HABERLER>EKONOMİ
28 Kasım 2015 Cumartesi - 11:32

Ve ‘yeni’ Alsancak Limanı görücüye çıktı

ÖİB tarafından 2012 yılında ‘Kruvaziyer Limanı’ ve ‘Yük Limanı’ olarak ikiye ayrılan İzmir Alsancak Limanı’nın yeni imar planları Konak Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı. Yeni planda başta AVM yapımı olmak üzere birçok konuda değişiklikler getirildi. Plan bir ay süreyle askıda kalacak.

Ve ‘yeni’ Alsancak Limanı görücüye çıktı

Onur DENİZ/EGEDSONSÖZ - Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından 2012 yılında ‘Kruvaziyer Limanı’ ve ‘Yük Limanı’ olarak ikiye ayrılan İzmir Alsancak Limanı’nın yeni imar planı Konak Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı.  2016’nın ilk yarısında ihaleye çıkmaya hazırlanan yeni plan, bir ay boyunca askıda kalacak.
 


30 METRELİK YÜKSEKLİK İZNİ
Planda Kruvaziyer Limanı başta olmak üzere yapılan değişiklikler var. 2012 yılında Kruvaziyer Limanı’nda 1.25 olan emsal 0.50’ye düşürüldü. Önceki planda olduğu gibi kruvaziyer ve konteyner bölümünde yer alan mevcut yapıların yıkılması durumunda yeni yapılacak yapılara maksimum 30.50 metreye kadar yükseklik izini verildi.
 
MELES DELTASI SINIR
Yük Limanı’nda liman sınırı olarak, Meles Deltası belirlendi. Limanda öngörülen dolgu alanları ve rıhtım ötelemeleri plana işlendi. Liman alanında konteyner, kuru, dökme, sıvı yük gemilerine hizmet verecek şekilde destek, yönetim, bakım-onarım, birimleri sosyal ve teknik altyapı tesisleri, depolama alanları, yükleme-boşaltma alanları, yük taşımacılığı amaçlı demiryolu hatları ve tesisleri ile limana yönelik her türlü hizmet tesisi yer alabilecek.
 
ÇEVRE KRİTERLERİ
Planda engellilerin ortak mekanlara erişim ve kullanımlarını sağlayacağı ve kolaylaştırıcı tedbirlerin mevzuatlarda ve Türk Standartları Enstitüsü’nün belirlediği şartlara uygun yapılması zorunlu tutuldu. Yeni limanın yapımı sırasında deniz ve çevre temizliğine zarar verecek her türlü işlem için önlem zorunluluğu getirilirken, Meles Çayı için, “Çayın şerit genişliği hiçbir şekilde daraltılmayacak, inşaat aşamasında ve sonrasında derenin denizle birleştiği kesimdeki mansap yatağına hafriyat artığı, malzeme dökülmeyecek, suyun serbest akışını engelleyecek müdahalelerde bulunulmayacaktır” hükmü yer aldı.
 
İKİ ADET ON KATLI BİNA
Limana yönelik idari, işletme binalarının yer alacağı hizmet alanı toplam 10 bin 289 metre olarak belirlendi.  İçerisinde Ulaştırma Bölge Müdürlüğü, Ege Bölge Gümrük Müdürlüğü, Toprak Mahsulleri Bölge Müdürlüğü gibi resmi kurumların yer alacağı bölümün toplam inşaat alanı ise 22 bin 978 metrekare olarak hazırlanırken, planda İki adet on katlı ve bir adet 6 katlı resmi kurum binalarının yer alması öngörülüyor
 
İNŞAAT ALANI 50 BİN KÜÇÜLTÜLDÜ
Kruvaziyer Limanı’nda ise plana göre iki yeni parmak iskele eklenecek. Planda emsal 1.25’ten 0.50’ye düşürüldü. Böylece inşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare azaltılarak, 125-130 bin metrekareye indirildi. Limanın fonksiyon dağılımında turizm tesis alanı 34 bin metrekareye yükseltilirken, ticaret alanı ise 95 bin metrekareden 4 bin 500 metrekareye indirildi.  Böylece Kruvaziyer Limanı’na ait kısmında yürütülecek faaliyet alanın yüzde 25. 34’ü terminal ve teknik hizmet alanı, yüzde 57. 43’si turizm tesis alanı, yüzde 5’i yönetim alanı, yüzde 7.6’sı ticaret alanı ve yüzde 4.57’si ise kültürel tesis alanı için ayrılacak.
 
AVM YERİNE KÜÇÜK TİCARİ İŞLETME
AVM projesi yerine turistlerin ihtiyacını karşılayacak küçük çaplı alışveriş mağazaları ve oteller yer alacak.  Liman içerisinde terminal alanı dışında, gümrüksüz alışveriş alanları,  yeme içme alanları, sökülüp takılabilen ticari yapılar, müze, sergi alanları, tiyatro, sinema alanları gibi birçok yapının yapılmasına izin veriliyor.
 


Kruvaziyer limanı alanında Kordon’dan Sait Altınordu Meydanı’na kadar olan Atatürk Bulvarı kenarında en az 7 metre genişliğinde yaya ve yeşil yol alanı oluşturulacak. Limanın tarihi sit alanını oluşturan kısmında her hangi bir yapının yapılmasına izin verilmezken sadece peyzay ve yeşil alan düzenlemesi yapılabilecek.
 

 
EBSO’da yönetim zirvesi
 
Konak'ta piyano resitali
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kriptonik 29 Kasım 2015 Pazar 11:26

Yüklimanı mutlaka taşınmalı.kruvaziyer limanı olarak hizmet vermeli ama anlamıyor insanlar! sadece görüntü kirliliği değil, şehrin göbeğinde kaldıgı için lojistik olarak gerilemeye de yol açıyor. Salhane,Çınarlı ve bayraklıya dogru olan kısımlarda bir sürü konteyner parkı bulunmakta . bu konteyner parkları yeni kent merkezi sınırları içinde kaldıgı için hepsini büyük firmalar ya alıyor yada almak istiyor. zamanla konteyner koyacak park kalmadıgı zaman ne yapacaklar çok merak ediyorum.Bir an önce gelişmesi ve düzenlemsi çok daha kolay oldugu için Aliağa bölgesine taşınmalı. Alsancakta kruvaziyer limanı olarak hizmete devam etmeli.

Yorumu oyla      14      5  
28 Kasım 2015 Cumartesi 16:54

aslında bu alan sadece kruvaziyer turizmi için ayrılsa daha iyi olur ama diğeri de önemli. şehrin göbeğinde konteynerler resmen görüntü kirliliği ...

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EBSO’da yönetim zirvesi
Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Ege Yönetim Danışmanları Derneği işbirliğiyle ...
Gurur gecesi: Yaşar Holding 70 yaşında!
Türkiye’nin en büyük ve köklü sanayi kuruluşlarından Yaşar Holding, 70'inci ...
Türkiye-Rusya krizinin ilk faturası kesildi!
Rusya ile Türkiye geriliminin ilk faturası iki ülkenin para birimi ve ...
 
Kaynak Holding’in 12 şirketine daha kayyum atandı
Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı doğrultusunda, Kaynak Holding'e ...
Altın 6 ayın dibinde!
Spot altının ons fiyatı 1055 dolara kadar geriledi. Peki gram altın, çeyrek ...
Ve dünya moda devi İzmir’de!
Dünyanın en büyük moda perakendecilerinden İsveç moda markası H&M, Türkiye'deki ...
 
JTI Türkiye’de bayrak değişimi
Türkiye’nin ikinci büyük sigara şirketi Japan Tobacco International'ın ...
EBSO'dan hükümete eylem planı çağrısı
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 64. ...
Flaş! Zirve yapan dolarda ve piyasalarda son durum
Dün saat 17.04'te 2.9146/2.9150 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah 2,93'ün ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva