HABERLER>GÜNCEL
22 Ağustos 2014 Cuma - 10:51

Ve Ayakkabıcılar Sitesi’nde OHAL!

Yaklaşık 30 bin işçinin çalıştığı Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’nde Suriyeli işçiler ile yerli işçiler arasındaki gerileme polis el koydu. Bu sabahtan itibaren sitenin girişine çevik kuvvet polisleri yerleştirildi. Sabah işyerlerine gelen işçiler, kapıda çevik kuvveti görmenin şaşkınlığını yaşadı. Dün siteye gelen İzmir Valisi Mustafa Toprak ise kayıt dışı işçi çalıştıran işyerlerine yönelik denetim başlatacaklarını açıkladı.

Ve Ayakkabıcılar Sitesi’nde OHAL!

Sinan DOĞAN / EGEDESONSÖZ - Işıkkent’teki İzmir Ayakkabıcılar Sitesi’nde Suriyeli işçiler ile yerli işçiler arasında uzun süredir devam eden gerginlik patlama noktasına gelirken, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın emriyle bugün sabahtan itibaren sitenin girişine çevik kuvvet yerleştirildi.

- BARUT FIÇISI GİBİ: IŞIKKENT'E NELER OLUYOR?...

Yaklaşık 60 kişilik çevik kuvvet polisi, sitede herhangi bir gerginliğe müdahale etmeye hazır şekilde bekliyor.  Dün İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ile beraber siteye sürpriz bir ziyaret yapan İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın ise, kayıtdışı çalıştırılan işçilere karşı sitede denetimlere başlayacakları mesajı verdiği öğrenildi.

Geçtiğimiz hafta sitede işverenlere yönelik protesto, Suriyeli işçilere karşı eyleme dönüşmüştü. 28-29 bin çalışandan 2-3 bininin Suriyeli olduğu sitede gerilim devam ediyor. İşçiler, Suriyeliler bahane edilerek kendilerinin de kayıtdışı şekilde ve düşük ücretle çalışmaya zorlandığını belirtirken, Suriyeli işçilerin ise gece saatlerinde ve kapıları üstlerine kilitli halde çalıştıklarını öne sürüyor.  İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata da önceki gün Vali Toprak ve Emniyet Müdürü Uzunkaya’yı ziyaret edip gerilimin düşürülmesi için polis desteği istemişti.

İŞÇİLER ŞAŞKIN
Dün Vali Toprak ile konuşan ve sitede yaşananları anlatan işçiler, ise sabah sitenin girişinde çevik kuvvet polislerini görmenin şaşkınlığını yaşıyor. İşçiler, dünkü toplantıda Vali Toprak’ın çok net mesaj vermekten kaçındığını, sadece kayıtdışı işçi çalıştıranlara karşı önlem alacağını belirttiğini ifade etti. Bir işçi, “Sayın Vali’ye yabancı işçi çalıştırmanın yasal olup olmadığını sorduk. Kendisi de ‘yabancı işçi çalıştırılamaz’ dedi. Denetimlere başlayacaklarını söyledi. Ama bir zaman vermedi. Biz de işçi arkadaşlarla oturup konuşacağız. Suriyelilerin olsun yerli işçilerin olsun sigortalı çalıştırılmaması için Sosyal Güvenlik Kurumu’na gideceğiz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sinan 25 Ağustos 2014 Pazartesi 12:18

Sitede yaşananlar tüm ülkenin sorunu aslında,polisiye bir çözümden çok o insanların burada insanca yaşamam koşullarına kavuşturulması.Savaştan kaçıp buraya gelen çaresiz insanlar olduğu gibi ekonomik durumu oldukça iyi Suriyelilerde var.Bunların zaten yaşamakta zorlanan insanların yaşamına girmesi onları daha zor koşullara itiyor.Mesele ekmeğin küçülmesi.

Yorumu oyla      11      5  
22 Ağustos 2014 Cuma 16:36

mevcut yasalara göre suriyeliler çalıştırılamaz,türk insanı işsizken bunların çalışması da doğru değildir,bunların hepsi kampa toplanmalıdır,sokaklarda bir tane bile suriyeli olmamalıdır,hükümet bakamıyacağı insanları ülkeye doldurmuştur,hükümetin yanlışının bedelini bu halk ödemeyecektir,akp iktidara geldiğinden beri piyasada ciddi bir şekilde ne vergi denetimi nede işçinin sigortalı çalışıp çalışmadığının denetimini yapmamıştır,esnaftan orta büyüklükte tüccardan bu kadar çok oy almasının sebebi bu grupları fazla sıkmamasıdır,esnaf ve orta ölçekli işveren bu ekenomik çıkarlar yüzünden akp ye bu güne kadar en ufak bir tepki bile göstermemiştir,çünkü hükümet bu ekonomik gruplara sık sık vergi ve sigorta affı çıkarmakta ucuz krediler vermekte,bir sürü teşvikler vermekte vergi ve sigorta teşviği vb, bunun yükünü de işçiye memura emekliye çiftçiye vergi olarak yüklemektedir,akp nin ekenomik politikası çok yakında duvara çarpacak iflas edecektir,kaçınılmaz son yakındır,türk milleti anyayı konyayı o zaman anlayacaktır ama iş işten gececektir...........ama ülke kan kaybetmektedir olsun önemli değil kümesteki kazlar nasıl olsa vergi veriyor..............

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Süper Loto’da süper ikramiye
Süper Loto çekilişinde bu hafta da 6 bilen çıkmayınca 13 milyon liralık ...
‘İzmir’in cenneti’ne Eroğlu müjdesi
Metropol hayatının, sanayinin ve küresel iklim değişikliğinin tehdit ettiği ...
Metroda korkunç ölüm: Son fotoğraf!
İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde, iddiaya göre fotoğraf çektirmek amacıyla ...
 
Flaş! İzmir’de paralel operasyonda 6 tutuklama
İzmir merkezli olarak toplam 13 ilde, yasa dışı dinlemelere yönelik olarak ...
Atatürk heykeli önünde koruma nöbeti
Türkiye Gençlik Birliği üyesi bir grup, Kadıköy'deki Atatürk heykeli önünde ...
Bonzai yine hastanelik etti!
Bursa'nın İnegöl ilçesinde Bonzai diye bilinen sentetik uyuşturucu madde ...
 
Dehşet: 3 Suriyeli evlerinde öldürüldü
Hatay'da 2'si kadın 3 Suriyeli kiracı olarak kaldıkları evde ölü bulundu. ...
Flaş! Ağrı’da karakola saldırı: 2 yaralı
Ağrı’nın Diyadin İlçe Jandarma Karakol Komutanlığına PKK’lılar tarafından ...
Flaş! ‘Paralel operasyonda’ 4 tutuklama
Savcılık sorgulamaları tamamlanan emniyet mensubundan 9'u daha tutuklanmaları ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva