HABERLER>İŞ DÜNYASI
10 Mayıs 2024 Cuma - 09:17

İZTO’nun ilk 'yeşil dönüşüm mentorları' mezun oldu

İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı iş birliğiyle düzenlenen “Yeşil Dönüşüm Mentorluğu Eğitim programı”nın ilk mezunları sertifikalarını İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’den aldı.

İZTO’nun ilk  yeşil dönüşüm mentorları  mezun oldu

Özgener, “İzmir iş dünyasının yeşil dönüşümüne katkıda bulunmak” stratejik hedefi ile yürütülen ve ulusal ölçekte bir ilk olma özelliği taşıyan “Yeşil Dönüşüm Mentorluğu” eğitiminin, İzmir’in yeşil dönüşümüne ve ekonomik sürdürülebilirliğine olumlu katkılar sunacağını belirtti.

10 HAFTA SÜRDÜ, 26 TEMSİLCİ KATILDI
İzmir Ticaret Odası, 13 Şubat-7 Mayıs 2024 tarihleri arasında, ulusal ölçekte bir Ticaret Odası tarafından düzenlenen bu denli kapsamlı ve uzun süreli ilk eğitim olma özelliğine sahip “Yeşil Dönüşüm Mentorluğu Eğitim Programı”na ev sahipliği yaptı. Toplam 10 hafta süren program kapsamında, modüllerin anlatımı İzmir Ekonomi Üniversitesi akademisyenleri Prof. Dr. Fehmi Görkem Üçtuğ, Doç. Dr. Mine Güngörmüşler ve Dr. Burak Amirak tarafından gerçekleştirildi. Programa İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Mehmet Yavuz Alkan ile birlikte 24 işletmeden 26 temsilci katılım sağladı.

A’DAN Z’YE YEŞİL DÖNÜŞÜM
10 modülden oluşan eğitim programı, yeşil dönüşümün temellerinden başlayarak Yeşil Dönüşüm Mentorluğu kavramına ve işletmeler için bu dönüşümün önemine kadar geniş bir perspektif sundu. Atık yönetimi ve döngüsel ekonomi uygulamalarıyla Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında uygulamaya alınan düzenlemelerin işletmeler üzerindeki etkilerine odaklandı, enerji verimliliği uygulamaları ve yeşil tedarik zinciri yönetimi gibi pratik konuları içerdi.

YEŞİL DÖNÜŞÜM MENTORU SERTİFİKASI ALDILAR
Eğitimde teorik anlatımların yanı sıra eğitime iyi uygulama örneklerini paylaşmak üzere firmalar da davet edildi. Programın son modülünde katılımcı firmalar eğitim programında elde ettikleri bilgiler ışında işletmelerinde uygulama kararı verdikleri yeşil dönüşüm alanları hakkında sunum gerçekleştirdi, geri bildirimler aldı. Programa devam eden ve son hafta firma sunumunu başarı ile tamamlayan katılımcılar “Yeşil Dönüşüm Mentoru” sertifikası almaya hak kazandı. Programın ikincisi Eylül ayında düzenlenecek.

ÖZGENER: DAHA YAŞANABİLİR BİR DÜNYA HEPİMİZİN SORUMLULUĞU
Katılımcılara sertifikalarını takdim eden İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Yeşil dönüşüm, günümüzün en önemli ve kritik ihtiyaçlarından biri. Sürdürülebilirlik ve çevre bilinci, artık sadece bir seçenek değil, bir zorunluluk olarak karşımıza çıkıyor. Hepimiz gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakma sorumluluğunu üzerimizde taşıyoruz. Çevresel etkilerimizi azaltmak ve dünyamızın sahip olduğunu sınırlı kaynakları daha verimli kullanmak için kalıcı adımlar atmamız şart. Bu anlayışla, “İzmir iş dünyasının yeşil dönüşümüne katkıda bulunmak” stratejik hedefi ile yürüttüğümüz ve ulusal ölçekte bir ilk olma özelliği taşıyan “Yeşil Dönüşüm Mentorluğu” eğitimimizin kentimizin yeşil dönüşümünü ve ekonomik sürdürülebilirliğine olumlu katkılar sunacağına inanıyorum” dedi.

PROF.DR ÜÇTUĞ:  SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ ÇEVREYİ ESAS ALARAK ANLATTIK
Projenin eğitmenlerinden Prof. Dr. Fehmi Görkem Üçtuğ ise, “Biz bu eğitimde sürdürülebilirliği son dönemlerde akla gelen ilk kavram olan çevreyi esas alarak ama toplumsal ve yönetişimsel unsurları da göz ardı etmeden anlatmaya çalıştık. Firmalara sürdürülebilirlik stratejilerini oluştururken hedef belirleme, fayda-maliyet analizi, performans takibi ve sürekli iyileştirme gibi hususları nasıl hayata geçireceklerini anlattık. Sürdürülebilirliğin belli sektörlerin özelinde olmadığını, her türlü üretim ve hizmet faaliyetinin sürdürülebilirlik bakış açısıyla ele alınması gerektiğini vurguladık ve firmaların kapanış sunumları bize bu bilinci kazandırmakta başarılı olduğumuzu gösterdi” diye konuştu.

 
Sertab Erener 21 yıl sonra tekrar Eurovision sahnesinde!
 
Büyükşehir'den temiz enerji hamlesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY'nin yolcu sayısı 25 milyonun üzerinde
Türk Hava Yollarının (THY), Ocak-Nisan 2023'te 23,6 milyon olan toplam ...
Pegasus ilk çeyrekte zarar açıkladı
Pegasus Havayolları'nın 2024 birinci çeyrek sonuçları beklenenin altında bir ...
Zorlu: AB’ye uyum vazgeçilmez hedefimiz olmalı
Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) İzmir AB Bilgi Merkezi’nin ...
 
İZTO’dan 'ihracat' atağı
İzmir Ticaret Odası üyelerinin ihracatını artırmak için bir haftada iki ...
Sektörün kalbi İzmir'de atacak... WENERGY kapılarını açıyor!
Temiz enerjinin başkenti İzmir, WENERGY - Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı’na ...
META hakkındaki rekabet soruşturması sonlandırıldı
Rekabet Kurulu, META hakkındaki rekabet soruşturmasını, şirket tarafından ...
 
Rekabet Kurulu'ndan META'ya 1,2 milyar lira ceza
Rekabet Kurulu'nun ABD merkezli META şirketine başlattığı iki soruşturma ...
Karaburun'da yaşama çifte darbe!
Lodos Elektrik’e ait rüzgar enerji santralinin kapasite artışı ile ilgili ...
Ege'nin ihracatı 14 milyar doları aştı
Türkiye, 2024 yılının ocak – nisan döneminde 82 milyar 873 milyon dolar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva