahallesi’ndeki bir eve isabet etmiş, olayda 3 kişi hafif yaralanmıştı. Genelkurmay Başkanlığı olaydan sonra angajman kuralları çerçevesinde atış yapılarak karşılık verildiğini açıklamıştı. Bu arada sınırın öte yanındaki Kürt yerleşimi Kobani’yi savunan Demokratik Birlik Partisi’nin silahlı kanadı YPG ile IŞİD arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle sürüyor. Fransız Ajansı AFP, dün Londra’daki Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne (SOHR) dayandırdığı haberinde örgütün kent merkezine 5 km mesafede olduğunu bildirdi. Haberde IŞİD’in Kobani’nin merkezini roket ateşine tuttuğuna da yer verildi. Kent, 16 Eylül’den beri IŞİD’in yoğun saldırıları altında bulunuyor.   
 
GAZLI MÜDAHALE
IŞİD’in saldırılarından kaçan yaklaşık 200 bin Suriyelinin sığındığı Suruç’ta dün güvenlik güçleri göstericilere müdahale etti. Aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Osman Baydemir’in de bulunduğu grup, Mürşitpınar Sınır Kapısı’na yürümek için hareket etti. Polis ve jandarmanın önlem aldığı bölgeye yönelen gruptan bazıları güvenlik güçlerine havai fişek atarak, taşlarla saldırdı. Güvenlik güçleri de eylemcilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Bazı göstericiler gözaltına alındı.

ÖZEL'DEN BRİFİNG
TSK, Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarına havan toplarının düşmesine 155 mm’lik obüs toplarıyla karşılık verdi.  Yetkililer, Türkiye topraklarına yönelik tacizlerin artması üzerine sınır boyunca tank ve diğer zırhlı araçların da teyakkuz durumda olduğunu, bölgedeki komutanlığın an be an gelişmelerle ilgili Genelkurmay Karargâhı’nı bilgilendirdiğini söylediler. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in, Başbakan Davutoğlu’nun istemi üzerine bugün Bakanlar Kurulu’na, sınır boyundaki gelişmeler, IŞİD’le mücadele, TSK’nın aldığı önlemler ile perşembe günü TBMM’de görüşülmesi öngörülen Suriye tezkeresine ilişkin yürütülen teknik çalışmalarla ilgili bilgi vermesi bekleniyor. (Hürriyet)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hükümet Yargıtay’dan sonra Danıştay’ı da kaybetti!
Hükümet, HSYK üyeliği seçimlerinde Yargıtay’da olduğu gibi Danıştay’da da umduğunu bulamadı.
Emniyet’te bayram alarmı: İzinler iptal
İçişleri Bakanlığı, bayramda meydana gelebilecek trafik kazalarını engelleyebilmek ...
Flaş! Kaymakamlığa bombalı saldırı
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde kaymakamlık ve AK Parti ilçe başkanlığının ...
 
İstanbul Üniversitesi’nde IŞİD gerginliği
İstanbul Üniversitesi'nde IŞİD protestosu yapan grupla üniversite dışındaki ...
Flaş karar: Trabzon ve Buca’ya ret, Aziz Yıldırım’a müjde
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yargılandığı Şike Davası'nda, ...
Flaş! İzmir’deki gökdelen inşaatında yangın paniği
İzmir’in Bayraklı İlçesi'nde yapımı devam eden gökdelen inşaatında, yangın ...
 
İzmir'deki mühendis cinayetinde flaş gelişme
Bornova’da, Güzelbahçe Belediyesi Fen İşleri'nde çalışan inşaat mühendisi ...
Flaş! İstanbul’da yine Ebola paniği
Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Kayseri seferini yapmaya hazırlanan uçakta ...
Şok: Veliler okul basıp öğretmen bıçakladı!
Batman’da bir öğretmenin, yakınları olan öğrenciyi tokatlığını iddia eden ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva