HABERLER>POLİTİKA
14 Aralık 2014 Pazar - 22:23

CHP'li Güler'den bomba cemaat çıkışı

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, "Her ne kadar parti yönetimimiz inkar etse de 30 Mart seçimlerinde bir ittifak yaptı, cemaatle ittifak yaptı. İllerde ve ilçelerde cemaatin çeşitli unsurlarının Cumhuriyet Halk Partisi'yle yürüdüğünü hepimiz gördük" dedi.

CHP li Güler den bomba cemaat çıkışı

Güler, Eğitim ve Bilim İşgörenleri (EĞİTİM-İŞ) Kastamonu Şube Başkanlığı ve bazı sivil toplum kuruluşlarınca Şerife Bacı Öğretmenevinde düzenlenen "Türkiye Cumhuriyeti ve Türk ulusunun geleceği için ne yapmalı, nasıl yapılmalı" konulu konferansta partide bazı ittifaklar gerçekleştirildiğini ve bunun önemli bir problem olduğunu öne sürdü.
 
Sözlerin kimi siyasi sebeplerle hafifletilebileceğini ileri süren Güler, "Çok zor ama uygulamalar çok önemli. Her ne kadar parti yönetimimiz inkar etse de 30 Mart seçimlerinde bir ittifak yaptı, cemaatle ittifak yaptı. İllerde ve ilçelerde cemaatin çeşitli unsurlarının Cumhuriyet Halk Partisi'yle yürüdüğünü hepimiz gördük" şeklinde konuştu.
 
CHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Muzaffer Bıyıklı ve partililer, "Burada öyle bir şey olmadı, burası Cumhuiyet Halk Partisi'nin tartışılacağı bir yer değil" diyerek, Güler'e tepki gösterdi.
 
Güler, Mehmet Bekaroğlu'nun partiye katılımına ilişkin şu değerlendirmede bulundu:
 
"Ömrü boyunca Cumhuriyet Halk Partisi'yle hiçbir ilişkisi olmamış bir kişi, bir anda, bir anda hiçbir evveliyatı olmaksızın partinin genel başkanı tarafından davet edilmiş, parti meclisi üyesi yapılmak istenmiş. Partililer buna tepki gösterecek, o kadar iyi bilinmiş ki kadın kotasından seçimi gerçekleştirilmiş bir kişi. Cinsiyet kotası da uygulanıyor biz de, o kadın içindir. Erkekler için değil, bunu cümle alem bilir. Delegeden onay almadığı halde kadın kotasından parti meclisine yani tüzüğe ve kurultaya karşı hile yoluyla ve oradan da partinin kaptan köşküne genel başkan yardımcısı olarak oturtulmuş bir kişidir ki 'Ulusalcılar, istifa eder giderse hiç fena olmaz'. O, sandı ki 'ulusalcı' dediği bir milletvekili, 3 il başkanı falan. Oysa onun 'ulusalcı' dediği Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir milyon üyesi, 10 milyonun üstündeki seçmendir.
 
Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu üyeleriyle seçmeni çekip giderse Sayın Bekaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nde ne edecektir kendi başına? Hiçbir tutarlılığı olmayan söz. Söylendiği zaman da kınadım, hatırlatıldığı her zaman da bu sözü kendini bilmez söz olarak talihsiz bulduğumu elbette söylüyorum."
 
ULUSALCILARIN PARTİDEN İHRAÇ EDİLDİĞİ İDDİASI
Güler, açıklamaların sözde kalmadığını dile getirerek, Anayasa Uzlaşma Komisyonunda Anayasa'dan Türk vatandaşlığını çıkarmak için çalışan kesime karşı son derece önemli mücadele sergileyen Süheyl Batum'un partiden ihraç edildiğini söyledi.
 
Bunun son derece önemli olduğuna dikkati çeken Güler, şöyle devam etti:
 
"Neden? Parti, 'Mehmet Bekaroğlu tarafından yönlendirilmektedir' gerçeğini gösterdiği için.. 'Ulusalcılar istifa etsin' dedi. Baktı, ulusalcılar istifa etmiyor, ulusalcıları ihraca başladı. Ben böyle yorumluyorum gördüğüm şeyi. Bu, önemli bir problem alanı haline geldi, bir dizi problemin sonucu olarak elbette."
 
Güler, şu anda CHP'nin HDP'yle dirsek teması içinde yürüdüğünü, bunun da önemli bir problem olduğunu iddia etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Aralık 2014 Salı 12:44

bu prof.ayman güler;ittifak yapmanın ne olduğunu ya bilmiyor,yada kendini zorla kovdurmak istiyor.il ve ilçelerde böyle bir ittifak oluşturulduda bu yöneticilerin haberimi yok.ülkenin gündemine bak,ayman güler'in gündemine bak...

Yorumu oyla      11      5  
timur 15 Aralık 2014 Pazartesi 14:13

chp ve ulusalcılık diyorum , gerisi boş laf hocam seninleyiz

Yorumu oyla      12      6  
Karakalpak 15 Aralık 2014 Pazartesi 13:52

C.H.P'ni Mustafa Kemal kurdu , paralel kemal bitiriyor.

Yorumu oyla      12      6  
BSSDM 15 Aralık 2014 Pazartesi 13:14

Birgül hanım, ülkesini seven ,Atatürk'ün ülkemizi emanet ettiği gençliği temsil ediyor adeta, ülke bütünlüğünü savunan, Atatürkçüyüm diyen, biat kültürüne karşıyım diyen, şahsi istikbali için inandıklarını söylemekten imtina edenleri kınayan bu tiplerin siyasette olmaması gerektiğine inanan demokrasiyi özümsemiş tüm partililerimiz Birgül hanımın ve dik duruşunun arkasındadır. Birgül hanıma karşı duruş besleyenler kesinlikle ülkemizin bölünmesini doğal ve olumlu karşılayanlar ve etnik siyaset yapanlardır. Gerçek CHP liler Altı okaun içeriği için mücadele edenler tabi ki Birgül hanımı destekleyeceklerdir. bize doğruları hiç sakınmadan söyleyen halkını ve ülkesini yalansız seven Birgül hanım gibi dik durabilen siyasetçiler lazım, insanların yüzüne sahte gülücüklerle ,kafasındaki gerçek düşünceleri bulunduğu topluma göre uyarlayan sahtekar siyasetçiler değil.

Yorumu oyla      14      6  
Mert 15 Aralık 2014 Pazartesi 12:38

Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlarmış.

Yorumu oyla      16      7  
Parti Ğyesi 15 Aralık 2014 Pazartesi 12:00

Birgül Hanım, Yetti artık, partiyi eliştirerek prim yapacağınızı umuyorsanız, aldanıyorsunuz. Gün Muhalefete muhalefet etmek güneü değil, bunun farkında olmasınızı diliyorum.

Yorumu oyla      12      14  
gerçek delege 15 Aralık 2014 Pazartesi 11:36

Birgül hanım sizi seviyor ve destekliyoruz

Yorumu oyla      18      6  
Lombak 15 Aralık 2014 Pazartesi 10:51

Ulusalcılar CHP'den aday olmazsa CHP'ye oy vermeyeceğim.

Yorumu oyla      18      6  
Tarafsız partili 15 Aralık 2014 Pazartesi 10:10

Akp de biat kültürü var diyoruz,fakat yıllarca tartıştığımız,karşı olduğumuz ABD ve cemaat konularının bir numaralı tarafı olduk.Bunlar partide konuşulmayacaksa yanlışların yapılmaması için eleştirilmeyecekse ne yapılacak.Eğer öyleyse AKP deki biat fazlasıyla CHP de var demektir.Birgül hocayı doğru bildiklerini ve gördüklerini ortaya koyduğu için kutluyorum.Doğrunun arkasından mı gideceğiz,yanlışları örtmeye devam mı edeceğiz.

Yorumu oyla      20      6  
Bilge Aydın 15 Aralık 2014 Pazartesi 10:09

Gerçek yurt sever, gerçek CHP'li Birgül Ayman Güler'e aynen katılıyor yürekli çıkışı için kutluyorum, istikbal bekleyen insan ollsa onlarca MV. Gibi susar köşesine çekilir, hatta genel Başkan'ın yanında el avuç oluşturur , oysa o haksızlıklara, Atatürk'ün Partisi'de akıl tutulmasına isyan ediyor, gerçek parti ilkelerini savunuyor. Şantaj kaseti ve 750 delege ile kos koca CHP' ni yörüngesinden ayrılanlar, milyonlarca seçmeni hesaba katmıyorlar, YCHP barajı dahi aşamaz.

Yorumu oyla      19      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu sert konuştu: Hesap verecekler
Başbakan Davutoğlu, Gülen Cemaati'ne yönelik operasyonlar hakkında konuştu. ...
Şişli'de deprem bitmiyor: 'Parayı çarçur ettiler'
Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Nişantaşı'nın yılbaşı hazırlıklarıyla ...
Çiçek’ten operasyon yorumu Arzumuz…
Meclis Başkanı Cemil Çiçek, İstanbul merkezli operasyona ilişkin, "Radyodan ...
 
CHP’li Balbay'dan Ovacık nöbetine destek
Geçtiğimiz günlerde Urla’nın Ovacık Köyü’nde rüzgar enerjisi santrali ...
Türeli’den Yüzbaşı Erdoğan için yardım önerisi
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, verdiği 3 yazılı ve 1 sözlü ...
İP'li Hasan Ali Uğur: 21 Aralık'ı bekleyin
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Albay Hasan Atilla Uğur hafta ...
 
MHP'li Karataş'tan Delican'a 'Fatih' çıkışı!
Partisinin ilçe Kongrelerinde konuşan MHP İl Başkanı Karataş yine AKP il başkanını hedef aldı.
Davutoğlu'ndan 'paralel' gönderme: Gün...
Ahmet Davutoğlu AK Parti Elazığ İl Kongresi’nde konuştu ve 'Paralel yapı' ...
CHP'li Haluk Koç 'ikinci torpil listesi'ni açıkladı
CHP'li Haluk Koç devlet görevlilerinin yakınlarının torpil sonucu iş bulduğunu ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva