HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Nisan 2016 Salı - 13:31

‘Yıldırım’ talimat: Alsancak’ın trafik çilesi bitiyor!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Alsancak girişinde yolun daralması nedeniyle yıllardır yaşanan trafik sıkışıklığının çözümü için TCDD’ye ait bahçe duvarının yıkılıp, yola bir şerit daha eklenmesini sağlayacak protokolün imzalanması talimatı verdi.

‘Yıldırım’ talimat: Alsancak’ın trafik çilesi bitiyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’de kent merkezi Alsancak girişinde yolun daralması nedeniyle yıllardır yaşanan trafik sıkışıklığının çözümü için TCDD’ye ait bahçe duvarının yıkılıp, yola bir şerit daha eklenmesini sağlayacak protokolün imzalanması talimatı verdiğini söyledi.

Bakan Yıldırım, "Çok kıymetli bir parsel. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu alanı kamulaştırsa çok büyük paralar harcar. İzmir'de kent trafiğinin en fazla sıkıştığı, yolun kördüğüm olduğu bu alanda DDY protokolle kendi mülkünü daraltarak yolun genişletilmesinin önünü açtı. İzmirli'nin parası belediyenin kasasında kaldı" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’de Alsancak girişinde yolun daralması nedeniyle yıllardır yaşanan trafik sıkışıklığına çözüm olacak protokolün bir an önce imzalanması talimatını verdi. TCDD Genel Müdürlüğü'ne gönderilen protokole göre İzmir Büyükşehir Belediyesi TCDD’ye ait bahçe duvarını yıkacak ve Vahap Özaltay Meydanı ile Alsancak Gar önü arası yol iki gidiş, geliş olacak. Protokolü hazırlayan, TCDD 3. Bölge Müdürlüğü'nde Müdür Yardımcısı olan Muhsin Keçe, protokolün teknik detaylarını şöyle anlattı: "TCDD 3. Bölge Müdürlüğü, Alsancak Gar havzasındaki toplam müstakil parseli 119 bin metrekare alanda faaliyet gösteriyor. Sözkonusu alan Bölge Müdürlüğü'nün önündeki kavşak ve Tarihi Havagazı Fabrikası'nını önü ve kilisenin önündeki yol halihazırda DDY mülkiyetinde. Büyükşeir Belediyesi ile 1990'lı yıllarda yapılan sözleşme gereğince kavşak ve havagazı fabrikası arasındaki 9 bin metrekarelik alanla ilgili bir açık alan kiralama sözleşmesi yapılmış. Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yılı sonu itibariyle gerek tramvay hattı projesi gerekse yol genişletme çalışması kapsamında DDY karşısında kilisenin önündeki alanla bizim kreş bölgesi arasındaki alanda 1.5- 2 metre yolu istimlak edip, yolu genişletme talebinde bulundular. Biz, hem tramvay alanı hem de mevcut yolu sözleşmenin içine ilave ederek, 9 bin 500 metrekarelik alanın 18 bin bin 500 metrekareye genişletmesi de dahil protokol yapma talebinde bulunduk. Bu kapsamda tescilli parsel olması nedeniyle Kültür ve Tabiatı Koruma Bölge Müdürlüğü'nden onaylar, izinler alındı, ihale komisyon kararını alarak Genel Müdürlüğümüze 24 Mart 2016 tarahinde gönderildi. Genel Müdürlüğümüzce onaylandıktan onra belediye ile sözleşme yaparak, sözkonusu alanı belediyeye kiralayacağız belediye de bu kapsamda bizim kreşin önündeki alanı 1.5 metre duvarı çekecek ve yolu da genişletecek."

TCDD 3. Bölge Müdürlüğü'nde Müdür Yardımcısı olan Muhsin Keçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Halkapınar- Fahrettin Altay arasındaki tramvay hattı çalışmalarına da katkı sağlamak amacıyla protokole TCDD Mescidi önüne yapılacak olan kendi mülkiyetlerindeki tramvay istasyonunu da koyduklarını belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, TCDD Genel Müdürlüğü'nde bekleyen protokolün imzalanması talimatı verdiğini belirterek, "Çok kıymetli bir parsel. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu alanı kamulaştırsa çok büyük paralar harcar. İzmir'de kent trafiğinin en fazla sıkıştığı, yolun kördüğüm olduğu bu alanda DDY protokolle kendi mülkünü daraltarak yolun genişletilmesinin önünü açtı. İzmirli'nin parası belediyenin kasasında kaldı" dedi.

Çalışmaların kısa sürede tamamlanarak TCDD kreşi ile Kilisi arasında kalan yolun gidiş geliş dört şeride çıkarılması bekleniyor. (dha)

 
Karaburun’da isyan: Mahkeme kararını uygulayın!
 
İzmir denize ve gölgeye akın etti: 66 yıl sonra ilk kez…
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
deli bekir 20 Nisan 2016 Çarşamba 06:45

hemen imzalanır da; yol hemen yapılır mı?belediyede işler yavaş ilerliyor.

Yorumu oyla      12      6  
Tünel lazim 19 Nisan 2016 Salı 22:35

Birakalim siyasetine buranin çözümü şerit değil tunel veya viyaduktur.Vahap oz Altay'da gar yonune 5 şerit bulusmakta 1 şerit devam etmektedir bu 2 seriye ciksa ne farkeder.yine 3 şerit eksik.geleceği tasarlayalim artık.

Yorumu oyla      12      6  
muhalif 19 Nisan 2016 Salı 14:51

belediye, Alsancak ve Göztepe stadı için belediye ye ait arazileri "bedelsiz" bıraktı buradan belediyenin kasasına giren bir şey olmadı, kira da istemedi.......

Yorumu oyla      12      6  
doğru 19 Nisan 2016 Salı 14:20

binali yıldırım "İzmirli'nin parası belediyenin kasasında kaldı" diyor ama protokole göre belediye kira ödeyecek. Nasıl iş bu Bakan bey?

Yorumu oyla      12      6  
19 Nisan 2016 Salı 14:11

Bu yolda sıkıntının bitmesi için altgeçit çalışmasının biran önce başlaması gerekmektedir.( zemin etüd çalışması başlamış ) Vahap Özaltay Meydanı trafiği kitleye yerdir. Meydandan başlayarak gar dönüşü yolda ışıkların kalkması, trafiğin akması lazım yoksa bu duvar geri geçme bir süre rahatlatır.

Yorumu oyla      12      6  
Bestami Yapar 19 Nisan 2016 Salı 13:49

Talimat yetmiyor. İmzalanması 3,5 yıl sürebilir.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla Belediyesi’nden kritik ‘Balıklıova ve villa’ açıklaması!
Açıklamada Savcılığın talebiyle suç duyurusunda bulunulduğu belirtilirken, ...
125. yıl kültürpark yaza hazırlanıyor
Ödemiş merkezde, yeşiller arasında dinlenme ve piknik alanı, çocuk oyun ...
Narlıdere'de dev 23 Nisan şenliği
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Ilıca Mahallesinde Narlıdere’nin ...
 
Karşıyaka’da sözleşme bayramı: En düşük maaş…
Karşıyaka Belediyesi, bünyesinde görev yapan 52 kadrolu işçi ile toplu ...
Konak’ta ailece salıncak keyfi!
İzmir’de ilk kez Konak’taki iki parkta hizmete sunulan ebeveyn ve çocuk salıncağı ilgi odağı oldu.
Dünyanın en pahalı zeytinyağı Antik Kent’ten çıktı
Teos Antik Kenti’nde bulunan 1200 yaşındaki zeytin ağacının mahsulünden ...
 
Eroğlu’ndan 2 ilçeye can suyu olacak imza!
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir’de inşa edilecek ...
Bucalı öğrencilerden çevre temizliği
Gelecek nesiller geleceğine sahip çıkıp, ormanlık alanı elleriyle temizledi.
Bornova’da minikler çevre için yarışacak
Bornova Belediyesi’nin, çevre koruma bilincini geliştirmek amacıyla düzenlediği ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva