HABERLER>POLİTİKA
4 Haziran 2016 Cumartesi - 15:51

Yüksekdağ'dan İzmir'de birlik mesajları

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "İzmir ile Diyarbakır'ın el ele tutuşmasına engel olamayacaklar. İzmir'de barış ve demokrasi isteyenler ile Diyarbakır'da direnen halkımızın birleşmesine engel olmayacaklar" dedi. 

Yüksekdağ dan İzmir de birlik mesajları

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, demokratik siyaset buluşmaları toplantısı için İzmir'e geldi. Adnan Menderes Havalimanı dışında konvoyla karşılanan Figen Yüksekdağ'a, HDP Eş Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle, HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan da eşlik etti. Polisin aldığı önlemler altında konvoyla, Şair Eşref Caddesi üzerindeki il binasına gelen Figen Yüksekdağ, burada pencereden partililerine seslendi. 

Havalimanından itibaren partililerin toplantıya katılmaması için engellendiğini ileri süren Figen Yüksekdağ, şunları söyledi:

"15 gündür gittiğimiz kentlerde halkımızla bir araya geliyoruz. Tek bir amacımız var. Darbeye geçit vermemek, darbeciye diktatöre boyun eğlemek için buradayız. Darbecilere boyun eğmeyeceğiz. Dört bir yanımız kuşatılmış. Neden korkuyorlar, neyin güvenliğini sağlıyorlar? Cevabı şu; halktan korkuyorlar. Sadece sarayın güvencesini almak için, bu faşizan rejimin güvencisini almak için bu abluka. Havalimanında bizi karşılamaya gelenler bu alana gelemedi. Yolda bizi 500 araçla karşılayan onuruyla heyecanıyla kimliğinin yanında duran, zulme boyun eğmeyen bugün bu alana giremeyen kardeşlerimizi de selamlıyoruz." 

"İZMİR İLE DİYARBAKIR EL ELE"
Konuşmasında İzmir ve Diyarbakır'a vurgu yapan Figen Yüksekdağ, İzmir ile Diyarbakır'ın el ele olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hangi zalim kuşatmanın altında olursak olalım, sözümüzden özümüzden dönmeyeceğiz. Özümüz karartmaya çalışanlar var. Bu topraklarda yaşayan halkların iradesini kırmak için saldıranlar var. Ama şundan emin olun biz de varız. HDP var, direnen halklarımız var. İzmir'den Diyarbakır'a kadar direnen halklarımız var. İzmir ile Diyarbakır'ın el ele tutuşmasına engel olamayacaklar. İzmir'de barış ve demokrasi isteyenlerin sözünün iradesiyle Diyarbakır'da Mardin'de Van'da demokrasiden yana söz söyleyen halkımızın birleşmesine engel olamayacaklar. İşte HDP dört biryandan halkımızın Diyarbakır'dan İzmir'e kadar aynı çatı altında bir araya geldiği bir demokratik mevzidir. Bu demokratik mevziyi bu faşist saldırı asla düşüremedi. Bugün de düşüremeyecek. Bakın çok büyük acizlik var karşınızda. Savunmasız silahsız sadece demokratik siyaset yapmaktan başka bir amacı olmayan halkın karşısına yine TOMA'lar, gaz bombaları konulmuş." 

Bu düzenin böyle devam etmeyeceğini belirten Figen Yüksekdağ, "Partililerimiz, bütün partiler, iktidar partisi sınırsızca yolsuzluk yaparken, bütün hak ve özgürlük alanlarını gasp ederken kendi partisinin önünde seçmenleriyle bir araya gelemiyor. Bu da diktatörlük, faşizmdir. Kolluk kuvvetleri de polis te bu faşizme hizmet ediyor. Biz halkız, halk. Polisin maaşı da, devletin gücü de bizim sırtımızdan, bizim emeğimizden çıktı, üredi. Biz bu gücü, zalimlere, diktatörler, faşist zihniyetin sahiplerine teslim etmeyeceğiz. Demokratik siyasette ısrarlıyız. Bu faşizme lanet ettik, lanet ediyoruz. Direndik, direniyoruz" dedi. 

HDP EŞ Genel başkanı Figen Yüksekdağ, yaklaşık 250 kişiye yaptığı konuşmasını kısa tuttu. Konuşmasından sonra aşağıya inip partililerine çiçek dağıtan Yüksekdağ, ardından parti yöneticileriyle toplantıya geçti.

HDP bugün İzmir Gündoğdu Meydanı'nda miting yapacağını duyurmuş, ancak valilik güvenlik gerekçesiyle son anda mitingi iptal etmişti. (dha)

 
Fuar İzmir’de ‘balık’ günleri
 
Foça'da kitapseverler şenlik yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüksel: Başbakanın sözleri tüyler ürpertici
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, katıldığı bir ...
Erdoğan'dan Özdemir'e tepki: Çocuk o, anlamaz!
Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'nın ...
Eski Başkan Kürüm’den o açılışta 'vefasızlık' sitemi!
Uzundere Rekreasyon Alanı’nın açılışında Karabağlar Belediyesi eski başkanı ...
 
"Türkiye'nin başbakanıyım ama Erzincanlıyım"
Başbakan Binali Yıldırım Erzincan'da Almanya Parlamentosu'nun aldığı kararı ...
Erdoğan'ın mesajını neden ayakta dinlediler?
Ak Partili Mehmet Ali Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı okunurken ...
Sındır’dan ‘Alsancak Forumu’nda doğa için mücadele mesajı!
“İzmir’de Ekolojik Yıkıma Karşı Dayanışma Var” çağrısıyla bir araya gelen ...
 
CHP'li Çam: AKP çiftçiyi de eve kapatıyor!
Türkiye’nin patates ambarı Ödemiş’te üreticiyle buluşan CHP İzmir örgütüyle ...
Flaş! Delican o başkanı görevden aldı!
AK Parti Urla İlçe Başkanı Safiye Özcan görevinden alındı. Parti Özcan’ın ...
AK Parti İzmir’de Ramazan mesaisi: Her gün…
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 6 Haziran Pazartesi günü başlayacak ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Fransa 'faşizme geçit yok!' dedi
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İş insanları, İş’te insanlar…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva