HABERLER>POLİTİKA
2 Haziran 2016 Perşembe - 07:59

Yıldırım'dan İzmir'e mesaj, Böke'ye yanıt!

Başbakan Binali Yıldırım partisinin İl Başkanları toplantısında, "Yeni anayasayı da yapacağız, başkanlık sistemini de" dedi. CHP'li Böke'nin 'atandı' sözlerine de yüklenen Yıldırım, "Aslında İzmir başbakan çıkardı." şeklinde konuştu.

Yıldırım dan İzmir e mesaj, Böke ye yanıt!

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Başbakan Yıldırım ''AK Parti'de değişim bir bayrak yarışıdır, kişiler değişir hedefler değişmez millete hizmet yolunda kararlılık artarak devam eder'' dedi.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''64.Hükümet'te ve önceki hükümetlerde görev yapan Sayın Ahmet Davutoğlu'na ve arkadaşlarına huzurunuzda teşekkür ediyorum. AK Parti'de değişim bir bayrak yarışıdır kişiler değişir hedefler değişmez millete hizmet yolunda kararlılık artarak devam eder. Bütün yol arkadaşlarıma ana kademe kadın kolları gençlik kolları kuruculardan delegelere mahalle temsilcilerinden genel merkez karar yönetim kurulu üyelerine bütün parti teşkilatımızın birimlerine ve milyonlarca parti üyelerimize huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Bu kongrede ortaya konan bu örnek davranıştan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.

''İZMİRLİLER UZAK GÖRÜŞLÜ DE ONUN İÇİN''

Bugün bir partinin sözcüsü diyor ki 'İzmir başkan çıkarmadı. Başbakan seçilmedi de atandı' falan diyor. Aslında İzmir başbakan çıkardı. Ana muhalefet partisi lideri kampanyada benim rakibimdi 'İzmir başbakan çıkaracak' diye dolaştı durdu. Ben İzmirli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Onu mahcup etmediler. Niye İzmir beni başkan yapmadı? İzmirliler uzak görüşlü de onun için. Hala nelerle uğraşıyorlar? Bunu bana söylerken genel başkanlarının oralara nasıl geldiğini unutmuşlar.

''HİZMET YAPMAZSAN VATANDAŞ...''

Bizim siyasi rakiplerimiz zannediyor mu ki AK Parti'de kaşımıza gözümüze bakarak oy veriyorlar? Vatandaşa hizmet yapmazsan vatandaş dersini verir kaldırır kenara atar sizi.

''ANAYASA NE SÖYLERSE SÖYLESİN''

21-22 milyon vatandaşın önüne gidip, onlardan destek isteyen cumhurbaşkanı 'Ben bir işe karışmam' diyebilir mi? Siyasette böyle bir şey var mı? Anayasa ne söylerse söylesin, Cumhurbaşkanımızın fiili olarak siyasi sorumluluğu doğmuştur. Anayasa, darbe anayasasıdır. Fiili durumla Anayasanın şu anda birbiriyle uyumlu hale getirilmesi gerekir. AK Parti'nin, AK Parti'ye gönül veren milyonların önündeki en önemli görev budur.

''YENİ ANAYASAYI DA YAPACAĞIZ, BAŞKANLIK SİSTEMİNİ DE GETİRECEĞİZ''

Sorunları torunlara bırakarak bu günlere gelen parti değil AK Parti. Dağ gibi soruları dağ gibi hizmetlere dönüştüren partidir AK Parti. Yeni anayasayı da yapacağız, başkanlık sistemini de bu ülkeye, Türkiye'ye getireceğiz. İstiyoruz ki bu yapılacak yeni anayasaya siyasi partilerin rakiplerimizin de bir katkısı olsun. Bu onura onlar da ortak olsun. Bir anayasa teklifini Meclis'in gündemine getireceğiz ondan sonra karar Meclis'indir.

''DİYELİM Kİ OLMADI...''

Diyelim ki olmadı adres yine belli millete tekrar gideceğiz. Kararı millet verecek. Durup dururken milletin işi gücü var sürekli bize destek atacak hali yok. Tarlası var dükkanı var pazarı var işi gücü var. Bize şunu da dememesi lazım milletin 'Biz sizi seçtik ne zırt pırt geliyorsunuz aranızda anlaşın işi halledin.' Mecbur kalmadıkça milletin önüne sorun götürmemiz lazım.

''PARA BOL DİYOR''

Bizim en büyük değerimiz vakittir. Para her zaman bulunur. Maliye Bakanı burada duruyor 'Para bol diyor, para bol...' Ama giden vakiti geri getiremeyiz.

''SİZDEN 15 DAKİKA ALACAĞIM VAR''

Artık toplantıları vaktinde yapmaya alışacaksınız. Ben 9'a 10 kala buraya geldim. Sizden 15 dakika alacağım var. Bu seferlik neyse. Bundan sonra vaktimizi daha verimli kullanacağız.

''BUNLARIN KÜRTLER DİYE BİR SORUNU YOK''

40 yılı aşkın bir süredir canımızı yakan, başımızı ağrıtan büyük bir bela ile karşı karşıyayız. Bu terör işi milli bir iş değil Türkiye'yi bölmeye çalışan bir profesyonel örgüt. Bunların Kürtler diye bir sorunu yok. Kürt vatandaşlarımızın Türk vatandaşlarımızın 78 milyon vatandaşımızın PKK terör örgütü gibi bir sorunu var. Bu sorunu Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız, bu beladan milletimizi kurtacağız.

''OPERASYONLAR KARARLILIKLA DEVAM EDECEK''

Bu terör grupları silahlarını gömerek, üzerine beton atarak, Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, bu ülkeyi terk edinceye kadar bu mücadele, bu operasyonlar kararlılıkla devam edecek.

''YATIRIMA ÖZEL ÖNEM VERECEĞİZ''

65. Hükümet'in ön plana çıkacak en önemli özelliklerinden bir tanesi, üreten, yatırım yapan, iş aş oluşturan bir hükümet olacağız. Yatırıma özel önem vereceğiz. Bu hükümetin önemli işlerinden biri de maliyetleri, masrafları azaltmak, orta ve uzun vadede gelirleri artırmak. Gereksiz kaynak kullanımının önüne geçeceğiz. Verimsiz yatırımlara değil, daha verimli yatırımlara öncelik vereceğiz. Kamu başta olmak üzere israfın önlenmesi için her türlü tedbiri alacağız.

ALMANYA'DA 1915 OYLAMASI

Almanya'da bugün bir oylama yapılacak. Neymiş 1915 olaylarından bizi sorumlu tutmaya çalışıyorlar akılları sıra. Bu ilk değil belki son da olmayacak. Bazen dost diye bildiğimiz ülkeler iç siyasette çaresizliğe düşünce acaba dikkati nereye çekelim diye böyle parlak fikirlerle geliyorlar. Sayın Merkel bana tebrik telefonu ettiğinde kendisine dedim ki 'Almanya, Türkiye'nin sağlam bir müttefiği. Almanya'nın böyle akıl dışı bir işe vesile olmamasını temenni ediyoruz.' Bana dediği şudur 'Elimden geleni yapacağım.' Ama burası demokrasi burada parlamento. Klasik laf. Ben de dedim ki size rağmen orada bir şey olmaz. Bugün göreceğiz gerçek bir dostluk testinden geçiyor Almanya.

''EĞER ESKİ DEFTERLERİ KARIŞTIRIRSAK EN SON SIRA TÜRKİYE'YE GELİR''

Bu aslında bizim sorunumuz da değil Almanya'nın da sorunu. 3,5 milyon orada seçmeni var. Türk kökenli 3,5 milyon Alman ekonomisine 40 milyar avro katkı sağlayan 400 bin işyeri sahibi olan milyonlarca insana aş ekmek sağlayan bu kadar büyük bir topluluğu hayal kırıklığına uğratmaya Alman dostlarımızın hakkı yok diye düşünüyorum. Eğer eski defterleri karıştırırsak en son sıra Türkiye'ye gelir.

İsveç'te okurken bir İngiliz profesör vardı Alberto. Değişik memleketlerden talebeler var. Sınıfa giriyoruz adamcağız siyahi kardeşlerimize falan iltifat ediyor bizim yüzümüze bakmıyor. Bir böyle iki böyle canım sıkıldı dedim 'Sen beni tanıyor musun hocam daha önceden aramızda bir mevzu mu var?' Şaşırdı. Dedi ki 'Niye öyle düşünüyorsun?' Biz gelince böyle yüzünü çeviriyorsun dedim. Onlar girince yarı beline kadar eğiliyor 'Yes sir' diyor sen hiç iplemiyorsun. 'Ama ben biliyorum niye böykle yapıyorsun' dedi. Neymiş dedim. Dedi ki dünyada esaret altına girmeyen 2 ulus vardır. Birisi İngilizler birisi de Türkler dedi.'' (ntv)

 
Karşıyaka sağlıklı yaşama pedal çevirdi!
 
Menderes'in gençlik kampı yenileniyor
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 3 Haziran 2016 Cuma 07:15

KEŞKE BELEDİYE BAŞKANI OLSAYDI DA, BAŞBAKAN OLMASAYDI BİZ İZMİRİ FEDA EDERDİK. BAKSANA KURDUĞU CÜMLEYE, ANAYASA NE SÖYLERSE SÖYLESİN. BİZ BİLDİĞİMİZİ OKURUZ. BU DÜŞÜNCE İZMİRİ HAPSEDEBİLİRDİ AMA ŞİMDİ BÜTÜN TÜRKİYE Yİ HAPSETTİ. BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?

Yorumu oyla      12      6  
2 Haziran 2016 Perşembe 13:20

Vatandaş, son 6-7 ayda verilen 500 şehidin hesabını kim verecek ? Ülkeye gelen 3 milyon sığınmacının hesabını kim verecek ? PKK'nın şehirlere inmesini, şehirlerin harebeye dönmesinin hesabını kim verecek ? Ülke insanı hiç olmadığı kadar kutuplaştırıldı. Hesabını kim verecek ? Hükümet herkesle kavgalı. Rusya , Suriye, Irak, AB ve Almanya ... bunların hesabını kim verecek ? Ayrıca seçilmiş bir vekil ile atanmış bir Başbakanı daha ayırt edemeyen kişiler burada komik yorumlar yazmasın. Bir de utanmadan CHP terörü şehre indirdi yazabiliyorsunuz. Akıl tutulması bu olsa.

Yorumu oyla      12      6  
KONAKLI 2 Haziran 2016 Perşembe 11:38

Selin Sayek Böke, sen İzmir'e milletvekili olarak atandın mı yoksa ön seçimden mi çıktın? Bu sorunun yanıtını verdikten sonra tartışmaya devam edelim.

Yorumu oyla      12      6  
İzmirli 2 Haziran 2016 Perşembe 11:35

Cumhuriyet Halk Partisi tarihinin takip ettiğim kadarıyla en "düşük profilli" Parti Meclisi ve onun içinden çıkan MYK üyeleri!

Yorumu oyla      12      6  
Vatandaş 2 Haziran 2016 Perşembe 11:20

Tc misafir Atatürk boşuna dememiş Türkün Türkten başka dostu yok diye chp devletçilikle siyaseti ayıra bilse bu ülke böyle olmaz gezi olaylarıyla terör örgütlerine cesaret verdi terörü şehre indirdi kimle kankası hdp le 320 milyar dolar zarar bunun hesabını kim verecek önce chp yi kurtaralım sonra ülke kurtulur merak etme chp artık batının hdp si şükür pilavı dağıtırlar hdp barajı geçsin diye hdp ye oy verirler bunlarmı Atatürkçü Allah aşkına

Yorumu oyla      12      6  
TC misafir 2 Haziran 2016 Perşembe 10:14

Dünyada dostumuz kalmadı herkes bize cephe aldı, soykırım safsatasını onaylamayan kalmadı siz 14 yıldır buna seyirci kaldınız aynen terörün canlanmasına ve büyümesine seyirci kaldığınız gibi ülkede zaten fiili başkanlık var bu kanuna dayansa ne olacak? kanunlar çok mu umurunuzda? Bu sorunların hangisini fiili başkanlık olduğu halde çözemediniz de kanuna dayalı başkanlığa geçtiğinizde çözeceksiniz ya da şimdiki kanunlarda terörle mücadele hakkında yaptırımlar yok mu? elbette var peki siz ne yaptınız? Operasyonların kararlılıkla süreceğini söylemişsiniz 2002 sonrası süreçte bu kararlılığı gösterseydiniz ne bu kadar insan terör örgütüne katılırdı ne de bu kadar vatan evladı kara toprağa düşerdi? şimdi ise kalkmış sanki 14 yıldır ülkeyi başka bir parti yönetiyormuş siz ise yeni gelmiş ve herşeyi düzeltecekmiş gibi konuşuyorsunuz buna nasıl inanalım buna siz bile inanmıyorsunuz.

Yorumu oyla      12      6  
İzmirli celal 2 Haziran 2016 Perşembe 09:13

Sayın Böke'ye sotmak lazım.Seni İzmir'e kim getirdi Seni de Kemal beyİzmier aday olarak atamafımı.Bunlar boş laflar.Bakalım Binali bey neler yapabilecek.Türkiye ve İzmir için nasıl hizmetler verebilecek.Ona göre değerlendiririz.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kararnamenin şifreleri: Kim/neden gitti?
Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarında ...
Bakan Çelik'ten 'vizesiz AB' açıklaması
Brüksel'deki temaslarının ardından açıklama yapan AB Bakanı Çelik, vizesiz ...
CHP’de muhaliflerden 2.İzmir zirvesi!
Genel merkeze karşı duruş sergileyen muhalifler İzmir’de ikinci kez toplandı. ...
 
Metropoll açıkladı: Türkiye başkanlığa ne diyor?
Seçmenin, Başkanlık sistemine destek verip vermediği konusunda da araştırma ...
HDP’lilere Syriza davasında karar açıklandı!
Syriza'nın Genel Başkan Yardımcısı Bournous'a Valiliğe bildirilmeden konuşma ...
Yıldırım Kıbrıs'ta çözüm için tarih verdi!
KKTC’yi ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin adada siyasi ...
 
Erdoğan ile Museveni’nin toplantısında renkli anlar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Uganda Cumhurbaşkanı Museveni'nin birlikte düzenlediği ...
AK Partili Kaya'dan CHP'ye toplu salvo!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP İzmir Milletvekili ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'Alışacaklar' sözlerine yanıt!
Yüksek Yargı mensuplarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gezilerine katılmasına ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmir'i dünyaya asıl onlar tanıtıyor ama...
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva