HABERLER>GÜNCEL
5 Kasım 2014 Çarşamba - 11:06

Manisa’da da gündem çöp: Başkan’dan ikna turu

Manisa’nın Kula İlçesi Gökçeören Mahallesi'ne 6 kilometre uzaklıktaki alana yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisi, mahalle sakinlerinin tepkisini topladı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ın katılımıyla düzenlenen toplantılarda mahalle sakinlerine tesis hakkında bilgi verildi. Tesisin 30 yıl süresince Demirci, Selendi, Köprübaşı, Salihli, Alaşehir ve Sarıgöl Belediyelerinin çöp sorununa çözüm getireceğini kaydeden Başkan Ergün, halktan toplanacak katı atık bedellerinin de en küçük seviyeye çekileceğini belirtti.

Manisa’da da gündem çöp: Başkan’dan ikna turu

MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Manisa Valiliği ve Manisa Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü işbirliğiyle Kula Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Vali Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Cem Çöllü, Fen İşleri Dairesi Başkanı Yılmaz Gençoğlu, Gökçeören Mahallesi halkı ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.


 
Önce katı atık bertaraf tesisi arsasında incelemelerde bulunan MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, çevre sakinlerinin taleplerini dinledi. Gökçeören'de organik tarım yapılabildiğini vurgulayan Gökçeören Tarım Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hikmet Uğurlu, tesisin daha verimsiz çorak topraklara yapılmasını önerdi. Kula halkı ve kamu vicdanının bu konuda sıkıntılı olduğunun altını çizen Kula Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan ise, Kula'nın çöpünü değerlendirileceği bir tesisin bulunduğunu söyleyerek diğer ilçelerin çöplüğü olmak istemediklerini vurguladı. Çöp tesisi yapılacak alanda tarlası bulunan Mehmet Ali Kafalı ise, yıllardır bu arazilerin kendilerine ait olduğunu belirterek "Buraya çöp tesisi kurulmasını istemiyoruz. Buraya çöp tesisi kurulduğu zaman kimse buralardan verim alamaz. Bu topraklarda doğal üzüm yetişiyor. Gökçeören Mahallesi sakinleri olarak engellemek adına gereken he türlü çalışmayı yapacağız" diye konuştu.
 
"HER İLÇEYE ÇÖP TESİSİ KURULAMAZ"
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, tesisin yapılmasına karşı çıkan mahalle sakinlerine tek başlarına karar vermediklerini söyleyerek kimseyi mağdur etmek istemediklerini belirtti. Her yıl çöp alanlarında yangın çıktığını kaydeden Başkan Ergün, kurulması planlanan modern tesis ile çevreye de zarar verilmeyeceğini açıkladı. Salihli, Alaşehir, Sarıgöl, Selendi, Kula, Gördes, Demirci ve Köprübaşı ilçelerinde yaşayanların çöplerinin aynı alanda toplanacağını bildiren Ergün, "Her ilçeye çöp tesisi kurulamaz. Demirci'den 200 kilometre öteye, Manisa'ya çöp taşıyamam. Bunların hepsinin bir maliyeti var. Biz bugünün değil, gelecek 30 yılın hesabını yapıyoruz. Manisa'da artık çöp diye bir sorunun konuşulmaması lazım. Teknolojisiyle, son derece modern, kaynağında ayrıştırmaların yapılabileceği tesisleri Manisamıza kazandırmalıyız" dedi. Sorunun 30-40 yıldan bu yana tüm illeri kapsadığına işaret eden Ergün, 4 yıldır Manisa'ya yapılacak çöp tesisi konusuyla ilgilendiklerini savundu. Başkan Ergün, halktan toplanacak katı atık bedellerinin de en küçük seviyeye çekileceğini sözlerine ekledi.


 
Toplantı sonunda söz alan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa'da vahşi depolamaya kimsenin ses çıkarmadığını belirterek teknolojik tesisin çevreye zarar vereceğinin söylendiğini bildirdi. Manisa Valiliği olarak projenin arkasında durduklarını kaydeden Bektaş, "Dünyanın bulduğu bir sistemi yapmaya çalışıyoruz. Olmasın dersek, Kula'nın 5 sene daha bu mevcut çöplükle iç içe yaşamasına razı olacağız anlamına geliyor. Bu konu ne siyasi bir mevzudur, ne kişisel bir konudur. Gereği yapılacak herkes de yardımcı olsun. Ben artık bu çöplük manzaralarına dayanamıyorum. Şehrimizin, insanımızın bu çirkinliğe layık olmadığını düşünüyorum. Benim kanıma dokunuyor. Birbirimize yardımcı olalım, temizleyelim ve temizlenelim" diye konuştu. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SGK binasına baskın!
Bir soruşturma kapsamında Bursa SGK İl Müdürlüğü'ne baskın yapan polis, ...
Türkiye’de bir ilk: İzmir’e pembe cezaevi!
Adalet Bakanlığı Türkiye’de ilk defa travesti mahkumların kalabileceği ...
TTB'den büyük tepki: Siyasi kadro yaratıyorlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Devlet hastanelerindeki doktorlara da profesörlük ...
 
Tüy dökücü sprey ilanında El Kaide lideri!
Türkiye'deki bir kozmetik şirketinin internette yayımlanan tüy dökücü ...
Ermenek Başsavacısı Uyar'ların kiracısı çıktı!
Eremenek Başsavcısı Ali Özdemir’in, 18 işçinin mahsur kaldığı madenin ...
Soma iddianamesi hazır: Tarihi cezalar!
Soma'da 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının sorumluları hakkında ...
 
PKK'nın silah sevkiyatı ele geçirildi!
Şırnak'ta jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda PKK'nın Kuzey Irak'tan ...
Tekne faciasıyla ilgili 2 kişi gözaltında
İstanbul Boğazı'nda 24 kaçak göçmenin hayatını kaybetmesine, 13’ünün kaybolmasına ...
Karadeniz'de hamsi yüz güldürdü
Samsun'da, havaların mevsim normallerinde olması nedeniyle denizde de ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva