HABERLER>GÜNCEL
30 Mayıs 2024 Perşembe - 13:23

Yolcu, otobüsten düşmüştü: Sürücüye hapis istemi

Adana'da hareket halindeyken açık bıraktığı özel halk otobüsünün kapısından Hatice Sabahi’nin (74) düşerek hayatını kaybetmesine neden olduğu iddia edilen sürücü Vedat Korkmaz (52) hakkında 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yolcu, otobüsten düşmüştü: Sürücüye hapis istemi

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne 24 Nisan 2024’te kontrole giden 6 çocuk annesi Hatice Sabahi, evine dönmek için Vedat Korkmaz’ın kullandığı 01 J 0364 plakalı özel halk otobüsüne bindi.

İddiaya göre, sürücünün direksiyon başında sigara içtiği otobüs, kapısı açık şekilde ilerlerken Sabahi, otobüs kartını göstermek için ayağa kalktı. Manevra sırasında dengesini kaybeden Sabahi, açık olan kapıdan düşüp, başını asfalta çarptı.

Kaza anı, araç içi kamerasına yansıdı. Gözaltına alınan sürücü Vedat Korkmaz, çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İlk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan Hatice Sabahi'nin, beyin kanaması geçirdiği, köprücük ve kürek kemiği ile göğüs kafesinde kırıklar olduğu belirlendi.

4 GÜN SONRA YAŞAMINI YİTİRDİ
Kafatasında biriken kan boşaltıldıktan sonra yoğun bakım ünitesinde entübe edilen Sabahi, 4 gün sonra doktorların tüm müdahalelerine karşın kurtarılamadı. Sabahi'nin cenazesi İsmailliye Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Sabahi’nin ölümünün ardından daha önce serbest bırakılan sürücü Vedat Korkmaz tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Korkmaz, nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Cumhuriyet Savcısı, soruşturmasını tamamlayıp sürücü Vedat Korkmaz hakkında ‘Taksirle ölüme neden olma’ suçundan iddianame hazırladı. Savcı, Hatice Sabahi’nin otobüsün ön kapısından düşerek ölümüne neden olduğu iddia edilen sürücü Korkmaz’ın 6 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi.

SÜRÜCÜ KUSURLU BULUNDU
Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde kabul edilen iddianame, olay tarihinde sürücü Vedat Korkmaz’ın, kullandığı özel halk otobüsü ile Balcalı Mahallesi Kongre Merkezi yakınında seyir halindeyken aracın ön kapısını açık bırakması nedeniyle yolcu konumunda bulunan Hatice Sabahi’nin otobüs hareket halindeyken ayağa kalkarak ilerlemek istemesi neticesinde yürürken açık kapıdan düştüğü ve kaldırıldığı hastanede öldüğü belirtildi.

Olay nedeniyle sanık sürücü Vedat Korkmaz’ın kapıların kapanmasını beklemeden hareket etmesi nedeniyle kusurlu olduğu kaydedildi.

İleriki günlerde yargılanmaya başlayacak sürücü Vedat Korkmaz, polis merkezinde verdiği ifadesinde tek kusurunun otobüsün kapısını açık bırakması olduğunu söyledi.

"TEK SUÇUM KAPININ AÇIK OLMASI"
Korkmaz, “Seyir halindeyken bir bayan aniden ön tarafa yanıma doğru geldi ve bir anda açık olan kapıdan dışarıya dengesini kaybederek düştü. Bu esnada tahmini hızım 20-30 kilometreydi. Kadın düşünce hemen aracı durdurdum, yanına gittim. Hemen 112’yi aradım. Kazada tek kusurum kapının açık olmasıdır, duraktan yeni hareket ettiğim için kapıyı kapatma fırsatım olmadan olay meydana gelmiştir" dedi. (DHA)

 
TSK personeline TikTok yasağı geldi!
 
O fotoğrafa Özel'den yorum!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O fotoğrafa görevden alma!
İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı hakkında kamuoyuna yansıyan ...
Tehdit edilen İzmirli Meltem'in çığlığı: Öldürülmek istemiyorum!
İzmir’de sistematik olarak ağır tehditler aldığını söyleyen Meltem Deniz, ...
O ilde baba vahşeti: 3 çocuğunu öldürdü
Bursa'da boyacılık yapan Murat Kılıç, evinin bodrumunda 3 çocuğunu öldürdü. ...
 
3,5 milyonluk sahte ilaç operasyonu!
İstanbul Avcılar'daki bir yatak imalathanesinde piyasa değeri 3 milyon ...
TSK'dan İzmir'de gövde gösterisi!
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en büyük müşterek tatbikatı olma özelliği ...
Sokak ortasında kadın cinayeti: Öldürüp kendi kafasına sıktı!
Beyoğlu Hasköy'de bir kişi sokak ortasında bir kadını katlettikten sonra intihara kalkıştı.
 
Böcek ilaçlaması 28 kişiyi hastanelik etti!
İstanbul Ümraniye'de bir inşaat şantiyesinde işçi konteynerlerine ilaçlama ...
Dev fabrikada grev kararı: Üretim durdu!
Çankırı'da lastik fabrikası işçileri grev kararı aldı. "Biz üzüm yemek, ...
İsrail’le ilgili karar Resmi Gazete’de!
İsrail'in Refah katliamlarının lanetlenmesine ilişkin TBMM kararı Resmi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva