HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
18 Ocak 2015 Pazar - 13:48

Karşıyaka Oda Orkestrası'ndan muhteşem başlangıç

Bir ilçe belediyesi tarafından kurulan ilk Oda Orkestrası olma özelliğini taşıyan Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası, muhteşem bir konserle sanat yolculuğuna başladı.

Karşıyaka Oda Orkestrası ndan muhteşem başlangıç

İZMİR - Dünyaca ünlü Şef Rengim Gökmen'in yönettiği konsere, sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Gecede, Opera ve Tiyatro Sahnesi'nin adı da Hikmet Şimşek Sanat Merkezi olarak değiştirildi. Başkan Akpınar "Sanatta da örnek oluyoruz" dedi.



SALON DOLDU TAŞTI
Konsere; Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar ve eşi Zehra Akpınar'ın yanı sıra CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, İstanbul Milletvekili Umut Oran, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Türkegül Kocaoğlu, Kaymakam Saadettin Yücel, salona ismi verilen Prof. Hikmet Şimşek'in eşi Nihal Şimşek, RTÜK üyesi Ali Öztunç, CHP İl Başkanı Bedri Serter, İlçe Başkanı Mustafa Özuslu, belediye başkanları, medya ve sanat dünyasının önde gelen isimleri ile 600'e yakın sanatsever katıldı.



HİKMET ŞİMŞEK'E BÜYÜK VEFA
Konser öncesinde düzenlenen törenle, Opera ve Tiyatro Sahnesi'ne, klasik müziğin Türkiye'deki öncülerinden merhum şef Hikmet Şimşek'in adı verildi. Sanat Merkezi'nin girişinde bir de Şimşek'in büstü açıldı. Yaklaşık iki saat süren konseri, dünyaca ünlü Şef Rengim Gökmen yönetti. Konserde, ünlü besteciler Mozart’ın Piyano Konçertosu ve Çaykovski’nin de Serenad’ı seslendirildi.

KILIÇDAROĞLU'DAN MESAJ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konser için gönderdiği mesajda "Sanata ve sanatçıya verilen önemin giderek azaldığı günümüzde, Karşıyaka Belediyemizin yapmış olduğu bu hizmet önemli ve anlamlıdır. Örnek olmalıdır" ifadelerine yer verdi.



BAYKAL: ÇOK CİDDİ BİR İŞ YAPILDI
Konsere katılan CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal "Devletin temel kültür-sanat kurumlarının sanat faaliyetlerinden elini çektiği dönemde, bir ilçe belediyesinin sanatçılara sahip çıkıp kadro sağlaması çok önemlidir. Ciddi bir iş yapılmıştır. Müziği, sanatı, kültürü susturmak hiç mümkün olmamıştır, olmayacaktır. Bu başarıya imza atan başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar'ı kutluyorum" dedi.



OPERA BİNASININ TEMELİ 2015'TE
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da yaptığı konuşmada "Karşıyaka herşeyin en güzeline layık. Bu orkestrayı kuran ve bu kadroyu bir araya getirenlere teşekkür ediyorum. 2015 yılı içinde, Mavişehir Opera Binası'nın temelini atacağız. Sanata ve sanatçıya hizmetlerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.



"SANATA HİZMET EDECEĞİZ"
Karşıyaka’yı kültür ve sanat etkinliklerinin başkenti yapacaklarını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” anlayışını rehber edinerek hizmet sunuyoruz. Cumhuriyet'in temelinde sanata ve sanatçıya verilen önem vardır. Cumhuriyet sanatın, demokrasinin, insan haklarının temsilidir ve sonsuza kadar yaşayacaktır. Bazılarının söylediği gibi 90 yıllık reklam arası değildir. Bugün bu sahneye adını verdiğimiz Hikmet Şimşek de Cumhuriyet'in aydınlık sanatçısıdır. Operamız bu sorumluluk ve bilinçle tüm il ve ilçeleri gezecek. Dünyanın ünlü şeflerini, sanatçılarını da burada ağırlayacağız. Sanata hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Opera ve Tiyatro Sahnesi'ne ismi verilen merhum şef Hikmet Şimşek'in eşi Nihal Şimşek de usta sanatçının batonunu Başkan Akpınar'a hediye etti.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
reco baba 18 Ocak 2015 Pazar 18:02

o zaman binlerce tesekkurler sayin baskan.izmirin gencleri en guzel seyleri hakeden genclerdir.bu hayat onlarin ve bizlere dusen onlari hayata en iyi sekilde hazirlamaktir.sizinle ve gurur verici bu projeyle ovunuyoruz.umarim turkiyemizin baska belediyelerine de ornek olur.tum proje calisanlarina tesekkurler.isimsiz kahramanlari bu ulkenin tukenmedikce...bu uke tukenmez...bravo ayakta alkisi hak etmissiniz basarilar diliyoruz

Yorumu oyla      14      5  
Karşıyaka 18 Ocak 2015 Pazar 17:14

Belediye konserlerinin tamamı ücretsizdir...

Yorumu oyla      13      5  
reco baba 18 Ocak 2015 Pazar 16:32

olay guzel......bence konserlerin de bedava olmasi iyi olur....gencleri tesvik bakimindan yani

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üniversite öğrencilerinden metro-terapi!
Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu (MYO) Ritim Topluluğu üyeleri, ...
Vizyonda 7 yeni film
Merakla beklenen 3’ü yerli yapım 7 film Türkiye sinemalarında gösterimde…
87. Oscar adayları açıklandı
Sinema dünyasının en popüler ödülü Oscar'ın bu yılki adayları açıklandı. ...
 
İzmir Sanat’ta Charlie Chaplin günü
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Yeniden Sinematek” gösterimlerinde yarın ...
Flaş! Edebiyatın usta kaleminden kötü haber
Nobel Edebiyat Ödülü'ne aday gösterilen ilk Türk yazar olan Yaşar Kemal, ...
Üç mizah dergisinden ortak kapak: Hepimiz Charlie’yiz!
Türkiye'de yayınlanan haftalık mizah dergileri Leman, Penguen ve Uykusuz, ...
 
Geleneksel Türk sanatları Karabağlar'da hayat buluyor
Tezhip, Minyatür, Çini ve Kaligrafi sergisinin açılışına katılan Karabağlar ...
Orhan Pamuk Charlie Hebdo’yu yazdı
Orhan Pamuk’un, İtalyan gazetesi için kaleme aldığı makalesinin konusu, ...
Orhan Pamuk'tan Avrupa'ya çağrı: Tuzağa düşmeyin
Orhan Pamuk, Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırıyla ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva