HABERLER>POLİTİKA
18 Nisan 2014 Cuma - 23:01

CHP Parti Meclisi'nde İzmir tartışması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi. Genel Merkez'de basına kapalı olarak gerçekleşen toplantı yaklaşık 10 saat sürerken Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de alınan sonuçlarla ilgili olarak "İzmir'deki sonuçlar başarısızdır'' dediği öğrenildi

CHP Parti Meclisi nde İzmir tartışması

EGEDESONSÖZ – Yerel seçim sonuçlarının masaya yatırıldığı CHP Parti Meclisi’nin ilk bölümünde Metropoll Araştırma Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Özer Sencar da katıldı. Sencar, seçime ilişkin il il yaptığı analizi PM üyelerine anlattı. Sencar’ın İzmir’le ilgili analizinde, partinin başarısız olduğu ve beklenilen oy oranının altında kaldığı ifade edildi. İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’de seçim sonuçlarına ilişkin "İzmir'deki seçim sonuçları, sanılanın aksine başarılıdır. Büyükşehir ve 22 ilçeyi kazandık. Bu nasıl başarısızlık” dediği bildirildi" dediği ifade edildi.

GÜLER’E ELEŞTİRİ
Sencar’ın bu değerlendirmelerinin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri Oğuz Oyan ve Alaattin Yüksel’in hedefinde Birgül Ayman Güler vardı. Oyan ve Yüksel, Birgül Ayman Güler’i DSP Konak Belediye Başkan Adayı Hakan Tartan’ı ziyaret etmesini ve seçim sürecinde aktif rol oynamamasını eleştirdi. Zirvede,  Oğuz Oyan’ın ‘‘Birgül Ayman Güler'in DSP Konak Belediye Başkan Adayı Hakan Tartan'ı ziyaret etmesi parti suçudur. Kabul edemeyiz" dediği kaydedildi.

YANLIŞ ADAYLAR GÖSTERİLDİ
Parti içindeki muhalif çıkışlarıyla son dönemde adından sıkça söz ettiren Birgül Ayman Güler’in de zirvede, İzmir’de alınan seçim sonucunu başarısızlık olarak nitelendirdiği ifade edildi. Güler’in, ‘‘Bazı yerlerde yanlış adaylar gösterildi. Dayatma yapıldı. DSP'ye gidip aday olanları suçlayamayız. Onlar yapılan hatalar yüzünden gittiler" dediği öğrenildi.

NOKTAYI KILIÇDAROĞLU KOYDU
Yerel seçimlerin ardından İzmir’de parti içinde başlayan başarılı başarısız tartışmalarına noktayı Kılıçdaroğlu koydu. Toplantının son bölümünde il il değerlendirmeler yapan Kılıçdaroğlu’nun, “İzmir’den daha büyük başarı bekliyorduk. Hedef daha yüksekti. Bir başarısızlık var. Başarılı deyip zorlamanın anlamı yok. 8 ilçenin kaybedilmesinin başka anlamı nedir. Başarılı başarısız tartışmalarını bırakın 8 ilçeyi nasıl geri alırız bunun için çalışın” dediği ifade edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
fatih karasu 20 Nisan 2014 Pazar 22:13

büyüksün ALİ BAŞkaNIM...

Yorumu oyla      11      5  
Zafer 19 Nisan 2014 Cumartesi 14:52

Tabii ki basarisiz, bu kadar yolsuzluk hirsizliga karsi alinan sonuca bak. Bir de Birgül Hanim'a yukleniyorlar! Ayipmdenen bir sey var, Birgul Hanim'dan baska hangi milletvekili gercek Izmir degerlerini gozetiyor? Bizi tam olarak temsil eden vekilimiz Birgul Hanim'dir, tum soylemlerinde de hakli. Keske Kemal Kilicdaroglu biraz dirayetli olsaydi da Birgul Hanim'i baskan adayi yapsaydi. 5 sene daha bu Aziz Kocaoglu ve beraber ekip olduklari diger milletvekilleri neler kaybettirecek sehrimize!

Yorumu oyla      20      5  
erdi 19 Nisan 2014 Cumartesi 12:00

8 ilçe gidiyor A.Yüksel bey başarılıyız diyor ama kemal bey başarı yok diyor.Siz ilçelere örgütün görüşünü almadan vede ahde vefa diyerek belediye başkan adayı gösterirseniz başarısızlıkta kaçınılmaz olur.Bu işler öyle vefa sefa işleri ile olmuyor.İzmir halkının vede CHP seçmeninin ahde vefa diyerek duyguları ile oynamanın kimsenin harcı değildir.Yıllardır başarısızlık, başarı gibi gösterildiği için, kötü sonuçlar kaçınılmaz oluyor.

Yorumu oyla      20      5  
HİKMET TEKCANsn 19 Nisan 2014 Cumartesi 11:17

SN.BİRGÜL AYMAN GÜLER KIRAL ÇIPLAK DEDİ TUZU KURULARA AGIRMI GELDİ KILIÇTAROGLUDA HATASINI ANLADIGINA GÖRE SÖZÜN SONU TEFERUATTIR

Yorumu oyla      21      6  
Lombak 19 Nisan 2014 Cumartesi 11:03

Ali Engin derhal gereğini yap! Kutuplaştırıcı istemiyoruz.

Yorumu oyla      25      8  
Sami capkinoglu 19 Nisan 2014 Cumartesi 09:35

Evet burada ve ülkede bir başarısızlık var.bunda genel baskandan başlayıp ilçe yönetimlerin kadar herkesin payı var.Aziz bey hiç dayatma yapmasa idi şimdi ülkede kahraman gibi dolasirdi

Yorumu oyla      29      5  
Ali Osman Engin 19 Nisan 2014 Cumartesi 09:20

İl Başkanı Ali Engin'in İzmir den ve genel Merkezden özür dileyerek tüm ekibiyle birlikte İSTİFA etmesi gerekiyor.Mv Alattin Yüksel'in sözleriyle istifasını geciktirmesin. Gerçek partililer bunu bekliyor.

Yorumu oyla      28      6  
HALİKARNAS BALIKÇISI 19 Nisan 2014 Cumartesi 08:57

GERÇEKLER NEDEN ACI GELİYORKİ DERS ALAMNIZ GEREKMEZMİ

Yorumu oyla      27      5  
Ali Osman 19 Nisan 2014 Cumartesi 08:35

Sayın Güler doğruları söylüyor.Kendi suçlarını bastırmak için Sayın Gülerin üzerine yürümeyin.Sayın Yüksel,Sayın Aziz Kocaoğlu,Sayın Ali Engin'in eseri başarısızlık..Dayatma adaylarla böyle olacağı belliydi.Sonuçlardan sonra Aziz Başkan niye hiç konuşmadı.İnşallah yaptığı dayatmaların farkındadır.Yazık oldu İzmir'e...

Yorumu oyla      29      7  
19 Nisan 2014 Cumartesi 08:13

aynen enel başkanım dedigi gibi alettin yüksel gibiler yüzünden izmirde partimiz agır yaralar almştır.aziz ali nin bunda rolleri cok büyüktür

Yorumu oyla      27      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Sosyal medyada hakaretlere ilişkin yargı ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 200 bin liralık dava
Başbakan Erdoğan, "kendisi ve ailesi hakkında montaj, şantaj çetesinin ...
Haluk Koç 10 gün önce istifa etmiş!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç'un 30 Mart seçimlerinin ...
 
Züğürt Ağa filmi gerçek oldu!
Adıyaman'ın Belediye Başkanlığını BBP'li Mehmet Korkut'un kazandığı yerel ...
AK Parti İzmir 'A takımı'nı yeniledi
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, A Takımını yeniledi. Akay, ...
Gül'ün 'Siyasi planım yok' sözüne Erdoğan’dan yanıt
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gül'ün 'Siyasi planım yok' şeklinde açıklamasıyla ...
 
Kemal Karataş'tan Kocaoğlu'na 'CHP mutfağı' çıkışı
CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş, “CHP’nin mutfağı yok” eleştirisinde ...
Kılıçdaroğlu'ndan üniversitelere sert çıkış!
Kılıçdaroğlu partisinin PM toplantısı öncesi yaptığı açıklamada üniversiteleri ...
Malezya'ya kaçacak iddialarına yanıt verdi!
Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva