HABERLER>SEÇİM 2015
23 Ocak 2014 Perşembe - 12:34

Yıldırım'ın kuzey günlüğü: Balkon konuşması ve Gediz çıkışı!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ziyaretlerine bir gıda firmasını konuk olarak başladı. Yerel yönetimlerin görevinin yol, kaldırım yapmaktan öte daha farklı görevleri olduğunu söyledi. Firma sahibi Celep'ten Yıldırım'a ilginç bir mesaj geldi. Yıldırım Gediz Ovası'ndaki kirlilik hakkında yerel idareyi eleştirirken, 'başsavcı sorusunu' pas geçti! Yıldırım bir de balkon konuşması yaptı.

Yıldırım ın kuzey günlüğü: Balkon konuşması ve Gediz çıkışı!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, 27 ilçenin adayını açıkladıktan sonra devam ettiği alan çalışmalarını Menemen ve Aliağa’da sürdürdü.

İlk olarak Menemen’de üretim yapan bir gıda firmasını ziyaret eden Yıldırım burada yerel yönetimlerin kent ile ilişkisini değerlendirdi.



Yıldırım, “Belediyecilik artık yol, kaldırım yapıp refüjlere çiçek dikmekle olmuyor. O dönemler artık bitti.  Bir belediye başkanı kente daha ne kadar misafir gelebilir anlayışı ile hareket etmelidir. Kentin tanıtımı için teşvik ve programları belirlemelidir. Yatırımcıların olumsuz tecrübe yaşamaması, başka şehirlere hicret etmemesi gerekiyor. İzmir kuruluşu itibariyle Türkiye gündeminin hep en önlerinde oldu. Ama ne yazık ki 10-15 yıldır kan kaybediyor. İhracatta ikinci sırada olması gerekirken Kocaeli ve Bursa ileri gitti. İstanbul eğer 34 ise İzmir de 35 olmalıdır. Yani ikinci sırada olmalıdır. Maalesef bazı yerlerde 4, bazı durumlarda da 20 sıraya kadar gerilemiştir.  Bu durumu düzeltmek yerel yönetimlerin görevidir.  Belediyeler projeler üretmelidir. Biz ve ekibimiz bu doğrultuda, bakış açısıyla oy istiyoruz. Bu güzel şehre yapacağımız çok şey var” diye konuştu.


 
KORUMALARDAN KURTULUN!
Ziyarette gıda firmasının sahibi işadamı Birol Celep Yıldırım’a doğrudan ulaşamamaktan yakındı. Celep, “Sizin artık protokollerden uzak durmanız gerekiyor. Halkın içinde olmanız lazım. Korumalardan, basından kurtulun ve biraz kendinizi rahatlatın, Siz içimizden birisi olmalısınız. Biz şahsen sizin durumunuzu ve yaptıklarınızı Rıza Akça vasıtasıyla öğrenebiliyoruz. Ona nasıl olduğunuzu, neler yaptığınızı soruyor ve bilgileniyoruz. İşiniz gerçekten çok ağır. Burada operasyon yapmak kolay değil” dedi. Yıldırım da Celep’in sözlerinin ardından yanında bulunanlara, “Duydunuz değil mi size söylüyor” ifadelerini kullandı.
 
ÇEVREYOLU YAPILIYOR
Gıda firmasında üretim ve geleneksel ürünlerin modern şekilde pazarlanmasının önemli olduğunu ifade eden Yıldırım, “Bu tür işyerleri insanların aynı zamanda yaşamını sürdürmesini sağlıyor. Siz bir aile şirketi olarak sadece kendi durumunuzu değil çalışanlarınızın da durumunu düşünüyorsunuz. Onların aile reisi oluyorsunuz. Dertleriyle dertleniyor, sorunlarını yakından görüyorsunuz” diye konuştu. Trafik sorunu ile ilgili konuşan Yıldırım, “Menemen’den Ayvalık’a giden yok bundan birkaç yıl önce tek şeritliydi. Şimdi çift yol haline gelmesine rağmen yine sorun var. O yüzden çevreyolunu yapıyoruz. Yeni yol bu bölgeyi rahatlatacak. Zaten yolları yapmazsak olmaz” dedi.
 
İKİ KRİTİK SORUYA YANIT
Yıldırım Menemen temasları sırasında iki kritik soruya da yanıt verdi. Gediz Ovası’ndaki kirlilik üzerine yerel iradeye eleştiri getiren Yıldırım, Samsun’a atanan Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş’ın tutanak açıklaması hakkında ise ‘Gündemimiz İzmir’ yorumu yaptı.



BAŞKAN ‘BENİ İLGİLENDİRMİYOR’ DİYEMEZ!
- Bir sorun ortaya çıktığında sürekli suçu başkalarına aktarmak, mazeret üretmek İzmir’in sorununu ortadan kaldırmıyor. Biz böyle bir şey yapmayacağız. Burada sorun kimi ilgilendirirse ilgilendirsen muhatabı kendimiz olarak kabul edeceğiz ve gerekeni yapacağız. Az önce bir vatandaşımız İZSU ile ilgili şikayette bulundu. Biz ‘Bizim işimiz değil’ diyebilir miyiz? Gayet tabiî ki diyemeyiz. Çünkü buradaki hemşerimizin sorunudur. Defalarca üzerinde durmuş ama ilgi görmemiş. Şimdi biz onun gereğini yapacağız. Bu nedenle bu tarz tartışmalar hele hele seçim kampanyası içerisinde İzmirli için hiçbir anlam ifade etmiyor. Bir iki ay içinde ne Menderes Ovası temizlenir, ne de bu sorun ortadan kalkar. Kafa karıştırmaya gerek yok! İzmir sınırları içerisinde hangi sorun olursa olsun belediye başkanı ‘Beni ilgilendirmiyor’ diyemez. İlgilendirecek makamları zorlayıp sorunu çözmek de görevidir. Şuanda sorumluluktan kaçıp mazereti başkasının üzerine yıkma zamanı değildir.

BAŞSAVCI BAŞ HAKKINDA…
- Ben söylediğimi söyledim. Gündemimiz İzmir, gündemimiz Menemen. Bunun dışında başka bir konuyla vakit geçirmeyi şehrim ve vatandaşlarım adına israf olarak görüyorum.

BALKON KONUŞMASINDA O PANKARTI GÖSTERDİ!
Menemen’de esnaf ziyaretinin ardından ilçe başkanlığında balkon konuşması yapan Yıldırım, açıklamalar yaptı. İzmir’in kurtuluş tarihinin 9 Eylül olduğunu belirten Yıldırım 30 Mart’ta büyük değişim yaşanacağını söyledi. Yıldırım, CHP’li Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in ilçenin çeşitli yerlerine astığı “Menemen değişecek” pankartlarına gönderme yaptı.



Yıldırım, “Başkan ne güzel ‘Menemen değişecek’ diyerek pankartlar asmış. Merak etme başkan 30 Mart’ta Menemenliler senin bu isteğini yerine getirecek. Biz ‘hizmet’ amacıyla yola çıktık. Biz siyasetten anlamayız. Siyaset bizim için halka ve millete hizmettir. Vurmakla, kırmakla işimiz olmaz. Samimiyet, sevgi ve saygı bir arada olacak. Hiçbir zaman ayrım yapmadan hizmet götürdük. Biz verdiğimiz sözleri yerine getirmeyenlerden değiliz. Sonuna kadar sözünün arkasında duranlardanız” dedi.

Menemen’de 2009 seçimlerinde verilen sözlerin listesini gösteren Yıldırım, yerine getirilmediğini anlattı. Yıldırım, “Elimdeki listede 29 madde var ama bir tanesi yapılmış. Kimse yuhalamasın. Biz hamasetle, husumetle siyaset yapmayacağız. Hizmetle siyaset yapacağız ve gönüllere yol yapacağız. Ekip halinde çalışmalar yapacağız” ifadelerini kullandı.

İŞTE O PANKART

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ASLI 23 Ocak 2014 Perşembe 17:21

VALLA BU ADAMI BEĞENİYORUM..

Yorumu oyla      14      7  
23 Ocak 2014 Perşembe 16:20

birol celep çok güzel demiş vatandaşa tepeden bakmakla,azarlamakla,hor görmekle,iftiralar atmakla,yolsuzluklarla olmaz bu işler sayın bakan

Yorumu oyla      19      10  
TC misafir 23 Ocak 2014 Perşembe 13:32

Gediz için çevre ve şehircilik bakanlığı ve buna bağlı çevre ve şehircilik il müdürlüklerinin ne işe yaradığını Binali Bey'e sormak lazım o kurumlar süs olsun diye mi duruyorlar? Cumhuriyet savcısı sorusuna ise verecek cevap bulamamış ödevine iyi çalışmamış ya da bu sorunun cevabı zaten belli cevap vermek işine gelmemiştir.

Yorumu oyla      29      12  
Ahmet Türkan 23 Ocak 2014 Perşembe 13:10

Doğru söze nedir? Kimi neyden koruyor korumalar?

Yorumu oyla      28      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dündar’a Bornovalı Elazığlılar’dan tam destek
İlçe Başkanlığı görevinden ayrılarak CHP Bornova Belediye Başkan Aday ...
Ümit Yaldız yazdı: Kim/ne kadar iş yapar?
“AK Parti İzmir listesi için ‘Bu liste iş yapar’ dedik, kıyamet koptu. Dedik ...
Buca aday adayı Akdemir ekibine yeni yol arkadaşı!
CHP Buca belediye başkan aday adayı Remzi Akdemir,ekibiyle birlikte çalışmalarına ...
 
SP İzmir seçim karargahlarını kurdu
Seçimlerle ilgili yoğun hazırlıkların ve çalışmaların yürütüldüğü Saadet ...
Taşer: İzmir CHP’nin değil doğruluğun kalesi!
MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, MHP Karabağlar ...
CHP Bergama’da kayyum dönemi!
Mevcut Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in aday gösterilmesinin ardından ...
 
CHP İzmir'de flaş gelişme: O ilçenin adayı değişti
Son MYK toplantısında PM’de Kınık Belediye Başkanı olarak açıklanan Süleyman ...
AK Parti Çiğli Adayı Yılmaz: CHP'nin 15 yılda yaptığını...
AK Parti Çiğli Belediye Başkan adayı Adnan Yılmaz, partililerle bir araya ...
Yıldırım’dan ‘kanalizasyon’ çıkışı: Taş devrinde mi yaşıyoruz?
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım Foça’da ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva