HABERLER>SPOR
30 Ekim 2014 Perşembe - 16:40

Yalı Grubu’ndan zehir zemberek Cizre açıklaması: Burası Yeni Türkiye!

Göztepe’nin 2-0 kaybettiği ve büyük olaylara sahne olan Cizrespor maçı sonrası Sarı-kırmızılı takımın taraftar grubu Yalı’dan ‘Yeni Türkiye’ vurgulu çok çarpıcı bir açıklama geldi. Cizre’de neler yaşandığını tek tek anlatan Yalı, federasyona, Valilere, İzmirli başkanlara ve vekillere isyan ederken sahadaki dehşete bir soru işareti koydu: Ya kazansaydık?

Yalı Grubu’ndan zehir zemberek Cizre açıklaması: Burası Yeni Türkiye!

Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçında Cizrespor deplasmanından 2-0’lık mağlubiyetle ayrılan ve gruplara kalamayan Göztepe’de Yalı Grubu’ndan Cizrespor maçı hakkında basın açıklaması geldi.

- ÜMİT YALDIZ YAZDI: BİR YÖNETİCİ GÖZÜYLE CİZRE’DEKİ ‘ACI’ TABLO!

Yalı Grubu, maç öncesinde, sırasında ve sonrasında yaşanan dehşeti tüm detaylarıyla gözler önüne sererken ‘Yeni Türkiye’ göndermesiyle yerel dinamiklerden ve TFF’den hükümete kadar uzanan tüm mercilere çok sert eleştiriler yaptı.

İşte o açıklama:
“Bilindiği gibi dün oynanan ( zorla oynatılan ) Türkiye kupası 3. Tur eleme mücadelesinde TÜRKİYE CUMHURİYETİ sınırları içinde bulunan Cizre’de, Cizrespor ile Göztepemiz karşılaşmış. Çok şükür ki ölen ve yaralanan olmamıştır!

Kura çekildiği günden itibaren bas bas bağırmamıza rağmen ne federasyon, ne İzmir valiliği, ne belediye başkanları, ne İzmir milletvekilleri hiçbir kimse bizlerin yanında olmadı her zaman olduğu gibi İzmirliler olarak yine üvey evlat muamelesi gördük. Bizimde Mart ayında yapmayı düşündüğünüz seçimlerde illaki bir sözümüz olacaktır sizlere, neyse ki görmüş olduk aslında ne milletvekiline ne belediye başkanına bizim kimseye ihtiyacımız yokmuş dün Cizre’ye kafilemiz ve taraftarlarımız aslanlar gibi gittiler geldiler.

Ancak nasıl gidip geldiler birazcık bundan bahsedelim, İzmir’den hareket edip Şırnak havaalanına inen kafilemize daha havaalanında saldırılar başladı, kafilemiz zırhlı araçlarla stada götürülürken havai fişek, Molotof ve taşlarla saldırıldı, o bölgede ki olayları elbette hepimiz biliyoruz bilmesine de bu bir futbol karşılaşması daha önce 2 takım hiç karşılaşmamış bu neyin husumeti bu neyin öfkesi? Maç bittikten sonra bu olaylar olsa bir nebze anlaşılabilir belki,  derler ki şu harekete şu yüzden kızdık bu yüzden size saldırdık. Ama maç öncesi bunları yaşamak hiçbir futbol taraftarının yada seyircisinin yapacağı bir şey değildir orada olan öfke Göztepemiz’le de alakalı bir durum değil hadi diyelim ki bunu  örgüt mensupları yaptı Cizre halkı bizi bağrına basacaktır, zaten biz iyi niyetimizle Cizre-Göztepe ortak atkısı yaptırıp orada dağıtıyoruz, sahaya antrenman yapmaya çıkan futbolcularımıza her türlü yanıcı maddeyi atıyor emniyet güçlerinin de yapabileceği bir şey yokmuş BURASI YENİ TÜRKİYE!

'ÇATILARDA MOLOTOF VARDIR!'
Çünkü 1000 kişilik kapasitesi olan stadyuma çevre il ve ilçelerden gelenlerle birlikte 10.000 in üzerinde  seyirci alındı çatılarda stat duvarlarında balkonlarda hatta tribünlerin çatısında bile seyirci vardı. Bir polisin maç öncesinde arkadaşlarımıza söylediği ise çok ENTRESAN!
Polis diyor ki, “Çatılarda bulunanların çoğunun ellerinde molotof vardır ters bir durumda sahaya atabilirler”, arkadaşlarımız ise “Madem olduğunu biliyorsunuz neden almıyorsunuz?” yanıtını veriyor... Polisin verdiği cevap ise çok daha vahim “Burası İzmir değil, burada işler bu şekilde gitmiyor!” düşünsenize böyle bir ortamda maç oynuyorsunuz  ve Göztepe’nin galibiyet almasını bekliyorsunuz. Bu maç için bilet bile basılmadı girenlerin üstleri bile aranmadı bunlarda BURASI YENİ TÜRKİYE!

İzmir’de parfüm şişelerini anahtarları hatta şemsiyelere dahi el koyan emniyetin Cizre’de bulunan meslektaşlarından bir şeyler öğrenmesi gerektiğini düşünüyoruz. İllaki Cizre’de görev yapanlar İzmir’de görev yapanlara göre daha tecrübelidir ve bir bildikleri vardır. Zaten futbolcularımız için böyle bir ortamda kirli oyunlarla hazırlanan bir zeminde belli başına psikolojik bir baskı oluşturuldu. BURASI YENİ TÜRKİYE!



Cizre’ye giden taraftarlarımız ve yöneticilerimiz güvenliğinizi sağlayamayız denilerek güvenli bir binaya götürüldüler ve kapıyı üzerlerinden kitlemişler tuvalete gitmek için bile kapıyı çalıp silahlı bir polis eşliğinde tuvalete gittiler.



İstiklal marşında hoparlörün sesi kısıldı, kimse ayağa kalkmadı Vali ve Kaymakam da buna dahil, ayağa kalkan yöneticilerimizin üzerlerine ise oturmaları için yanan sigara attılar “Oturun lan şerefsizler burası Kürdistan” diyerek bir çok küfür ettiler. ‘Biji Apo’ diye bağırdılar, “Apo’ya söz verdik kupayı alamazsak da Kobane’yi alacağız” diye pankart açtılar ve kimse buna müdahale etmedi, BURASI YENİ TÜRKİYE!

'BUNLAR NORMAL ŞEYLER' DEDi...
Böyle bir ortamda maç başladı 90 dakika boyunca sahaya ve yedek kulübemize patlayıcı madde atıldı, 63.dakikada sahaya göz yaşartıcı bomba düşmesi sebebiyle maç hakem tarafından durduruldu. Seyircileri de etkileyen yoğun gazdan kaçmak için onlarca kişi sahaya girdi, gözlemci ise hakeme “Hocam bir şey yok bunlar normal şeyler sen maçı devam ettir” dedi ve maç başladı BURASI YENİ TÜRKİYE!

'ÇALMAM LAZIM'
Hakem de korkmuş olma ki 85. dakikada alakasız uyduruk bir penaltı çaldı hem de hiçbir kimsenin hiçbir müdahalesi olmadan, hakeme “Hocam kimin müdahalesi var kime çaldın” diye sorduklarında “Ben de bilmiyorum ama çalmam gerekliydi” diye cevap veriyor BURASI YENİ TÜRKİYE !
 
Penaltı kaçtı ama hakemin suratı “Allah kahretsin nasıl kaçar bu penaltı” der gibi bembeyaz olmuş hayırdır bu nasıl bir iştir! Nitekim 2 dakikada uyduruk 2 gol yedik ve en az 20-30 kişi golden sonra sahaya indi ya o golü biz atsaydık ne olurdu?  Maç sonu ise iğne atsan yere düşmez misali binlerce kişinin sahaya inmesiyle sahanın yeşili bile görünmüyordu ya biz kazansaydık ne olurdu?  Maç sonunda yaşananlar ise daha da ENTRESAN!

MAÇ BİTİNCE 'KARDEŞİMİZSİNİZ'
Maç bitmiş, polis binada bulunan taraftarımızı ve yöneticilerimizi biraz bekletildikten sonra tahliye etmek için stadın içinden geçeceklerini söylüyor şaka gibi, hala stadın içinde sevinen binlerce Cizreli var ama ne hikmetse 2 saattir asan kesen küfür eden patlayıcı madde atan Cizreliler gitmiş sanki başkaları gelmiş, bizim kafilemizi alkışlıyorlar forma istiyorlar “Kardeşimizsiniz bir daha gelin” falan diyorlar BURASI YENİ TÜRKİYE!



Sonradan öğreniyoruz ki bankalardan krediler çekilmiş iddaa’ya yatırılmış, iddaa kuponları tutmuş parayı kazanmışlar hepsinin yüzleri gülüyor. İddaa programında Cizre ye 6.00 TL veriyordu, bahis sitelerinde ise bu oran 6.50 TL... Düşünsenize 1000 TL ya 6.500 TL, buna birde 7.50 oranlı Tuzlaspor maçını ekleyin, 1000 TL ya tam tamına 45.000 TL alıyorsunuz. Ne kadar ENTRESAN BURASI YENİ TÜRKİYE!

YA BİR GOL ATSAYDI?
Neyse ki kafilemiz sağ salim İzmir’e döndüler ve binlerce Göztepe sevdalısı onları marşımız ve Mustafa Kemal’in askerleriyiz sloganları ile karşıladılar. Kafilemiz döndü dönmesi de yaşadıkları psikolojiyi bakalım nasıl üzerlerinden atacaklar. Ya korkusuz bir futbolcu olsaydı orada bir gol atsaydı yaşanacakların hesabını kim verecekti, hala çözüm süreci mi denilecekti? Denilecek şey belli, BURASI YENİ TÜRKİYE!

VALİ İSTİKLAL MARŞI'NDA AYAĞA KALKMADI!
Orada yaşananların hükümet, federasyon, muhalefet partileri, Şırnak Valisi, Cizre Kaymakamı böyle olmasını istediler. Her şeyden haberliydiler, 'Organize İşler' filmi gibiydi, her plan tıkır tıkır işliyordu. Vali her telefon açana “Ben maç iptal eden bir vali olmak istemiyorum” diyerek olaylara ayna tutup yangına körük ile gitmiştir. Çünkü maç iptal olursa orada yaşanan olaylar iyice ayyuka çıkacak, basın üzerine gidecekti. Ama maç oynanıp Cizre kazandığı takdirde bir nebze de olsa olayların yeri kutlamalara bırakılacaktı, her şey planlandığı gibi oldu zaten. Aynı vali ne yapsa beğenirsiniz Türkiye Cumhuriyeti Valisi devletin maaşlı valisi, İstiklal marşında ayağa kalkmamıştır, aynı vali 63.dakikada olaylar çıktığı sırada gizlice sıvışarak stattan kaçmıştır. BURASI YENİ TÜRKİYE!”

Vali bir şehrin en üst düzey yöneticisi olabilir ama o şehrin sahibi değildir kendi başına karar veremez, valinin görevi halkın güvenliğini sağlamaktır, halkın hayatını tehlikeye atmak değildir!

Böyle bir zaman da böyle bir ilçede tehlike arz eden bir statta maç oynattıran futbolun katili ey TFF!  

Passolig’i çıkardın taraftarları stattan uzaklaştırdın insanları futboldan soğuttun,  deplasman yasakları getirdin taraftarları ötekileştirdin birbirinden uzaklaştırdın, milli takımımız ufacık ülke takımlarından fark yer hale geldi. Kaç turnuvadır ne dünya kupası ne Avrupa kupasına katılamıyoruz. Takımlar şikeler yüzünden Avrupa’ya gidemiyor gitseler bile fark yiyorlar başarısız bir ülke futbolu var. Başakşehir, Osmanlıspor ve saçma sapan belediye takımlarını icat ettiniz. Türkiye Kupası'nda ağabeydik, gubidik takımlar var. Bilmiyorsunuz anlamaya da çalışmıyorsunuz taraftar olmayan bir ülke de futbol gelişmez!

Baktınız Göztepe’nin olduğu ligde Passolig yok, Göztepe’ye önce 'Deplasman yasakları verelim, bezdirelim, stada gelmesinler' dediniz. Yine de sevdamızın peşinden her yere gittik. Baktınız Göztepe taraftarının büyümesini çoğalmasını bu şekilde de durduramadınız Göztepe 2. Ligde 20.000 taraftara oynuyor, Bandırmaspor maçından sonra önce para cezası verdiniz sonra Diyarbakır Büyükşehir Bld. Spor maçına bir gün kala seyirci yasağı getirdiniz.

TARAFTAR HESABINI SORAR!
En son yetmezmiş gibi Türkiye kupasında karşılaşacağımız Cizrespor maçının stadını maça 2 gün kala açıklıyorsunuz. 'Terör olaylarının en çok bulunduğu bölgede nasıl güvenlik sağlanacak, nasıl orada misafir takım galibiyet için oynayacak?' bunu bir zahmet futbolsever insanlara anlatın lütfen! Babanızın çiftliği ya federasyon nasılsa ben yaparım kulüpler taraftarlar da mecbur uyacak mantığıyla hareket ediyorsunuz ama unutmayın gün olur devran döner, bu taraftarlar hesabını hepinizden sorar!

Artık taraftarı olan Türk futbolunun hakkını veren takımlardan elinizi çekin, Göztepemizi ve diğer takımları rahat bırakın yoksa bir gün bu taraftarlar birleşip hiç ummadığınız bir anda kapınıza dayanır, aklınızı başınıza alın kimsenin de piyonu olmayın!

Türkiye kupası yayıncı kuruluşu neden bu karşılaşmayı yayınlamamıştır, sebebi nedir ya da yayınlanmamasını kimler istemiştir? Bırakın yayın yapmayı bütün maçların özetlerini vermek zorunda olan yayıncı kuruluş neden bu maçın özetini verememektedir. Yayıncı kuruluş kime, neden, nasıl hizmet etmektedir!

SEÇİM ZAMANI ŞİRİN GÖZÜKÜYORSUNUZ AMA...
Gelelim hükümet yetkililerine... İçişleri bakanlığı, gençlik ve spor bakanlığı böyle bir maçın olacağından ve Cizre’de oynatılacağından hiç mi haberleri yoktu ya da müdahil olmak mı istemediler? İzmirli 30 tane milletvekili nerdeydiler, neden oy aldıkları şehrin insanlarına sahip çıkmıyorlar? Seçim zamanı gelince şirin gözükmeyi çok iyi beceriyorsunuz ancak böyle zamanlar da İzmirli gibi halkınıza sahip çıkmayı bilmiyorsunuz.

MUSTAFA KEMALLER BİTMEZ!
Ne yazık ki canım ülkemde futbol bitmiş, ama daha vahimi ülkem bitmiş futbol bitse ne olur. Gazi Mustafa Kemal ve şanlı ordusunun kanlarıyla kazandığı ülkemizde şuan hainler kol gezmekte suç onlarda mı tabiî ki de değil onlara yüz verenlerde, gördüklerini görmemezlikten gelenlerde, ses çıkarmayanlarda, kendi çıkarları için ortaklık yapıp kişiliğini karakterini satanlarda, ama kimsenin korkmasına gerek yok tıpkı GÖZTEPEMİZİN korkmayıp Atatürk’ün kazandığı Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde olan Cizre’ye gittiği gibi ve bütün hainler bilsin ki, hiçbir zaman bu topraklar da ve dünyanın her yerinde Mustafa Kemaller bitmeyecek kimse aklından çıkarmasın ki Türkiye Cumhuriyeti  ilelebet payidar kalacaktır…

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
5 Kasım 2014 Çarşamba 10:36

peki istiklal marşında ayağa kalkmayan valiye ne diyeceksinizz? hani göztepe başarısız ve örtpas etmeye çalışıyor bu başarısızlığı diyorsunuz ya!

Yorumu oyla      11      5  
ado 3 Kasım 2014 Pazartesi 11:12

bursa diyarbakır maçı vardı ççok az bi olay oldu maç iptal ve sezon sonu bursayı şampiuon yaptılar o 3 puanla ve birde yanıbaşımızda denizli fener maçı vardı ordada olaylar vardı denizli hükmen mağlup olması gerekirken maç devam etti yani böyle şeyler oluyo geçen yıl trabzon da da aynı sıkıntılar oldu

Yorumu oyla      14      5  
kafkaf 31 Ekim 2014 Cuma 16:36

Hikaye bunlar, hangi deplasman kolay spora siyaset karıştırarak halkı tahrik etmeyin. Her şehirde türlü insan var, biz trabzonda mahsur kalan takımları biliyoruz, izmirde maçlarda yaşananlar belli anlatsan roman olur.

Yorumu oyla      14      10  
jackalbey 31 Ekim 2014 Cuma 11:46

Bunların beterini Altay a diyarbakırda yaptılar.Ozman da birlik olup ortalığı ayağa kaldırsaydınız ya.Neyse yinede geçmiş olsun ama bu chp zihniyetinden bişey beklemeyin bunlar lafta bi gözükür kaybolurlar kimseden medet ummayın bu olayında üstü örtülcek.

Yorumu oyla      17      7  
objektif yorum 31 Ekim 2014 Cuma 10:53

Dr. Erdem oradaydın herhalde ki aksini iddia ediyorsun.Çözüm süreci,barış süreci deyip kalleşçe askerlerimizi öldürenler bunlar değil mi? Kobane'yi sebep gösterip vandallıklar yapan,yakan,yıkan bunlar değil mi? Atatürk büstlerini yakıp,kırıp sokaklarda tekmeleyenler bunlar değil mi ? Bayrağımızı indiren,yakanlar bunlar değil mi ? Kim yalancı,kim iftiracı,kime yuh,kime yazıklar olsun söyleyin de bilelim.

Yorumu oyla      19      5  
izkent 31 Ekim 2014 Cuma 10:26

Göztepe kötü futbol oynuyor, çıkıp bunu etnik gerginlik neden olmuş gibi anlatmayın. Sanki Karadenize gitseniz size çiçek atacaklardı. Tamam bölge de terör var ama sen çık topunu oyna, 2 gol yemişsin pozisyonun yok hala hikaye anlatıyorsunuz.

Yorumu oyla      16      19  
DR ERDEM 31 Ekim 2014 Cuma 10:03

YALI GRUBU Cizre maçında takımlarının yenilgisini örtmeye çabasına çok çirkin bir yol bulmuştur. Bir tek kişiye kötü laf, bir fiske, kötü tezahüratolmadığı halde halkı rencide edecek, kin ve nefret duygusunu kışkırtacak komlocu bir yol tercih edilmiştir. SİZE BİN KERE YUH DİYORUM, YAZIKLAR OLSUN SİZE, YALANCI, İFTİRACILAR...

Yorumu oyla      16      24  
KARYALI 31 Ekim 2014 Cuma 09:58

BUNLARI VALİ KAYMAKAM YAPANDA SUÇ,BİRDE KARDEŞMİSİZ,LANET OLSUN BÖYLE KARDEŞLERE,BEN BÖYLE KARDEŞ İSTEMİYORUM,OLMAZ OLSUN BÖYLE KARDEŞ,HAİNLERDEN KARDEŞ OLAMAZ,OLMAMALI KESİNLİKLE

Yorumu oyla      22      7  
Rıza 31 Ekim 2014 Cuma 09:39

İzmir'de bizi tam temsil edecek vekil yok ki.

Yorumu oyla      18      6  
sak 31 Ekim 2014 Cuma 08:47

Göztepe camiasını yürekten kutluyorum.

Yorumu oyla      25      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altay’dan kupaya veda: Öne geçti ama…
Siyah-beyazlı takım Süper Lig ekibi Konyaspor karşısında öne geçtiği maçta 2-1 yenilerek elendi.
Altay seremonide gönüllerde taht kurdu
Altay Futbol Takımı, Torku Konyaspor ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası ...
Göztepe lige döndü
Ziraat Türkiye Kupası'nda olaylı geçen maçta Cizrespor'a elenen Göztepe, ...
 
Drogba'dan olay yaratacak açıklamalar
Chelsea'nin dünyaca ünlü yıldızı Drogba, Galatasaray'daki günlerini anlattı: ...
Dünya şokta: Sahaya girdi, Ribery’ye vurdu
Almanya Kupası maçında sahaya giren bir Hamburg taraftarı, Bayern Münih'in ...
Pınar Karşıyaka Avrupa’da dolu dizgin
Basketbolda, ULEB Avrupa Kupası F Grubu'nda Pınar Karşıyaka, deplasmanda ...
 
Fethiyespor yine gönülleri fethetti
Fethiyespor, Keçiörengücü maçı seremonisine 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ...
Akhisar’da Uğur’a ilginç ceza: 500 penaltı
Takımının 3'üncü Lig 3'üncü Grup takımı Büyükşehir Belediye Erzurumspor ...
İzmir Göztepe için tek yürek!
Ziraat Türkiye Kupası maçında Bölgesel Amatör Lig takımı Cizrespor'a deplasmanda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva