HABERLER>GÜNCEL
23 Eylül 2023 Cumartesi - 23:46

Yılmaz: Türkiye Yüzyılı'nı hep birlikte inşa edeceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Türkiye Yüzyılı aynı zamanda Ahiliğin, kardeşliğin, birliğin, beraberliğin yüzyılıdır. Hiçbirimiz, hiçbir siyasi parti, görüş ve kesim tek başına Türkiye Yüzyılı'nı inşa edemez. Türkiye Yüzyılı'nı hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.

Yılmaz: Türkiye Yüzyılı nı hep birlikte inşa edeceğiz

Yılmaz, Kırşehir'de 36. Ahilik Haftası Kutlama Töreni'ne katıldı.

Buradaki konuşmasında Pir Ahi Evran Veli başta olmak üzere tüm ahi esnaf ve sanatkarlarını rahmetle anarak Ahilik Haftası'nın adeta bir esnaf bayramına dönüştüğüne işaret eden Yılmaz, her yıl düzenlenen bu etkinlikleri, özellikle Ahilik değerlerini gelecek nesillere aktarması açısından kıymetli bulduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, 13. yüzyılda Pir Ahi Evran Veli tarafından kurulan Ahilik teşkilatının, ticaret, zanaat ve mesleğin ahlak ve doğrulukla kurumsallaşmış hali olduğunu, Ahiliğin, Selçuklu döneminde Türk- İslam medeniyetlerini kaynaştıran bağ, Osmanlı'yı cihan devleti yapan sır, İstiklal Harbi'nin arkasındaki özveri olduğunu söyledi.

Orta Vadeli Programı da (OVP) esnaf ile istişare içinde ve ortak akılla hazırladıklarını belirten Yılmaz, programla afetin yaralarını sarmayı, enflasyonda yeniden tek haneli rakamlara ulaşmayı, büyüme ve istihdam artışını devam ettirmeyi ve kalıcı sosyal refahı güçlendirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Yılmaz, bütün bu politikaları güçlü bir sosyal irade, sosyal ve siyasal sahiplenme ve liderlikle başaracaklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Özellikle gençlerimize, çocuklarımıza bu anlamda seslenmek istiyorum; hiçbir şekilde kısa vadeli işlere bakmamaları, çok çalışmaları lazım. Kestirmeden elde edilen hiçbir şeyin kıymeti yok ama çalışarak, ter dökerek, uğraşarak elde ettiğiniz her kazanım kalıcı kazanımdır. İnşallah çocuklarımızla, gençlerimizle birlikte Türkiye Yüzyılı'na yürüyeceğiz. Türkiye Yüzyılı aynı zamanda Ahiliğin, kardeşliğin, birliğin, beraberliğin yüzyılıdır. Hiçbirimiz, hiçbir siyasi parti, görüş ve kesim tek başına Türkiye Yüzyılı'nı inşa edemez. Türkiye Yüzyılı'nı hep birlikte inşa edeceğiz. Kırşehir'den aldığımız bu ruhla, ahilikten elde ettiğimiz mirasla geleceğe yürüyeceğiz inşallah."

Törende şed kuşanacak iş insanlarını da tebrik eden Yılmaz, gelecek nesillere örnek olmalarını diledi.

Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği mesaj da okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, Ahilik Haftası'nın hayırlara vesile olmasını diledi.

Bugün şed kuşananları kutlayan Erdoğan, onlara ustalıklarının bu ilk gününde başarılar temenni etti.

Ahiliğin kurucusu olan Ahi Evran'ın, hem gönül dünyasını aydınlatan nasihatleri hem kaleme aldığı eserleri hem de örnek hayatıyla milletin, özellikle esnafın kutup yıldızlarından biri olduğunu belirten Erdoğan, "Yaşadığımız coğrafyanın Müslüman Türk yurdu olmasına öncülük eden Ahiler, bugün de milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin teminatıdır. Tıpkı 8 asır olduğu gibi bugün de 'Ahi, dağıtan değil toparlayan, yıkan değil yapandır' düsturu bize rehberlik etmektedir" dedi.

Sınırsız tüketimin özendirildiği ve insanın giderek bencilleştiği bir çağda, Ahiliğin asırlardır paylaşmayı ve dayanışmayı öğütleyen ilkelerine daha sıkı sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, mesajında şunları söyledi.

"Yüzyılların içinden süzülüp gelen bu kültürü ne kadar güçlü yaşatırsak, milli kimliğimizi o derece muhafaza etme imkanına kavuşuruz. Diğer türlü, ne pahasına olursa olsun tüketme peşinde koşan vahşi kapitalizmin toplumumuzu içeriden çökertmesinin önüne geçemeyiz. Ahilik geleneğinin, inşallah siz kardeşlerimin de samimi gayretleriyle, daha nice yıllar boyunca Türkiye'nin muhkem bir kalesi olarak mevcudiyetini sürdüreceğine inanıyorum. Türk ekonomisine ve milli kimliğimizin korunmasına yaptığınız katkılar için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle Ahilik Teşkilatının kurucusu Ahi Evran'ı ve sekiz asırdır bu topraklarda Ahilik geleneğini sürdüren tüm esnaf ve sanatkarlarımızı rahmetle yad ediyorum. Bütün esnaf ve sanatkar kardeşlerime Rabbim'den kolaylıklar ve bereketli kazançlar niyaz ediyorum. Ticaret Bakanlığımıza ve bu anlamlı faaliyetlerin düzenlenmesinde görev alan herkese teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Yılmaz, şed kuşandırılan yılın Ahisi Ferhat Murat Baykalı, yılın kalfası Levent Çakmak ve yılın çırağı Emre Gülşen'e ödüllerini verdi.

Daha sonra Ticaret Bakanı Ömer Bolat'a Ahilik Hizmet ödülünü takdim eden Yılmaz'a, şed kuşandırıldı ve Ahilik Onur Ödülü verildi.

Türk Yıldızları'nın gösteri yaptığı törende, Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Bölüğü de konser verdi.

 
CHP’li Sevigen: İYİ Parti'nin İstanbul adayı İnce
 
Domuz avında kazara arkadaşını öldürdü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobil şarampole yuvarlandı: 6 yaralı
Mardin’in Artuklu ilçesinde otomobilin şarampole devrilmesi sonucu 1’i çocuk 5 kişi yaralandı.
Görür'den Kuzey Anadolu Fay Hattı uyarısı!
Bilim Akademisi Kurucu Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Tunceli’de ...
'Bora Kaplan' soruşturmasında tutuklama
Ankara'da, yurt dışına kaçmak isterken yakalanıp, tutuklanan 'Ayhan' lakaplı ...
 
Helikopter faciasından sağ kurtulmuştu… Kırgız pilotun son durumu!
İzmir'in Menderes ilçesinde orman yangınına müdahale için Tahtalı Barajı'ndan ...
85 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Muğla, İzmir, Çanakkale ve Tekirdağ'da ...
MLKP'ye yönelik operasyon: 13 gözaltı
İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) ...
 
Çok sayıda gözaltı... İzmir'de terör örgütlerine darbe!
İzmir İl Jandarma Komutanlığının terör örgütlerine yönelik operasyonunda ...
Otomobilin çarptığı bisikletli çocuk öldü
Adana'nın Ceyhan ilçesinde bisikletiyle seyir halindeki 12 yaşındaki Mehmet ...
Kavşakta kaza: 2 ölü, 5 yaralı!
Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde otomobille hafif ticari aracın çarpışması ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva