HABERLER>POLİTİKA
17 Aralık 2016 Cumartesi - 16:47

Yıldırım: İnsanlıktan nasibini almayan bu alçaklar...

Başbakan Yıldırım, "Ülkemizin birliğini, bütünlüğünü korumak, can ve mal güvenliğini sağlamak için bu mücadele tek kişi kalıncaya kadar devam edecek. İnsanlıktan nasibini almayan bu alçaklar, kaybetmeye mahkumdur." dedi.

Yıldırım: İnsanlıktan nasibini almayan bu alçaklar...

Başbakan Binali Yıldırım, Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen “Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması"nda Kahramanmaraşlılara hitap etti.

Yıldırım, "FETÖ, PKK, PYD, DEAŞ, ne olursa olsun adları önemli değil, hepsi katil ve eli kanlı terör örgütü." dedi.

Bu örgütlerin insanlığın ortak tehdidi ve düşmanı olduğuna işaret eden Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle alayı gelsin, kim gelirse gelsin önemi yok. Alçak kanlı örgütün kutsalı, inancı yoktur. Onların işi adam öldürmektir, kan dökmektir, insanlara ve ülkelere zarar vermektir. Türkiye bunları iyi tanır. 40 yıldır biz bu mücadeleyi yapıyoruz. 40 yıldır dost bildiğimiz insanlara 'Bunların sırtını sıvazlamayı, bunları desteklemeyi bırakın, bir gün gelir sizi de bulurlar...' Bir terör örgütüyle başka terör örgütlerini yok etmek için uğraşmak, olabilecek en büyük ahmaklıktır. Teröre asla geçit vermeyeceğiz. Terörle mücadeleden zerre kadar sapmayacağız. Elbette dik duracağız. Çünkü biz sırtımızı dağa değil millete yaslıyoruz. Elbette bunlarla amansızca mücadele edeceğiz." 

Yıldırım, Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin, "Bana dendi ki 'Efendim, bugün canlı bomba patladı, şehitlerimiz var, teröristler saldırı yaptı, Kahramanmaraş programını değiştirelim.' Değiştirmedik çünkü biz programımızı değiştirmeyeceğiz, terörün ekmeğine yağ sürmeyeceğiz." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, şunları söyledi: "Bana dendi ki 'Efendim, bugün canlı bomba patladı, şehitlerimiz var, teröristler saldırı yaptı, Kahramanmaraş programını değiştirelim.' Değiştirmedik çünkü biz programımızı değiştirmeyeceğiz, terörün ekmeğine yağ sürmeyeceğiz. İşte Maraş, alçaklar, işte Maraş burada, işte ay yıldızlı bayrak burada. Ne zaman gelirseniz gelin, kiminle gelirseniz gelin Sütçü İmam'ın evlatları, bu milletin aziz evlatları hakkınızdan, topunuzdan, hepinizin hakkından gelmeye muktedirdir. Programlarımızı da yapacağız, yatırımımızı da yapacağız, Maraş'ın, Türkiye'nin gelişmesi için hizmetleriyle buluşması için asla ve asla bu terör örgütlerine pabuç bırakmayacağız." diye konuştu.

"Ancak pusu kurabilirler ama milleti yıldıramazlar" 
"Kutlu yürüyüşümüz aynen devam ediyor" ifadesini kullanan Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu alçaklar 17-25 Aralık'ta denediler çakıldılar, bu alçaklar Gezi olaylarında yine sahneye çıktılar, yine derslerini aldılar. Bu alçaklar, yetmedi, 6-7 Ekim'de insanları sokağa indirdiler, cinayet işlediler, yine akıllanmadılar. Bu alçaklar Doğu'da, Güneydoğu'da hendekler kazdılar, caddeleri tahrip ettiler, binaları tarumar ettiler ama yine muvaffak olamadılar. Nihayet 15 Temmuz'da son vuruşlarını yapmaya kalktılar. Asker kılığına girmiş fetonun teröristleri milletin silahını, milletin tankını, milletin uçağını gasbederek insanlarımızın üzerine ateş açtılar ancak vatandaşımızın göğsündeki imanı, vatandaşımızın göğsündeki bağımsızlık aşkını, bağımsızlık meşalesini söndüremediler o karanlık geceyi aydınlık sabahlara döndüren milyonların sayesinde bugün Türkiye dimdik ayakta, geleceğe kararlı adımlarla yürümeye devam ediyor. Kırsalda, dağda, bayırda güvenlik güçlerimizin karşısına çıkamayanlar, alçaklar, ancak pusu kurabilirler ama bu milleti asla yıldıramazlar."

Başbakan Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız, bu ülke sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, bu alçakların tümüyle milletimizle omuz omuza, bir ve beraber olarak her türlü şer odaklarını yok etmeye hazırız. Biz alçakların önünde eğilmeyiz, ancak Rabbimizin önünde eğiliriz. Hayatın normal akışını devam ettireceğiz, teröristleri cesaretlendirmeyeceğiz." ifadelerini kullandı. (AA)

 
2 arkadaş birlikte çıktıkları çarşı izninde şehit düştü!
 
Şehitlerin ve yaralıların isimleri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çavuşoğlu Lavrov ile Halep'i görüştü
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Lavrov ile Halep'i telefonda görüştü.
CHP'li Bakan özel güvenlikleri sordu
İçişleri Komisyonu Üyesi CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, binlerce ...
'Türkiye terör örgütlerinin ortak saldırısı altında'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan saldırıyla ilgili ilk açıklama.
 
Başbakan'dan saldırıyla ilgili ilk açıklama
Başbakan Binali Yıldırım Kayseri'deki terör saldırısının ardından konuşma yaptı.
Bahçeli’nin kurmaylarından İzmir çıkarması
MHP yöneticileri, son günlerin tartışma konusu olan siyasi ve ekonomik ...
Abdullah Gül: Teröre boyun eğmeyeceğiz
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri'deki terör saldırısıyla ilgili ...
 
Kılıçdaroğlu: Bu oyuna kimse gelmemeli!
Kayseri'deki terör saldırısının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
CHP 'yeni anayasa' oylamasında ne yapacak?
CHP’de bazı milletvekilleri, “Değişikliğin tümüne karşıysak, oylama sırasında ...
Mercan’dan ‘yüksek yapı’ çıkışı: Aziz Başkanı görünce…
CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Şehrazat Mercan Dubai ve Tayland ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva