HABERLER>EGE
14 Haziran 2023 Çarşamba - 12:09

Yasak dinlemiyorlar... Bodrum'da inşaat çalışmalarına tepki!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yasak olmasına rağmen; belediyenin yürüttüğü Turgutreis İş Merkezi İnşaatı ve meydan düzenleme ile altyapı çalışmaları tepkilere neden oluyor. İnşaat çalışmalarının turizmi olumsuz etkilendiğini belirten BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz, “İnşaatların devam etmesi, yerli ve yabancı turistleri rahatsız ediyor. Bölge esnafının ve vatandaşının da bu konuda sıkıntıları var” dedi. Her sene benzer çalışmaların yapıldığını dile getiren esnaf Ozan Şimşekoğlu ise “Bu durum esnafa büyük zarar veriyor. Kazı çalışmalarının hepsi, artık bir anda yapılsın ve bitsin” dedi.

Yasak dinlemiyorlar... Bodrum da inşaat çalışmalarına tepki!

Dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından olan Bodrum'da 15 Mayıs itibarıyla inşaat yasağı başladı. Ancak yapılan denetimlere ve kesilen cezalara rağmen inşaat çalışmalarının devam etmesi hem bölgede yaşayanların hem de turistlerin tepkisine neden oluyor. Turgutreis Mahallesi'ndeki meydan ve altyapı düzenlemesinin yanı sıra belediye mülkiyetindeki iş merkezinin inşaatı da tepki gösterilen alanlardan biri. Proje nedeniyle bazı cadde ve sokaklar trafiğe kapatılırken farklı rotalar üzerinden trafik akışı sağlanıyor. Otel, sahil ya da evlerine gitmek isteyenler, çalışmalar nedeniyle etrafı sacla kapatılan dar yollardan ilerlemek zorunda kalıyor. Yaz sezonuna girilmesine rağmen gerek altyapı çalışmalarının devam etmesi gerekse meydan projesinin sürmesi tepkilere neden oluyor. Esnaf, turizmde yoğunluğun yaşandığı bir dönemde kapanan yollar nedeniyle, turistlerin alışverişe gelmediği için işlerinin kötü gittiğini söylüyor. Araç sürücüleri ise yolların bozuk olmasından dolayı hem sürüşte hem de park yeri konusunda sorunlar yaşamaktan yakınıyor.

'İNŞAAT ÇALIŞMALARINDAN RAHATSIZIZ'
İnşaat çalışmaları nedeniyle turizmin olumsuz etkilendiğini belirten Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, "İnşaatların devam etmesi yerli ve yabancı turistler rahatsız ediyor. Bunun yanında bölge esnafı ve vatandaşlarının da bu konuda sıkıntıları var. Zaman yönetimini çok iyi kullanarak belli dönemlerde inşaatların yapılmasının öneminden bahsetmiştik. Bunu ilgili kurumlara yazılı olarak dile getirmiştik. Biz bu işin takipçisiyiz ve çift vardiya yöntemiyle sürecin hızlandırılması gerekiyor. Seyahat acenteleri bu inşaat çalışmalarını takip ediyor. Onlar da buna göre gelecek yıl uçak planlamaları yapıyor. Bu durum göz ardı edilmemelidir. Burada belli bir dönemde yaz sezonu açılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çıkardığı yönetmeliğe göre 15 Mayıs-15 Ekim tarihleri arası göz ardı edilmemeli. Geçtiğimiz günlerde inşaat çalışmasından rahatsız olan turist, pansiyonu terk etti. Bunun üzerine zabıtayı arayarak konunun takipçisi olduk ve inşaat faaliyetini durdurmaya çalıştık. Kışın inşaatlar, yazın da biz çalışalım" dedi.

'HER TÜRLÜ TOZA, ÇAMURA VE GÜRÜLTÜYE KATLANDIK'
Yapılan çalışmalardan dolayı mağdur olduklarını söyleyen esnaf Buse Özdemir, "Turgutreis meydan ve altyapı projesi çok uzun zamandır var. Kış boyunca bitmesini bekledik. Her türlü toza, çamura ve gürültüye katlandık. Haziran ayında bitecek dendi ama maalesef bir türlü bitmiyor. Yollar berbat ve bizim tam önümüz marina. Yerli ve yabancı turistin yoğun olarak burada olması gerekiyor. Her gelen gibi biz de çok şikayetçiyiz. Yayaların geçmesi için kullanabileceği doğru düzgün bir yol yok. Araç park yeri sıkıntısı var. Bu yaz nasıl geçecek bilmiyorum. Keşke bu proje mayıs ayına kadar bitseydi" diye konuştu.

'ESNAFA BÜYÜK ZARAR VERİYOR'
Esnaf Ozan Şimşekoğlu ise "Bodrum'da her sene buna benzer çalışmalar yapılıyor. Bunlar Bodrum ve Turgutreis'in güzelleşmesi için yapılan çalışmalar ama bu durumlar esnafa büyük zarar veriyor. Esnaf bir şekilde bunun altından kalkmaya çalışıyor ama her sene bu kazı çalışmalarının sonunun gelmesini bekliyoruz. Kazı çalışmalarının hepsi artık bir anda yapılsın ve bitsin, bu Bodrum için güzel olacak" ifadelerini kullandı.

'ESNAF VE BÖLGE HALKININ MAĞDUR OLMAMASI İÇİN HASSASİYETLE ÇALIŞIYORUZ'
Çevreye rahatsızlık vermemek, bölge sakinlerini ve esnafları mağdur etmemek için gece saatlerinde bile çalışmaların sürdüğünü ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Turgutreis Mahallemizin hak ettiği, bölgemize yakışan, kent estetiğine uygun, yeşil alan ağırlıklı projemiz ihale kapsamında devam ediyor. Kurban Bayramı'na kadar önemli ölçüde çalışmaların tamamlanacağı projemizde, çarşı içi taş döşeme çalışmaları, dere düzenlemesi, yağmur suyu hatlarının yenilenmesi kısa sürede tamamlanmış olacak. Proje içinde yer alan iş merkezinin yenilenmesi de bir taraftan devam ederken bayrama kadar ağır işleri büyük bir bölümünü bitireceğiz. Burada esnafımızın, bölge sakinlerimizin mağdur olmamaları için büyük bir hassasiyetle çalışıyoruz. Bir aksilik olmaması durumunda da ağustos ayında halkımızın hizmetine açmış olacağız" dedi. (DHA)

 
AK Parti'nin Meclis Başkanvekili Bozdağ oldu
 
CHP’li meclis üyesinden Başkan Erdoğan’a: Derhal istifa et!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın'da tarihi eser kaçakçısı yakalandı!
Aydın'ın Germencik ilçesinde Roma ve Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen ...
Örnek davranış... Yolda bulduğu parayı sahibine teslim etti!
Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde yolda bulunan para polis ekiplerince sahibine teslim edildi.
Bakanlık ilan etti… Yeni GES ve RES’ler yolda!
İzmir, Manisa ve Balıkesir illerindeki sınırlar içerisinde kalan binlerce ...
 
Silahlı kavgada kan aktı: 1 kişi yaralandı
Aydın'ın Köşk ilçesinde çıkan silahlı kavgada 1 kişi tabancayla yaralandı.
Otomobil sulama kanalına devrildi: 1 yaralı!
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde otomobilin sulama kanalına devrildiği kazada 1 kişi yaralandı.
Film değil operasyon.. İzmir'de zehir tacirlerine helikopterli baskın!
İzmir'de uyuşturucu ticareti yapanlara yönelik özel harekat polisleri ...
 
Otomobil beton miksere çarptı: 1 ölü, 1 yaralı
Muğla'nın Marmaris ilçesinde beton mikserine çarpan otomobildeki 1 kişi ...
Muğla açıklarında 66 düzensiz göçmen kurtarıldı
Muğla açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen 66 ...
Denizli-Afyonkarahisar yolunda heyelan araçları yuttu
Denizli-Afyonkarahisar yolunda meydana gelen heyelanda 2 araç toprak altında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva