HABERLER>POLİTİKA
31 Ekim 2014 Cuma - 10:19

Ve Göztepe’nin Cizre’de yaşadığı kabus Meclis’e taşındı!

CHP İzmir Milletvekili ve PM üyesi Dr. Aytun Çıray Cizre’de oynanan Cizrespor- Göztepe maçını TBMM’nin gündemine taşıdı.

Ve Göztepe’nin Cizre’de yaşadığı kabus Meclis’e taşındı!

Başta Şırnak valisi ve Cizre kaymakamı olmak üzere bütün sorumlular için gerekli hukuki ve idari soruşturmaların derhal başlatılmasını isteyen Çıray, yaşanan elim olayın İzmirlilerin Atatürk ve devleti kuranlara duydukları bağlılığın doğruluğunu bir kere daha gösterdiğini söyledi.

- CİZRE CEPHESİNDEN ŞAŞIRTAN AÇIKLAMA...

- YALI’DAN ZEHİR ZEMBEREK CİZRE AÇIKLAMASI!

- ÜMİT YALDIZ YAZDI: BİR YÖNETİCİ GÖZÜYLE CİZRE’DEKİ ‘ACI TABLO’…

Verdiği soru önergesi ile birlikte İzmirlilere seslenen Çıray şöyle dedi:
 
“Tanıkları dinlediğimizde 27 Ekim 2014’te İzmir ve Türk Milleti için çok acı verici hadiselerin eşiğinden dönmüş olduğumuzu ortaya koymaktadır. Ziraat Türkiye Kupası Cizre Spor- Göztepe karşılaşmasının futbol tarihimizin en korkunç faciasıyla noktalanmamış olması tamamen genç Göztepeli futbolcularımızın ve Göztepe yöneticilerinin basiretli, sağduyulu ve serinkanlı tutumlarının eseridir. Eğer bu basiret, sağduyu ve serinkanlılık olmasaydı Türk Milleti’nin Cumhuriyet Bayramı sadece Ermenek’te yaşadığı ve AKP iktidarının alameti farikası olan maden cinayetiyle zehir olmuş olmayacaktı. Milletimiz, tarihimizin en büyük bölücüsü olan Erdoğan’ın ektiği nefret, hınç ve husumet tohumlarının ne kadar boy attığını olabilecek en acı şekliyle tecrübe edecekti.”
 
Göztepeliler’in Cizre’de gösterdikleri büyük olgunlukları ile 29 Ekim 2014’ün tarihimizin en acılı, en yaslı Cumhuriyet Bayramımız olmasının önüne geçtiklerini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, maden cinayetlerinin en sonuncusunda kaybettiğimiz Ermenekli kardeşlerimizin yasına, bir de İzmir’in genç evlatlarının yasının ekleneceğini anlattı. Çıray “Göztepe ve Aydınspor’un başına gelenler PKK’nın tehcir politikalarının devamıdır. Bu yasın ateşleyeceği öfke kıvılcımları da İzmir’de bizi çok tehlikeli gelişmelerle karşı karşıya bırakabilecekti. Hepimize geçmiş olsun,” dedi.
 
Ancak şimdi bu olayı olabilecek en az hasarla atlatmış olmamızın tesellisiyle avunulmaması gerektiğini vurgulayan Çıray, AKP iktidarının emrine girmeyi zül addeden vicdan sahibi savcıları harekete geçmeye çağırdı.
 
Cizre Spor – Aydın Spor maçında ölüme sonuçlanabilecek çok vahim olaylar yaşanmasına rağmen Cizre Spor- Göztepe karşılaşmasını daha güvenli başka bir şehre alınmamasının baş sorumlusunun AKP hükümeti olduğunu anlattı.
 
Aytun Çıray sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir’in ve İzmirlilerin sürekli bir ırkçı kampanyanın hedefi haline getirildiği bir vasatta, Göztepe’nin çok daha büyük saldırıların konusu olacağı belliyken Türkiye iktidarın maçın Cizre’de yapılmasında ısrar etmesi sadece skandal değil, cinayete teşebbüstür. Türkiye Futbol Federasyonu ilkin bu maçı bütün sonuçlarıyla iptal, Cizrespor’u kupadan diskalifiye etmelidir.”
 
Çıray, “Son zamanlarda verdiğimiz şehitlerin ve atlatılan tehlikelerin tek nedeni hiçbir ahlaki, vicdani ve siyasi vizyona sığmayan AKP’nin çözüm perspektifidir. Maç sırasında İstiklal marşında ayağa ancak marşın son otuz saniyesinde kalkan Vali ve kaymakam görevlerini yerine getirmek bir yana, göz yumma suretiyle adeta işlenen suçları teşvik etmişlerdir. Bu iki mülki amirin görevlerinden el çektirilmeleri ve haklarında acil soruşturmanın başlatılması elzemdir. Ancak İzmir Cumhuriyet Savcısının bunu telafi edebileceğini biliyor ve bu bilgiyle İzmir Cumhuriyet Savcısını olayı bütün boyutlarıyla soruşturmaya davet ediyorum. Türkiye hızla RTE’nin yolsuzluk ve zorbalık bataklığına gömülüyor. Buna dur diyebileceğimiz son tarih ister Haziran’da yapılsın ister bir iki ay öncesinde 2015 Genel Seçimleridir,” diyerek sözlerini tamamladı.
 
CHP İzmir milletvekili ve PM Üyesi Aytun Çıray İçişleri Bakanı Efgan Ala ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay’ın cevaplaması için verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:
 
- Maçlardan önce okunan İstiklal Marşı esnasında Şırnak Valisi ve Cizre kaymakamının marşa katılmak bir yana, ayağa bile ancak marşın bitimine 30 saniye kala kalktıkları doğru mudur?

- Aynı kupanın 24 Eylül 2014 tarihinde yapılan Cizre Spor- Aydın spor maçında İstiklal Marşının söylenmemesi, bölücü örgütün ve lideri adına tam bir gövde gösterisi sergilenmesi, Aydın sporlu futbolcuların hayatımızı kurtarmak için maçı kaybettik dedikleri türden ağır bir saldırı altında maçı gerçekleştirmiş olmalarına rağmen Cizre Spor – Göztepe maçının tarafsız bir sahada oynanması için TFF’ye neden telkinde bulunmadınız?
 
- Göztepeli sporcuların ve yöneticilerin güvenliklerini gerektiği şekilde ve ölçüde sağlayamayan ve onların hayatlarını tehlikeye atan idare ve güvenlik sorumluları hakkında hangi idari ve hukuki işlemleri yaptınız?
 
- Göztepe’nin ve daha öncesinde Aydın Spor’un uğradıkları mağduriyeti telafi etmeyi düşünüyor musunuz? Düşünüyorsunuz hangi işlemleri yapacaksınız?

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kkk kkkkk 3 Kasım 2014 Pazartesi 09:07

zaten şu chp zihniyeti herşeyde kendilerine bir pay çıkarmak zorundalar. Çürüdünüz o koltukta malzeme çıkmış sana anlat anlat kim dinler seni.

Yorumu oyla      11      5  
GÖZ GÖZ 1 Kasım 2014 Cumartesi 09:53

Sağolasın sayın vekilim.

Yorumu oyla      12      5  
yıl1912 1 Kasım 2014 Cumartesi 09:18

bn 96 dn beri ksk maçlarını kaçırmayan bi taraftar olarak kafkaf sen neden bahsediosun hala futbol mu sanıyosun konu boş açıklama yapmıssın

Yorumu oyla      13      5  
evet 31 Ekim 2014 Cuma 18:23

çözüm sürecinin geldiği nokta

Yorumu oyla      17      6  
kafkaf 31 Ekim 2014 Cuma 16:43

2. lige düşmüşsün aldığın başarısızlıklar ortada, hala cizreyi eleştiriyorsun. Sen kendi futboluna bak, sen futbol oynasan cizreli de seni alkışlar. Bu kafayla amatöre güle güle. Kim yaralanmış, kim fiske yemiş geçin bunları izmirliyi kandırmayın mağdur edebiyatıyla.

Yorumu oyla      13      20  
çözülme süreci... 31 Ekim 2014 Cuma 12:13

çözüm süreci adına iktidar böyle bir şey yapamaz...bundan sonra batı illeri takımları oraya gitmemeli,bu şartlarda maç olmaz...iktidar direkt o takımlara 3 puan versin,olsun bitsin.

Yorumu oyla      26      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Türeli öğretmen 'rotasyonu'nu sordu!
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu CHP Grubu Sözcüsü ...
MGK'da tarihi zirve: 10 saat 20 dakika!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği MGK sona erdi. Toplantı, 10 ...
Davutoğlu'ndan çözüm sürecinde kararlılık mesajı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümetin çözüm sürecine kararlıkla devam edeceğini söyledi.
 
Güler'den ABD bayraklı peşmerge geçişine sert tepki
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler Kobani’de ISID’e karşı savaşma ...
AK Partili Kalyoncu'dan muhtar zirvesi
AK Parti Karabağlar Meclisi Grup Başkanvekili Nazmi Kalyoncu beraberindeki ...
Flaş! AK Gençlik’te ‘İzmirsiz’ yönetim!
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından AK Parti Genel Başkanlığı’na seçilen ...
 
CHP’yi karıştıran fotoğraf: Kürsüde Baykal, yerde…
Antalya’nın Gazipaşa CHP İlçe Teşkilatı’nın ’Cumhuriyet Yemeği’nde Genel ...
Türkiye’yi ağlatan kadın Vural’ı da ağlattı
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında ...
AK Parti İzmir’de yerel koordinasyon zirvesi: Kim/ne mesaj verdi?
AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler Koordinasyon ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva