Karayolları, daha önce yap-işlet- devret modeli ile ihale edilen fakat eski şirketin bırakmasından sonra yeni ihaleyi doğrudan kendisi yapmıştı. Yeni ihaleyi 195 milyon TL'ye alan Orhan Cemal Kalyoncu'nun sahibi olduğu Kalyon İnşaat şantiye kurma çalışmalarına başladı. Eski firmanın bıraktığı yere yeni ekipleri ve araçları gönderen şirket kısa zamanda işin geriye kalan bölümünü tamamlayacak.
Karayolları yetkilileri eski şirketten kalan yapım işlerinin maliyetini hesaplamaya devam ederken şimdiye kadar Koçoğlu A.Ş'nin 60 milyon TL'lik kredi çektiği ifade edildi. Banka kredisi ile yapılan eski projede yapılan harcamalar hesaplandıktan sonra sürece son nokta konularak yeni firma ile yola devam edilmiş olacak.
Tüneldeki çalışmaların kısa zamanda yeniden başlayacağını belirten Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, 'Bayramdan sonra kalınan yerden devam edilecek. Küçük ayrıntılar ve ince hesaplamalardan sonra şantiye alanında inşaat başlayacak. Bayramdan sonra kazmayı vuracağımızı söyleyebilirim. İhale şartnamesine göre işin 2018 yılında bitirilmesi planlanıyor. Fakat biz 2017 yılında projeyi bitirmeyi düşünüyoruz' dedi.
PARALI MI OLACAK?
Manisa-İzmir arasında araç trafiğinin yoğunluğuna dikkat çeken Uraloğlu, günde 30 bin aracın geçiş yaptığını söyledi. Özellikle ağır tonajlı araçlar için tünelin büyük önem kazandığını belirten Uraloğlu, 'Yap-işlet-devret modeline göre eğer işler yürüseydi şirket burayı 12 yıl boyunca işletecekti. Geçiş ücretli olacağı için tüm alınan ücretler de şirketin olacaktı. Şimdi bu süreç yok. Çünkü Karayolları kendi bütçesinden bu işi ihale etti ve yeni bir yöntemle çalışmaları sürdürme kararı aldı. Geçişin ücretli olup olmayacağı yönünde alınmış bir karar yok. Belki ücretsiz olabilir. Çünkü devlet olanakları ile burası yapılacak. Geçişten ücret alınıp alınmayacağına da genel müdürlüğümüz ve bakanlığımız karar verecek' diye konuştu.