HABERLER>GÜNCEL
27 Kasım 2014 Perşembe - 16:39

Varislerinin dava açtığı AK Partili Eski Başkan’la vakıf kurdu!

‘Mirasçılarının mallar elinden kandırılarak alındı’ diyerek dava açtığı Hayırsever Hatice Bahriye Yağcı AK Parti Çiğli eski İlçe Başkanı Adnan Yılmaz ile birlikte vakıf kurdu. Yağcı, kendi adını taşıyan vakıf ile kendi adını taşıyan cami başta olmak üzere okul, bina ve tarihi eserleri korumayı planlıyor.

Varislerinin dava açtığı AK Partili Eski Başkan’la vakıf kurdu!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir’de Gediz Üniversitesi’ne yaptığı 80 milyon TL arazi bağışı ile gündeme gelen Çiğli’de yaşayan Hayırsever Hatice Bahriye Yağcı AK Parti Çiğli eski İlçe Başkanı Adnan Yılmaz ile birlikte vakıf kurdu. 

Yağcı’nın kendi adını taşıyan vakıf resmen çalışmalara başlarken faaliyet alanı ise Karşıyaka’da yine kendi ismini taşıyan cami başta olmak üzere okul gibi bina ve eserlerin korunması, bakımı ve faaliyetlerine devam edebilmesi için gerekli yardımların sağlanması olarak kayıtlara geçti.
 
Vakfın yönetiminde Yılmaz ile birlikte Murat Gökçekaya ve Murat Canayakın da yer alırken mal varlığı 200 bin TL olarak belirlendi. Vakfın feshi halinde borçların tasfiyesinden arta kalan mal ve hakları mütevelli heyetçe belirlenecek gayece ayrı bir vakfa veya kuruluşa devredileceği ifade edildi.


 
MİLYONLUK BAĞIŞLARLA DİKKAT ÇEKTİ
Gediz Üniversitesi’ne yaptığı bağış ile kamuoyunun tanıdığı Yağcı 44 dönümlük araziyi bedelsiz vermişti. Yağcı, “Araziyi hastane yapılması için üniversiteye verdim. Böylece hem hastane hem de eğitim kurumu kazandırmış olacağım. Manevi olarak büyük bir huzur içindeyim. Hayalim gerçek oldu. Elimde kalan diğer arsam da küçük ama benim için dünyanın en güzel yeri, Çiğli’nin en merkezi noktası. Orada da hükümet konağı ve kamu binaları olsun istedim” demişti. Yağcı yine yaklaşık 5 milyon TL’ye mal olan bir cami yaptırdı. Ayrıca ilçe merkezindeki arazileri de satıp caminin inşaatında kullandı.
 
MİRASÇILARI DAVA AÇTI
Yağcı bağışlarla gündeme geldikten sonra mirasçıları dava açtı. Akli dengesi yerinde olmadığını gerekçe gösteren mirasçılar Çiğli eski İlçe Başkanı Yılmaz’ın Yağcı’yı kandırdığını iddia etti. Yağcı’nın varisleri Ahmet Yağcı, Mehmet Ali Yağcı, Hasan Zihni Yağcı, Münir Davut Yağcı, Mehmet Yağcı, Yaşar Hüseyin Eyice, Metin Sadık Yağcı, Mustafa Doğan Yağcı ve İbrahim Saim Yağcı savcılığa suç duyurusunda bulundu. Varisler, Yağcı’nın 90 yaşında olduğunu, hiç çocuğunun bulunmadığını 80 milyon TL’lik arazisini AK Parti İlçe Başkanı Adnan Yılmaz’ın aracı olarak Gediz Üniversitesi’ne hastane ve okul yapmak için bağışladığını ifade etti. Varisler Yağcı’nın sahibi olduğu gayrimenkulleri Yılmaz’a ait Erişen İnşaat’ın üzerine geçirdiğini de iddia ederken yaşlı kadının hukuki tasarruf ehliyetinin olmadığını söyledi.  Yağcının varisleri savcılık başvurusunda, “Adnan Yılmaz Çiğli ilçe başkanı olarak atama yoluyla görevlendirilmiştir. Bu da Yılmaz’a bir ödül olarak başkanlığın verildiğini akıllara getirmiştir” ifadelerini kullandı.  Varisler ayrıca, Yılmaz’ın belediye meclis üyeleri ile işbirliği yaparak üniversiteye okul ve hastane yeri olarak bağışlanan yerin bir bölümünün otele çevrilerek imara açıldığını iddia etti.
 
Bunun üzerine savcılık Yağcı’nın görüşüne başvurdu. Yağcı ise, “Akli dengem yerinde... Her şeyi bilerek yaptım. Akrabalarım mal varlığıma sahip olmak istiyor” dedi. Savcılık, Yılmaz ve şirketi hakkında takipsizlik kararı verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çiğlili 35 28 Kasım 2014 Cuma 09:06

Gediz üniversitesine tıp fakültesi hastanesi yapması şartıyla verildi ama yıllardır temel bile atılmadı. yapamayacaklarsa vakfa geri versinler onlarda bir devlet üniversitesine bağışlasın millete hayrı dokunsun.

Yorumu oyla      18      5  
kale 28 Kasım 2014 Cuma 08:12

cami 3 trilyona mal edildiğini söğlüyor malum yakın çevreler adnan yılmaz 5 trilyon diyor aradaki para belediye seçimlerindemi kullanıldı acaba

Yorumu oyla      17      5  
Ciglili 27 Kasım 2014 Perşembe 22:06

evlatlarina birak diyen arkadas biraz dikkatli okusa iyi olur zira cocugu yok dava acanlar yakin akrabalari. Yalniz 3544 e katiliyorum bu kadar zamandir birsey yapmamasi bence de bir icraat gerektiriyor. Sifa universitesi , izmir universitesi katip celebi gibi yeni universiteler ile gorusup hemen proje ve insaat olmasi kosuluyla bagislayabilir.

Yorumu oyla      15      6  
3544 27 Kasım 2014 Perşembe 20:20

Teyzeciğim,arsayı bağışladınız ama Gediz Üniversitesi nedense yıllardır oraya çivi çakmadı.Bir türlü hastahane inşaatına başlamadı.

Yorumu oyla      21      5  
27 Kasım 2014 Perşembe 19:59

teyzecim neden bağışlıyorsun ayda 30 milyar maaş alan devlet memurları ne bağışlamış bırak evlatlarına kalsın ileride çok üzülürsün

Yorumu oyla      17      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de ‘25 milyonluk’ uçak yakıtı vurgunu!
İzmir’de Aliağa İlçesi'ndeki TÜPRAŞ'tan havacılık sektöründe uçak yakıtı ...
Yürek yakan fotoğraf: İstanbul’da bir Suriyeli çocuk…
İç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriye dramının resmi! İstanbul’da ...
İzmir’deki çay borcu cinayetinde karar açıklandı
İzmir’in Konak İlçesi'nde geçen yıl ağustos ayında, 50 liralık çay borcunu ...
 
İstanbul’daki ormanlık alanda parçalanmış ceset!
İstanbul'da ormanlık alanda parçalanmış bir erkek cesedi bulundu. Cesedin ...
CHP’li belediyeden ağaç katliamı, CHP'li vekilden isyan!
Yurdun değişik yerlerinden farklı zamanlarda gelen ve herkesi üzen ağaç ...
İzmir’de feci kaza: Anne ve bebeği yaralandı
İzmir’de sağlık ocağına giden 36 yaşındaki Nurgül Akçe ile 5 aylık oğlu ...
 
Cezaevi öncesi son ders: Prof. Pekünlü’nün gözyaşları…
İzmir Ege Üniversitesi'nde, türbanlı öğrencilerin şikayeti üzerine “Öğrenim ...
Cezaevleri doldu-taştı: 15 yılda 3 kattan fazla
Cezaevlerindeki doluluk oranı son 15 yılda 3 kattan fazla artarak kapasite ...
Ankara’da Papa alarmı: Arama kararı çıktı
Katolik Hristiyanların ruhani lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva