HABERLER>SEÇİM 2015
24 Mart 2015 Salı - 14:30

Anahtar liste krizinde Yenice’den sert çıkış: İçimizdeki İrlandalılar!

AK Parti İzmir’de STK’lar için yapılan eğilim yoklamasında anahtar liste çıkarttığı iddiaları ile gündeme gelen İzmir İl Başkan Yardımcısı Aykut Yenice eleştirileri yanıtladı. Liste yapmadığını ifade eden Yenice, “İddia edenler ispatlasın. Belgeleri getirsinler. Bunu içimizdeki İrlandalılar ve paralelcilerin oyunu olarak görüyorum” dedi. Listenin odasında dağıtıldığı iddiaları için ise, “Selahattin Hünü oda başkanı olarak yanıma geldi. Yaşlı ve ayağı sakat olan adama ‘kapıda dur’ mu deseydim. ‘Baba’ dediğim bir insana tepki gösteremezdim” diye konuştu.

Anahtar liste krizinde Yenice’den sert çıkış: İçimizdeki İrlandalılar!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti Genel Merkezi’nin aldığı karar gereği milletvekili belirleme sürecinden önce STK’ların görüşünün alınması süreci tamamlandı.

İzmir’de il başkanlığında yapılan ve 8 bin kişinin oy kullandığı eğilim yoklamasının ardından anahtar liste krizi yaşanmıştı.

İl başkanlığında makam odasında anahtar liste yapıp, birinci ve ikinci bölge için 13’er kişinin bulunduğu isimleri yazdığı ve dağıttığı iddiasıyla gündeme gelen AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Aykut Yenice açıklama yaptı. Yenice, liste hazırlamadığını vurgularken siyasi olarak ön plana çıkmasının birilerini rahatsız ettiğini ifade etti.
 


Yenice, “Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Aksi halde müfteridir. İddialarının gerekçesini ortaya koysunlar. Belgeleri getirsinler. Aykut Yenice İzmir’in çocuğudur. Bu yapılanları içimizdeki İrlandalılar ve parti içinde yer alan paralelcilerin oyunu olarak görüyorum.  İzmir’de 130 tane oda başkanı var. Bu listeleri birisi çıkıp da ‘bana Aykut Yenice getirdi’ desin her türlü hesabını vermeye hazırım. Ne hikmetse iddia ettikleri gibi imzam olmadığı, isminin bulunmadığı, parmak izim bile olmayan liste ortaya atıldı. Birileri tarafından ‘Aykut Yenice listesi’ olarak lanse edildi. AK Parti’ye hizmet etmeye geldim, liste yapmaya değil... Benim böyle bir şey haddim değildir. Kendi yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızı bile buraya getirtmedim. Sayın il başkanımızın tavrı nettir. Özellikle açıklamaları nettir. Kendisi ‘adaylar buraya gelmeyecek, propaganda yapmayacak’ derken ben kendi arkadaşlarımı bile davet etmedim. 11 kişilik yönetim kurulu üyemden bir kişinin ismi çıksın değil AK Parti’yi Türkiye’yi terk etmeye hazırım” dedi.


 
O KADAR BÜYÜMEDİM
Listede yer alan isimlerin bizzat kendisi tarafından yazıldığı iddiasının listenin birisinde kendi isminin de yer almasına bağlandığını ifade eden Yenice, “AK Parti’de yıllardır genel başkan yardımcılığı yapan Nükhet Hotar Hanımın ismini bile yazacak kadar liste yapmak için büyüdüysem bir şey demiyorum. Durum açık ve nettir. Vah ki ne vah… Bu yakıştırmaya ve söylemeye itibar etmek istemiyorum ama karalama yapıyorlar” diye konuştu.
 
KARŞI OPERASYON MU?
Yenice, kendisine yönelik saldırının altında başka hesapların da olduğunu iddia etti. CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam’ı hedef alan açıklamaları nedeniyle birileri tarafından hedef tahtasına oturtulmaya çalışıldığını anlatan Yenice, “Esnafın İzmir teşkilatının içerisinde yıllarca çalışan, şimdi de dokunulmazlık zırhı altında bulunan birileriyle yaptığım mücadele var. Bunda birilerinin bir parmağı mı var? Bunu düşünmeden geçemiyorum. CHP’nin vekilinin ipliğini pazara çıkmaya çalışırken hakkımda birileri farklı işlem mi yapıyor?  Ben yeni belge açıklamaya hazırlanırken bugün karşınıza başka bir iş için çıktım. İplik pazara çıkmıştır. Aykut Yenice’yi kimse durduramayacaktır. Biz zaten kendi içimizde gerekenleri yaparız” dedi. 

Yenice, kendisine ait olduğu iddia edilen listelerin önce servis edilip ardından reddedilmesi ile ilgili de, “Bu arkadaşlar kimin adına çalışmaktadır. Kimdir, neyi temsil etmektedir. Birileri bir listede yer alıp diğer anahtar listelerde yer alamayınca ortalığı mı karıştırmaktadır. AK Parti kadroları benim arkamda durduğundan şüphem yoktur. Asla işlere haram karıştırmadım. Ama bunların da bilinmesi gerekir” diye konuştu.
 
HÜNÜ MÜ YAPTI?
Yenice, listenin kendisi tarafından yapıldığına dayanak gösterilen konuya da açıklık getirdi. İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Selahattin Hünü’nün bizzat odasında liste dağıtmasına ise, “Bu liste benim odamda dağıtılmış olabilir. Ne yapayım. Dövecek miydim? İnsanlar kendileri liste yapabilir. Benim odama gelmiş insana ne diyebilirim? Ekrem Demirtaş ve Işınsu Kestelli de il başkanının odasındaydı. İl başkanı da onlara liste mi verdi? Benim odama esnaf teşkilatının temsilcisi, bir ayağa özürlü olmasına rağmen gelerek dün partinin demokrasi şölenine katkı koydu. Esnaf teşkilatlarında birlik ve beraberlik vardır. Birisinin ismini yazdırması, onları söylemesinden doğal ne olabilir. STK’larda ortak karar alınabilir. Ben ‘git’ mi diyecektim. Benim odama gelen adama ne diyebilirim. Listenin yapıldığından haberim yok.  Her yerde kamera kaydı var.  Odamda birçok STK temsilcisi ile görüştüm.  Ben listeyi yapmış olsam kendi oda başkanlarımı getiririm. Yandaş olduğum, birlikte hareket ettiğim oda başkanı arkadaşlarım var.  Onlarca oyu olan insan olarak bir kişi getirmedim.  Burası ve benim odam AK Parti’nindir. Bana gelmedi, AK Parti’ye geldi.  Ben AK Parti’nin adına gelenlere sahip çıktım. Selahattin Hünü AK Parti’ye gönül vermiş bir liderdir. Kapıda ‘dur’ mu diyecektim? İnsanlık adına yapmak zorundayım. Baba dediğim adama bunu yapamam. Babanın evinde üç tane oğlu varsa birisi alimse diğeri kötü yoldaysa babanın suçu nedir?  Ne yazık ki her şeyi birbirine karıştırmak isteyenler var” dedi.
 
‘ABİ GEL’ DEDİ!
Yıllarca esnaf teşkilatının içinde aktif görevde olduğunu belirten Yenice, kendisinin milletvekili aday adayları arasında yer aldığını fakat istifa etmediğini söyledi.  Yenice, “ İl başkanımız Sayın Bülent Delican beni partiye davet etti. Bana, ‘esnaf teşkilatının CHP’nin arka bahçesi olmasının önüne geçmeni senden istiyorum abi’ dedi. Ben de bunun gereğini yaparak geldim” ifadelerini kullandı.
 
Yenice, listeyi kendisinin yaptığı ve sürece müdahale ettiği iddiaları ile ilgili çıkan haberler için hukuk mücadelesi başlattığını söyledi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gerçek 24 Mart 2015 Salı 19:18

Öncelikle gidin biraz demokrasi kurslarına katılın... seçmenin düşüncesine saygılı olun.

Yorumu oyla      19      5  
hüseyin ahmetoğlu 24 Mart 2015 Salı 17:15

ortalığı yeteri kadar geren var artık bu işe bir çeki düzen verilmeli buna tevessül edenlerle partiye uzaktan ve yakından zarar verebileceklere fırsat verilmemelidir.kurumsal bir yapı dedikodularla yapraılamaz.erken teşhis hastalığın tedavisinde önemlidir

Yorumu oyla      15      5  
24 Mart 2015 Salı 17:14

ak partiye geldiğinden beri parti karıştı farkındamısın.. sayın aykut yenice

Yorumu oyla      24      6  
ÖZBUCALI 24 Mart 2015 Salı 16:55

Sn. Yenice ıl başkanı seni atı ortaya senin bi sucun yok bunu herkez böyle biliyor...

Yorumu oyla      14      9  
a.h.a 24 Mart 2015 Salı 16:23

Harika bir aciklama bireysel oynanan futbolda şampiyon olani hic görmedim.arkadas önünün kesildiğini onun için bunların yapildigini söylüyor eee sen kirmizi isikta gecersen onunu keserler.

Yorumu oyla      22      5  
24 Mart 2015 Salı 15:14

yuhbe bunuda parelele bağladınızya.

Yorumu oyla      26      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mustafa Balbay’dan CHP’li üyelere özel mektup!
CHP Milletvekili Yazar Mustafa Ali Balbay, 29 Mart günü gerçekleşecek ...
AK Parti aday adayı Genç’ten lojistik zirvesi
AK Parti İzmir milletvekili aday adayı lojistik uzman Rahmi Genç kentin ...
CHP’li Özel’e Musa Eroğlu’ndan tam destek
Ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Musa Eroğlu, CHP İzmir 1.Bölge milletvekili ...
 
Delican’dan STK’lara teşekkür, Serter’e salvo!
AK Parti İzmir İl Başkanı Delican, partisinin sivil toplum örgütleri oylamasına ...
CHP’li Bozoğlu: Önce çiftçiler ve işçiler!
Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı ...
AK Parti’den İzmir’e Kılıçdaroğlu’na karşı 2 bakan!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den aday gösterileceği ...
 
CHP’li Özel: Muhtarlarımızın sesi olacağım…
CHP İzmir 1. Bölge milletvekili aday adayı Selahattin Özel Muhtarlar Birliği ...
CHP’li Uçar: Hayalim Yalıçapkını’nı döndürmek!
CHP İzmir 2. Bölge milletvekili aday adayı Eski Seyrek Belediye Başkanı ...
CHP aday adayı Altındağ: Rant ittifakı bozuldu!
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Çetin Altındağ, Kemalpaşa’da ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva