HABERLER>GÜNCEL
25 Temmuz 2015 Cumartesi - 20:07

İzmir’de barış yürüyüşüne polis ablukası

Suruç’ta 32 gencin yaşamını yitirmesi ile son bulan bombalı saldırı ardından dinmeyen yüksek tansiyon üzerine ülke genelinde barış yürüyüşlerinin İzmir ayağına polis ablukası damga vurdu. Konak YKM önünden başlatılmak istenen yürüyüş için polis geniş güvenlik önlemi aldı. Uzun süreli tartışmaların ardından oturma eylemi gerçekleştiren kalabalık, bulundukları yerden barış çağrısı yaptı.

İzmir’de barış yürüyüşüne polis ablukası

Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ – Geçtiğimiz günlerde Kobani’nin yeniden inşası için Suruç’ta toplanan gençlere yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu 32 kişi yaşamını yitirmişti. Olayın ardından ülke genelinde tırmanan savaş çığlıklarının ardından birçok kentte barış yürüyüşü gerçekleştirilme kararı alındı.


 
Yürüyüşlerin İzmir bölümünü gerçekleştirmek üzere içerisinde DİSK, KESK, TMMOB, HDP ve birçok sivil toplum kuruluşunun yer aldığı  İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Konak YKM önünden eski Sümerbank önüne kadar yürüyüş gerçekleştirmek istedi. Konak YKM önünde toplanan kalabalığa polis engeli damgasını vurdu.
 
POLİS ABLUKASI
Kalabalığın toplandığı alandan hareket etmemesi için polis, kitleyi ablukaya aldı. Konak Meydanı’na çıkan yol üzerinde TOMA ve yüzlerce çevik kuvvet ekipleri  hazır bekletildi. Emniyet yetkilileri ile uzun süreli görüşme yapan kitle temsilcileri, uzun süreli tartışmanın ardından bulundukları yerde oturma eylemi gerçekleştirdi.  Eylem sırasında yüzlerce yurttaş "Suruç'un hesabı sorulacak", "Susma haykır, Suruç'taki katliamdır" şeklinde sloganlar attı.
 
BÖYLE BİR VAHŞETİN OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORDUK
Oturma eyleminin ardından Suruç’taki kafile arasında yer alan ve patlamadan sağ kurtulan Pınar Gayıp, olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Gayıp, “Suruç’ta Kobane’nin yeniden inşası için bir araya gelen yoldaşlarımız canice katledilmiştir. Bugün burada açıklamamıza, yürüyüşümüze engel olan polis Suruç’ta bu güvenlik önlemi alsaydı orada yoldaşlarımız katledilmeyecekti.  Polis, orada gerekli önlemi almadığı gibi, patlamanın ardından TOMA’larla biber gazları ile daha çok ölüm olsun diye müdahale etmiştir” dedi. Saldırının ardından medyada yer alan ifadelere tepki gösteren Gayıp, “Diyorlar ki neden orada HDP’li bir tane yönetici yok? Diyorlar ki bu çocukları oraya gönderenlerin büyükleri nerede? Diyorlar ki bu insanlar o çocukların orada katledileceklerini bilmiyorlar mıydı? Hayır bilmiyorduk. Hiçbirimiz bu kadar büyük bir vahşetin gerçekleşebileceğini düşünmüyorduk. Çünkü biz oraya barış için gittik. Bir oraya Kobane’yi yeniden inşa etmek için gitmiştik. Aramıza canlı bomba soktular, sadece hayalleri barış olan 31 yoldaşımızı katlettiler” diye konuştu.
 
 BU KATİL SÜRÜSÜNÜ TANIYORUZ
Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı yaptı. Suruç’taki saldırıyı kınadığını söyleyen Sarı, “Bu vahşi saldırıyı nefretle ve şiddetle kınıyor, protesto ediyoruz. En küçük bir hak arama etkinliğinde TOMA’ları ve yüzlerce polisiyle insanların etrafını saran devletin bu saldırıya yol verdiğini biliyoruz. Kobaneli çocuklara oyuncak götürüp Kobane’nin inşası için yeniden gönüllü olan tatillerinden feragat eden bu gençlerimize kıyan katil sürüsünü hepimiz yakından tanıyoruz. Kobane’de bir ay önce çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 250 den fazla insanı katledenler bugünde Suruç’ta gençlerimizi katlettiler. Suruç katliamı IŞİD dene çetelerle AKP iktidarının iş birliğini de gözler önüne sermiştir. AKP yeniden tek başına iktidar yaratmak için bir yandan bu katillere yol verirken öte yandan içerde ve dışarıda savaşçı politikalarını tırmandırmaktadır” dedi.
 
BARIŞ ÇAĞRISI
Sarı konuşmasına şöyle devam etti: “Karanlık hesaplar ve hevesler uğruna insanlarımızın gençlerimizin çocuklarımızın katledilmesine seyirci kalmak en az katiller kadar suça ortak olmaktır. İnsani değerlere dair en ufak bir kaygısı olan tüm kesimlerin katliamlara ve zemin hazırlayan politikalara karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz. Bir arada özgür ve onurlu yaşama iradesi tüm oyunları boşa çıkaracak ve katilleri açığa çıkaracaktır. Bizler katliamlara ve savaşa karşı barışı örmeye, hakların kardeşliğini, eşitliğini savunmaya devam edeceğiz.”
 

 
Huber Köşkü'nden beş saatlik kritik zirve
 
PKK'nın üst düzey yöneticisi öldürüldü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Merkez 25 Temmuz 2015 Cumartesi 23:28

pkk vururken aklınız neredeydi Devlet vurunca barış istiyorsunuz

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Okmeydanı'nda polise silahlı saldırı
Okmeydanı’nda devriye gezen polis ekiplerinin üzerine ateş açıldı. Silahlı ...
Eğitim-Sen'e 'Kobani yaralıları' baskını!
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'nın (Eğitim-Sen) Ankara'daki genel ...
PKK ve IŞİD sitelerine siber darbe
Tanınmış hack gruplarından Türk Hack Team üyesi hackerlar tarafından terör ...
 
Dayak mağduru Suriyeli Ahmed’in ilk tatil sevinci
İzmir'in Basmane semtindeki bir lokantada müşterilere kağıt mendil satmaya ...
Firar eden ‘suç makinesi’ İzmir’de yakalandı
Afyonkarahisar’daki bir cezaevinden yaklaşık 8 ay önce firar eden mahkum ...
Engelsiz yaşam için İzmir’in başkanlarına suç duyurusu!
İzmir’de, Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu ve bir ...
 
PKK’nın kaçırdığı işçiler serbest bırakıldı
Silopi'de terör örgütü PKK tarafından kaçırılan termik santralde görevli ...
İstanbul’daki büyük barış yürüyüşü yasaklandı!
İstanbul Valiliği, yarın yapılacak 'Barış Yürüyüşü'nü yasakladı.
Flaş! O haber sitelerine erişim engellendi
Türkiye'de yayın yapan pek çok haber sitesine TİB tarafından erişim yasağı getirildi.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva