HABERLER>İŞ DÜNYASI
27 Kasım 2023 Pazartesi - 17:02

Yorgancılar'dan 'destek' çağrısı: Kamu ödemeleri ertelenmeli!

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir’de yaşanan su taşkınlarıyla ilgili olarak zarar gören esnafın vergi ve SGK ödemelerinin ertelenmesi gerektiğini kaydetti

Yorgancılar dan  destek  çağrısı: Kamu ödemeleri ertelenmeli!

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Kasım ayı meclis toplantısı EBSO Meclis Başkanı H.İbrahim Gökçüoğlu yönetiminde İzQ İnovasyon Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Mutlu Tosun’da konuk olarak katıldı.  



Toplantıda konuşmalarını gerçekleştiren EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar İzmir’de yaşanan aşırı yağış ve fırtına dolayısıyla İzmir’de yaşanan su taşkınları dolayısıyla esnafa geçmiş olsun dileklerini iletti.

Önceki gün sosyal medya hesabından hükümete Kordon’un özel bölge ilan edilmesi ile ilgili olarak çağrıda bulunan Yorgancılar, “Dün Alsancak kordondaki iş sahiplerine telefon açtım. Hepsinde aynı şikayet var. Tabi ki bu bir felaket ama bugün baktığımızda bütün yolar açık. Yaşanan bu olay bize depremi hatırlattı. Deprem olduktan sonra üzerinde günlerce konuştuk, tartıştık ama bugün baktığımızda gündemimizde deprem yok.  Aynı şekilde Güneydoğu’da deprem oldu, binlerce vatandaşımız vefat etti bir ay geçmeden gündemden kalktı. Yaşadığımız bu felaketleri o gün takip ediyoruz sonrasını hasarı yaşayanlar sıkıntısını çekiyor. O yüzden felaketleri yaşamadan önce önlemlerini alacak çalışmalar yapmalıyız. Öte yandan İzmir’de yaşanan taşkınalar sebebiyle zarar gören esnafımıza hasar tespiti yapıldıktan sonra destek sağlanmalıdır. Vergi veya SGK ödemelerinin ertelenmesi gibi desteklerim verilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

ENFLASYONA OLUMLU KATKISI VAR
Yorgancılar, 13 Kasım’da katıldığı Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın İş Dünyası ile istişare toplantısının verimli geçtiğini ifade ederek, “Tarafların karşılıklı görüş alışverişine imkan tanıması açısından oldukça verimli geçti. Fahiş fiyat, stokçuluk ve haksız ticari uygulamalarla kararlılıkla mücadele edildiğine ilişkin değerlendirmede bulunulurken, fiyat indirim kampanyasının, Enflasyon oranı artışının yavaşlamasına olumlu katkısı ifade edilmiştir.  Ekonomi yönetimimizin, aynı kararlılıkla ve titizlikle enflasyonla mücadeleyi başarıyla sonlandırmasını diliyor ve bekliyoruz. Bu vesile ile bir toplantıyı hatırlatayım. Çarşamba günü saat 14.00’de İZQ’da Enflasyon Muhasebesine ilişkin Adnan Yıldırım’ın ve başdenetçilerin katılacağı bir toplantı düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorgancılar, karşılıksız çeklerle ilgili olarak şunları aktardı:

“Öncelikle, 2024 yılında uygulanacak enflasyon muhasebesine ilişkin özellikle de borçlu şirketlere yeni bir vergi yükü doğuracak olmasından dolayı bazı tereddütler oluşmuştur. Henüz uygulama başlamadan, vergisel sonuçlara ilişkin yeni bir düzenleme yeniden değerlendirilmelidir. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, enerji krizi nedeniyle geçen yıl uygulamaya geçirilen ve yüksek enerji maliyetlerinde şirketleri desteklemeyi kolaylaştıran olağanüstü tedbirlerin Haziran 2024'e kadar uzatılmasına karar verdi. Yani, rekabet halinde olduğumuz ülkelerde firmaların avantajı artarken, bizlerin de maliyet yükü artmaktadır” 



ENERJİYİ DAHA VERİMLİ KULLANMALIYIZ
Başkan Yorgancılar, yaz saatinin yeniden uygulanması gerektiğini belirterek, “Her kış olduğu gibi talebimizi yine iletelim. Geçen hafta Avrupa’da saatler 1 saat geri alındı. ABD yaz saati uygulamasını da sonlandırdı. Biz ısrarla, gün ışığını reddedip karanlıkta gidip, karanlıkta dönmeye devam ediyoruz. Enerjiyi daha verimli kullanmamız gerekiyor” şeklinde konuştu 

İNDİRİM HAKKI KALDIRILDI
Yorgancılar son olarak şunları söyledi:

“24 Kasım’da Resmi Gazete’de yayımlanan 7846 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 3065 sayılı KDV Kanununun 36’ncı maddesi kapsamında; yerli üretimin korunması amacıyla ithalatta ödenen katma değer vergisi matrahına dâhil olan her türlü vergi, resim, harç ve paylar dolayısıyla ödenen katma değer vergisinin indirim hakkı kaldırılmıştır”

 
CHP'de adaylık başvuruları uzatıldı
 
İzmir'de suya zam!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Özgener'den Kordon esnafı için acil çağrı!
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Kordon ve Alsancak’ta su ...
Esnaf Dijital Pazarlarda söz sahibi oluyor
İESOB- Esnafacanver A.Ş. projesi ile tüm Türkiye’deki esnaf sanatkarlar, ...
Yorgancılar'dan Erdoğan'a taşkın için destek çağrısı!
Sosyal medya hesaplarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı etiketleyerek açıklamada ...
 
Yeni şirketlerin asgari sermaye tutarları artacak!
Ticaret Bakanlığı, yeni kurulacak anonim ve limited şirketlerin Türk Ticaret ...
Mandalinada ihracatta hedefi 500 milyon dolar
Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak da 2022'de ...
Erdoğan imzaladı… O holdinge İzmir teşviği!
İzmir’de nafta ikamesi geri dönüşümden piroliz yağı üretimi yapacak firmaya ...
 
Işınsu Kestelli'den 25 Kasım mesajı
İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli 25 Kasım ...
İzmirli iş insanı Sedef Cem’den ev kadınlarına istihdam projesi
Mübadele Dönemi’nde Kavala ve Drama’dan İzmir’e göç ederek Buca’ya yerleşen ...
TOBB İzmir verilerini açıkladı… Ekim’de kaç şirket açıldı/kapandı?
TOBB, İzmir’de Ekim ayında açılan ve kapanan şirket sayılarını açıkladı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmir'i dünyaya asıl onlar tanıtıyor ama...
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva