HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Şubat 2015 Perşembe - 13:12

Ve Mavi Ege Körfez sularında: Başkan’la ilk sefer

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 1 yıl önce hizmete aldığı “Mavi Körfez” arabalı vapurunun ardından filoya yeni katılan “Mavi Ege” arabalı vapuru körfezdeki seferlerine başladı. İlk sefer Başkan Aziz Kocaoğlu ve İzmirliler ile gerçekleştirildi.

Ve Mavi Ege Körfez sularında: Başkan’la ilk sefer

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki deniz ulaşımının geliştirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ A.Ş’nin kiralama yöntemi ile geçtiğimiz yıl hizmete aldığı ‘Mavi Körfez’ araba vapurunun ardından, İzmirliler yeni bir arabalı vapura daha kavuştu.



Yapımı Gelibolu Tersanesi’nde gerçekleştirilen “Mavi Ege” arabalı vapuru, Bostanlı-Üçkuyular arasındaki ilk seferini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve İzmirlilerin katılımı ile gerçekleştirdi.



Vapura ilk binen Hüseyin Bilgin, Sema Bilgin, Veli Kaya ve Meryem Kaya'yı çiçek ve plaketle karşılayan Başkan Aziz Kocaoğlu, yeni arabalı vapur müjdesini bizzat verdi. İlk yolcular mutluluk yaşarken Başkan Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ettiler. Daha sonra vapurun yolcu bölümüne geçen Başkan Kocaoğlu burada İzmirliler ile sohbet etti.



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin siparişini verdiği 3 yeni arabalı vapurdan ilkinin önümüzdeki Eylül ayında kente geleceğini de müjdeleyen Başkan Aziz Kocaoğlu şunları söyledi:
"Bizim arabalı vapurlarımız da yolcu gemilerimiz de çok eskiydi. Bu nedenle filomuzu yenileyip sayıyı artırmak için 15 yolcu gemisi ve üç tane arabalı vapur için ihale gerçekleştirip yapımlarına başlamıştık. Onların yapımı devam ediyor. Bu arada boşluk yaratmamak için Bostanlı-Üçkuyular arasında yaptığımız arabalı vapur seferlerimizin aksamaması için önce Mavi Körfez’i kiralayıp devreye almıştık. Bugün de Mavi Ege’yi eşini, kardeş gemiyi kiraladık ve işletmeye aldık. 52 araç ve 350 yolcu kapasiteli gemimiz körfezimizde görev yapacak. İhale ile aldığımız üç araba vapurunun ilki Eylül ayı içerisinde, ikincisi altı ay içerisinde bir 6 ay sonra da üçüncüsü gelecek. Yani 2016 yılının sonuna kadar körfeze üç tane arabalı vapurumuz gelmiş olacak. Diğer yeni yolcu gemilerimizde de, ufak tefek problemler vardı, onlar da gideriliyor. Onlar da 2017 yılı içerisinde tamamlanacak. Her üç ayda bir yenisi geliyor. Böylece deniz ulaşımındaki gemilerimizi A’dan Z’ye yenilemiş oluyoruz. Arabalı vapur ve yolcu gemileri çok uzun ömürlü. Uzunca bir süre en az 30-40 sene İzmir büyükşehir Belediyesi körfezde toplu taşıma yapacak olan tüm gemi filosunu yenilemiş oluyor. Bunun mutluluğunu hep birlikte önümüzdeki süreçte yaşayacağız”.



ÇEVRECİ, HIZLI VE TASARRUFLU
“Mavi Ege” arabalı vapuru 52 metre boyunda 13 metre eninde. 52 araç kapasiteli, 12 knot sürat yapabiliyor Manevra kabiliyeti yüksek. İskelelere yanaşmalarda ve iskelelerden ayrılmada kolaylıkla manevra üstünlüğü sağlayabiliyor. Yeni nesil bir gemi olması nedeniyle yakıt harcamaları da oldukça tasarruflu. Diğer vapurlara oranla yüzde 30 daha az yakıt tüketiyor. Yapımında yolcular için konfor ön planda tutuldu. Engelli yolcuların vapuru en rahat şekilde kullanması için gerekli uygulamalar yapıldı. Mavi Ege, aynı zamanda çevreci bir gemi ve denize hiçbir şekilde atık bırakmıyor.Vapurun tüm atıkları tanklarda toplanıyor. Daha süratli olan yeni araba vapurları sayesinde önümüzdeki günlerde yeni düzenlemeler yapılarak sefer sıklığı artırılacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BAKIS 27 Şubat 2015 Cuma 09:45

Merak ediyorum, Ihsan Alyanak'in ismini ne zaman bir geminin ismine vecekler. Oyle ya, batan sadece Ihsan Alyanak gemisiydi, Ihsan Alyanak'in ismi degil.

Yorumu oyla      11      5  
İzmirli 27 Şubat 2015 Cuma 09:19

Aktarma rezilliği halen devam ediyor. 342 Egekent halen Konak yapılmadı ama 169 Balçova ve Narlıdere, Egekent otobüslerine Çiğli Aktarma yaptıkları gibi F.Altay Aktarma yapmadılar direkt Konak'a gidiyor. Siz önce semtler arası ayrımcılık yapmamayı öğrenin. Çiğli'ye vapur iskelesi neden yapılmıyor halen. Hep boş işler.

Yorumu oyla      12      6  
işci 26 Şubat 2015 Perşembe 22:33

sanki büyük bir iş gemi almak

Yorumu oyla      13      8  
Atilla Kamar 26 Şubat 2015 Perşembe 21:30

Hayırlı olsun. Bu gemiler kiralık. Bazı yaşlılar ve sakatlar yukarı çıkamayıp aşağıda soğukta ve hatta ayakta seyahat etmek zorunda kalıyorlar. Göz ardı edilmeden çare üretilmeli...

Yorumu oyla      14      5  
saygın bekiroğlu 26 Şubat 2015 Perşembe 19:50

İzdenizde iyiye doğru bir kıpırdanma var bir süredir takip ediyorum. Bayraklı dışındaki İskeleleri de iyi durumda. Sanırım Göztepeyi de tadilata sokmuşlar. Geçen bir konu hakkında yazı yazdım hemen cevap geldi. Şaşırıyorum böyle olunca. Gemi için de tebrikler.

Yorumu oyla      16      6  
necip bayer 26 Şubat 2015 Perşembe 19:43

Hizmetlerinizden dolayi tesekkur ederiz.sefer iptalleri olmaz artik ya da cok azalir.sefer saatlerinde de duzenleme bekliyoruz.izdenize ve baskana tesekkurler.

Yorumu oyla      15      6  
Mehmet Baltaci 26 Şubat 2015 Perşembe 18:58

IZDENİZ A.Ş. Yöneticilerine çok teşekkür ediyoruz bizi eski gemilerden kurtardıkları için...İyiki varsınız

Yorumu oyla      18      7  
26 Şubat 2015 Perşembe 18:13

"aziz İzmirli" dikkat edersen tramvaydan sonra dedim ... İzban'ı günde yaklaşık 300 bin kişi kullanıyor. Alsancak'a gir-çık sıkıntı. işi olan Halkapınar'dan geçer.

Yorumu oyla      15      6  
ÖNDER BATURLAR 26 Şubat 2015 Perşembe 17:51

Hayırlı olsun,Göztepeye yeni gemiler ne zaman çalışmaya başlayacak,konak ve karşıyaka gibi yeni gemilerin yanaşması için iskeleye ek ne zaman yapılacak.

Yorumu oyla      13      5  
Aziz İzmirli 26 Şubat 2015 Perşembe 16:21

Alsancak devre dışı kalmalı diyen arkadaşım bende aynı şeyi düşünüyordum ama alsancak istasyonu günde 20 bin yolcu taşıyo yan önemli bir istasyon

Yorumu oyla      17      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'ta hedef üniversite kenti olmak
THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevin Yörük Selçuk Belediye Başkanı ...
Buca’da kadınlara şiddete karşı savunma eğitimi
Buca Belediyesi, kadınların artan şiddet olaylarına karşı kendilerini ...
Karabağlar Mobilya Günleri MODEKO'da
Türkiye ve dünyanın önemli sektörel organizasyonları arasında başarıyla ...
 
Karşıyaka’da dev 8 Mart organizasyonu: 8 bin kadın…
Kadınların emek, direniş ve hak mücadelesinin sembolü olan 8 Mart Dünya ...
Urlalı çocuklar opera ve baleyle tanıştı
İzmir Devlet Opera ve Balesi, Urlalı çocuklar için çocuk oyunu sergiledi.
Bornova Ziraat Odası'ndan Başkan Atila'ya teşekkür plaketi
Bornova Ziraat Odası'nın genel kurulu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik ...
 
Dikili zabıtasından halk sağlığı için denedim
Halkın sağlığı ve huzuru için gıda denetimlerini aralıksız sürdüren Dikili ...
Karantinalı Despina Karşıyaka'ya geliyor
Kültürel ve sanatsal etkinliklerde hız kesmeyen Karşıyaka Belediyesi, ...
Urla'da 'Muhtarlar Masası' kuruldu
Urla Belediyesi, muhtarlar ile belediye arasında iletişimi kuvvetlendirmek ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva