HABERLER>SPOR
30 Temmuz 2015 Perşembe - 14:37

Vali Toprak’tan stat raporu: Karşıyaka, Atatürk, Alsancak ve Göztepe!

İzmir Valisi Toprak, İzmir'deki 4 stat projesi için tahmini olarak 200-250 milyon lira civarında bir yatırım olacağını söyledi. Toprak ayrıca “Atatürk Stadyumu zemininin 10 Eylül'e kadar futbol oynamaya hazır hale gelmesi planlanıyor” dedi.

Vali Toprak’tan stat raporu: Karşıyaka, Atatürk, Alsancak ve Göztepe!

İZMİR - İzmir Valisi Mustafa Toprak, kentte yapım ve tadilat çalışmaları devam eden 4 stat projesi için 200-250 milyon lira civarında yatırım yapılacağını bildirdi.
 
Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte bulunan yapım ve yenileme çalışmaları süren, Karşıyaka, Atatürk, Alsancak ve Göztepe statlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın İzmir'deki statların hem tadilatı hem de yeni stat yapımı için ciddi bir yatırım içinde olduğunu ifade eden Toprak, "İzmir'deki 4 stat projesi için tahmini olarak 200-250 milyon lira civarında bir yatırım olacak" dedi.


 
ATATÜRK STADYUMU EYLÜLDE HAZIR
Toprak, İzmir'de 1971 yılında olimpik nitelikte inşa edilen Atatürk Stadyumu'nda sürdürülen tadilat çalışmalarına ilişkin şu bilgileri verdi:
 
"Çatı onarımı, zeminin iyileştirilmesi, 2 skor tabelası yapımı ve e-bilet uygulamasını kapsayan giriş ve çıkış turnikelerin kurulması, spor takımlarının giriş ve çıkışlarını daha emniyetli hale getiren koruyucu alan çalışmaları hızlı bir şekilde yürüyor. Çatı yapımının bir ay içerisinde bitirilmesini planlıyoruz. Rulo çimler de bir gecikme olmazsa bu hafta sonu serilmeye başlanacak. Bu çimlerin serildikten sonra bakımıyla birlikte 1 ay içinde kök salması ve zeminin sağlamlaşması bekleniyor, dolayısıyla Atatürk Stadyumu zemininin 10 Eylül'e kadar futbol oynamaya hazır hale gelmesi planlanıyor."


 
KARŞIYAKA STADI PROJESİ
Yıkımına mayıs ayında başlanan Karşıyaka Stadı'na ilişkin problemlerin çözümünde önemli adımlar attıklarını ve yıkım çalışmalarının bir hafta içinde tamamlanacağı kaydeden Toprak, bu aşamadan sonra parselasyon çalışması yapılacağını söyledi.


 
Toprak, yeni stadın yapımı için Karşıyaka Belediyesinden stadın devrinin isteneceğini, bu olmadığı takdirde, prosedür işletilerek kamulaştırma yoluna gidileceğini belirterek, tüm bu işlemlerden sonra ihalesi 2014 Nisan ayında yapılan Karşıyaka Stadı'nın yapımına geçileceğini bildirdi.
 
ALSANCAK STADI PROJESİ VE AVM TARTIŞMALARI
Vali Toprak, tribünlerin yıkımına başlanan Alsancak Stadı'nda ise burasının nasıl bir konsepte yeniden yapılacağına proje hazırlıklarının sürdüğünü belirtti.
 
Stadın yenilenmesi çalışmalarının 1,5-2 yıl sürebileceğini ifade eden Toprak, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu ile bazı çevrelerin, "Alsancak Stadı'nın yerine alışveriş merkezi (AVM) yapılacağı, rant amaçlı kullanılacağı" iddialarını ise yalanladı.
 
İddiaların tümüyle asılsız ve algı yaratmaya dönük olduğunu dile getiren Toprak, şunları söyledi:  "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar sadece algı yönetir, toplumda fikir çatışmasına ve kaosa sebebiyet verir. Tamamen algı yönetiliyor, bunun sonucunda da insanlar her şeyden şüphe ediyor, güvensizlik duyuyor. Onun için İzmir’deki bu hastalıktan biraz kurtulmamız gerekiyor. Diyoruz ki, 'bunlar yıkılacak yerine de futbol sahası yapılacak'. Ona rağmen herkes bir şey üretmeye devam ediyor. Bu ilin öncelikli meseleleri var. Herkesin ittifakla katkı sağlaması gerekiyor. Dolayısıyla, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanların toplumda şöyle bir açmazı ortaya çıkıyor. 'Yaptırmazuk' anlayışı yaygın hale geliyor. Bu doğru değil."
 
Toprak, İzmir'in güzide kulüplerinden Göztepe için de tarihine yaraşır stat yapılması için çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

 
İzmir bürokrasisinde flaş gelişme: 1 haftada 2 atama
 
Demirtaş Rueters’a konuştu: Çağrı tek taraflı…
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yoğunluk ne olacak 31 Temmuz 2015 Cuma 15:55

Arkadaş belki bornovada oturuyor,ordan güzelyalıya stad istiyor.Sen maç günü gel,burada gez toz,trafik oluştur,olay çıkar sonra bas git.yılda 1 gün kutlanan yıldönümlerinde sahil ne hale geliyor kirlilikten,apartmanların camlarını kıranlar bile vardı.Aziz bey böyle bir saçmalığın önünü açacak bir karara imza atmaz.

Yorumu oyla      11      6  
izmir 31 Temmuz 2015 Cuma 14:00

Belediyelerin görevi bir yandan proje geliştirmek bir yandan da yanliş projelere,girişimlere karşı kenti korumaktir.22 bin insani daracik güzelyali sokaklarina göndererek ne burada yaşayan insanimiza zulüm etmek ne de buradan geçen izmirliye zulum etmek yönünde bir karar alinmasini beklemek dogru olmaz.

Yorumu oyla      12      6  
doğrucu 31 Temmuz 2015 Cuma 12:32

Şimdi yorum yazan arkadaşlar aslında hepinizinde yorumlarına katılmak mümkün.Bakın ben almanyada yaşadım ordada bu tür spor arenaları mevcut.Evet izmirin 2 güzide klübü güzel bir stadı hak ediyor.Şimdi hem ksk hemde göztepede yapılması istenen stadların aynı amsterdam veya monacodaki şekliyele yapıla bilir.Yer konusunda hiç bir sorun yok.Burada esas sorun maçtan önce ve esas maçtan sonra çıkacak her hangi bir olay sorun olur.Ne yazıkki her iki klübün taraftarıda kendilerini çabuk kaybeden bir taraftar izlemini veriyorlar.İlk önce adam gibi maç seyretmesini öğrenelim.Her takım maçını kaybedebilir ama bundan dolayı etrafa zarar vermemek lazım.

Yorumu oyla      12      6  
Halim 31 Temmuz 2015 Cuma 12:25

Arkadasim biz diyoruz güzelyali yapisi itibariyle böylesi bir kalabaligi kaldirmaz,insanimizin sosyo-ekonomik durumu avrupayla bir degil.Millet olarak Atatürk stadinda yenilip güzelyaliyi yerle bir ediyoruz,güzelyalida yenilsen ne yapacaksin kimbilir.Ya deplasmana gelenler nasil olacak.Yahu mehmet sepil kendisi demedimi buraya stad olmaz diye.Ondan sonra büyük sehir istemezukcu oluyor.Mantikli bir proje ile gelmiyorsunuzki.Belediye halkin genelinin cıkarini düşünmek zorunda.Yanlis bir projeye onay vererek yanlisa ortak olmaz.

Yorumu oyla      13      6  
Osman 31 Temmuz 2015 Cuma 11:30

Stadın altına otopark yapılacak diye yoğunluk olmayacağını zanneden Göztepeli arkadaşları anlamak mümkün değil. Gürsel Aksel'in etrafındaki yollar çoğunlukla tek şerit. İnönü, Mithatpaşa Caddeleri bile çoğu noktada tek şeride düşüyor (yola park eden araçlar vs.). 20.000-30.000 kişinin aynı anda maça gitmeye çalıştığını bir hayal edin. Maç günleri tüm bölge kilitlenecek.

Yorumu oyla      13      6  
egeden 31 Temmuz 2015 Cuma 10:44

zemin etüdleri vardı. gürsel aksele 40bin üstü stad yapılabiliyordu! tabi sorun stadın oraya yapılması. madem yapacaksınız araziyi sonuna kadar değerlendirin göztepe izmirdir ve izmire adam gibi bir stad lazım.

Yorumu oyla      12      7  
Kapakçı 31 Temmuz 2015 Cuma 09:01

Amsterdam Arena Stadının alanı Gürsel Aksel Stadından küçük. Stadın altında 3 katı yeraltında 2 katı yerüstünde otopark var. Stad 60 bin kişilik. O da kalabalık olarak tabir edilebilecek bir yerde inşaa edilmiş. Yani 22 bin kişilik Stadı yaptırmayan istemeyen zihniyet neyin kafasını yaşamaktadır ? İstemezük de istemezük...nereye kadar ?

Yorumu oyla      14      8  
sak 31 Temmuz 2015 Cuma 08:59

Rüştü isimli arkadaş Monaco yu görmüş.Gören insan başka oluyor.Ha Monaco ,ha Göztepe.Ha Monaco taraftarı ,ha Göztepe taraftarı.Ha Monaco ya gelen deplasman takımları taraftarı,ha Göztepe nin maç yapacağı takımların taraftarı hiç bi fark yok.Rüştü sen bir ikide Türkiyede maç seyret.

Yorumu oyla      13      5  
sak 31 Temmuz 2015 Cuma 08:48

Ne Karşıyaka ya,ne Göztepe ye o stadlar olmaz.Olmamalı.Oraya stad kararı alanlar hayatında maça gitmemiş.Karşıyaka taraftarınıda ,Göztepe taraftarınıda bilmiyor.Futbol seyircisinin yapısını bilmiyor.Ayrımsız her konuda olduğu gibi bu kararlardada cehalet akıyor.Tabiki buralardan kime nasıl çorba çıkaracaklar görücez.

Yorumu oyla      13      6  
Ali 30 Temmuz 2015 Perşembe 22:23

Alınan kötü bir sonuçtan sonra klüp binasının saldırıya uğradığı,güzelyalı sokaklarında terör estirildiği,kendi müzesinin bile yağmalanmaktan son anda kurtarıldığı bir topluluğun avrupa medeniyetinden örneklerle projeyi şirinleştirmeye çalışmasïni,elestirenleri baska takimli olmakla suçlamasini normal karşılamak gerek ama şunu da bilinki belirli bir grup taraftar dışinda kimse oraya stad istemiyor.Buyrun sorun bakalim burada yasayanlara.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Toprak’tan Karşıyaka Stadı teftişi!
İzmir Valisi Mustafa Toprak, inşaat çalışmaları süren Karşıyaka Stadı'nda incelemelerde bulundu.
Altınordu’ya tam not
Hollanda kampındaki son hazırlık maçında Hollanda 2'nci Lig ekibi Go Ahead ...
Boşnak yıldız Kaf-Kaf’a koşuyor!
Karşıyaka, bir süredir transfer görüşmelerini sürdürdüğü Boşnak orta saha ...
 
Başkan Sepil hazırlık maçına özel uçak kaldırdı!
Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, geçen sezon çıktığı PTT 1'inci ligde bu ...
Fenerbahçe tur ümidini Ukrayna'ya bıraktı!
Yaptığı transferlerle dikkat çeken ve Şampiyonlar Ligi'ne katılma hedefindeki ...
Pınar Karşıyaka’nın yeni hedefi Kenan
Euroleague’de mücadele edeceği 2015-16 sezonu öncesi alternatifli bir ...
 
Altınordu stat sorununu dert etmiyor!
Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, İzmir'deki stat sorununu kafalarına ...
Kaf-Kaf’tan Başkent’e ‘salon’ çıkarması
Karşıyaka Başkanı Ali Erten, kulübün Ankara Temsilcisi Cüneyt Başak'la ...
Hasan Hüseyin Göztepe’ye dönüyor
Göztepe’nin geçen sezon devre arasında Süper Lig ekibi Eskişehirspor'dan ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva