HABERLER>EKONOMİ
22 Ağustos 2014 Cuma - 12:39

İzmir’in tarım ürünleri Rusya Pazarı’na hazırlanıyor

Avrupa Birliği ile ticari ilişkilerini askıya alan Rusya Federasyonu, tarımsal ürün ithalatı için yüzünü Türkiye’ye döndü. Rusya Federasyonu ülkemizden damızlık büyükbaş, küçükbaş hayvanlar, sperma, kollagen, süt ürünleri, su ürünleri(alabalık, somon, yengeç, çift kabuklular) yumurta, tereyağı kanatlı eti ve ürünleri, bal, deri, boynuz gibi hayvansal ürünleri talep ediyor.

İzmir’in tarım ürünleri Rusya Pazarı’na hazırlanıyor

Firmaların, Rusya Federasyonuna ihracat yapabilmeleri için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerine başvuru yapması gerekiyor. Başvuru yapan firmalar İl Müdürlüğü teknik elemanları tarafından, Rusya Federasyonu ve Gümrük Birliği mevzuatına göre denetlenecek ve denetleme sonuçları uygun olan firmalar Bakanlığa bildirilecek. Bu firmaların ihracatı 13 Eylül 2014 tarihinde başlayacak. Uygun firmaların denetimleri yılsonunda Bakanlık tarafından, 2015 yılında da Rusya Federasyonu tarafından yapılacak.
 
Konuyla ilgili İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal tarafından yapılan değerlendirme toplantısında Rusya Federasyonuna ihracat hazırlıkları görüşüldü ve bir eylem planı oluşturuldu. Güldal, İzmir’in modern ve yüksek kapasiteli tarımsal işletmeleriyle ürünlerini yurtiçi ve yurtdışı pazarlara sunmaya daima hazır olduğunu ifade ederken, “Rusya Federasyonuna ülkemizden yapılacak bu ihracatta İzmir firmalarının en büyük payı alması için gayret göstermelerini istiyoruz. Bu yüzden firmaların vakit kaybetmeden ihracat için başvurmaları gerekiyor. İşlemlerin çok hızlı yürütülebilmesi için başvuru yapan firmalar, mesai günleri ve saatleri gözetilmeden denetlenecek.” diye konuştu.
 
İl Müdürü Güldal yaptığı açıklamalarda;
Rusya Federasyonu’nun ülkemizden gıda maddeleri ithalatı yapmak istemesi, tarım ve hayvancılık sektörü için önemli bir gelişmedir.
 
Özellikle Rusya Federasyonu’nun talep edebileceği ürün yelpazesinin büyük bölümünün İzmir ilinde üretilmesi ise ilimiz açısından çok önemli bir avantajımızdır. İzmir,  bilindiği üzere bitkisel hayvansal ürünler ve su ürünleri bakımından gerek üretim gerekse gıda sanayi bakımından Türkiye’nin en önemli ili konumundadır. İlimiz gıda sanayi ürünlerinin Rusya Federasyonu’nun taleplerine cevap verebileceğini düşünüyoruz.
 
Rusya Federasyonu ihracat pastasından en ideal şekilde yararlanabilmesi için İzmir’ deki firmaların Rusya Federasyonu ihracat kriterlerine uygun olması ve bunun belgelendirilmesi gerekiyor. İl Müdürlüğü olarak Rusya Federasyonu’na ihracat yapmak isteyen firmaların başvurularının ardından denetlemeleri yapılacaktır. Denetlemelerin en hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için İl Müdürlüğümüzde denetim ekipleri oluşturulmuş olup mesai için ve dışı, hafta sonu dahil başvurular değerlendirilecek ve denetim yapılacak, hazır durumda olan firmaların uygunluk belgeleri düzenlenerek Bakanlığımıza gönderilecektir.
 
Güldal, Konu ile ilgili ayrıntılara ve güncel bilgilere Gıda Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürlüğü web sitesinden (http://izmir.tarim.gov.tr/) ulaşılabileceğini ifade etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Egeli Giyimciler Paris yolcusu
Ege Giyim Sanayicileri Derneği, (EGSD) de üyeleri ile birlikte Paris'e ...
Bergama’ya yeni maden: Kritik tarih belli oldu
Koza Altın İşletmeleri, Ovacık’tan sonra Bergama’ya ikinci altın madenini ...
ABD'li bankaya rekor ceza
ABD'nin büyük bankalarından Bank of America, 2008'deki mali krizde dağıttıkları ...
 
Ziraat, Bank Asya dosyasını kapadı!
Ziraat Bankası, Bank Asya ile resmi olmayan satın alma görüşmelerini öncelikleriyle ...
Azeriler yatırımda aslan payını İzmir’e ayırdı
Socar'ın Aliağa'da yatırımları devam ederken, Azeriler yeni yatırımlar ...
Flaş! Banka ücretlerinde yeni dönem
BDDK'nın yeni taslağıyla 20 kalem dışında hiçbir ücretin alınamayacağı ...
 
Altın dibe vurdu!
Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı dün akşam açıklanan ABD Merkez ...
Zavoli’den LPG’li araçlar için check-up seferberliği
Zavoli ve Shell ülke genelinde LPG’li bütün araçlara ücretsiz sızdırmazlık ...
Ege’nin bir devi daha satışa çıktı!
Ege’nin satışa çıkarılan sanayi devlerine bir yenisi daha ekleniyor. İzmir’in ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva