HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Mayıs 2012 Pazartesi - 19:00

İl Genel Meclisi'nde 'sütünüz bozuk çıktı' tartışması

İzmir İl Genel Meclisi'nde CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Mumcuoğlu'nun konuşması sırasında söylediği, "Zaten sütünüz de bozuk çıktı" sözü, ortamın gerilmesine neden oldu.

İl Genel Meclisi nde  sütünüz bozuk çıktı  tartışması

İZMİR - Türkiye çapında çok sayıda öğrencinin rahatsızlanmasına neden olan 'Okul sütü', İzmir İl Genel Meclisi'nde tartışmaya yol açtı. Gündemdışı söz alan CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Mumcuoğlu, yaklaşık 5 dakika süren konuşması boyunca hükümeti eleştirdi. Ülkenin kötü yönetildiğini ileri süren Mumcuoğlu, şunları söyledi:
 
"Neresinden bakarsak bakalım, Türkiye kötü yönetiliyor. Daha doğrusu yönetilmiyor. Durup dururken Suriye iç meselemiz oluyor. Komşularımızla sıfır sorun tamamıyla soruna dönüşüyor. Yargıya zamanından en ağır sözleri söyleyenler, aktörler değişince yargıyı en fazla sahiplenenler oluyor. 'Anıtkabir'de sap gibi ayakta durmayı anlamıyorum' diyenler, milli bayramlardaki coşkuyu söndürme girişiminde bulunuyor. Camiler kapatıldı yalanlarıyla akıllarınca kendileri doğmadan önceki dönemin üstünlükleri karalanmaya çalışılıyor. Sanatçılarımıza 'Bunlar yarım porsiyon aydın' diyenler şunu iyi biliniz ki siz çeyrek iktidar bile değilsiniz. Zaten sütünüz de bozuk çıktı. Geleceğimiz olan çocuklarımızı deneme tahtası yapamazsınız. Gittiğiniz yol, yol değildir."
 
CHP'li Mumcuoğlu'nu kulisteki ekrandan dinleyen AK Parti'li İlhan Kaya, konuşmanın bitmesinin hemen ardından koşar adımlarla salona girdi. Meclis Başkanı Serdar Değirmenci'den söz isteyen Kaya, "Sayın Mumcuoğlu, 'Sütünüz de bozuk çıktı' derken neyi kastediyor açıklık getirsin. İçilen sütten mi bahsediyor yoksa başka şeyden mi? Bu lafın başka anlamları da vardır. Açıklasın ve tutanaklara o şekilde geçsin" diye konuştu.
 
Tepkiler üzerine Mumcuoğlu söz alarak, "Ben sözümü söyledim isteyen istediği gibi yorumlayabilir, sözlerim yoruma açıktır" dedi.
 
Mumcuoğlu'nun bu sözleri bu kez AK Parti sıralarını hareketlendirdi. AK Parti'li üyeler, CHP'li Mumcuoğlu'na tepkilerini dile getirirken, Meclis Başkanı Değirmenci salonu sakinleştirmekte güçlük çekti. AK Parti'li üyelerin tepkileri sona erdikten sonra CHP Grup Başkanvekili Mumcuoğlu bir kez daha sözlerinin istenildiği gibi yorumlanabileceğini, çocuklara süt dağıtma işinin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yıllardır sürdürüldüğünü, ancak bir tek çocuğun bile hastalanmadığını söyleyerek, "Süt ortada, isteyen kepçesiyle istediği gibi küpünü doldurabilir" dedi. Mumcuoğlu'nun sözlerinin ardından Meclis gündemindeki maddelerin görüşülmesine devam edildi.(dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SÜTLER 8 Mayıs 2012 Salı 10:45

SÜTLERİ; SÜT DAĞITIMI YAPAN BAKANLIK TAHLİL ETMİŞ VE SONUÇ "SÜTLERİ BOZUK DEĞİLMİŞ" açıklaması yapmış. Bence BİNLERCE çocuk numara yapıyor :)))

Yorumu oyla      15      6  
8 Mayıs 2012 Salı 00:53

proje üretin proje....şimdi geriye dönüp baktığımda başbakan o sözleri söylememiş olsaydı abaca siz neyi anlatacaktınız..başbakan sizin ağzınıza VERDİ lokmayı çiğneyin durun.. başka birşey bildiğiniz yok...yok gavur izmir,yok ananı da al git,yok bilmem ne..siz bu millete çoban muamelesi yapmadınız mı,siz bu millete "göbeğini kaşırlar başka bir şey yapmazlar"demediniz mi? ayıp ayıp...biraz millet adına icraat yapında millet sizden hizmet görsün...kuru kuru laf salatası üretemeyin...

Yorumu oyla      14      8  
Vatandaş 7 Mayıs 2012 Pazartesi 22:43

Bu nasıl bir siyasi üsluptur anlamak mümkün değil. Kem söz sahibine aittir. sn. mumcu bu kelimeyi şahsınıza sarf etseler ve anlamı açık olan bu kelime nereye gider hiç düşündünüz mü acaba. İktidarın iyi niyet ile başlayıp ta aksiliklere takılan bu uygulamasını bu şekilde değilde daha olumlu eleştiresel bir üslup ile değerlendirseniz nasıl olur acaba. ben bu üslubu bir partilim olarak size ve hiç bir CHP liye yakıştıramadım.

Yorumu oyla      14      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'ta hıdırellez coşkusu iki gün sürdü
Baharın müjdecisi hıdrellez Selçuk’ta iki gün süren etkinliklerle doyasıya kutlandı.
Vakıflar’dan Büyükşehir’e teşekkür ziyareti
İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba ve İzmir’de faaliyet gösteren çeşitli ...
Dikili'de hıdrellez yine coşkuyla kutlandı
Dikili Belediyesinin geleneksel hale getirdiği, Dikili Roman Derneği işbirliği ...
 
Güzelhisar Caddesi Aliağalıları sevindirdi
Aliağa Belediyesi kentin en büyük mahallesi, Yeni Mahalle’nin en önemli ...
Karabağlar ‘Üç Fidan’ı andı
CHP Karabağlar İlçe Örgütü, 6 Mayıs 1972’de asılarak idam edilen Deniz ...
Yeni ilçe talebine Bakan Yıldırım'dan destek
Geçtiğimiz yerel seçimler öncesinde belde statüleri kaldırılarak Menderes ...
 
Selçuk’un elektrik trafoları yenileniyor
Gediz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin Selçuk’ta yapacağı elektrik ...
Güzelbahçe’de şantiyede resim sergisi
Güzelbahçe Belediyesi Resim Atölyesi'nde resim yapan sanatçılar, eserlerini ...
Başkan Solak, Çakabeyli öğrencilere belediyeciliği anlattı
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, kendisini ziyaret eden Çakabey Koleji ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva