HABERLER>POLİTİKA
29 Ağustos 2014 Cuma - 14:40

CHP Menderes’te ‘belgeli’ kavga!

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası CHP’de karışan ilçeler arasında yerini alan Menderes’te Kadın Kolları Başkanı Ayşe Ayık tarafından yönetim kurulu kararı ile düşürülen üç yönetici konuyu genel merkeze taşıdı. İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku’nun da destek verdiği kadınlar, “Yapılmayan yönetim kurulu toplantılarına katılmadığımız iddiası gerçek dışı. Resmi olarak mazeretimiz belgeleri ile ortada” dedi. Utku ise, “Karar defterini fotokopi çekmek için alıp geri verdim. Resmi evrakta her şey ortada” diye konuştu.

CHP Menderes’te ‘belgeli’ kavga!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Örgütü’nde son karışan ilçe Menderes’te kadınlar arasında yaşanan karışıklık sürüyor. Kadın Kolları İlçe Başkanı Ayşe Ayık’ın çalışmadığı, faaliyet düzenlemediği ve ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle toplanan imzalara destek veren üç ilçe yöneticisinin yönetim kurulu kararı ile düşürülmesinin ardından konu genel merkeze taşındı. Ayık’ın muhalifi İlçe Başkan Yardımcısı Perihan Kocayurt, İlçe Saymanı Derya Akdeniz ve Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Yalçın, yönetim kurulu toplantılarına ‘mazeretli’ katılmadıklarını ifade etti.
 
Ayık’ın Kadın Kolları Genel Merkez MYK Üyesi Düriye Taş ile birlikte yaptığı operasyon sonrası kadınlar arasındaki tartışmada belgeler ortaya çıktı. Yönetim kurulu toplantılarında kimlerin katıldığı, kimlerin ise mazeret bildirdiği tespit edildi. İlçe ile ilgili geniş rapor genel merkezde yapılacak MYK toplantısı öncesi Ankara’ya ulaştırıldı.
 


Menderes’teki kriz ile ilgili açıklama yapan İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, “Olanların şahitleri var. İlçe kadın kolları başkanının fevri hareketler yaptığı, yönetim kurulu toplamadan kendi başına hareket ettiği gibi şikayetler vardı. Biz de inceleme yaptık. Gerçekten söylendiği gibi çıktı. Aylardır yönetim toplanmıyordu. Tüzük gereği toplanması gereken süreler bellidir. Partinin organları en seyrek olarak 15 günde bir toplanır. Tekrar şikayetler devam etti. Yönetimde yer alan arkadaşlar ‘kişisel hareketler yapılıyor’ dedi. Biz, yönetimi il başkanlığına davet ettik. Onlara yapacaklarını anlattık. Biz ardından ilçeye ziyarete gittik. Yine kavga gürültü çıktı. Defterlere bir baktık 5 haftada bir toplantı yapmışlar. Defteri fotokopi çektirmek üzere aldık. Üst yazı ile genel merkeze bildirdik. İstifalar, istifaları geri alanlar gibi çok karmaşık bir yapı vardı. Biz tüm evrakları 20 adet şikayet dilekçesi ile Ankara’ya gönderdik.  Kendi aralarındaki kavgayı da anlattık. Genel merkezden gelecek yazıyı beklerken ilçe başkanlığına da  ‘deftere bir işlem yapmayın’ diye yazı yazdık. İl kadın kolları yönetimin, genel başkanlığın temel görevi tüzüğü işletmektir. Toplantının tarihinde sıkıntı var. Böyle bir toplantı yapmamak olamaz. Yönetim kurulu toplanmıyorsa demek ki hiçbir işlem yapmamışsınız. Defter ortada duruyor.  Resmi evraklar üzerinden her şey görünüyor. Artık yönetimde üçüncü yılımızdayız. Kimseyi görevden almadık. Seçilmiş herkes ile çalışırız. Tüzüğün bu kadar ihlaline de ‘dur’ dememiz gerekiyordu. Bir yandan da yerel seçimde belediye başkanlığı kaybedildi. Alanda kadınların çalışması gerekiyor. Herkes kişisel olarak bir yere kadar çalışabilir. Çalışmak örgütlü mücadele ile olur. Şu anda konu genel merkezdedir. Biz son kararı bekliyoruz.  Yönetici iseniz yanınızdakilerle birlikte yürümeyi bilmeniz lazım. Kişisel olarak başarılı olabilirsiniz ama ekip ruhu şarttır.  İlçe kadın kolları başkanının kendisine ‘istersen seçime gidelim, yeniden kongrede aday olabilirsin’ dedik.  Seçim olmadığı için olay büyüdü. Dünyanın sonu değil ama ne yazık ki istenmeyen durum ortaya çıktı” dedi.

DEFTERİ ÇIKARTMAK SUÇTUR
Kadın Kolları İlçe Başkanı Ayşe Ayık ise, defterin ilçeden çıkartılmasının suç olduğunu belirtti. Ayık, “Ben tüzüğü işleterek yönetim kurulu toplantılarına katılmayanları düşürdüm. Kimse art niyet aramasın. Partinin defteri namusudur. Asla dışarı çıkartılamaz” diye konuştu.

MAZERETLİYİZ
Yönetim kurulu kararı ile ilçede başkana karşı hareket başlattıkları için düşürülen üç isim de belgeli yanıt verdi. Yönetim kurulu kararlarını, mazeret dilekçelerini ve toplantı tutanaklarını il başkanlığına ardından ise genel merkeze gönderdi. Üç kadın yönetici, “Toplantı bile yapılmazken toplantıya katılmadığımız gerekçesiyle düşülmemiz anlamsız. Böyle bir mantık olamaz. Bu kararın genel merkezden döneceğine inanıyoruz”  açıklaması yaptı.

 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nermin 29 Ağustos 2014 Cuma 19:59

Siyasi bir partinin karar defterini böylesi sosyal medyada paylaşmanın disiplin suçu olduğunu ÖZGÜN UTKUYA acaba hatırlatmaya gerek varmı?yoksa bu yapılanların suç olduğunu genel merkeze ve il başkanlığına birilerimi hatırlatmalı?

Yorumu oyla      16      8  
halil 29 Ağustos 2014 Cuma 17:29

Bir konuda kafam karıştı bu istifa eden kisiler toplantılara çağrılmıyoruz haberimiz bile olmuyor diyorlar,yalnış anlamadıysamda toplantılara katılmayışların mazeret dilekçelerinin olduğunu söylemişler.Haberiniz yoksa nasil mazeret dilekçeleriniz oluyor

Yorumu oyla      15      6  
29 Ağustos 2014 Cuma 17:06

Birakin bu isleri secime gidin mendereste kimin ne yaptigini herkez biliyor yeni ses yeni nefes

Yorumu oyla      17      7  
ismail 29 Ağustos 2014 Cuma 16:42

il Başkanı karar defteri ilçe başkanlığından alıp ilceden mi çıkardı kendisi galiba tüzükten bir haberi yok Karar defteri ilceden dışarı çıkaramaz ilce kadın Kolları Başkanı dogru olanı yapıp ve cevap vermis il Başkanı yaptigi hatayı kabul etsin karari bence genel merkez ilce baskanina degil de il başkani icin karar vermeli diye dusunuyorum yukarsida goruyordur ihs il baskani ilce karar defterini nasil ilceden cikarir bunun bi suc olup disiplinlik oldugunu biliyorlardir eminim

Yorumu oyla      19      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hüseyin Çelik: Onun kabine dışı kalmasına şaşırdım
AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, yeni kabineyi değerlendirdi. Çelik, Gümrük ...
Çavuşoğlu'ndan ilk açıklama: Mahcup etmeyeceğiz
Başbakan vekili Ahmet Davutoğlu’dan boşalan Dışişleri Bakanlığı koltuğuna ...
CHP’li Çıray’dan Çiçek’e teamül resti
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Cumhurbaşkanlığı’na ...
 
CHP Buca’dan delegelere mesaj: İmzacı değil neferiz
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından CHP’de karışık olan ilçelerin başında ...
Yüksel’in çağrısına CHP’den destek, AK Parti’den tepki geldi
İzmir CHP Milletvekili Alaattin Yüksel kapatılan İl Özel İdare mallarının ...
Erdoğan Davutoğlu'nun listesini onayladı: İşte yeni kabine
Başbakan vekili Ahmet Davutoğlu yeni kabineyi açıkladı. Köşk'ten saat ...
 
CHP'li Susam'dan Milli Eğitim'de kıyım çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, okul müdürlerine uygulanan görevden ...
AK Parti'den tüzük fırlatma yorumu: Olay siyasi değil...
NTV'ye konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Erdoğan'ın yemin töreninde ...
Gül'den veda konuşmasında dikkat çekici cümle!
Gül, devir teslim töreninde ailesine de teşekkür etti ve ''Eşim, çocuklarım, ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva