HABERLER>SEÇİM 2015
21 Mayıs 2015 Perşembe - 11:18

CHP’li Çıray: Refahı tabana yayacağız!

5 milyon borç batağında olan yurttaşı görmezlikten gelen AK Parti’nin yandaşına köşeyi döndürme peşinde olduğunu ileri süren CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray, CHP iktidarında ekonomik refahı tabana yayacaklarını söyledi.

CHP’li Çıray: Refahı tabana yayacağız!

Çıray, "AKP'nin en büyük eseri 17 milyon yoksul ve borç batağındaki 5 milyon yurttaşımızdır. 1 milyon 220 bin yurttaşımıza açılan taahhüdü ihlal davasından 550 bin kişi mahkum oldu. 98 bin yurttaşımız hapse girdi. Diğerleri de hapse girmek için sıra bekliyorlar. CHP iktidarımız döneminde borcun yüzde 80’ini sileceğiz, kalan kısmını 5 yıla yayacağız" dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray Tire ilçesinde seçim çalışmalarını sürdürdü. Gittiği her yerde alkışlar ve sevgiyle karşılanan Milletvekili Çıray seçmenlerle sohbet etti. Vaat ettikleri Yaşanacak Bir Türkiye'nin nasıl gerçekleşeceğini anlattı.
 
Seçmenlerin AKP'nin kendi vaatlerini anlatmak yerine CHP'nin vaatlerini eleştirdiğini anlatması üzerine Milletvekili Çıray, "Bir ilke imza atarak seçim bildirgesi için tüm toplumun katkısını aldık. Bu bildirge sadece partimizin değil yurttaşlarımızın bildirgesidir. En düşük emekli maşını, asgari ücreti 1500 lira yapacağız diyoruz. Emekliye ramazan ve kurban bayramlarında iki ikramiye vereceğimizi söylüyoruz. AKP olmazda olmaz diyor ortalığı ayağa kaldırıyor. Seçim vaatlerimiz milli gelirin 2,97’si kadar, %3’ü bile bulmuyor. Eğer milli gelirin %2.97’siyle emekliye, işçiye, çiftçiye, esnafa bir şeyler veremeyeceksek o zaman biz niye iktidar oluyoruz ki. Bizim iktidar hedefimiz nedir? Refahı tabana yaymaktır. Garip guraba edebiyatı yapanlar parayı nereye toplamışlar? Yıl 2002; Türkiye nüfusunun %1’i toplam servetin %39’una sahip. Yıl 2014; Türkiye nüfusunun %1’i toplam servetin %54.3’üne sahip. Refah nerede toplanmış? Tepede. Bunlar kaynakları ellerinden gidiyor diye feryadı figan ediyorlar ama nafile. Yurttaş 7 Haziranda bunları geriye dönmemek üzere gönderecek" dedi.
 
Esnafın halkın büyük kesiminin borç batağında olduğunu bu nedenle de piyasada yaprak kımıldamadığını belirtmesi üzerine ise CHP Milletvekili Dr. Çıray, "13 yıldır iktidarlarında 17 milyon yoksulumuz var. Bu ayıp Türkiye’ye yakışmıyor. 5 milyon vatandaşımız borç batağında. 1 milyon 220 bin vatandaşımız, 1 milyon 220 bin vatandaşımız için dava açıldı, taahhüdü ihlal davası. 550 bin vatandaşımız mahkum oldu. 98 bin vatandaşımız hapse girdi ve çıktı. Diğerleri de hapse girmek için sıra bekliyorlar şuanda. Faizlerin en az %80’ini sileceğiz, kalan kısmını 5 yıla yayacağız. Yurttaşa da esnafa da rahat bir nefes aldıracağız" şeklinde konuştu.
 
CHP'nin yurttaş odaklı, refahı tabana yayacak vaatleri karşısında aciz kalan AKP'nin din istismarıyla oy devşirmeye çalıştığına dikkat çeken Çıray sözlerini şöyle tamamladı, "İktidar kaybettiğini görünce dini istismar etmeye başladı. Dün bakara makara yapanlar bugün Kur'an-ı Kerim'i siyaset mitinglerinde sallıyorlar. Eğer bir siyasetçi dini istismar ediyorsa, dini inancı siyasete alet ediyorsa, siyasi çıkarları için dini kullanıyorsa dünyanın en büyük sahtekarıdır. Din bu sahtekarlar eliyle elden gitmektedir".

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Kılıçdaroğlu 'yüzyılın projesi'ni açıkladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin seçimlerde iktidar olması ...
AK Parti Adayı Nasır’dan ‘sanayi sitesi’ çıkışı!
AK Parti İzmir 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Necip Nasır, kent merkezinde ...
MHP İzmir Adayı Onar’a miting gibi ofis açılışı
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Avukat Ali ...
 
Şeboy onuruna yemek: Başkan Türkiye yok!
Balkan Anadolu Derneği, İzmir’de her kesimin büyük desteğini alan AK Parti ...
CHP adayları Böke ve Bakan işçilerle buluştu
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Selin Sayek Böke ...
CHP adayı Sezer: Gençleriyle büyüyen bir Türkiye yaratacağız
CHP İzmir İkinci Bölge Milletvekili Adayı Hüseyin Sezer, Bornova, Naldöken, ...
 
İzmir’de Başbakan Davutoğlu panolarına saldırı
İzmir’in Karşıyaka İlçesi Girne Bulvarı’nda Başbakan Ahmet Davutoğlu adına ...
İTB’de MHP günü: Tanrıkulu ve Vural’dan sert mesajlar
MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir Ticaret Borsası'nda ...
Çipras HDP İzmir mitingine gelecek mi?
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş cumartesi günü İzmir’de halka seslenecek. ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva