HABERLER>POLİTİKA
23 Temmuz 2014 Çarşamba - 13:29

'Yıldırım' mesajlar: Çatı ve metro salvosu!

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve İzmir Milletvekili Yıldırım yoğun bir program için kente geldi. Yıldırım üç teşkilatla zirve yapacak ve iftarda STK’larla bir araya gelecek. Karabağlar'daki zirve sonrası basının karşısına çıkan İzmir Milletvekili Köşk seçimleri ve metro hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

 Yıldırım  mesajlar: Çatı ve metro salvosu!

EGEDESONSÖZ - AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım teşkilatla buluşuyor.
 
İzmir Milletvekili Binali Yıldırım 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi kritik 3 zirve için öğle saatlerinde İzmir’e geldi. Genel Başkan Danışmanı havalimanında parti yöneticileri ve partililer tarafından karşılandı.

Yıldırım kentte ilk olarak şehit acısına ortak oldu, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde Suriye tarafından gelen silahlı grupların açtığı ateş sonucu şehit düşen Sıhhiye Onbaşı Yiğit Şahan’ın, Bornova Kavaklıdere’deki cenaze törenine katıldı.


 
İLK DURAK KARABAĞLAR
İzmir Milletvekili ardından Karabağlar’a geçti. Evgi Düğün Salonu’nda AK Parti Karabağlar İlçe Teşkilatı ile bir araya geldi. Yıldırım’a, İl Başkanı Bülent Delican, İlçe Başkanı Erol Körüklü, SKM Başkanı Özgür Hızel, Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Karabağlar Belediye Başkan Adayı Necip Kalkan da eşlik etti.
 
HİZMET VE ÇATI SALVOSU
Konuşmasına “Sizleri çok özledim” diyerek başlayan AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yıldırım, 30 Mart yerel seçimlerinde çok çalıştıklarını ifade etti, “  Nasip değilmiş olmadı” dedi.
 
“ENSENİZDEYİZ”
“Karabağlar artık eskisi gibi olmayacak” diyen Yıldırım, yerel yönetimi hedef aldı şunları söyledi: Karabağlar’da iş başına gelenlerin sorumlulukları daha da artmış durumda. Hizmet yaparlarsa ne ala yapmazlarsa biz teşkilatımızla birlikte enselerinde olmaya devam edeceğiz. Amacımız onların rehavete kapılmaması. Ya çalışacaklar ya da çalışacaklar. İkinci bir alternatif şehrin anahtarını teslim edecekler. İzmirli son kredilerini bunlara kullandırdı. Bundan sonra avansta kalmadı kredide kalmadı. Hiç endişe etmeyin onların bu şansı kullanacağı yok. Maalesef çalışmak bunların ruhunda yok. Hizmet bunların anlayışında yok Bunlar halka tepeden bakarlar. Yazık oluyor İzmir’e keşke yerinde saysa. Geri gitti İzmir geri. Marifet geleceği inşa etmektir. Bunların böyle kabiliyeti yok” dedi.


 
‘ÇATI’YA TEPKİ
Cumhurbaşkanlığı seçimine değinen ve CHP ile MHP’nin çatı adayını hedef alan Yıldırım, “Ortak bir aday sağa dönüyor, MHP’liler mesaj veriyor, CHP’liler kızıyor. CHP’lilere bir şey söylüyor, MHP’liler ayağa kalkıyor. Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol! Her tarafa mesaj vermeye kalkarsan inandırıcılığın kalmaz. Kendi olacaksın. Değerlerinle siyaset yapacaksın. AK Parti gibi dik duracaksın diklenmeyeceksin. 10 Ağustos eki Türkiye ile yeni Türkiye’nin oylanacağı bir seçimdir. Eski Türkiye darbe, yeni Türkiye tam demokrasi... Yeni Türkiye siyaset değişim dönüşüm demek. Bunun mimarı ülke sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan demektir” dedi.
 
İhsanoğlu’nun İzmir mesaisini de değerlendiren Yıldırım, “İzmir’de 9 saat program yaptı. 4 saati dinlenme 4 saati basın toplantısı. Güç lazım performans lazım... 24 saatin 25 saatinde çalışan bir Cumhurbaşkanı lazım” dedi.
 
İZMİRLİLERE ÇAĞRI
İzmir’e “İdeolojik olarak oy verenlere soruyorum” diye seslenen Yıldırım, “ Çatı adaya hangi standartlara uygun olduğu için oy verecekler merak ediyorum. Acaba ilkeleri mi değişecek, yoksa gerçeği görecekler mi. İzmirlilere parti ayrımı yapmaksızın, Yeni Türkiye’nin inşaatında ben de varım demesini bekliyorum” dedi.

TEHLİKE VARSA AÇILMASIN!
Genel Başkan Danışmanı, Karabağlar’daki teşkilat buluşmasının ardından ise basının karşısına çıktı ve soruları yanıtladı.

Yıldırım, basında yer alan tünel yırtılması haberleriyle yeniden İzmir gündeminin zirvesine çıkan metro hakkında “Metro başından beri sıkıntılı, 10 senedir yapılıyor, taksit taksit açılıyor. İzmirli bıktı usandı, artık umudunu da kesti. Açılsa ne olur açılmazsa ne olur. Güvenlik ile ilgili böyle bir program varsa ciddiye almak gerekir. Haber yapanlara suç bulacağına, itham edeceğine burada bir sorun olup olmadığı araştırmasının yapılması daha doğrudur. İnsan hayatının hiç bir şey karşılığı değildir. İnsan hayatını riske atacak, güvenlik açığı bulunun bir metro açılmamalıdır” açıklaması yaptı.
 
TEPKİ ÇOK ANLAMLI DEĞİL
İzmir Milletvekili gündeme damga vuran ‘paralel emniyet’ operasyonu hakkında da “Daha önce eleştiriyi yapanlar kelepçeyi vuranlardı, o zaman niye yaptılar, doğru değil, bunu önce gece yarısı evlerinde alıp, saçlarından tutup, ellerine kelepçe vuranlar, şimdi ellerine kelepçe vurulanlardır. Onun için o tepki çok anlamlı değil, kendilerine gelince mi hatırladılar” dedi.
 
Yıldırım, başbakan olacağı iddialarına yönelik soruyu ise yanıtsız bıraktı.


 
DELİCAN’DAN SANDIK ÇAĞRISI
Karabağlar programı sırasında liste mesaisindeki AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da köşk seçimlerine yönelik mesaj verdi. Delican, “Başbakanımızın neferleri olan teşkilat mensupları sizlersiniz. Sandığa sahip çıkmanızı istiyorum. Sandıklar çok önemli. Başbakanımızın yeni Türkiye hedefi var. Yeni Türkiye’ye koşmamız gerek. Bir yakınınızın ölüm döşeğinde olmasının dışında mazeret kabul etmiyorum. Herkes çalışacak. Cumhurbaşkanlığı seçimi Türkiye’ye kurulan tuzakların son bulacağı seçim olacaktır. Tarihi sorumluluk çerçevesinde hepinizden sandıklara ve mitinge sahip çıkmanızı bekliyorum” dedi.

İLK TURDA SEÇMEYE HAZIR MISINIZ?
Yıldırım Buca’da teşkilatla bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada ise “10 Ağustos’ta çok büyük bir seçim yaşayacağız. Geride 3 genel, 3 yerel 2 referandum bıraktık. Bu 9’uncu seçimimiz olacak. Ak parti vatandaşın desteğini arttırarak buraya geldi. Şimdi de bir ilki yaşayarak cumhuriyet tarihinde ilk defa cumhurbaşkanını halk aracısız, vekilsiz seçecek. Sizler seçeceksiniz. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Yıldırım ayrıca “Türkiye 10 Ağustos’ta darbeci, vesayetçi, dayatmacı düşünceyi hala ayakta mı tutacak yoksa sonuna kadar demokrasi diyen, milletin iradesi diyen bir düşünceyi mi ayakta tutacak? Eski Türkiye yardım alan, krizden krize koşan, hakkın hukuku değil güçlünün haklı olduğu bir ülke. Ak parti 12 yıldır bunlarla mücadele ediyor. Kalkınmayı tamamlayamamış Türkiye’nin mücadelesini veriyoruz. Bölünmüş yol, köprü, hızlı tren yapan, bilişimde çağ atlatan bir partiyiz. İnternet yoktu. Bugün Avrupa’nın en ileri ülkesinden de ileri durumdayız. Bunlar sizin hayır duanız ve ülke sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde oldu. Şimdi bu başbakanımızı ilk turda seçtirmeye hazır mısınız?” dedi.

Genel Başkan Danışmanı ardından Bornova teşkilatıyla bir toplantı yaptı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BUYURAN 23 Temmuz 2014 Çarşamba 21:43

Yorumcular sizin yorumlarınız üzüm yemek değil bağcıyı dövmek gibi ama n yapsanızda 10/08/2014 akşamı yeni TÜRKİYE'nin başkanı Recep Tayyip ERDOĞANDIR

Yorumu oyla      18      11  
why? 23 Temmuz 2014 Çarşamba 20:46

Istanbul Metrolarinin duvarindan su siziyor Binali Bey.Önce oraya bir el atsaniz ?

Yorumu oyla      21      13  
Samet 23 Temmuz 2014 Çarşamba 20:19

Siz önce otogar-halkapınar metro hattına başlasanız da sonra metroya laf atsanız ? Halen duruyo,Ank-İzm YHT deseniz kaplumbağa hızıyla ilerliyo

Yorumu oyla      22      13  
23 Temmuz 2014 Çarşamba 19:44

metro da güvemlik riski varsa açılmasın denmiş:))) bunu diyen kim? Binali yıldırım. Peki hızlandırılmış tren yüzünden ölenler ne olacak? İst-Ank hızlı ten hattı daha yüzde 100 bitmeden açılıyor. yine kaza olursa ne olacak?

Yorumu oyla      21      11  
ferami 23 Temmuz 2014 Çarşamba 19:02

Ekmel beyin azından iynsanlık.efendilik,kardeşlik akıyor.İzmir

Yorumu oyla      24      12  
private35 23 Temmuz 2014 Çarşamba 18:28

çatı adaya hangi standartlara göre oy verecekmiş İzmirli, size niye vermedilerse onun için verecekler.Ülkenin bölünmez bütünlüğü için. anayasal düzen için. Birlik ve beraberlik için verecekler.Sağlayamadığınız ya da bilerek ayrıştırdığınız toplumun yeniden tutkal gibi olması için verecekler.sana niye oy versinler? senin adayına niye oy versinler, başkanlık sistemiyle ülkeyi böl diyemi?

Yorumu oyla      22      13  
23 Temmuz 2014 Çarşamba 16:01

izmire geldiginde önce damlacıga bir gitsinde plansız paldır küldür başlattıgı konak tüneli inşaatının nelere mal oldugunu gozleriyle insanlara yaşattıgı çilegi bir görsün İnsanlar yerinden yurdundan oluyorlar.Bir de aziz kocaoglunu metro inşaatı yüzünden agır elştiriler de bulunuyor du .Ne demişler gülme komşuna gelir başina

Yorumu oyla      28      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ’dan ‘çatı’ bombardımanı!
AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili, İhsanoğlu’nun İzmir turunu ...
İzmir’de Demirtaş’da destek kuyruğu
İzmir’in Konak İlçesi'nde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, Cumhurbaşkanı ...
HDP’li Yüksekdağ: Hükümet IŞİD’e yardım ediyor
İzmir’in Aliağa İlçesi'ni ziyaret eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) ...
 
İnce: Solcular seçsin diye yapmadık!
Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili konuşan CHP'li Muharrem İnce, baştan adaylığına ...
Erdoğan’dan İhsanoğlu’na: Sayemizde…
Başbakan Erdoğan, hükümetin Irak'taki Türkmenlere yardım yapmadığı gerekçesiyle ...
Flaş! AK Parti İzmir’in Patronu’nun listesi kotaya takıldı
Göreve atandıktan sonra yeni yönetimi belirlemek için çalışmalarını sürdüren ...
 
CHP'li gençlerden İhsanoğlu'na destek İsrail'e tepki
CHP İzmir İl Gençlik Kolları Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu ...
Denizli'den 'çatı' çıkışı, Yüksel'den jet yanıt!
‘Çatı Aday’ın İzmir temasları sırasında AK Parti İzmir Milletvekili Denizli’den ...
İzmir'de İhsanoğlu rüzgarı: Yüzde 60 bekliyor!
CHP ile MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu günü kentte geçirirken ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva