HABERLER>SAĞLIK
19 Aralık 2023 Salı - 15:05

Ege Üniversitesi Hastanesi'nde ek ödeme krizi!

2 aydır ödenmeyen nöbet, fazla mesai ve icap nöbetleri ücretlerini alamayan Ege Üniversitesi Hastanesi çalışanları yaptıkları eylemle hastane yönetimini uyardı. Sağlık emekçileri ücretleri yatana kadar eylemlerini sürdüreceklerini dile getirdi.

Ege Üniversitesi Hastanesi nde ek ödeme krizi!

Sol Haber'de yer alan habere göre; İzmir Ege Üniversitesi Tıp Faükültesi Hastanesi sağlık emekçileri iki aydır ödenmeyen nöbet, fazla mesai ve icap nöbetleri için basın açıklaması yaptı.

İzmir Tabip Odası, SES İzmir 2 No'lu Şube, Genel Sağlık-İş, Birlik Sağlık Sen, Hekim Birliği Sendikası ve Hep-Sen'in çağrısıyla sağlık emekçileri Ege Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği önünde bir araya geldi.

Açıklamada "Sadaka değil, alın terimizin ve emeğimizin karşılığını istiyoruz. Biz sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin alın terini ve emeğinin gasp etmeye çalışanlara cevabımız nettir. Bizler geçinemiyoruz Bu hastanede hizmeti üreten bizleriz. Bize yasal olarak verilmesi gereken ücretleri zamanında ödemek hastane yönetiminin yegâne görevidir. Her ay ödemeleri ileriye ötelemeyi gelenek haline getiren hastane yönetimini görevini ve gereğini yapmaya davet ediyoruz. Derhal nöbet ve fazla mesai ücretlerimizin yatmasını istiyoruz. Emeğimizin karşılığını almadığımız bir çalışma sistemini kabul etmiyoruz." denildi. 

Açıklamanın tamamı şu şekilde: 

'Bu ay ne zaman para alacağız diye düşünmekten yorulduk'

"Düzensiz ödemeler yüzünden var olan borçlarımıza faiz eklenirken bir yandan da hakkımız olanı alamama kaygısı bizi tüketiyor. Biz sağlık emekçileri zaten yoksulluk sınırının çok altında yaşamaya çalışırken bir de bu ödemelerin gecikmesi yüzünden zaten çok zor geçinmeye çalıştığımız böyle bir dönemde ayrıca sağlıkta sisteminde var olan sorunlarla boğuşmak zorunda kalıyoruz.

Ülkemizin içinde bulunduğu ağır ekonomik koşullarda bizler bir yandan hiper enflasyon ile mücadele ederken bir yandan da tuttuğumuz nöbetin, icabın parasını bu ay ne zaman alacağız diye düşünmekten yorulduk.

Ege Üniversitesi Hastanesi yönetimi geçen ay Eylül ayının ödemelerini yasal süresi olan 31 Ekim tarihine kadar ödemesi gerekirken yasal sürenin üzerinden 15 gün geçtikten sonra yatırmıştı. Gelinen noktada Ekim ve Kasım ayının nöbet, fazla mesai ve icap nöbetlerinin ücretlerinin hala ödenmemiştir. Hatta Kasım ayının teşvik ve taban ek ödemeleri de ödenmemiştir. Ayrıca yönetimden ödemelerin ne zaman yatacağına dair net bilgi verilmemektedir.

'Sadaka değil, alın terimizin karşılığını istiyoruz'

Sadaka değil, alın terimizin ve emeğimizin karşılığını istiyoruz. Biz sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin alın terini ve emeğinin gasp etmeye çalışanlara cevabımız nettir. Bizler geçinemiyoruz Bu hastanede hizmeti üreten bizleriz. Bize yasal olarak verilmesi gereken ücretleri zamanında ödemek hastane yönetiminin yegâne görevidir. Her ay ödemeleri ileriye ötelemeyi gelenek haline getiren hastane yönetimini görevini ve gereğini yapmaya davet ediyoruz. Derhal nöbet ve fazla mesai ücretlerimizin yatmasını istiyoruz. Emeğimizin karşılığını almadığımız bir çalışma sistemini kabul etmiyoruz.

Hakkımız olan ödemelerin ivedilikle ödenmesi için mücadele edeceğimizi buradan sizlere bir kez daha dile getiriyoruz. Emeğimizin karşılığını zamanında ve gecikmeden alana kadar eylemlerimizi devam ettireceğimizi duyuruyoruz."

 
Spot piyasada elektrik fiyatları belli oldu
 
Menderes Belediyesi'nden rüşvet iddiasına yanıt: Aslı astarı yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BioNTech, Afrika'daki ilk aşı fabrikasını açtı
Alman biyoteknoloji firması BioNTech, Afrika'daki ilk aşı fabrikasını ...
Uzmanı uyardı: İyot eksikliğine dikkat!
Doğumdan itibaren insan vücudunda çok önemli görevleri olan tiroid hormonlarının ...
Uzmanından korkutan 'sokak hayvanı' senaryosu!
Türkiye'de özellikle son günlerde yaşanan köpek saldırıları kuduz şüphesini ...
 
Gazze'den getirilen hastalara ilişkin açıklama!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'den bugün iki ayrı uçakla Türkiye'ye ...
Uzmanı açıkladı: Paketli gıdalar astım krizine neden oluyor!
Astım hastası çocuklara iyi gelen tavsiyelerde bulunan Çocuk Sağlığı ve ...
Eczacılardan 'bitkisel ürün' uyarısı!
Tedavi için özellikle son dönemde tercih edilen ve e-ticaretten de satışı ...
 
İlaç fiyatlarına yüzde 25 zam geldi
İlaç fiyatlamasında kullanılan euro kuru güncellendi. Kurda yüzde 25'lik artış yapıldı.
Deprem bölgesinde 196 bin bebek dünyaya geldi
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde 6 Şubat'tan bu yana ...
DSÖ'den elektronik sigara için acil eylem çağrısı
Dünya Sağlık Örgütü, toplum sağlığına yönelik zararları en aza indirmek ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva