HABERLER>EKONOMİ
22 Aralık 2014 Pazartesi - 11:08

Yine Urla: Erdoğan’ın ‘futbol arkadaşından’ tuhaf satış!

17 Aralık depremi sonrası dönemin Başbakanı ve ailesi için SİT alanına villa iddialarıyla ülke gündemine taşınan Urla’da tuhaf bir satış gerçekleşti. İşadamları Bülent Azaklı ile Hayri Arıcan’ın İzmir’e dev sağlık parkı yapmak için satın aldıkları Bademler’deki arsayı Emlak Konut’a sattıkları ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İETT’den futbol arkadaşı olan Bülent Azaklı’nın ortağı Hayri Arıcan, projeden paraları ve bilgileri olmadığı için vazgeçtiklerini söylerken, imar geçmesi durumunda arsanın 131 milyon liralık bir değere ulaşabileceği bildirildi.

Yine Urla: Erdoğan’ın ‘futbol arkadaşından’ tuhaf satış!

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İETT’de futbol oynarken en yakın arkadaşı olan işadamı Bülent Azaklı’nın, sağlık projesi yapmak için Urla Bademler’de satın aldığı araziyi Emlak Konut’a sattığı ortaya çıktı. Tapuda tarla görünen 368 bin 342 metrekarelik araziyi geçtiğimiz yıl satın alan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ise taşınmazın turizm ve yazlık konut alanı olarak değerlendirilmesi için rapor hazırlattı.
 
‘İZMİR’İ UÇURACAK’ DEDİLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arkadaşı olmanın yanı sıra Erdoğan ailesinin ayakkabıcısı olarak bilinen Bülent Azaklı ile İzmir Kemalpaşa’da Su Perisi Oteli’nin Sahibi Hayri Arıcan, yaklaşık 5 yıl önce Urla’da Bademler Köyü’nün tam karşısında 368 dönüm büyüklüğünde bir arazi satın aldı. Azaklı ile Arıcan, İzmir Health Park International adlı bir şirket kurarak bölgede Avrupalı yaşlı turistlere hitap edecek bir sağlık parkı projesi hazırladı. Projenin içinde yaşlı bakım merkezi, geriatri merkezi, poliklinikler, büyük rekreasyon alanları, otizm okulu, parklar, eğitim alanı, kreş, ortaokul ve lise de bulunacaktı. Ayrıca proje içinde hobi merkezleri, sinema, çok amaçlı salonlar da yer alacaktı.
 
Projenin mimarlığını ise Amerikalı mimarlık şirketi Leo A Daly üstlenmişti. İki yıl önce projeyi kamuoyuna ‘İzmir’i uçuracak sağlık projesi’ olarak sunan ortaklar, ilk etapta 170 milyon euroluk yatırım yaparak Avrupa ile Ortadoğu’dan yaşlı turist getirmeyi hedefliyordu.
 
ÇATALCA YI DA O SATMIŞ
Proje için başta Araplar olmak üzere çok sayıda yabancının kendilerine ortak olmak istediklerini açıklayan ortaklar, sağlık parkı projesini gündeme getirmelerinden bir yıl sonra araziyi Emlak Konut’a sattı. Tapuda satış tarihi olarak 29 Temmuz 2013 belirtiliyor. Azaklı’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünürü Osman Ketenci’ye satılan Çatalca’daki arsanın sahibi olduğu da ortaya çıkmıştı.

Satış konusunda açıklama yapmaktan kaçınan Bülent Azaklı’nın Ortağı Hayri Arıcan Egedesonsöz'e yaptığı açıklamada, “Projeden vazgeçtik. Çünkü paramız, gücümüz, bilgimiz yetmedi. Araziyi satmak için piyasaya çıktık. Satalım kurtulalım dedik” diye konuştu. Arıcan, satış rakamı konusunda ise soruları yanıtlamadı.


 
İMAR DEĞİŞİKLİĞİ Mİ YAPILACAK?
Emlak Konut’un Nova Taşınmaz Değerleme şirketine hazırlattığı ekspertiz raporuna göre taşınmazın toplam pazar değeri 23 milyon 906 bin lira. Tapuda tarla görünen taşınmazın SPK mevzuatı hükümleri çerçevesinde gayrimenkul yatırım ortaklığı portföyünde arsa başlığı altında bulunacağı belirtilen raporda, “Taşınmazın 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının hazırlanmasından sonra imarlı kısımlarının üzerinde turizm/yazlık konut projesi inşa edilmesi en verimli kullanım seçeneği olacağı görüş ve kanaatindeyiz” denildi.
Raporda, imar durumunun tercihli kullanım alanı olarak değişmesi durumunda yaklaşık net parsel alanı 185 bin metrekare, toplam inşaat alanı 71 bin 825 metrekare, geliştirilmiş arsa değeri 56 milyon 890 bin lira, projenin finansal değeri ise 131 milyon 399 bin lira olacağı belirtildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ismail şenol 22 Aralık 2014 Pazartesi 19:18

Allahtan izmir büyükşehir belediyesini 1 türlü kazanamıyorlar İstanbul ve ankaradan sonra izmiride yağmalacaklar.

Yorumu oyla      22      5  
22 Aralık 2014 Pazartesi 17:51

"bu memleket, efendiler, satılmak üzere tam hazır; huzurunuzda titreyen şu milletin sapır sapır, şu ıstıraplı milletin -ki ölmede ağır ağır- bütün hayatıdır, satın çekinmeden şakır şakır. satın efendiler satın, bütün bu memleket sizin, haraç mezat satın hemen, gerekmiyor izin mizin.

Yorumu oyla      20      5  
izmirli 22 Aralık 2014 Pazartesi 13:38

lale devri bittiğinde ki bitmek üzere... bu görgüsüz kan emicilerden hesap sorulacak...

Yorumu oyla      26      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Egeliler borç ödemek için o santrali sattı
Egelilerin enerji şirketi Enda Enerji Holding, Mersin’deki hidroelektrik ...
TOBB’tan Ermenekli madenci ailelerine büyük destek
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğu, ...
SMS derdine son: Ticari tacize ağır ceza geliyor
İzmir’de, Gediz Üniversitesi tarafından düzenlenen Tüketici Hukuku Sempozyumu'nda ...
 
Bakan Şimşek açıkladı: Kamuya 74 bin personel
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuya 74 bin personel alınacağını açıkladı.
İş dünyası kravat çıkarıyor!
Bazılarına ‘boyununa ilmek geçirilmiş’ gibi gelen kravat iş yaşamında ...
EBSO ekonomide gündemi belirledi
2014’e Kamu Yönetimi ve Hizmetleri kategorisinde Türkiye Mükemmellik Ödülü ...
 
Teşvik yasası da İzmir'e yaramadı: Kaçan kaçana!
Hükümetin teşvik yasası İzmir’e yaramadı. Birinci bölgede kaldığı için ...
Soma Termik'e sürpriz talip
Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarılan Soma Termik Santrali’nin ...
Petkim’in Limanı’na Amerikan ortak!
Socar Grubu’nun Aliağa’da Petkim’de yapımı devam eden konteyner limanına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva