HABERLER>EKONOMİ
26 Kasım 2015 Perşembe - 12:59

Ve ‘İzmir’in sembolü olmaya’ aday AVM kapınlarını açıyor

Point Bornova AVM kapılarını açıyor. 3 günlük açılış programı öncesi projenin mimarı Kavuklar Gayrimenkul Yatırım projeyi tanıttı. Kavuklar GY adına konuşan Metehan Kavuk, 300 metrekarelik alanda, yaklaşık 1 milyar TL’lik yatırımıyla Point Bornova’nın İzmir’in sembolü olmaya aday olduğunu söyledi. Uluslararası birçok yeni markaya ev sahipliği yapacak AVM kapılarını Kenan Doğulu konseri ile açacak.

Ve ‘İzmir’in sembolü olmaya’ aday AVM kapınlarını açıyor

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Avrupa ve Ortadoğu’nun üzeri açılıp kapanabilen ilk alışveriş ve yaşam merkezi Point Bornova AVM kapılarını yarın açıyor.
 
Kavuklar Gayrı Menkul Yatırım A.Ş.  tarafından İzmir Otobüs Terminali karşısında 300 bin metrekarelik alanda kurulan alışveriş merkezi, 3 günlük açılış programı öncesi kapılarını tanıtım için açtı. AVM içerisinde düzenlenen basın toplantısında önemli bilgiler verildi.


 
AMACIMIZ İNŞAAT YAPMAK DEĞİL
Toplantıda konuşan Kavuklar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk, gerçekleştirilen yatırımlarla bölgeyi geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kavuk, “Kavuklar Grubu’nun yaptığı en büyük yatırımın bir kısmını tamamlıyoruz. Bizim amacımız inşaat yapmak değil. Biz gittiğimiz yeri geliştirmek istiyoruz.  Bölgedeki iki yıl önceki durumla şimdiki durum görülüyor. Bu işleri yaparken ciddi risk alıyoruz. Bu güzel mekanın bölgemize ve İzmir’e hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.


 
İZMİR’İN SEMBOLÜ OLACAK!
Abdullah Kavuk’un ardından kürsüye çıkan projenin mimarı, Kavuklar Gayrimenkul Yatırım Grup Başkanı Metehan Kavuk, Point Bornova’ya ait bilgiler verdi. Kavuk, “Mart 2014’te inşaatına başladığımız Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ni İzmir’e kazandırdığımız yepyeni markalarla hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 3 yıllık ön çalışmayla 18 ayda tamamladığımız bu eser, İzmir’in sembolleri arasında yer alacak” diye konuştu.


 
KARMA PROJE
Yaklaşım 1 milyar TL tutarında yatırım bedeline sahip Point Bornova’da toplam 150 mağaza yer alıyor. 175 bin metrekare alışveriş merkezi ve 125 bin metrekare konut olmak üzere toplam 300 bin metrekare inşaat alanı olan proje, AVM’nin yanı sıra 600 konutluk dev bir karma projeye sahip. Point Bornova, 2016’nın ilk yarısında sakinlerini ağırlamaya da başlayacak.
 
İZMİR’E YENİ MARKALAR
Toplam 150 markanın yer alacağı Point Bornova’da dünyanın önde gelen moda perakende zincirlerinden İsveçli H&M, İzmir’deki ilk, aynı zamanda Türkiye’deki en büyük mağazasını Point Bornova çatısı altında açacak. H&M grubuna ait bir diğer marka olan ve Türkiye’de sadece İstanbul’da bulunan COS markası da Point Bornova AVM ile ilk kez İzmir’de açılıyor. Armani Jeans, Furla, Scotch&Soda, Kiehl’s, EA7 Emporio Armani, Vakko Wedding, Sportsoul gibi yepyeni markalar da İzmirlilerle ilk kez buluşacak.
 
MONTGOMERY’DEN İZMİR’E İTHAFEN ŞİİR
Kavuklar, Point Bornova için günümüz çağdaş sanatının en heyecan verici isimlerinden biri Robert Montgomery ile de sanatsal bir işbirliği yaptı.

Şiirin 21. yüzyılın çağdaş sanat dünyasında yeniden yer bulacağını savunan ve çalışmalarının temelindeki şiirsel mesajları aracılığıyla düşünce ve fikirlerini geniş kitlelerle paylaşma eğilimindeki Robert Montgomery’nin İzmir’e ithafen yazdığı ve tipografik bir yerleştirmeye dönüştürdüğü şiir, Point Bornova’nın görkemli silüeti üzerinden şehri “Quıetly Before Mornıng, The Sea Must Have Dreamed The Cıty (Gün Ağarmadan Deniz, Şehri Sessizce Hayal Etmiş Olmalı)” dizeleri ile selamlayacak.


 
AÇILIŞA ÖZEL KENAN DOĞULU KONSERİ
Point Bornova AVM’nin açılış etkinlikleri 3 gün boyunca devam edecek. Ziyaretçilerini, açılışa özel olarak 27 Kasım saat 16:00’da Burcu Esmersoy ile bir araya getirecek olan AVM, sonrasında düzenli olarak devam edecek ‘Point Bornova Sohbetleri’ kapsamında; 28 Kasım Cumartesi Günü Deniz Berdan, 29 Kasım Pazar Günü de Şeyda Coşkun ile ziyaretçilerini buluşturacak. 

Türkiye’de ilk kez yapılacak Kuklaların Yürüyüşü ve Bright Drummers performansı da 3 gün boyunca ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatacak. Açılış günü etkinliği, saat 20:00’de düzenlenecek Kenan Doğulu konseri olacak. Ziyaretçiler, Point Bornova AVM girişinde kurulacak dev sahnede ücretsiz olarak Kenan Doğulu’yu izleyebilecek.

 
CHP Buca’da Güngör Kaya’ya ‘eskilerden’ destek
 
Ve Rus füzeleri Suriye’de
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
30 Kasım 2015 Pazartesi 08:56

BU AVM'yi yapacak yer bulamadınız mı? Berbat bir yere inşa etmişsiniz. Birde benim anlamadığım konu şu. İzmirde AVM'ler hep belli 2-3 yere yapılıyor başka yere birşey yaptıkları yok. Mesela Balçova, Mesela Bornova. Yahu şu Point, Çiğli'de olsaydı çok büyük değer kazanırdı. Nedenine gelince denize sıfır ve daha güzel bir ilçe. Kavuklar paraları yanlış yerlere saçıyor. İzmirde yatırımdan anlayan adam yok.

Yorumu oyla      12      5  
Tayfun 26 Kasım 2015 Perşembe 14:32

Her yere AVM ye yapılmasına karsıyım ama bu AVM kentin geri kalmıs bolgesinde ve karsısında Cimento fabrikası bulunan bir yere yapıldı . Faydası;o bolgenin kalkınması ve cimento fabrikasının da cevreye daha cok ozen gostermesine yardımccı olacaktır , kısaca kentimiz icin yararlı olacak gibi gorunuyor...

Yorumu oyla      25      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘S’ plaka tartışması hortladı: Demirtaş’tan yeni çıkış!
300 adet ‘S’ plaka ihalesi sürecinde İTO ile EBSO ve Esnaf Odası arasındaki ...
Demirtaş’tan kabineye 15 maddelik liste, uçak krizine reçete!
Meclis oturumunda konuşan Başkan Demirtaş, ülkedeki sorunları sıralayarak ...
Benzine zam: İşte yeni tarife
Benzine 12 kuruş zam geldi. Yeni tarife yarından itibaren geçerli olacak.
 
Otelciler panikte: Zarar çok büyük!
Türkiye-Rusya gerginliği, Antalya bölgesindeki otellerin kış aylarındaki ...
EGİAD Başkanı Kaya'dan kabine yorumu: Beklentiler karşılanmadı
Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Seda Kaya, Davutoğlu'nun açıkladığı ...
Urla villalarına komşu balık çiftliğine ÇED vizesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen Urla Zeytineli ...
 
BASİFED’ten hükümete kadın cinayeti çağrısı
BASİFED Başkanı Levent Akgerman “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası ...
Meyve-sebzede de Rusya ambargosu kapıda!
Düşürülen uçak krizi sonrası iki ülke arasındaki gerilim ekonomiye sıçradı. ...
Dünyaca ünlü ‘Coldwell Banker’ İzmir’e taşındı
Altop-Sezginer ortaklığı dünyaca ünlü danışmanlık şirketini İzmir’e taşıdı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva