HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
25 Nisan 2015 Cumartesi - 01:13

Vizyonda 12 yeni film birden

Sinemalara bu hafta 3'ü yerli olmak üzere toplam 12 yeni film geliyor. Leyla ile Mecnun'la ünlenen Ali Atay’ın yönetmenliğe ilk adımı olan Limonata filmi, bu hafta görücüye çıkan filmler arasında yer alıyor.

Vizyonda 12 yeni film birden

Türk sinemalarına bu hafta 12 yeni film geliyor.

Yabancı filmlerin ağırlıkta olduğu filmlerde dikkat çeken isimler bulunuyor.

İşte o filmler:


 
LİMONATA
Makedonya'da yaşayan Suat eski bir tır şoförüdür ve ölümcül bir hastalık nedeniyle yatağa düşer. Oğlu Sakip'i yanına çağırır ve ölmeden önceki tek arzusunu açıklar. Suat seneler önce İstanbul'da imam nikahı kıyarak bir kadınla evlenmiştir ve bu evlilikten bir çocuğu olmuştur. Ancak Suat bebekken terk ettiği bu çocuğu hiç görememiştir. Ölmeden önce tek dileği Selim adındaki ikinci çocuğunu bulup ondan helallik istemektir. Buna göre oğlu Sakip'ten İstanbul'a gidip kardeşini bulmasını ister. Sakip babasının emektar arabasına atlayıp elinde yalnızca kardeşinin adı ve eski bir adresle İstanbul yollarına düşer.
 
Ünlü oyuncu Ali Atay’ın kamera arkasına geçtiği ilk yönetmenlik deneyimi olan filmin başrollerini Serkan Keskin ile Ertan Saban paylaşıyor.
 
ANNIE
Annie, kendisine derin bir nefret besleyen zalim üvey annesi Bayan Hannigan'ın gazabı altında yaşayan yetim bir çocuktur. Yaşının ötesinde bir dayanıklılıkla ve iyimser doğası gereği yetim olmanın getirdiği tüm zorluklara karşı savaşan Annie'nin talihi Benjamin Stacks adlı genç bir politikacıyla tanıştıktan sonra dönmeye başlar. New York belediye başkanlığı seçimlerinin güçlü adaylarından biri olan Stacks, Annie'yi evlat edinmeye karar verir. Bu karar, kampanyasını olumlu yönde etkileme ihtimalini de sahiptir. Stacks, zamanla bu hayat dolu küçük kızı daha iyi tanıyacak ve kariyerine yaptığı pozitif etkiyi birebir hissetmeye başlayacaktır.
 
Friends with Benefits ve Easy A gibi filmlerin yönetmeni Will Gluck'ın yönetmenliğini üstlendiği filmde başkarakter Annie'yi son dönemin dikkat çeken genç ismi Quvenzhané Wallis canlandırıyor. Filmin diğer önemli rollerindeyse Jamie Foxx, Rose Byrne ve Cameron Diaz gibi isimler bulunuyor.
 
CAKE
Claire toplumdan gitgide uzaklaşmış, evinde kendi kendine yaşayan bir kadındır. Dış dünyayla kalan yegane bağlantısı evde ona hem yoldaş olan hem de işleriyle ilgilenen Silvana'dır. Claire sıkıntılarından, kronik ağrılı hastaların oluşturduğu terapi grubuna giderek kısmen uzaklaşmaya çalışır. Hayata bağlılığını sorguladığı sırada, terapi grubundaki arkadaşı Nina'nın ani intiharı Claire'in de yaşamını ve dengesini alt üst eder. Birbirlerini çok tanımıyor olmalarına rağmen Nina, Claire'ın rüyalarına girer. Nina'nın ölümünün ardında yatan gerçekleri öğrenmek isteyen Claire, kadının kocasını ve küçük oğlunu bulur. Fakat sorularına aldığı yanıtlar hiç de umduğu gibi değildir.
 
Filmin yönetmen koltuğunda Daniel Bartz bulunurken başrolleri Jennifer Aniston, Anna Kendrick ve Felicity Huffman paylaşıyor.
 
CITIZENFOUR
Tarihin en ses getiren olaylarından birinin kahramanı olan üst düzey CIA analisti Edward Snowden'ın hikayesi, senenin en iddialı yapımlarından biri olan Citizenfour belgeselinde izleyiciyle buluşuyor. Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı'nın, vatandaşların özel hayatlarının gizliliğini yasal olmayan yollarla, gizlice ihlal ettiğini açığa çıkaran Snowden, belgeselci gazeteci Laura Poitras ve gazeteci Glenn Greenwald ile "Citizenfour" takma adını kullanarak iletişime geçer. Üçünün yolları Hong Kong'da kesişir ve Snowden skandala ait gizli belgeleri kameralar kayıttayken gazetecilere teslim eder.
 
Snowden'ın attığı bir hayli riskli adımın ardından yaşananları takip eden Laura Poitras imzalı belgesel; gerçeklik, gerçekçilik ve mevcut kontrol mekanizmalarına dair derin sorular barındırıyor.
 
GECE YARISI SOKAKTA TEK BAŞINA BİR KIZ
İran'da bulunan Bad City kasabası dünyanın geri kalanından soyutlanmış, suçla örülü bir yerdir. Özellikle de gece çöktüğünde kasaba, fahişeler, uyuşturucu satıcıları ve kadın tüccarlarının olur. Ancak bu tekinsiz kabanın sokaklarında geceleri yapayalnız gezinen bir başka figür daha vardır; bir kadın vampir, kasabayı tüm lanetlerinden arındırmak için suçluların peşine düşer. Arash ise şu hayatta belki de en kıymetli varlığı olan klasik arabasını, uyuşturucu bağımlısı babasının borçları nedeniyle satan genç bir adamdır. Arash bir gece arabasını sattığı kişiden geri almak için evine gittiğinde adamın ölmüş olduğunu fark eder. Böylece, olay mahalinde tüm soğukkanlılığıyla bekleyen vampir "Kız" ile aralarındaki tuhaf ilişki başlamış olur...
 
Ana Lily Amirpour ilk uzun metrajlı filminde Yeni İran Sineması'nı türler arası bir yolculuğa çıkararak senenin en ses getiren yapımlarından birine imza atıyor. Filmin başrollerinde başlıca rollerini ise Sheila Vand, Arash Marandi ve Marshall Manesh paylaşıyor.
 
İNTİKAM KAPANI
Everly acımasız ve güçlü bir çete lideri olan Taiko tarafından yönetilen ağda çalışmaktadır. Ancak ikisi arasındaki ilişki, patronunun Everly'nin sadece çetenin çökertilmesi amacıyla polisle işbirliği yapan biri olduğunu keşfetmesiyle tehlikeli bir noktaya sürüklenir. Everly artık son derece güçlü ve acımasız biri olan eski patronu tarafından takip edilmektedir. Patronunun tek amacı intikamını almaktır. Tüm bunlar olup biterken Everly kendi apartman dairesinde, kaçacak hiçbir yeri kalmamış bir vaziyette, tanımadığı birtakım tehlikeli adamlar tarafından, tek başına kapana kıstırılır.
 
Joe Lynch'n senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği filmin başrolünde Salma Hayek bulunuyor. Hayek'e eşlik eden isimler Hiroyuki Watanabe, Laura Cepeda ve Togo Igawa.
 
KARA DENİZ
The Eagle ve Marley filmlerinin yönetmeni Kevin MacDonald'ın yönetmenliğini üstlendiği film, suların altında yolculuk etmekte olan bir denizaltıda geçiyor ve bu birimde çalışmakta olan insanların birbirlerinin kusurlarını kabul ederek yaşamayı öğrenmesine odaklanıyor. Buradaki zorlu yaşam koşullarında hayatta kalmaya çalışan insanlar, korku ve insanoğlunun karanlık karakteristikleriyle baş etmek zorundadır. Gittikçe gerginleşen atmosfer, ekip üyelerinin de vahşete doğru ilerlemesine neden olur.
 
İnsanlıktan uzaklaştıkça, yaşadıkları bu macera içerisindeki tek düşmanlarının kendileri olduklarını fark eden birkaç görevli, hayatlarını kurtarmak için mücadele etmeye başlar.
 
KENDİN OL
Ünlü bir oyuncu olan Zeynep, kamp yapmak için özel bir araziye izinsiz girer ve tanımadığı iki adam tarafından yakalanır. Adamlar Zeynep'i bir depoya hapsettiklerinde ise Zeynep'in mücadelesi başlar. Film Zeynep'in kamp alanına gelme hikayesini ve sonrasında yaşayacaklarını ele alıyor.
 
İlk uzun metrajlı filmine imza atan Serkan Özarslan’ın yönetmenliğini üstlendiği filmin başlıca rollerinde İmer Özgün, Çağrı Şensoy, Olgu Baran Kubilay ve Volkan Cal yer alıyor.
 
MARIGOLD OTELİNDE HAYATIMIN TATİLİ 2
Sonny Kapoor, Marigold Oteli'nin ikincisini açabilmek için çalışırken, hayatında başka bir önemli değişim daha var. Sonny Marigold Oteli 2'nin planlarını gerçekleştirirken hayatının aşkı Sunaina ile evlilik planları da yapmaktadır. Öte yandan ilk filmde de karşımıza çıkan Evelyn ve Douglas da otelin çalışanları arasına katılmış, Marigold ailesi iyice genişlemiştir. Otelde kalan tek boş odaya yerleşen Guy Chambers isimli yazar yazdığı roman için ilham ararken Sonny'nin annesi Bayan Kooper ile tanışır. Yaklaşan görkemli Hint düğünü nedeniyle heyecan ve stres dolu günler yaşanmaktayken otele atanan yenü müdür Muriel kimsenin tam olarak farkına varamadığı sırları ortaya çıkaracaktır.
 
İlgiyle karşılanan Marigold Oteli'nde Hayatımın Tatili filminin devam filmi olan yapıtın yönetmenliğini bir kez daha John Madden üstleniyor. Oyuncu kadrosuna yeni katılan isimler ise Richard Gere, David Strathairn ve Tamsin Greig.
 
MAYMUN PRENS
Tarih öncesi dönemde geçen hikayede, kralın oğlu olarak doğan maymun Edouard'ın hikayesine konuk oluyoruz. Çelimsiz bir bebek olarak dünyaya gelen Edouard bu nedenle kabilesi tarafından dışlanır, ağabeyi tarafından kabileden uzaklaştırılır. Edouard ormandaki ailesinden çok uzakta yeni bir hayat kuracaktır. En yakın arkadaşı Ian sayesinde doğayı, ateş yakmayı, avlanmayı, modern yaşamı ve en önemlisi sevgiyi ve umudu öğrenen Edouard, o güne dek kurulu olan düzeni kökünden değiştirecek, yeni bir düzenin mümkün olduğunu kanıtlayacaktır. Bu yeni hayat düzeninde ise halk gerçek insanlıkla tanışacaklardır.
 
Jamel Debbouze'nin yönettiği ve senaristleri arasında yer aldığı Fransız animasyonunun orijinal seslendirme kadrosunda Debbouze'ye Arié Elmaleh, Mélissa Theuriau, Dioucounda Koma ve Youssef Hajdi gibi isimler eşlik ediyor.
 
ÖĞRENCİ İŞLERİ
Değerli bir arazi üzerinde bulunan, babadan kalma dersaneyi işleten Kısmet maddi anlamda zor günler yaşar. Binbir zorlukla işlettiği dersane üzerine müteahhit kardeşi İsmet ile sürekli restleşmektedirler. İsmet dersanenin arsasını satın almaya çalışmaktadır ancak Kısmet her şeye rağmen işini sürdürmeye kararlıdır. Kısmet tüm çabalarına rağmen iflasın eşiğine gelir ve İsmet ile iddiaya girmek zorunda kalır. Buna göre eğer iddiayı kazanırsa İsmet dersanenin borçlarını ödeyecek ve ayrıca öğrencilerden birinin hastane masraflarını da karşılayacaktır. İsmet kazanırsa araziyi satın alacaktır. Kimin sınıfı daha çok sınav kazanırsa iddiayı o kazanmış olacaktır. Kısmet üç yıldır sınavı kazanamayan öğrencilerden kurulu bir sınıfın öğretmeniyken İsmet para karşılığı üniversite öğrencileriyle anlaşıp onlardan oluşan bir sınıf kuracaktır...
 
Filmin oyuncu kadrosunda Murat Akkoyunlu, Fırat Tanış, Deniz Celiloğlu, Bora Akkaş, Begüm Öner ve Bülent Çolak gibi oyuncular bulunuyor. Geniş Aile dizisinin de senaryosuna imza atan karikatürist Kamuran Süner’in senaryosunu yazdığı filmin yönetmenliğini ise Talip Karamahmutoğlu üstleniyor.
 
PİNOKYO
Yaşlı Geppetto usta bir çam ağacı dalından, yalnızlığına ortak olabilecek bir arkadaş yaratmayı başarır ve ona Pinokyo adını verir. Pinokyo sadece konuşmakla kalmaz, aynı zamanda yaşam bularak neredeyse insan özelliklerini taşımaya başlar ve bundan sonraki hayatı çeşitli maceralara ev sahipliği yapar. Üstelik söz konusu olan yaramazlık olunca, Pinokyo'nun ahşaptan bir çocuktan hiç farkı yoktur! Yaptığı haylazlıklarla Gepotto ustayı bıktıran Pinokyo bir gün yaşadıkları kasabadan kaçar ve Mangiafuoco isminde bir kuklacının eline düşer. Sonrasında ise başına bir türlü dert gelir. Ona başta kızgın olsa da sonra sevgili Pinokyo'sunu aramaya çıkan Gepotto usta ise bir balinaya yem olur! Hep kanlı canlı bir insana dönüşme hayali kuran Pinokyo, cesaretini toplayıp ustasını, balidan kurtarır. Ve en büyük dileği gerçek olur; hem babasına kavuşur hem de gerçek bir oğlan çocuğu olur!
 
Çocuk masallarının en sevilenlerinden biri olan Pinokyo'nun bu yarı animasyon versiyonunda yönetmenliği Anna Justice üstleniyor. Çekimleri ülkemzide Kuşadası'nda gerçekleştirilen filmin Türkçe dublaj kadrosunda ise Alp Kırşan ve Cemre Kemer yer alıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fazıl Say Türk elçiyi kulise almadı!
Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, “İstanbul Senfonisi” adlı eserinin Katar'da ...
İzmir kitap fuarına akın etti!
TÜYAP ve Türk Yayıncılar Birliği İşbirliği ile 26 Nisan'a kadar açık kalacak ...
Vizyonda 10 yeni film birden
Türk sinemalarına bu hafta 5'i yerli olmak üzere toplam 10 yeni film geliyor. ...
 
En güzel fuar açılıyor: İzmir’de yazarlar geçidi
TÜYAP tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen İzmir ...
‘İzmir sahnesi’nde her yaş için tiyatro
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocukları “Şaşkın Palyaço” ve “Güzel ve Çirkin” ...
Psychedelic Art Gallery İstanbul'da
Geçtiğimiz şubat ayında İzmir’de ilki gerçekleştirilen Psychedelic Art ...
 
İzmir Kitap Fuarı arifesinde yer krizi!
İzmir'de 18-26 Nisan tarihleri arasında kapılarını kitapseverlere açacak ...
İZDSO'da 4. Ender Ünal dönemi!
İzmir Devlet Senfoni Orkestrasının, 04 Mart 2015 tarihinde gerçekleşen ...
Bornova’nın çocukları hem oynayacak hem izleyecek
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sahnelediği profesyonel kadro oyunlarının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva