HABERLER>GÜNCEL
7 Mart 2016 Pazartesi - 22:50

İzmir'de öğretmenin görev yerinin değiştirilmesine tepki

İzmir'de öğrencilerini disiplinsiz davranışlarından caydırmak amacıyla, oluşturduğu sınıf kumbarasına 10, 25, 50 kuruş para cezası ve ayakta durma cezası veren öğretmen Pelin Ergül Kurt, bir velinin şikayeti üzerine yer değiştirme ve maaş kesintisi cezası aldı.

İzmir de öğretmenin görev yerinin değiştirilmesine tepki

Kemalpaşa İlçesi'nde bugün, Pakmaya İlkokulu 4. sınıf öğretmeni Pelin Ergül Kurt için verilen ceza Eğitim-Sen tarafından protesto edildi. Kemalpaşa Eğitim-Sen üyelerinin yaptığı protestoya veliler ve öğrenciler de katıldı.

Grup adına Kemalpaşa Eğitim-Sen üyesi Sergül Aydınlı basın açıklamasını yaptı. Disiplin soruşturması sonucunda maaş kesimi ve Kadifekale Zübeyde Hanım İlkokulu'na yer değiştirme cezası verilen öğretmenin uygulamalarının pedagojik açıdan tartışılıp eleştirilebileceğini kaydeden Aydınlı, şunları söyledi:

Arkadaşımızın itham edildiği iki suç bulunmaktadır; 1. Suçlama: Zaman zaman disiplinsiz davranan öğrencilerini bu davranışlarından caydırmak amacıyla sınıf kumbarası oluşturmak. Soruşturmaya neden olan bu gerekçe velilerin kararı ile alınmıştır. Para toplama işini de veliler yürütmüştür. Bu uygulama ile amaçlanan verimli ders işlemeyi arttırmak, toplanan paralarla sınıf kitaplığı ve öğrencilere bireysel kitaplık oluşturma ve artan paralarla resim sergisi, tiyatro vb. kültürel etkinliklere çocukların katılımını sağlamaktır. Dahası bu uygulama okul idaresi tarafından bilinmekte ve zaman zaman takdir de edilmekteydi. Her ne kadar bu uygulama mevcut mevzuata aykırı olsa da öğrenciler lehine olumlu sonuçlar vermiş ve tamamı ile iyi niyetle yapılmıştır. Soruşturma neticesinde bu uygulamadan dolayı ceza verilmesi gerekse bile bu ceza sürgün gibi ağır bir ceza olamamalıydı.  2. Suçlama: Ders işleyişine engel olan bir gurup öğrenciyi, yanına alıp bekletme. Bu sorun okul yönetimi, öğretmen ve veli diyalogu ile çözülebilecek bir sorundur. Ancak ders işleyişi esnasında yanında durma yaptırımının uygulandığı gün öğrenci velisi okul müdürü ile konu hakkında görüşmek istemiş müdür ise Pelin Ergül Kurt öğretmen ile konuşmak istemeyip uygunsuz bir şekilde ‘‘Beni o kadınla muhatap etmeyin” diyerek cinsiyetçi, ayrıştırıcı, aşağılayıcı yaklaşımda bulunmuş ve sorumluluk almaktan kaçınarak veliyi BİMER’e şikayet etmeye yönlendirmiştir. Şikayeti yapan velimiz üç dört gün sonra olayların mahiyetini anladığında öğretmenimize; "Ben sizinle konuşmak için okula gelmiştim. Ancak müdürümüzün yönlendirmesi ile davrandım. Aslında şikayet etme gibi bir düşünce taşımıyordum" diye ifadede bulunmuştur. Olayı duyan ve öğretmenlerinin ceza almasını istemeyen diğer veliler Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek olayı çözme girişimlerinde bulunmuşlar ancak maalesef başarılı olamamışlardır. Arkadaşımız müdürlük tarafından yapılan uygulamalara eğitim öğretim ve öğrenci çıkarını gözetecek şekilde itirazlarda bulunmuş, müdürün sıklıkla makamında bulunmaması yüzünden müdürü eleştirmiştir. Bu tutumlarından dolayı idare Pelin Ergül Kurt'a karşı önyargılı davranmaya başlamış ve çıkan bu ilk fırsatı kullanılarak ceza alması istenmiştir. Ayrıca mobbing (Yıldırma) uygulamaları başlamıştır. Bu uygulamalara örnek olarak basit gerekçelerle iki defa üst üste sarı zarf vermek, öğretmeni veli ve öğrenci ortasında azarlamak ve küçük düşürmek şeklinde olmuştur. Eleştiriye tahammülsüzlük, biat ettirerek yönetme anlayışı ve liyakatsiz insanların yönetime gelmesi eğitime kan kaybettirmeye devam ettirmektedir. Bu anti-demokratik uygulamalar yargıdan dönecektir bundan kuşkumuz yoktur. Eğitim-Sen olarak eğitimin, eğitim emekçilerinin yanında olduğumuzu haksızlıklara karşı duracağımızı ve gerçekleri deşifre etmekten vazgeçmeyeceğimizi belirtmek istiyoruz.                                                 

 

 

 
Brüksel'deki AB zirvesinde flaş gelişme
 
Acun'un AK Partili amcasından sıradışı teklif
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cihan Haber Ajansı'na kayyum atandı!
İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi ...
Sur’dan bir acı haber daha: Şehit sayısı 2 oldu
Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde bugün Uzman Çavuş İbrahim Tetik'in şehit ...
Hamile bırakıp ayrıldığı kızı sırtından vurdu!
Aydın 'da yaşayan 17 yaşındaki M.Ö.'yü pompalı tüfekle sırtından vurarak ...
 
Brüksel’de anlaşma: Vizesiz Avrupa için yeni tarih
Türkiye-AB Zirvesi'nde Türkiye'ye 2018'e kadar 3 milyar euro ek yardım ...
Protestocu işçiler imzaları AK Parti’ye teslim etti
İzmir’de, özel istihdam büroları aracılığıyla, geçici iş ilişkisi kurulması ...
ÖSYM’den YGS’ye girecek adaylara uyarı
ÖSYM Başkanı Ömer Demir, bu Pazar yapılacak Yükseköğretime Giriş Sınavı ...
 
İzmir Adliyesi’nde sırt çantası paniği!
İzmir’deki Bayraklı Adliye Sarayı C Kapısı önüne bırakılan sırt çantası bomba paniğine neden oldu.
Askeri okulda ‘Games Of Thorones’ davasında yeni perde!
Maltepe Askeri Lisesi'nde öğrencilere, İngilizce derslerinde 'Game Of ...
Kadın işçinin mektubu Erdoğan'ı ağlattı
HAK-İŞ'in Dünya Kadınlar Günü Etkinliği'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva