HABERLER>POLİTİKA
21 Nisan 2015 Salı - 13:30

Ve HDP de beyannamesini açıkladı: Sultan’ın kabusu!

AK Parti ve CHP'nin ardından HDP de İstanbul'da Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde seçim bildirgesini açıkladı. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP seçim bildirgesini "Sultan'ın kâbusu" olarak nitelendirdi. Bildirgedeki 'ortak vatanımız' vurgusu dikkat çekti.

Ve HDP de beyannamesini açıkladı: Sultan’ın kabusu!

Toplantı saat 11.15'te başladı. Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, konuşmak için kürsüye geldiğinde salondakiler ''BİZ'ler HDP, BİZ'ler Meclis'e'' sloganlarını attı.
 
Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın İstanbul'da birlikte açıkladıkları 200 sayfalık bildirgenin 12 başlığı şöyle:
 
1. BİZ’LER KADINIZ
2. BİZ’LER GENCİZ
3. BİZ’LER GÖKKUŞAĞIYIZ
4. BİZ’LER ÇOCUĞUZ
5. BİZ’LER DEMOKRASİYE İNANANLARIZ
6. BİZ’LER İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARIYIZ
7. BİZ’LER HER KİMLİKTENİZ
8. BİZ’LER ÖZGÜR DÜNYAYI SAVUNANLARIZ
9. BİZ’LER DOĞANIN KORUYUCUSUYUZ
10. BİZLER GÜVENCELİ YAŞAM EKONOMİSİNİ KURACAK OLANLARIZ
11. BİZ’LER İŞÇİYİZ, EMEKÇİYİZ
12. BİZ’LER SOSYAL HAKLARIN GÜVENCESİYİZ
 
FİGEN YÜKSEKDAĞ: SULTAN'IN KÂBUSU
Kürsüde ilk olarak konuşan Yüksekdağ, HDP seçim bildirgesini "Sultan'ın kabusu" olarak nitelendirdi. Bildirgeyi "yıllar boyunca halkımızın bağrında oluşmuş mücadele birikiminin bir aynası" olarak nitelendiren Yüksekdağ, "Bildirgemiz, Sultan'ın kâbusu, bütün Türkiye halklarının hayalidir, inancıdır. Onlar kâbus görmeye başladılar ve daha çok kabus görecekler" dedi.
 
Yüksekdağ, seçim bildirgesiyle ilgili şunları söyledi:
Heyecanınızı ve burada resmettiğiniz güzelliği saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Heyecanlı bir yola girdik. Geçtiğimiz tüm yolların ve aşamaların, gelip kesiştiği an işte bu andır. Öyle bir andayız ki bütün ezilen insanlığın, kadınların, gençlerin, halkların ve inançların insanca bir yaşama karşı duyduğu özlem ve istek işte bugün tarihsel bir dönemece geldi.
 
Biz bugün sadece geçmişte yürüdüğümüz yolları değil kazanacağımız bir Türkiye'yi istiyoruz. Bugün sizlerle seçim bildirgemizi paylaşacağız. Bu bildirge bizim yıllar boyunca halkımızın bağrında oluşmuş mücadele birikimimizin değerlerimizin bir aynasıdır.
Bu yollarda biriktirdiğimiz her değeri damıtıp işte bu bildirgeyle yeni yaşam programına dönüştürmeye çalıştık. Bu bildirgede bir kişinin üç beş kişinin değil bizlerin emeği var.
 
Bu bildirgeyi biz kadınlar, gençler, halklar, Aleviler, Kürtler ve bütün ezilen halklar oluşturduk. LGBTİ bireylerle birlikte yazdık. Haklıların gücüyle ve aklıyla yazdık.
 
Yıllar boyunca biriktirdiğimiz haklılığımız bu bildirgeyle bir kazanma iradesine dönüştü. HDP yani bir bütün olarak bizler bu zamana kadar kapatılan bütün kapıları açan kararlılığımız ve enerjimizle bugün çok farklı bir noktaya geldik.
 
Bildirgemiz, Sultan'ın kâbusu ve Türkiye halklarının hayalidir inancıdır. Onlar kâbus görmeye başladılar. Daha çok kabus görecekler ama biz bu hayalle biz bu inançla bildirgemizde ifade ettiğimiz yeni yaşamı inşa edecek gücü ortaya koyduk.
 
TÜRKİYE'DE HER ŞEY ÇOK FARKLI OLACAK
Sunacağımız bildirge çok öncesinden itibaren HDP'nin gittikçe büyüyen siyasi yürüyüşü üzerinden sizlere yansıdı.
Bu programı bizlerin gücüyle hayata geçirdiğimizde, yeni yaşamın böyle öncü hamlesini hayata geçirdiğimizde Türkiye'de her şey çok farklı olacak. Barışın adaletin işçilerin adaletin emekçilerin kadınların yeni bir yaşam alanına kavuşması için bütün Türkiye toplumunu bu bildirgenin tam içinde yer almaya davet ediyoruz. Bizlerin başarma gücünü de bu programı uygulama gücüyle birleştireceğiz. HDP’nin güçlü bir biçimde yer alacağı Meclis’te işte bugün sunacağımız bildirgenin yaşamla buluştuğu enerjiyi de ortaya çıkaracağız. Hepimizin yolu açık olsun.
 
DEMİRTAŞ: KORKUNUN YERİNİ HDP'NİN UMUDU ALACAK
Daha sonra Selahattin Demirtaş konuştu. Demirtaş, şunları söyledi:
Hepinizi yürekten selamlıyorum. Umut ediyorum ki bildirgemizle birlikte bugünden itibaren artık Türkiye'nin her bir köşesinde karamsarlığın ve korkunun yerini HDP'nin umudu yer alacak. Bende şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum.


GAZ, COP, TOMA GÖRMEKTEN BIKTIK USANDIK
Biz bu topraklar üzerinde büyük bir zenginlik ve hazinenin üzerinde oturan yoksullar olmaktan bıktık artık. Bizler çok dilli kültürlü inançlı yapımızla ve farklılıklarımızla horlanmaktan alay edilmekten usandık çünkü. Ve her gün bu ülkede silah sesi, gaz, cop, panzer, TOMA görmekten bıktık usandık. Artık birbirimizden korkmadan devletten hükümetten korkmadan birbirimize güvenerek inanarak barış içerisinde yaşamak istiyoruz.
 
Bizler HDP'yi oluşturan bizler, her bir farklılığımızla sesimizle, Türkiye toplumunun tamamı eğer ortak duygularda birleşeceksek bu bizler açısından teklik üzerine değil birlik üzerine inşa edilmiş insanlık kimliği olabilir.
 
Medeniyetin beşiği dediğimiz coğrafyamızda insanlığı merkeze koyarak yeni bir başlangıç yapmak zorundayız. İnsanlığı düştüğü yerden kaldırmak zorundayız. Bu HDP'nin boyun borcudur.
 
Kapitalizmin en acımasız uygulamalarına, neoliberal politikalara karşı, paranın her şeyi satın alabileceğine inanan duyguya karşı insanımızı insanlığımızı öne çıkaracağız. Halen umut var diyeceğiz.
 
Kanın oluk oluk aktığı, doğanın her gün acımasızca katledildiği bu coğrafyada halen umut var diyeceğiz.
 
HDP RADİKAL DEĞİŞİM ÖNERİYOR
Bizim yapacağımız hiçbir öneriYİ tek başına değerlendirmemek lazım. Biz bütünlüklü bir sistem değişikliği öneriyoruz. Radikal değişim öneriyor HDP. Yepyeni bir Türkiye'yi radikal bir dönüşümle inşa edebiliriz.
 
Bizim programımızın esasında hükümet olarak biz yapacağız yoktur, bizati halk olarak çözümün gerçek aktörleri vardır.
Hiçbir şey Ankara'dan göründüğü gibi değil. Sokaklardan Ankara’ya bakınca, burnu büyüklerin, ensesi kalınların gördüğü gibi değil. Ve bizler bugün HDP olarak ortaya koyacağımız söyleyeceğimiz şeyler hiçbir parti tarafından söylenmemiş gibi kabul edilmeyecek.
 
Artık HDP yeni bir çita koyuyor ortaya. Artık kaygıya yer yok diyorsak. Artık bizler duruma el koyuyorsak, o halde haydi. Bizler Meclis'e HDP Meclis'e.
 
''BİZ'LER TÜRKİYE'YİZ, BİZ'LER HDP'YİZ''
''Bizler karanlık günlerin aşılacağına inananlarız. Bizler birbirleri için kaygılanan birbirlerinin haklarına sahip çıkanlarız. Bizleri bir araya getiren insana hayvana doğaya olan tutkulu aşkımızdır. Bizler eşitliğe özgürlüğe adalete dayanışmaya inananlarız'' diyen Yüksekdağ'ın sözlerinin ardından Demirtaş, şunları söyledi: ''Bizler zulmün baskının karşısında insanlığı savunarak barış adına dikilecek olanlarız. sırt sırta omuz omuza vermiş büyük insanlık çağrısını dile getirenleriz. Bizler Türkiye'yiz, bizler HDP'yiz. Bizler insanlığa yakışır bir yaşam isteyenleriz. Bizler büyük insanlığa evet diyoruz.''


GÜLÜMSETEN ATIŞMA
HDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın seçim bildirgesi açıklaması sırasındaki diyalogları zaman zaman dinleyicileri gülümsetti. İki başkan, sahneye kurulan iki kürsüde birlikte yer alırken bildirge maddelerini sırayla okudular. Bu açıklamalar sırasında ilk diyalog Yüksekdağ'ın 'Kadın' maddesini okumasının ardından yaşandı. Yüksekdağ, "Bizler insanlığın gelişmesinde öncülüğü kadınların geliştirmesi gerektiğine inanıyoruz ve bunu başaracağız" sözleriyle maddeyi açıkladıktan sonra Demirtaş'la aralarında şu diyalog yaşandı:
 
Demirtaş: Biz de size katılıyoruz sayın başkan yanındayız.
 
Yüksekdağ: Katılmazsanız işimiz var.
 
Demirtaş: Sadece birkaç erkek arkadaşta birkaç homurdanma oldu. İnşallah hep birlikte yeni yaşama kavuşacağız.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı'na ilişkin bölümde ise yine Yüksekdağ, "Diyanet İşleri Başkanlığı kaldırılacak, devletin din ve inanç alanından elini çekmesi sağlanacak" dedikten sonra Demirtaş, "Diyanet İşleri Başkanı'nın makam aracını ne yapacağız, onu konuşmadık?" deyince, Yüksekdağ'dan, "Cem evine bağışlayacağız" yanıtı geldi.

BEYANNAMEDEN DETAYLAR
Başkanlık sistemine HDP'nin "asla yanaşmayacağının" da vurgulandığı bildiride, "koşullar ne olursa olsun" silahsız çözüm ve demokratik siyasetin savunulacağı ifade edildi.

HDP, "tek millet-tek mezhep"anlayışının sona erdirileceğini, Anayasa'nın bu yönde değiştirileceğini de vaat etti.
 
SİLAHSIZ ÇÖZÜM VE DEMOKRATİK SİYASETİ SAVUNACAĞIZ
HDP bildirgesinde, "koşullar ne olursa olsun" silahsız çözümün savunulacağına vurgu yapıldı. Bildirgede şöyle denildi;
"Koşullar ne olursa olsun, silahsız çözüm ve demokratik siyaseti savunacağız"
 
ORTAK VATAN VURGUSU: "KÜRT SORUNUNA ÇÖZÜM, TÜRKİYE SINIRLARI İÇİRESİNDE..."
HDP bildirgesinde en çok dikkat çeken tanım ise "ortak vatan" oldu.
Bildirgede, "Partimiz, çözümü Türkiye sınırları çerçevesinde sağlamayı esas alır" denildi. Bildirgede "ortak vatan" vurgusu ayrıca, "bütün halkların bir arada yaşama koşullarını, gönüllü birlikteliğini, eşitliğe ve adalete dayalı yaşamını ortak vatanımızda sağlayacağız" ifadesiyle dile getirildi.
 
KÜRT SORUNUNDA DOLMABAHÇE MUTABAKATI YOL HARİTASI
HDP bildirgesinde, Kürt sorununun çözümü için, HDP'nin AKP hükümeti ile Dolmabahçe'de yaptığı ortak açıklamaya atıfta bulunuldu. Dolmabahçe mutabakatının çözüm sürecinin "yol haritası" olduğu şu sözlerle belirtildi;
"Kürt sorunu ve Türkiye'nin temel demokrasi sorunlarının çözümü adına başlayan sürecin, bir aşaması olarak açıklanan Dolmabahçe mutabakatındaki 10 maddeyi, çözümün ilkesel çerçevesi olarak kabul ediyoruz."
 
"DEMOKRATİK ÖZERKLİK" TALEBİ
HDP bildirgesinde, merkezi idarenin yerel yönetimler üzerindeki vesayetine son verileceği ifade edilerek, "demokratik özerklik" vurgusu yapılarak, "Demokratik özerklik, Kürt sorununun çözümünde, Türkiye'nin demokratikleşmesinde, toplumsal barışın gerçekleşmesinde, halkların özgür ve gönüllü birliğinde önemli bir rol oynayacak" ifadesi kullanıldı. Bildirgede şöyle denildi;
"Halkların ihtiyaç duyduğu özerklik modellerinin ve kendi kendilerini yerinden ve yerelden yönetmelerine olanak sağlayacak demokratik yönetim biçimlerinin geliştirilmesi ve yaşam bulması için gerekli adımlar atılacak. Demokratik Özerklik, halkların yönetim ve karar süreçlerine katılımının sağlanması için hayata geçirilecek".
 
BÖLGE MECLİSLERİ OLACAK, VALİ'Yİ HALK SEÇECEK
Bildirgenin en dikkat çekici bölümlerinden biri de, Türkiye'de "bölge meclisleri kurulması" vaadi oldu. Bildirgede, "Türkiye'nin tamamını kapsayacak şekilde sosyal, siyasal, kültürel, ekolojik, doğal, ekonomik ve coğrafi nitelikler göz önüne alınarak bölgeler ve bölge meclisleri oluşturulacak. Yeni oluşturulacak bölge meclislerinde adem-i merkezi yönetim sistemine geçilecek" denildi. .Bildirgede, vali dahil yerel yöneticilerin tümünün seçimle işbaşına gelmesi için gerekli yasal ve yapısal düzenlemeler yapılacağı da belirtildi.
 
"BAŞKANLIK SİSTEMİNE "ASLA" YANAŞMAYACAĞIZ"
HDP seçim bildirgesinde en çok dikkat çeken bölüm, Başkanlık sistemine ilişkin. Bildirgede, HDP'nin Başkanlık sistemine "asla" yanaşmayacağı vurgulayarak, " HDP, açık bir biçimde karşı olduğu “Başkanlık Sistemi”nin anayasa değişikliklerinin temel koşulu haline getirilmesini kabul etmeyecek, Başkanlık sistemine geçit vermeyecek" denildi.
 
SEÇİM BARAJI KALKACAK
7 Haziran seçimlerinde en çok merak edilen konu, ilk kez seçimlere parti olarak giren HDP'nin mevcut yüzde 10 seçim barajını aşıp aşamayacağı. HDP bildirgesinde bu konuya da değiniliyor ve "seçim barajını kaldıracağız, Meclis'te bütün partilerin aldıkları oy oranında temsil edilmesinin yolunu açacağız" denildi.
 
"TÜM MÜCADELELER, BİZİM MÜCADELEMİZ"
HDP, halkların,  işçi ve emekçilerin, kadınların ve gençlerin, bütün inanç gruplarının bugüne kadar verdikleri ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal tüm mücadeleleri kendi mücadelesi ve deneyimi olarak görür.
 
EŞ BAŞKANLIKTAN SONRA, EŞ BAŞBAKANLIK SİSTEMİ
HDP'nin vaatleri arasında, partide halen yürürlükte olan "eş başkanlık" sisteminin, iktidara gelinmesi halinde, "eş başbakanlık" haline getirilmesi de var; "Parlamenter sistemi demokratikleştireceğiz ve eş genel başkanlık sistemi uygulayan partilerin iktidara gelmesi halinde, eş başbakanlık sistemini hayata geçireceğiz"
 
MGK KALDIRILACAK
HDP bildirgesinde, Milli Güvenlik Kurulu’nun kapatılacağı vaadi de yer aldı. MGK dışında, özel yetkili mahkemelerin de kaldırılacağı ifade edildi.
 
ANA DİLDE EĞİTİM KAMU HİZMETİ OLACAK
HDP, iktidara gelmesi halinde ana dilde eğitimin "kamu hizmeti" haline getirileceğini vaadetti. Seçim bildirgesinde, "eğitimin tüm aşamalarında resmi dil olan Türkçe’nin öğretilmesinin yanında, anadilinde eğitimi bir kamu hizmeti olarak alma imkânı sağlanacak." denildi.
 
KÖY KORUCULARINA BAŞKA YERDE İSTİHDAM
HDP bildirgesinde, köy koruculuğu "özel savaş aygıtı" olarak nitelendirilerek, bu sistemin kaldırılacağı vaat edildi. Bildirgede, köy korucularının çeşitli işlerde istihdamının sağlanacağı da yer aldı.
 
"TEK MİLLET-TEK MEZHEP" ANLAYIŞINA SON
HDP'nin seçim bildirgesinde,  “tek millet-tek mezhep” anlayışının sona erdirileceği vaat edildi. Bildirgede,  "Türkiye, bütün ezilen halkları, sınıfları, cinsleri, inançları, dilleri yok sayan ve doğanın yağmasına izin veren askeri darbe anayasasına mahkûm değildir" denildi.
 
YENİ ANAYASA
Bildirgede, HDP'nin yeni Anayasa için çalışacağı da belirtilerek, amaçlanan yeni Anayasa şöyle tarif edildi; "HDP eşitlikçi, cinsiyet özgürlükçü, sosyal, ekolojik ve demokratik bir anayasayı yapmak için tüm gücüyle çalışacak. HDP’nin öngördüğü anayasa; eşit yurttaşlık temelinde din, inanç ve vicdan özgürlüğü ile ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel, bütün temel hak ve özgürlükleri güvenceye kavuşturan, ekolojik, doğal varlıkların ve hayvanların korunmasını esas alan bir anayasa olacak"
 
DOKUNULMAZLIK KALKACAK, VEKİL MAAŞINA ZAM YOK
HDP bildirgesinde dokunulmazlıkların kaldırılacağı,  milletvekillerinin sadece "kürsü dokunulmazlığı olacağı" vaat edildi.  Siyasi partiler yasasında yapılacak değişiklikle, hazine yardımının partilere aldıkları oy oranında dağıtılacağı belirtildi.  Bildirgede, "Milletvekili maaşlarına 4 yıl boyunca zam yapılmayacak, otomatik artışa yol açan düzenlemeler iptal edilecek" denildi.
 
AVUKAT VE SAVCI EŞİT OLACAK
HDP bildirgesinin yargı reformu bölümünde, iddia ve savunma makamlarının yargı sisteminde eşit hale getirileceği vaat edildi. bildirgede, "Savcılık ve savcıların çalışma büroları adliye binaları dışında ayrı bir kamu binasında oluşturulacak. Savcılığa bağlı adli kolluk teşkilatı oluşturulacak. Adli kolluk teşkilatı soruşturma sırasında avukatlara da hizmet sunacak" denildi. Bildirgede, HSYK'nın yapısının da değiştirileceği vaat edildi.  Medya kuruluşları sahiplerinin başka sektörlerde faaliyet göstermesine izin verilmeyecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
m.y. 21 Nisan 2015 Salı 18:38

HDP.nin bu cesur çıkışını kutlamak gerekir demokrasi açısından ve kadına ağırlık vermesi açısından,turk demokrasisi için umut verici gelişmeler ve HDP. bu vaatlerle barajı geçmeyi hakediyor, mutlaka mecliste olmalılar....

Yorumu oyla      12      5  
muhalif 21 Nisan 2015 Salı 17:55

13 yıllık akp hükümeti döneminde izmirin maduriyeti ortada,izmire yağmurlu havada su yok...bu nedenle bir izmirli olarak bölgemşn özerkliğini düşünmüyor değilim.akp.nin atanmış valisi yerine seçilmiş vali izmire daha çok faydalı olur.hdp.nin seçim beyannamesinde gökkuşağı ve LBGTİ. haklarından bahsedilmesi ve vicdani retin kabulu yani istemeyen kişinin askerlik yerine kamuda çalıştırılması. türkiyeyi demokratikleştirecek batıya yaklaştıracak vaatler.

Yorumu oyla      12      5  
izmir35 21 Nisan 2015 Salı 13:36

bölge meclisleri olacak valiyi halk seçecek. zaten tayyip başkanlık istiyor. HDP AKP koalisyonu hayırlı olsun. Başkanlık sistemiyle federasyon talebiniz var. AKP de bunu istiyor zaten.

Yorumu oyla      11      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Ve AK Parti ‘İzmir’in tramvayı’nı çıkardı!
AK Parti, seçim beyannamesine koyarak İzmir'e vaatte bulunduğu 'Konak- ...
Bakan Şimşek’ten Kılıçdaroğlu’na açık çek!
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Sayın bakanın hiç maliye deneyimi yok, ...
İşte ‘AK’ beyannamede matbaaya giderken düşen bölüm!
AK Parti seçim beyannamesinde yer almayan ve eleştirilere neden olan ‘Çözüm ...
 
Konak’ın Eski Başkanı Tartan suskunluğunu bozdu
Yerel seçimde DSP'den girdiği yarışı kaybeden Konak Belediyesi eski Başkanı ...
Çanakkale’nin 100.yılında Erdoğan’dan dua ve şiir!
Cumhurbaşkanlığı Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü dolayısıyla bir tanıtım filmi hazırladı.
Arınç’tan flaş mesajlar: Soykırım yapanlar belli!
Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.
 
Flaş! Başbakan Davutoğlu’ndan ‘1915’ mesajı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1915 olaylarına ilişkin bir mesaj yayınladı.
Erdoğan, HDP’ye yapılan saldırıyı kınadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP’ye yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınadı.
Kılıçdaroğlu’ndan ‘bildirge’ mesajları: CHP parayı nereden bulacak?
CHP Genel Başkanı canlı yayında seçim bildirgesine ilişkin tüm sorulara yanıt verdi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva