HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Temmuz 2015 Perşembe - 11:03

Urla’da ‘mis gibi’ imza, Başkan’dan önemli mesajlar: Sistem krizi, ‘Buca’ ve Suruç!

Başkan Aziz Kocaoğlu Urla Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yapılan mevsimlik çiçek alım protokolü töreninde kent kart krizi ve Buca’ya metro hamlesi hakkında önemli mesajlar verirken, Suruç’taki katliam ve koalisyon süreci hakkında da konuştu.

Urla’da ‘mis gibi’ imza, Başkan’dan önemli mesajlar: Sistem krizi, ‘Buca’ ve Suruç!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ -  İzmir Büyükşehir Belediyesi kırsal kalkınma harekatı kapsamında bir önemli hamleye daha imza attı. Büyükşehir Belediyesi ile Urla Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında yazlık-kışlık mevsimlik çiçek alım sözleşmesi imzalandı.
 
Bademler Köyü Meydanında gerçekleşen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Serer, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, belediye bürokratları, üreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Törene Başkan Aziz Kocaoğlu’nun mesajları damga vurdu. Kırsal kalkınma vurgusu yapan Başkan Kocaoğlu tarım ve hayvancılıktaki gerilemenin altını çizdi. Suruç’taki katliamla ilgili açıklamalarda bulunan ve ülke gündemini de değerlendiren Kocaoğlu’ndan ‘kent kart’ krizi, Buca’daki raylı sistem planı hakkında da önemli değerlendirmeler geldi.



‘YORULDUK’ DEME HAKKIMIZ YOK
Kocaoğlu, “Bugün İzmir’in en eski kooperatiflerinden biriyle anlaşmalı üretim yapıyoruz. Biz yerelde kalkınma vurgusunu her zaman yapıyoruz. ‘Yorulduk, pınarın başında nefes alalım’ deme hakkımız bile yok. Çünkü o kadar ihmal ettik ki… Sanayi, sanat, kültür, turizm, hizmet sektöründe üretimden koptuk onları biliyorsunuz. Tarım ve hayvancılıkta o kadar geri kaldık, değerlerimizi yok ettik ki bizim durmaya, dinlenmeye zamanımız yok. Her gün yenisini, unutulmuşu gün ışığına çıkartıp onu oradaki yaşayan insanların kullanımına ve üretimin artmasına dolayısıyla ülkenin kalkınmasına katkıda bulunmasına çalışmak zorundayız. Hiç tahammülümüz yok. Bizler İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak anlaşmalı üretimleri yapıyoruz. Şimdi yarımadanın unutulmaya yüz tutmuş tüm değerlerine destek olmak zorundayız. Birçok çalışma yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Tarımda turizm yani eko-turizm denilen hem işleyecek hem üretecek hem paylaşacak ama satacak ama evine götürecek bir modeli de yaratmaya çalışıyoruz. Gediz ve Bakırçay’ın kalkınmayla ilgili stratejik planı geldi. Okuduktan sonra yol haritasını belirleyip aynı çalışmaları orada da sergileyeceğiz. Planlı programlı herkesin desteğiyle kırsalda başarı istiyoruz. Unutulmuş kırsal insanına nefes vermek istiyoruz. Bunu yapacak gücümüz var. Bu gücümüzü ilçe belediye ve kooperatiflerin gücüyle birleştirerek biz bunu başarırız ve başarmak zorundayız. İzmir tarımının kalkınması için maddi olanak mevcuttur. Yeter ki doğru, ayakları yere basan proje ve üreticilerin gönüllü olup destek vermesi gerekir.  Yapamayacağımız bir şey yoktur. Yeter ki inanalım” dedi. 
 
BU GİDİŞ GİDİŞ DEĞİLDİR!
Büyükşehir Belediye Başkanı, Suruç’ta 32 gencin ölümüne neden olan saldırı hakkında da konuştu. Kocaoğlu, “Ülke giderek hiç istemediğimiz yönlere doğru hızla ilerliyor. Bu ülkeye bunları yapmaya kimsenin hakkı yok. Dış politikada Ulu Önderimizin çizdiği taviz verilmeden uygulanan yurtta barış dünyada barış özdeyişi çerçevesinde yapılan uygulamadan ne zaman saparsanız başınıza bu gelir. Böyle bir coğrafyada kimin kimi nasıl desteklediği belli olmayan bir coğrafyada siz eğer Ulu Önder’in reel şartlardan dolayı koyduğu politikadan vazgeçersiniz ülkenin başına bunu getirirsiniz. 32 tane pırıl pırıl genci gerici çağ dışı kafalara katlettirirsiniz. Polisler, askerler ölür. ‘Bir daha olmasın’ demekten öte şeyler söylemek gerekiyor. Temennide bulunmak ‘nur içinde yatsın’ demek doğru ama biz bu temennilerden bıktık. 3-4 gün sonra kendimize geliyoruz. Hepsi külleniyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Gerçi bu ateşler hep bize düşüyor. Başka bir yol bulmak gerekiyor. Bu gidiş gidiş değildir. Yanlış politikalar sonucu ülkenin kaderini belirleyecek noktaya geldi. Bundan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları birlik olarak çıkmak zorundadır. Hepimize görev düşüyor. Seçimden sonra ilk defa tören yapıyoruz. Sakinleşme iklimi olarak geçirmek istedik. Uyanık olmak zorundayız.  Bu karanlıktan nasıl çıkarız? Ülkenin önceliği bu olması gerekir” diye konuştu.



KİK’İN ALACAĞI KARARA GÖRE…
Tören sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kocaoğlu kent ve ülke gündemini değerlendirdi. Ulaşımda elektronik kart ihalesi sonrası yaşanan krizde gelinen son noktayı yorumlayan Kocaoğlu, Kentkart’ın, Kartek firmasının deneyimsiz olduğu ve kamu zararına yol açacağı gerekçesiyle Kamu İhale Kurumu’na başvurduğunu ancak ret kararı aldığını hatırlattı. Kocaoğlu, “Büyükşehir’e değil KİK’e dava açmıştı, karar onun kararıydı ve biz uygulayıcıydık. Bunun üzerine dosya KİK’de... Gerekçeleriyle, KİK’in görüşüyle birlikte bize geldiği zaman biz değerlendirme yapıp karar alacağız. KİK’in alacağı kararın bize bildirilmesinden sona biz yol haritamızı belirleyeceğiz. Çalışmalar teknik düzeyde sürüyor. Ne gerekiyorsa onu yapacağız” diye konuştu.
 
METRO VE TRAMVAY RAKİP DEĞİL
Buca için geçtiğimiz gün proje ihalesine çıktıkları hafif raylı sistem hattıyla ilgili konuşan Kocaoğlu, “Metro ya da tramvay rakip değil. Tramvay ayrı bir konu, metro da ayrı bir konu... İkisinin birden çalışmasını yaptıracağız. Güzergahlar da farklı çünkü... Bugün tramvay da yapılacak metro da yapılacak. Hangisini öncelikli yaparız, sonra yaparız değerlendireceğiz. Bugün de yapılsa, yarın da yapılsa proje hazırlamamız gerekiyor. Biz daha önce Konak ve Karşıyaka tramvaylarıyla birlikte Buca için de ihaleye çıksaydık inşaata başlamıştık. Buca trafiği de rahatlayacaktı. Proje yapmayı doğru buluyoruz, biden sonra gelecek yönetimin elinde proje olmasının kimseye zararı yok” dedi.
 
KOALİSYON KURULMALI
Büyükşehir Belediye Başkanı koalisyon süreci hakkında da şu mesajları verdi: 1,5 senede 3 seçim yapıldı. Herkes seçim konusunda son derece yorgun ve bezgin... Millet kararını verdi. Böyle bir parlamento tablosu çıktı. Bu tablodan siyasetçilerin uzlaşı içinde olması ve yönetmesi gerekiyor. Ben hükümet kurulmasından yanayım. Ama bu genel siyaseti ilgilendirir. Seçim oldu aynı tablo çıktı, bu sefer ne olacak? 45 günde ne değişti? Hükümet kurmayı başarmak durumundayız. Geniş tabanlı uzlaşıyla problemleri aşmalıyız…


 
BADEMLER’İN MİS KOKUSU İZMİR’E YAYILDI
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Kocaoğlu’na teşekkür ettiği konuşmasında,  “Bademler’in mis kokusu tüm İzmir’e yayıldı. Kentlerimiz, sokaklarımız, balkonlarımız çok değerli Aziz Başkan ile çiçek açtı ve açmaya da devam edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı tarım uygulamaları ile üreticilerimize çok doğru hizmetler sunduk. Çiftçilerimize değerli bilgiler verdik. Büyükşehir yetkilileriyle tüm köylerimizi ziyaret ettik. Sorunlarına çözümler bulduk. Doğru toprakta doğru tarım yapmak için büyükşehir laboratuarlarında çalışıldı. Neler yapılması gerektiği üzerine eğitimler verildi. Tüm bu etkinliklerle başarımızı yurt dışına yaymaya baş tacı çiftçimizin kalkınmasını sağlamaya devam edeceğiz. Çalışmaların Yarımada Kalkındırma Projesi çerçevesinde Bademler Doğal Yaşam köyü için de devam etmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.


 
Kooperatif Başkanı Mehmet Serer ise konuşmasında hem İzmir’e hem Türkiye’ye örnek olacak bir uygulama imzalandığını belirtti. Serer, “Başkan Kocaoğlu’na ve çalışma ekibine minnet duygularımı iletiyorum” dedi.


 
4 MİLYONU GEÇECEK
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında 6’ıncı kez sözleşme imzalandı. Böylece bugüne kadar 4 milyonun üzerinden çiçek alımı gerçeklemiş olacak. Belediye kooperatiften 1 milyon liralık çiçek alacak.

 
Şehit polislere veda: Müdürden törene damga vuran sözler
 
Yamanlar’a tüy dikmek
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ibrahim 24 Temmuz 2015 Cuma 10:25

başkan ilçelere gitmekten şehir merkezini unuttu. yersen çık bakalım konak meydanına "halkla buluşma" günü diye bir söyleşi yap. insanlar soru sorsunlar sende politik cevaplar ver bakalım.KİK öyle demişte onlarda yapmış. yoksa yapmazmış. mış mış mış. işin gücün üstündeki sorumluluğu başkasına atman. o zaman istifa et de başkası başkan olsun. madem bir işe yaramıyorsun.

Yorumu oyla      15      7  
24 Temmuz 2015 Cuma 09:24

Çiğli hizmet bekliyor. Sen hiçbirşey yapmıyorsun. Ne olacak Çiğli'nin hali? Merkeze bu kadar yakın olupta hizmet almayan tek ilçe !!

Yorumu oyla      16      8  
24 Temmuz 2015 Cuma 09:12

Aktarma rezilliği ne kadar daha devam edecek Aziz Kocaoğlu ??? Senin yüzünden şehrin kuzeyi sefillik çekiyor be adam. İstifa et çek git. İzban'ın güzergah üstündekilere faydası var da Egekent, Evka'lar, Soyak Evleri, 35 Sokak vs. ne faydası var İzbabın buralara? 20-30 dakikada bir otobüs mü kaldırılır? Köylerde bile daha çok otobüs kalkıyor. Şehrin kuzeyine metro gerekiyor Aziz başkan? Sizin gibi vizyonu düşük adamla bu kadar oluyor. Hala daha tramva Çiğli Ataşehir bölge hastanesine uzatılmadı. Hala daha oyalanıyor Çiğli. İstifa et çek git !!

Yorumu oyla      16      7  
Bucalı 24 Temmuz 2015 Cuma 00:17

Buca için birşey yapamazsın sen anca yaslı evi mezarlık yap metro 5 yılda bucaya gelsın bucanın ortasında anırmassam adiyim ama söz konısu bornova balçova narlıdere olunca yok lar var olur

Yorumu oyla      16      7  
24 Temmuz 2015 Cuma 00:04

Bucaya metro yap efsane ol tramvay sonraki iş metro olmadan sorun bitmez

Yorumu oyla      14      5  
Ado 23 Temmuz 2015 Perşembe 14:11

Bucaya metro yap kıral ol başkan

Yorumu oyla      26      10  
23 Temmuz 2015 Perşembe 13:01

Buca ya metro yapın. Tramvayın fazla bir yararı olmaz.

Yorumu oyla      26      9  
Tayfun 23 Temmuz 2015 Perşembe 11:44

Tum Avrupa taımda yuzde yuz Kooperatiflesmis bizdeki gibi tek ureticiler Tuccarların iki dudagına bırakılmamıs . Bizde de az da olsa cok ciddi calısan kooperatifler var bunları devlet adam gibi desteklerse duzgun calısan kooperatif sayısı cok kısa surede artabilir . devlet artık tek tek birey ureticileri desteklemeyi bırakmalı, tesvikleri direk kooperatifler uzerinden yapmalı , bilisim cagında kooperatifleri denetlemek hic de zor degil artık,yeter ki bunu isteyelim,kooperatifler guclendikce bolgesel guc olacaklar ulkenin buyumesi dengeli olacak. BUNUN EN GUZEL ORNEKLERINI IZMIR BUYUKSEHIR YAPIYOR , DEVLETIN BURADAN OGRENECEGI COK SEY VAR YETER KI ISTESIN.

Yorumu oyla      30      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes'de haftasonu plaj futbolu heyecanı
Menderes Belediyesi tarafından hafta sonu Gümüldür’de Masterler Plaj Futbolu ...
TARİŞ'in asırlık mücadelesi bu sergide
Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’nin 100. kuruluş yılında “Asırlık Mücadele” ...
Urla’nın köyleri kırsal turizm ile canlanacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Koleji ve Urla Belediyesi işbirliği ile ...
 
Aliağa'nın taksi durakları yenilendi
İZMİR - Halkın hizmetine sunduğu klimalı duraklardan sonra, şimdide modern ...
İnci'den Bakıcı'ya UNESCO tebriği
Selçuk’ta yaklaşık 6 yıl görev yaptıktan sonra İnegöl Kaymakamı olarak ...
AK Partili Başkan Abdülhamit tablosunu küçülttü!
Yerel seçimin ardından Torbalı'yı CHP'li belediyeden devralan AK Parti ...
 
Karşıyakalı gençlerin tercihi paintball
Alternatif spor branşlarına önem veren Karşıyaka Belediyesi tarafından ...
Urla’nın köyleri turizmle ayağa kalkacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Koleji ve Urla Belediyesi işbirliği ile ...
Bornova'nın minik yıldızları Türkiye Şampiyonu
Bornova Belediyespor Hentbol Minik Kız Takımı, Alanya’da Türkiye Şampiyonu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva