HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ocak 2016 Çarşamba - 11:16

Vali Toprak’tan Foça raporu: Yatırım mesajları

İzmir Valisi Mustafa Toprak Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu'nun cenazesine katılmak için Foça’ya gitti. İlçe turunda yatırımları yerinde inceleyen Vali Toprak, Menemen, Yeni Foça arasında yapımı süren karayolları ve eski öğretmenevi binasının restorasyonu gibi konularda mesajlar verdi.

Vali Toprak’tan Foça raporu: Yatırım mesajları

EGEDESONSÖZ - İzmir Valisi Mustafa Toprak,  Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu'nun cenaze merasimine katılmak için Foça’ya giderek, Foça Kaymakam’ı Niyazi Ulugölge’yi makamında ziyaret etti.

ESKİ ÖĞRETMENEVİ BİNASI İHALEYE ÇIKIYOR
Vali Toprak, Foça Kaymakamlığı ziyareti sırasında, İlçede yürütülmekte olan kamu hizmetleri ve kamu yatırımları hakkında Kaymakam Ulugölge’ den bilgi aldı. İlçede yapılması gerekli yatırım ve hizmetleri görüştü. Vali Toprak, eski öğretmenevi binasının Valilik tarafından sağlanan maddi kaynakla restorasyonunun sağlanması ve ilçenin kültür sanat ve benzeri faaliyetlerinde kullanılması konusunda son aşamaya gelindiğini ve kısa  süre içerisinde restorasyon ihalesine çıkılacağını açıkladı.

YATIRIM MESAJLARI
Vali Toprak, Menemen Yeni Foça arasında Karayolları tarafından yapımına başlanan yolun 2016 yılı içerisinde bitirilmesi konusunda çalışmaların devam ettiğini ve kamulaştırma gibi konularda gecikme yaşanmadığı takdirde 2016 yılı sonunda yolun önemli ölçüde tamamlanacağını ve demir çelik tesisleri alanından yolun dışarıya çıkarılarak ulaşımın rahatlayacağını ifade etti. Ayrıca Bedia Midilli ilkokulunun daha rahat ve geniş alana yapılması konusunda yer arayışlarının devam ettiğini de belirtti.

UNESCO TAKİBİ
Foça’nın özgün ve sakin yapısı yanında kültür ve turizm değerleri açısından önemli bir merkez olduğunu ifade eden Toprak,  Foça Kalesi ve çevresinin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınması konusunun takiplerinde olduğunu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İzmir'deki değerlerin UNESCO’ya yazdırılması konusunda anlayış birliği içerisinde olduklarını belirtti.

CENAZEYE KATILDI
Ziyaret sonrası Vali Toprak, Emekli Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu’nun cenaze merasimine katıldı. Öğle namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine; İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan V. Sırrı Aydoğan,  Hava Eğitim Komutanı Korgenarel Hasan Küçükakyüz, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, çok sayıda askeri yetkili, ailesi, silah arkadaşları ve yakınları katıldı.

İstanbul’da tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi’nde (GATA) hayatını kaybeden Özel Harp Dairesi eski Başkanı Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu için memleketi Foça ilçesinde askeri cenaze töreni düzenlendi.

‘EVE GİDİN, VALİ AMCA GELDİ’ DEYİN
Cenazenin ardından Niyazi Ulugölge ile birlikte Foça Bedia Midilli İlkokulunu ziyaret gerçekleştirildi. Vali Toprak, sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette öğrencilere çeşitli sorular sordu ve aldığı doğru cevaplar karşısında öğrencileri tebrik etti. Vali Toprak, ziyaret ettiği 1. Sınıf ilkokul öğrencileri ile çeşitli diyaloglar gerçekleştirdi ve derslerine çalışmaları, arkadaşlarını sevmeleri ve iyi geçinmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu ve “ Akşam okuldan çıkıp eve gittiğinizde diyeceksiniz ki, Vali Amca ve Kaymakam Amca geldiler sınıfımızı ziyaret ettiler, Vali Amca hepinize selamlarını ve saygılarını ilettiler deyin.” dedi ve öğrencilerin göstermiş olduğu ilgiden dolayı onlara teşekkür ederek, derslerinde başarılar diledi.

 
Almanya’da bomba paniği: Merkel’in ofisi kapatıldı!
 
IŞİD Sözcüsü'nden Ankara’da yeni katliam emri!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kent konseyi krizinde kritik tarih 11 Ocak
Konsey'in yeni başkanı, CHP Konak İlçe Sekreteri de olan Çağrı Gruşçu, ...
Urla Kızılay Şubesi yılın ilk dostluk kahvaltısını düzenledi
Her ay Mülki amirlerle düzenlenen dostluk kahvaltısı yeni yılın ilk haftasında ...
Başkan Piriştina konut planını yeşile çevirdi!
Buca Belediyesi İller Bankası’na ait Kaynaklar’da bulunan 30 dönüm araziyi ...
 
Oyuncak müzesine engelsiz ziyaret!
İzmir’in ilk ve tek oyuncak müzesi olan ve açıldığı günden beri 7’den ...
Metro vagonlarına 2 katlı otopark geliyor
Genişleyen metro ağında kullanılmak üzere 85 yeni vagonun üretimini sürdüren ...
Tahsis tamam: Ve Paterson Köşkü kurtuldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova’daki tarihi Paterson Köşkü’nü restore ...
 
İzmir yeni bisiklet rotaları peşinde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kente yeni bisiklet rotaları kazandırmak ...
Güzelbahçe’de ‘paylaşım’ hareketi!
Güzelbahçeliler, ikinci el ya da yeni giysi, oyuncak ve kitaplarını ihtiyacı olanlarla paylaşıyor.
Atatürk Mahallesi yeni bir yeşil alan kazanıyor
Atatürk Mahallesi sakinlerinin Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’dan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir şarkısın sen!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva