HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Mart 2016 Çarşamba - 08:45

Buca'ya nefes aldıracak projede sona doğru!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Kasaplar Meydanı’nın altında oluşturmaya başladığı iki katlı otoparkın inşaatını tamamladı. Meydan, sözleşmedeki tarihten önce bitirilerek yaz başında hizmete açılacak. Büyükşehir, aynı alandaki 111 yıllık binada Göç ve Mübadele Anı Evi de kuruyor.

Buca ya nefes aldıracak projede sona doğru!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent dokusunu bozmadan otopark ihtiyacına çağdaş çözümler üretmek amacıyla yaşama geçirmeye başladığı Buca Kasaplar Meydanı Yeraltı Otoparkı ve Meydan düzenlemesi için hızlı tempoda çalışıyor. Türkiye’nin en büyük tam otomatik katlı otoparkı olan Alsancak Otoparkı ile Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı, Alsancak Spor Salonu Yeraltı Otoparkı ve Kültürpark Yeraltı Otoparkı’nı kente kazandıran Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Buca’nın otopark ve meydan ihtiyacına cevap verecek projede otopark kısmının inşaatını tamamladı. 

Sözleşme tarihinden önce bitecek
2 katlı yeraltı otoparkının elektrik ve mekanik aksamları için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da üst kısımda kalan alanlarda oluşturulacak yeni  çekim merkezi için gerekli düzenlemeleri yapıyor. Toplam 6 bin 271 metrekarelik alanda uygulanan projeyle, 150 araçlık yeraltı otoparkının üst kısmında kalan alanlar değerlendirilerek Bucalıların hoşça vakit geçirecekleri bir mekan haline getiriliyor. Platform şeklinde yapılan meydan düzenlemesinde tören alanı ve yeşil alanlar oluşturuluyor. Solar gölgelikler, oturma grupları, gezinti yerleri, kafeterya, heykel alanı, kuru kum havuzu, yeni su elemanları ile birlikte Buca Kasaplar Meydanı ilçeye yakışır modern bir görünüme kavuşturulacak. Ayrıca meydan girişinde de dijital saat kulesi bulunacak.  Büyük bir hızla hayata geçirilen yatırımın  2016 Temmuz ayı olan  inşaat bitim tarihinden önce, yaz başında hizmete açılması planlanıyor.

http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s317502.jpg

“Göç ve Mübadele Anı Evi” de olacak
Öte yandan Buca Kasaplar Meydanı çevresinde bulunan 3 adet tarihi binadan ikisi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildi; diğer binanın restorasyon çalışması ise tamamlanmak üzere.  Büyükşehir Belediyesi, bu tarihi binalardan birini “Göç ve Mübadele Anı Evi” olarak düzenleyecek. 111 yıllık tarihi bina, Yunan nüfus mübadelesini yaşamış mübadiller ve onların akrabalarının bugüne kadar yaşattıkları kültürel yaşam öğelerini korumak, sergilemek ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi,  “Şimdi Paylaşma Zamanı” diyerek  anı evine destek bekliyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki yıllarda, Buca Kasaplar Meydanı’nda oluşturulan yeraltı otoparkı ve meydan düzenlemesi için kendi mülkiyetinde bulunan eski binaların yıkımını gerçekleştirmişti. Ayrıca özel mülkiyetlerde de kamulaştırma çalışmaları gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi’nin kamulaştırmalar, restorasyon, otopark ve meydan yapım gideri 11.5 milyon liraya ulaştı.

 
Bakan Ala açıkladı: Sokaklar zimmetleniyor
 
IŞİD Lideri öldürüldü iddiası!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SELANİK'Lİ 9 Mart 2016 Çarşamba 16:26

Meydanın Efrafında Tretuvarlar Yüksek Tutulmaz İse Bu Alanın Çoğu Yerine Araç Parkı Yapılır.Bizim Bucalı'lar Bu Otoparka'a Para Verip Hayatta Girmezler.Bu Caddenin Trafik Sıkışıklığı Etraftaki 7-8 Kasap Nedeniyle Olmakta.İnsanlar Doğal Olarak Alış Veriş Nedeniyle Araçlarını Park Etmek Zorunda Kalıyorlar.Bu Alanda Sıkı Bir Trafik Denetimi Yapılacağınıda Hiç Sanmıyorum.En Basit Örneği Öğretmenevlerindeki Ana Caddedde Yapılmadığı Gibi.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir sesine güvenenleri çağırıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki Türk Halk Müziği, Türk Sanat ...
Hayatının ilk çiçeği Piriştina'dan
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve Buca Kent Konseyi üyeleri 8 ...
Başkonsolos da koşamayanlar için koşacak
8 Mayıs'ta İzmir'le birlikte 6 ayrı kıtadan 33 ülkenin ev sahipliği yapacağı ...
 
Prens Charles’tan İzmirli Başkan’a teşekkür mektubu
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Galler Prensi Charles’a gönderdiği ...
Güzelbahçeli kadınlar 8 Mart için yürüdü
Güzelbahçeli kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yürüyüş ...
Konak'ta Kadınlar Günü'nde yas var!
Son bir yılda cinayete kurban giden 315 kadın Konak Belediyesi’nce Gündoğdu ...
 
Karşıyaka'da dolu dolu 8 Mart!
Karşıyaka Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında bir ...
Başkan Batur’dan 8 Mart kutlaması
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ...
Kınık Menfez köprüsü ulaşıma açıldı
Kınık'ta Aralık ayında etkili olan aşırı yağış sonucu Yayakent Mahallesinde, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva