HABERLER>POLİTİKA
20 Mayıs 2013 Pazartesi - 18:25

Yüksel'den 'bakan' çıkışı: İzmir böyle zulüm görmedi

CHP İzmir Milletvekili Alattin Yüksel, son olarak Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun ziyareti ile doruğa ulaşan bakan bombardımanı için ilginç bir değerlendirme yaptı. Bakan Eroğlu’nun “İzmir böyle yatırım görmedi” diyerek açılışını yaptığı tesisler için düzenlenen törene ve ziyaretlere değinen Yüksel, “İzmir, İzmir olalı böyle zulüm görmedi” dedi. Yüksel, “Gölge etmesinler başka bir şey istemiyoruz” dedi.

Yüksel den  bakan  çıkışı: İzmir böyle zulüm görmedi

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ege Bölgesi milletvekilleriyle bir araya gelmesi ve çözüm sürecinin hızlanmasının ardından İzmir’e ardı ardına gelen bakanların yankısı sürüyor. Her hafta en az iki-üç bakanı ağırlayan kent daha sonra yapılan açıklamaları tartışmaya devam ediyor. Bakanlar, kentin önemli konularıyla ilgili açıklamalar yaparken birçok soruyu da birinci ağızdan yanıtlamış oluyor.  Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile başlayan bakan hamlesi Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ ve Bülent Arınç, ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun ziyaretleriyle devam etti.  Önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanı Muammer Güler’in de gelmesi beklenirken hükümetin İzmir hamlesine CHP’den yorum geldi. CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, bakan ziyaretleri ve AK Parti’nin üst yöneticilerinin fayda etmeyeceğini söyledi.

SALDIRIYORLAR
Kabine üyesi bakanlar ve AK Partili yöneticilerin İzmir’e yönelik ziyaretlerini değerlendiren Yüksel, hafta sonunu İzmir’de geçiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun temel atma ve açılışlarla ilgili “İzmir, İzmir olalı böyle yatırım görmedi” sözleri üzerinden yüklendi.  Bakan bombardımanı ve açıklamaları için “İzmir, İzmir olalı böyle zulüm, eziyet görmedi” diyen Yüksel, çalışmaların sonuç getirmeyeceğini ifade etti.  Bakan Eroğlu’nun açıklamalarını Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın geçmiş yıllardaki Bayburt ziyaretine benzeten Yüksel, “ Bakanları sürekli İzmir’e gönderiyorlar. Onlar da kenti tanımadıkları için gereksiz, saçma açıklamalar yapıyor. Kaç defa uyarmama rağmen yine aynısını yaptılar. Ben ‘bu açıklamalar, konuşmalar sizi kentten uzaklaştırıyor, halk direnç gösteriyor’ diyerek akıl veriyorum ama anladıkları yok. Veysel Eroğlu İzmir’de açılış yaparken söylediği cümlelerin gerçekliği yok. Kabinenin sözüne en güvenilmez insan kendisidir. Daha önce ’31 Aralık 2012 tarihinde saat 16:00’da Gediz’de balık tutacağız’ dedi. Şimdi gidin Gediz’in haline bakın. Ne halde olduğunu görün” dedi.

Bakanlıkların yetkisinde olan alanlarda arıtma tesislerine önem verilmediğini ifade eden Yüksel, “Gediz’in doğduğu Kütahya’dan Körfez’e dökülene kadar geçtiği yerlerin hiçbirinde denetim yok. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin arıtma tesisleri de olmasa Körfez’in hali berbat olur. AKP’li Turgutlu Belediyesi’nin başkanı arıtma tesisi için ‘enayi miyim de yapayım’ diyor. Böyle bir mantık olur mu? AKP’liler arıtma tesislerini, yer altı projelerini kayıp olarak görüyorlar” diye konuştu.

YİĞİTSE, CESURSA
Yarımada’da 300 bin kişinin su ihtiyacını karşılaması beklenen Çamlı Barajı’nın birden DSİ programından çıkartıldığını, Büyükşehir Belediyesi’nin ‘biz yapalım’ çağrısına da kulak verilmediğini anlatan Yüksel, “ Bakan öncelikli olarak Tahtalı Barajı ve Çamlı Barajı’nın ortasında kalan Efemçukuru’ndaki altın madeninin hesabını versin. Bu güne kadar tesis ve alınan izinler için ne yapmış? Bunun cevabını vermesi gerekiyor. Yiğitse, cesursa, İzmir’i düşünüyor ve yüreğinde azıcık doğa sevgisi varsa bunların yanıtını verir. Yalanları yatsıya kadar yanar ama bunların yalanları çoktan söndü” diye konuştu. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hakan 21 Mayıs 2013 Salı 12:29

sayın yüksel servetine servet katmaktan başka ne yaptı.çıksın izmir için bir projesini açıklasın görelim.bence alattin sayın il başkanı engin,aziz kocaoğlu hakan tartan ve cevat durak bu partiye yakışmıyor.tek olayları rant olsa gerek.utanmadan ona buna suç atıp duruyorlar.birkere olsun işyerimizin kapısını çalmayan bu adam sadece para derdinde.chp bunlardan kurtulmalı çünkü ne oldukları belli değil.solcu görünüp sağcı takılanlar...

Yorumu oyla      14      7  
Sinan Öztan 21 Mayıs 2013 Salı 12:24

İzmir'e hergün üç-beş Bakan gönderseniz,milletvekillerinizin tümü seferber olsa,yatırmlara engel olsanız,yada geciktirseniz, İzmir AKP için bir hayaldir.İzmir'de CHP'li belediyeler çok mu iyi çalışıyor.Elbette hayır.Eksikler çok fazla.Vatandaş sıkıntılı.Memnun olmayanlar fazlasıyla,buna rağmen İzmir oyunu yinede CHP'ye verecek ve birinci parti yapacak,AKP'liler hayalleriyle yaşamaya devam edecektir.

Yorumu oyla      13      5  
deli bekir 21 Mayıs 2013 Salı 09:15

izmir böyle zulmü 8 senedir çekiyor. inşaallah izmir li 2014 de uyanır da bu zulumden kurtuluruz.

Yorumu oyla      13      10  
belediyeci 21 Mayıs 2013 Salı 08:47

Sanki CHP de herşey güllük gülistanlık. CHP il örgütü birbirini yemekten başka ne yapıyor ? akp ye bahane bulacağınıza kendinize bakın basiretsizler...

Yorumu oyla      13      6  
KEMAL CANDAN 21 Mayıs 2013 Salı 08:40

AYIPTIR SAYIN YÜKSEL FAYDANIZ YOK BARİ KONUŞMAYIN. KONUŞMAYINDA YAPANLARIDA ENGELLEMEYİN. 20 YILDIR AYNI İZMİR TAŞ TAŞ ÜSTÜNE KOYMADINIZ. AMA KONUŞMAYA GELİNCE ÜSTÜNÜZE YOK. İCRAAT YAPIN BİRAZ VATANDAŞ UYANDI ARTIK.

Yorumu oyla      14      10  
evet böyle zulüm görmedi 21 Mayıs 2013 Salı 08:17

sizin bu zihniyetinizin izmiri getirdiği sonuç ortada yıllardır atatürkü cumhuriyeti hatta bayramları kullanarak prim yapmaya çalıştınız onlarla baktınız olmuyor şimdide mağdurumda mağdurumu oynuyosunuz yazık izmiri bu oyunlarla megaköye dönüştürdünüz.

Yorumu oyla      15      9  
Kerim Savun 20 Mayıs 2013 Pazartesi 22:37

Alaattin Yüksel böyle söylüyor Kocaoğlu bakanlarla etle tırnakız diyor. Bu gidiş gidiş değil.

Yorumu oyla      13      6  
AHMET 20 Mayıs 2013 Pazartesi 21:34

DOĞRU SÖYLEMEŞ SAYIN VEKİL İZMİR İZMİR OLARAK BU KADAR ZÜLMÜ GÖRMEMİŞ NE KENDİLERİ YAPIYOR YAPANLARADA HERTÜRLÜ DOLAP ÇEVİRİP ENGELLEMEYE KALKIYORLAR

Yorumu oyla      14      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emniyet'ten kafa karıştıran memur alımı!
Stat ve üniversitelerde yaşanan olaylar, İçişleri Bakanlığı’nı harekete ...
Bakan programında açık kalan mikrofon ve şok diyaloglar!..
AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ile CHP Buca Beledeyi başkanı Ercan ...
CHP 'o' önergeyi geri çekti!
CHP, Meclis'te bugün görüşülmesi planlanan Başbakan Erdoğan hakkında verdiği ...
 
Bakan'dan dehşet açıklama: 3 yılda 666 kadın...
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 2009-2012 yılları arasında ...
AK Parti Karabağlar'ın yeni patronu belli oldu
AK Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı’na Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Erol Körüklü atandı.
Ercan Tatı ile Rıfat Sait bibirine girdi: Elektrik krizi!
AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ile CHP’li Buca Belediye Başkanı ...
 
MHP seçim ateşini Bayraklı'dan yaktı
2014’te yapılacak olan yerel seçimlerde Bayraklı Belediye Başkanlığı için ...
CHP Aliağa’dan anlamlı proje
Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Örgütü’nün parti okulu projeleri devam ...
AK Parti Karabağlar görüşme odasında!
AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar’ın görevinden istifa etmesinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva