HABERLER>POLİTİKA
15 Ocak 2016 Cuma - 12:31

Yüksel büyük güne 1 kala konuştu: İzmir ne istiyor?

CHP Heyeti büyük kurultay öncesi Ankara’da temaslarını sürdürürken İl Başkanı Yüksel PM için yol haritasını açıkladı. Yüksel, “İzmir pozitif ayrımcılık istiyor” dedi. Öte yandan Yüksel-Kocaoğlu yapısına muhalif isimler ve milletvekilleri de PM için çalışmalarını sürdürüyor.

Yüksel büyük güne 1 kala konuştu: İzmir ne istiyor?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ1 Kasım genel seçimlerinin ardından kongre takvimini tamamlayan, 940 ilçe ve 81 ilde başkanları, yönetimleri ve delegeleri seçen CHP’de gözler yarın yapılacak büyük kurultaya çevrildi.

CHP'DE KURULTAY ATEŞİ: BİR TEK ONUN YERİ GARANTİ!

CHP'nin Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştireceği 35. Olağan Kurultay öncesi İzmir Örgütü de çalışmalara başladı. İl Başkanı Alaattin Yüksel, il yöneticileri, belediye başkanları, ilçe başkanları ve kurultay delegeleri 3 gün öncesinden Başkent’e giderken, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da bu akşam Ankara’da olacağı öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün il başkanları ile bir araya gelerek görüş ve düşüncelerini alırken, beklentilerini de sıraladı.

İl başkanları zirvesi sonrası Başkent’te Egedesonsöz’e konuşan CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel’den önemli mesajlar geldi.

PM’de temsil için yol haritasını çizen Başkan Yüksel, İzmir’in pozitif ayrımcılık beklentisini dile getirdi.



İZMİR NE İSTİYOR?
CHP İl Başkanı, “İzmir diğer yerlerden farklı… CHP’nin en güçlü olduğu illerden birisi… Doğal olarak Parti Meclisi’nde daha çok temsil hakkı istiyoruz. Genel Başkanımıza bunu söyledim. Tekrar bir araya geleceğiz. Cumartesi günü yapılacak konuşmasına odaklandığı için kendisine bu konuşmadan sonra taleplerimizi ileteceğiz. Ankara, İstanbul ve İzmir yani üç büyük ilin başkanları olarak görüşeceğiz. Sayın Genel Başkanımız bizden il başkanları toplantısında isim belirlememizi ve önermemizi istedi. Her ilin 5 isim vermesi gibi bir fikir ortaya atıldığında İzmir olarak bu sayıyı artırmak istediğimizi söyledim. İzmir’in pozitif ayrımcılık görmesini bekliyoruz. İl başkanları toplantısında ayrıca bazı arkadaşlar Genel Başkan’ın İzmir milletvekilli olduğunu, MYK’da İzmir Milletvekili bir genel başkan yardımcısı bulunduğunu ve 14 milletvekilinin olduğunu ifade ederek, seçimde hiç vekil çıkaramayan illerin PM’de değerlendirilmesini önerdi. Bu da farklı bir bakış açısı… Tabiî ki kararı Genel Başkanımız verecek. Tüzük Komisyonu’ndan Mehmet Türkbay arkadaşımız çalışmalara katılıyor. Sonuç bildirgesi hazırlama kısmında ise Mustafa Moroğlu görev yapıyor. Arkadaşlarımızla sürekli irtibat halindeyiz. İzmir’de partimizin farklı bir durumu var. Zaten Genel Başkanımız da dünkü toplantıda İzmir’i örnek verdi. Kendisi ‘Niye Manisa, Denizli ya da Balıkesir bir İzmir gibi olamıyor’ dedi… İzmir’in de bir dönem merkez sağın kalesi olduğunu vurgulayarak alınan başarının diğer illere de örnek olması gerektiğini söyledi” dedi.

PERFORMANS SİSTEMİ GELİYOR!
Yüksel ayrıca kurultay sonrası yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi verdi. CHP İl Başkanı, “Kurultay sonrasında il başkanları Genel Başkanımızla tekrara bir araya gelecek. Her il kendi açısından bir rapor hazırlayacak, Genel Merkez de elindeki bilgiler üzerinden il örgütlerini masaya yatıracak. Partinin aldığı oy oranları, kadın ve gençlik yapılanması, yerel yönetimler gibi bölümler üzerinden değerlendirmeler yapılacak. Ayrıca 6 aylık sürelerle çalışma performansları kontrol edilecek. Performansları düşen örgütlerde yönetimlerle yollar ayrılacak” diye konuştu.

KİMLERİ ÖNERECEK?
Bu arada kulislerde Başkan Yüksel’in ve beraber hareket ettiği ekibin PM için önereceği isimler de dillendirilmeye başlandı. CHP İl Başkanı’nın İzmir Eski Milletvekili Mustafa Moroğlu, Milletvekili Ali Yiğit, Milletvekili Adayı Sevda Erdan Kılıç, Kazım Umdular, Şehrazat Mercan gibi isimlerin yanında Ülkümen Rodoplu, Fikret Doğan ile birlikte genç kontenjanından da Bektaş Gül’ün oğlu Ulaş Gül’ün ismini PM için masaya koyabileceği bildirildi.

ANKARA’DA NELER OLUYOR?
Egedesonsöz’ün edindiği bilgiye göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel il kongresi sonrasında oluşan delegasyonun büyük bölümüyle aynı fikirde hareket ederken, kongredeki ayrışmanın Genel Merkez’e de yansıdığı görüldü.

İl Kongresi’nde Yüksel-Kocaoğlu yapısına muhalif olan birçok isim PM’de yer almak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bir dönem partide Genel Başkan Yardımcılığı görevinden bulunan ve halen PM üyesi olan İzmir Milletvekili Aytun Çıray, PM Üyesi İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Tacettin Bayır ve Kamil Okyay Sındır bir dizi temasta bulunurken, PM Üyesi İzmir Milletvekilleri Zekeriya Temizel ve Zeynep Altıok ile İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel ve Murat Bakan da nabız yokluyor.

İl Kongresi’nde Yüksel’in karşısında yer alan Nevzat Kavalar’ı destekleyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın da Genel Merkez’e PM için bazı isimleri önerdiği öğrenildi. Karabağ’ın listesinin başında Eski İl Başkanı Bedri Serter, Milletvekili Adayı Nurgül Uçar ve Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın yer aldığı ifade edildi.

İZMİR ZİRVESİ
Öte yandan Başkan Yüksel bu akşam Başkent’te İzmir delegasyonu ile bir araya gelecek. Parti Meclisi beklentilerinin yanı sıra kurultay hakkında genel fikir alışverişi yapılacak.

 
CHP'li Çam'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert çıkış
 
Seferihisar Öğer Tours'un 2016 programına girdi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ibrahim Yüncü 16 Ocak 2016 Cumartesi 12:41

Şu an İzmir, aklı başında proje üreten nadir şehirlerdendir. Eleştirilere şaşırıyorum. Hele son on yılda hayal edemediğimiz işler oldu. Birlik ve beraberliği koruyalım yeter...

Yorumu oyla      12      6  
sezo 15 Ocak 2016 Cuma 15:47

İzmir ne isteyecek ? tekrar Ahmet Piriştina gibi bir lider istiyor. Gençlerden oluşan ,aklı başında projeler üretecek bir ekip istiyor. İzmir artık her şeye dava açan ,Vizyonsuz,yaşı 70 i devirmiş yöneticiler istemiyor. diğer taraftan gaytan bıyıklıları hiç sitemiyor.

Yorumu oyla      12      6  
M.Gürkan 15 Ocak 2016 Cuma 14:00

Parti Meclisinde daha fazla adayla yer alsan ne olur, almasan ne olur ! Konuşulan şey sadece sayı ve kimlerin olacağı. Memleket battı beyler, heyyy duyuyormusunuz, tehlikenin farkındamısınız.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Çam'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert çıkış
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaların ...
CHP PM'den akademisyenlere destek
CHP Parti Meclisi evleri basılıp gözaltına alınmaya başlayan akademisyenlere ...
Kılıçdaroğlu kurultaya 1 kala konuştu: Ben değiştim, CHP de…
CHP Genel Başkanı “Demokrasi, değişim ve kardeşlik” adını verdiği kurultaya ...
 
CHP'li Sertel: TRT ölmüş, ağlayanı yok!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Yoksulluğun ...
Yıldırım’dan müdürlüklere ‘Elvan’ revizyonu!
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, önceki dönemde ...
CHP'de kurultay ateşi: Bir tek onun yeri garanti!
CHP'nin hafta sonu gerçekleştirilecek kurultayında MYK ve PM'de büyük ...
 
Güvenlik Zirvesi sonrası açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, Beştepe'de toplanan "Güvenlik Zirvesi" ...
Yüksel açıkladı: Kılıçdaroğlu’ndan PM profili
CHP İl Başkanlarının Genel Başkan’la yaptığı kurultay zirvesi sonrası ...
CHP’de o kongre karara bağlandı: Görevsizlik!
Yargıya taşınan Kemalpaşa kongresi için il başkanlığı savunmasının ardından ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva