HABERLER>POLİTİKA
5 Ekim 2024 Cumartesi - 15:30

YRP Lideri Fatih Erbakan'dan idam mesajı

YRP lideri Fatih Erbakan, "Milletimizin vicdanında yine derin yaralar açan, Narin Güran cinayeti sonrasında bu gibi cinayet vakalarının önüne geçilebilmesi için idam cezasının da caydırıcı bir ceza olarak mutlaka Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündemine alınması gerekiyor" dedi.

YRP Lideri Fatih Erbakan dan idam mesajı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Narin Güran cinayeti sonrasında bu gibi cinayet vakalarının önüne geçilebilmesi için idam cezasının da caydırıcı bir ceza olarak mutlaka Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündemine alınması gerekiyor." dedi.

Erbakan, parti genel merkezinde gerçekleştirilen İl Başkanları Toplantısı öncesinde, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de gündemin oldukça yoğun olduğunu, bölgede de İsrail'in Lübnan'a saldırması ve adım adım Türkiye'ye yaklaşması gibi konuların önem arz ettiğini söyleyen Erbakan, ateş çemberinin Türkiye'nin etrafını sardığını ve adım adım yaklaştığını ifade etti.

Fatih Erbakan, "Büyük İsrail, arzımevut projesi, asıl olarak hedefinde Türkiye olan bir projedir. Bunu merhum Erbakan Hocamız 50 sene önce söyledi. Şimdi Lübnan, Ürdün, Suriye derken İran'ın ve Türkiye'nin de çökertilmesi ve Nevşehir'den Kayseri'den başlayıp Medine-i Münevvere'ye kadar ve Dicle-Fırat arasındaki bölüm kadar toprağın İsrail'e katılması, büyük İsrail'in kurulması. Böyle bir tablo karşısında mevcut iktidar ne yapıyor? Mevcut iktidar üzülerek ifade ediyorum, mikrofon mücahitliği yapıyor." diye konuştu.

Hükümetin ekonomi politikalarını da eleştiren ve erken seçim çağrısında bulunan Erbakan, "Türkiye'nin 2028'e kadar beklemeye tahammülü kalmamış, bunu milletimizin feryadından görüyoruz." değerlendirmesini yaptı.

'CEZA VE İNFAZ SİSTEMİ, SUÇLUYU YAKALAYIP SONRA DA SALIVEREN BİR HALE DÖNÜŞMÜŞ'
Bir kişinin İstanbul'da 2 kadını öldürüp Fatih'te surlardan atlayarak intihar etmesi, polis memuru Şeyda Yılmaz'ın şehit edilmesi ve Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesinin ardından ceza ve infaz sisteminin yeniden sorgulanması gerektiğini dile getiren Erbakan, "Ceza ve infaz sistemi suçluyu yakalayıp sonra da salıveren bir hale dönüşmüş." ifadesini kullandı.

Erbakan, infaz sisteminin suçluyu yakalayınca kaydeden ve tekrar salıveren bir mekanizmaya dönüştürüldüğü eleştirisinde bulunarak şunları kaydetti:

"Bu konuda tüm siyasi partilerin bir araya gelerek bir ceza infaz sistemi reformunu hayata geçirmesi ve milletimizin adalete güvenini yeniden tesis etmesi son derece önemli. Ayrıca milletimizin vicdanında yine derin yaralar açan, Narin Güran cinayeti sonrasında bu gibi cinayet vakalarının önüne geçilebilmesi için idam cezasının da caydırıcı bir ceza olarak mutlaka Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündemine alınması gerekiyor. Adalet, zalime hak ettiği cezayı vermedikçe ülkemiz huzur bulamaz. Mağdurların adalet mekanizmasının veremediği adaleti kendi başlarına sağlamaya çalışması da ülkede teröre ve anarşiye yol açar."

 
Büyükşehir ekiplerinden yangına müdahale!
 
ABD'den göçmen krizine karşı 'vize' tedbiri
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 5 Ekim 2024 Cumartesi 16:07

3000 yıl önceki duruma bakarak bugün anlaşılamaz. Hedef Türkiye sınırında İkinci İsrail kurmaktır. Bunu ABD'nin desteklediği YPG-PYD-PKK ile yapmayı düşünüyorlar. Proje BOP projesidir. BOP kapsamında 2 sayfa 9 maddelik gizli anlaşmayı ABD ile imzalayan Abdullah Güldür. Gül, Erbakan'ın öğrencisidir.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'den Sinan Ateş ve DEM Parti açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş davasıyla ilgili, "MHP ve ...
Ümit Özdağ, Egedesonsöz’e konuştu: DEM Parti ile el sıkışmayız!
Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, ülke ve İzmir gündemine ...
Özgür Özel: Cumhurbaşkanı adayı ben değilim
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ...
 
'Siyaset bir düşmanlık alanı değil bir rekabet alanı'
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, siyasette son dönemdeki normalleşmeye ilişkin, ...
Erdoğan: Daima mazlumların yanında yer alacağız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bölgemizin içinde bulunduğu cinnet ...
CHP'li Nalbantoğlu'ndan 'kuyu tipi' hapishane tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, ...
 
Ender ALDANMAZ yazdı... Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Ender ALDANMAZ yazdı... Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL yazdı... CHP ne yapmalı?
Kemal ANADOL yazdı... CHP ne yapmalı?
İzmir Körfezi için 15 milyarlık bütçe!
İzmir Körfezi'ndeki toplu balık ölümleri ve kötü koku problemleri sürerken ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva