HABERLER>EGE
20 Nisan 2016 Çarşamba - 14:03

Yetiştirme yurdunda engelli çocuğa şiddet!

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, Denizli Yetiştirme Yurdu'nda zihinsel engelli çocuğa kötü muamelede bulunulduğunu iddia etti. Sancar, yurtta çekildiği iddia edilen şiddet görüntülerini basınla paylaştı.

Yetiştirme yurdunda engelli çocuğa şiddet!

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Denizli Yetiştirme Yurdu'nda çekildiği iddia edilen şiddet görüntülerini sinevizyonda izletti. Güvenlik kamerası görüntülerinin üzerinden cep telefonuyla çekildiği anlaşılan görüntülerde, yemekhanede kahvaltı yapmak istemeyen zihinsel engelli bir çocuğun boynu, kendisi gibi zihinsel engelli bir erkek tarafından sıkılıyor. Ardından kadın bir görevli gelerek önce çocuğun yemeğini yemesini istiyor. Biraz önce boynu sıkılan çocuk yememekte ısrar edince, görevli tepsiyi çocuğun üzerine fırlatıyor. Tartaklanan çocuğun üzerine yemek dökülüyor ve ardından yemekhaneden çıkıp gidiyor.

BAKANLIĞA SERT TEPKİ
Görüntüleri değerlendiren CHP İl Başkanı Teoman Sancar, "Sayın Bakan, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı'na alınacak 37 psikolog yerine; din görevlisi, şoför ve tekniker doldurmayı tercih ederek oturmakta olduğu makamda yarattığı hayal kırıklığını sürdürüyor. Milletle adeta alay ediyor. Sayın Bakan şimdi size kendi ilinizdeki bir yurtta yaşayan çocuğumuzun nasıl tartaklandığını nasıl itilip kakıldığını, nasıl suratına tabakların çarpıldığını, nasıl üzerine yemeklerin döküldüğünü gösteriyoruz. Her söyleminde sıfır tolerans diyen Sayın Bakan, eğer sizin kendi ilinizdeki yurtta bunlar yaşanıyorsa, ülkemdeki yurtlarda yaşayan çocuklarımızın vay haline" dedi.

'KENDİ EVLADINIZA FİSKE VURULSA RAZI GELİR MİSİNİZ?'
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Vali Şükrü Kocatepe ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan'a seslenen Sancar, olayla ilgili soruların yanıtlanmasını istedi. Sancar, "Şimdi sizlere soruyoruz; Kendi çocuğunuza birisi bir tane fiske vursa razı gelir misiniz? Kendi evladınıza birisi gelip boğazını sıksa galesizce (gamsız) seyredebilir misiniz? Şu muameleyi yaşayan çocuk kendi çocuğunuz olsa orada bu çileyi çekerken, bu işkenceyi yaşarken, ağlayarak uyurken, siz evde huzurla uyuyabilir misiniz? İşte Sayın Bakan biz uyuyamıyoruz, bu utanç tablosuna seyirci kalamıyoruz. İçimize sindiremiyoruz. Sizin gibi 'bir kereden bir şey olmaz' diyemiyoruz. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partililer ülkemizdeki tüm kimsesiz çocuklarımızı analarımızı, yaşlılarımızı bizim çocuğumuz, bizim anamız, bizim büyükbabamız görüyoruz. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partililer sizin yönettiğiniz bu ülkede aç yatan yaşlımızdan, şiddet gören kadınımızdan, tecavüze uğrayan çocuğumuzdan utanıyoruz, sorumluluk duyuyoruz" diye konuştu.

İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Denizli Yetiştirme Yurdu'nda çekildiği belirlenen görüntülerin geçen yıl Eylül ayında yaşandığı, 1 ay önce Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne ulaştırıldığı ve idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Görüntülerde çocuğun ensesini sıkan kişinin Yetiştirme Yurdu'nda kalan başka bir çocuk olduğu, boğazı sıkılan ve üzerine kahvaltı tepsisi dökülen çocuk ile boynunu sıkan çocuğun da zihinsel engelli oldukları, idari soruşturma kapsamında bakanlıktan müfettiş gönderildiği, zihinsel engelli çocuğun üzerine kahvaltı tepsisini döken görevli kadın G.D.'nin soruşturma kapsamında görev yerinin değiştirildiği öğrenildi. Tartaklanan çocuğun ailesinden şiddet gördüğü için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındığı da belirlendi. Görüntülerle ilgili yetkililerden şu ana kadar açıklama yapılmadı.

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Denizli Yetiştirme Yurdu'nda zihinsel engelli çocuğa kötü muamele olayıyla ilgili açıklama yaptı. Olayda sorumluluğu bulunanların görevden alındığı belirtildi. Emniyet'ten de olayın bugün duyulması üzerine adli soruşturma başlatıldığı açıklandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Görüntüler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına ulaştığı andan itibaren Sayın Bakan Dr. Sema Ramazanoğlu'nun talimatı üzerine müfettiş görevlendirilmiş, gerekli idari soruşturma başlatılmıştır. Olayda sorumluluğu bulunan kişiler derhal görevden alınmıştır. İdari soruşturmanın neticesine göre sorumlular hakkında adli süreç de başlatılacaktır. Olaya müsamaha gösterilmesi veya seyirci kalınması kesinlikle söz konusu değildir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının temel prensibi devletin koruması altındaki çocuklarımıza sevgi ve şefkat ile muamele edilmesidir. Bunun aksi davranışları sergileyenlerin bakanlık çatısı altında barınmaları mümkün değildir." (dha)

 
İZBAN'da sinyalizasyon krizi!
 
'Vizesiz Avrupa'da tarih resmen açıklandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Traktörden düşen çiftçi öldü
Aydın’ın Germencik İlçesi'nde kendisine ait traktör ile tarlasını süren ...
Aydın'da feci kaza: 1 ölü
Aydın'ın Köşk İlçesi'nde, kamyona arkadan çarpan motosikletin sürücüsü ...
Mesir Fuarı 23’üncü kez kapılarını açtı
Manisa'da 476’ncı Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında ...
 
Dünürlerin miras kavgası: 7 yaralı
Manisa’da dünürler arasında miras paylaşımından çıktığı öne sürülen demir ...
Birlikte yaşadığı kadını öldürdü!
Denizli’nin Sarayköy İlçesi'nde 27 yaşındaki Sinan Ö., birlikte yaşadığı ...
Özel halk otobüslerinden 65 yaş üstü kartı tepkisi
Manisa’da çalışan bir grup özel halk otobüsünün şoförü, toplu ulaşımda ...
 
Kuşadası’nda kardeşlik zirvesi
Aydın’ın Kuşadası İlçesi'nde ikili ilişkiler ve turizmin geliştirilmesi ...
Küçük kızı kaçırmak isteyen adama meydan dayağı!
Manisa’da dondurma alma vaadiyle 12 yaşındaki bir kız çocuğunu kandırmaya ...
Aydın Emniyeti’nde atama rüzgarı!
Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'nde bazı Şube Müdürü, Emniyet Amiri, Başpolis ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva