HABERLER>EKONOMİ
11 Temmuz 2023 Salı - 13:58

Ücret ve kadro isyanı… İzmir’de işçiler sokağa indi!

Konak’ta düzenlenen iş bırakma eyleminde konuşan Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, “Biz işçiler, üretenler, belediye işçileri için hayat pahalılığı almış başını giderken  bizim aldığımız ücretler düştükçe düşüyor. Biz bunu kabul etmeyeceğiz. Biz sizin krizin nedeni değiliz. Krizin cezasını çekmeye mecbur değiliz” ifadelerini kullandı.

Ücret ve kadro isyanı… İzmir’de işçiler sokağa indi!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Yerel yönetimlerde örgütlü DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası bugün ülke genelinde iş bırakma kararı almıştı.

Sendika, belediye işçilerinin ücretlerinin iyileştirilmesi ve kadro hakkının sağlanması için 81 ilde sokağa indi. Konak’ta yer alan vergi dairesi önünde toplanan yüzlerce çalışan hükümete tepki göstererek sloganlar attı. Gerçekleştirilen eyleme Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan ve DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı katıldı.

ÇALIŞKAN: ENFLASYON SADECE TÜİK’DE DÜŞÜYOR
Katılımcılara seslenen Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan " Bugün Türkiye'nin her yerin haklarımız için ayaktayız. Sadece belediye üyeleri için değil tüm belediye çalışanları için ayaktayız. Bugün bu meydandan Türkiye'nin birçok yerinde ayakta olan dostlarımıza selam olsun. Ayağa kalkarsak kalkarız. Nerden icap etti bu? Neden bugün iş bıraktık?Bu zorlu süreçte özellikle emeğe yönelik saldırıların olduğu, enflasyon ve hayat pahalılığın olduğu süreçte ücretlerimiz eriyor.Biz 2 yılda bir belediye işverenleri ile sözleşme yapıyoruz. Ancak bu bozuk düzenin bize reva gördüğü bu bozuk çarkın arasında kalmayacağız göstermek için ayaktayız. Belediye işçileri susmayacak, haykıracak.  Sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Tüm belediye işçilerini ücretleri derhal iyileştirilmelidir. Belediye şirket işçilerine yapılan haksızlık derhal son bulmalıdır. Analarının ak sütü gibi helal olan kadro hakkı derhal verilmelidir. Belediye işçileri Genel-İş öncülüğünde iki arada kalmalarına izin vermeyeceğiz. Kadro hakkımızı istiyoruz. Alana kadar mücadele edeceğiz” dedi.

2 YILDA 1 TİS YAPIYORUZ ANCAK BU KAZANIMLAR 3 AYDA YOK OLUYOR
Hükümetin ekonomi politikalarını da eleştiren Çalışkan şunları söyledi:

“Bozuk düzen devam ediyor. Bozuk ekonominin yansıması bizi ezmeye devam ediyor.Hayat pahalılığı hep birlikte pazarda markette görüyoruz. Enflasyon sadece TÜİK'de düşüyor. Ancak sokakta enflasyonun düştüğü yok. Daha da büyüyor, daha da artıyor. Biz işçiler, üretenler, belediye işçileri için hayat pahalılığı almış başını giderken  bizim aldığımız ücretler düştükçe düşüyor. Biz bunu kabul etmeyeceğiz. Biz sizin krizin nedeni değiliz. Krizin cezasını çekmeye mecbur değiliz.  iktidar batırdığı ekonomiyi düzeltme adına yine patronları sermayeyi önceleyen uygulamaları ortaya koyuyor. işçi sınıfı ve emekçilerin teme talebi olan vergi adaletinin gerçekleşmesi, insanca yaşanabilir ücretin sağlanması, sendikal hakların genişletilmesi ibi konularda herhangi bir adım atılmıyor. Yarattıkları krizi yoksulların emekçilerin cebinden alarak doldurmaya çalışıyorlar. Devletin eli işçilerin emekçilerin cebinden çıkmıyor. Buradan sesleniyoruz; önceliğiniz servet sahipleri patronlar değil emekçiler işçiler olsun. Tüm bu ağır koşullar bizleri kuşatırken, ücretlerimizdeki erime her geçen gün artıyor. TİS ile verilen ama artışları eriyor. İşverenlerde zamanla TİS'deki ücretleri baskılamaya çalışıyorlar. Asgari ücret tüm sendikalı işyerleri kuşatmış durumda. Biz bu anlayışı kabul etmeyeceğiz. Ücretlerde güncellemeler yapılması artık açınılmazdır. Tüm siyasal partilere ve iktidar partisine çağrıda bulunuyoruz. Seçim zamanında zamlar ve vaatler söz konusu oldu. İnsanca yaşama için memurun da emeklinin  hak ettiği ücreti alma hakları var. Onların da sonuna kadar yanındayız. Ancak kaşıkla verdiklerini kepçe ile aldıklarını biliyorum. Alım gücümüz günden güne düşüyor. Önemli olan alım gücüdür! Biz belediye işçilerinin tek muhatabı belediyelerdir. Biz 2 yılda bir TİS yapıyoruz ancak bu kazanımlar 3 ayda yok oluyor. Biz mücadelemizi başlattık. Bundan sonra ucu nereye giderse gitsin devam edeceğiz!”

 
Sel felaketi: 1 kişi öldü, 2 kişi kayıp
 
Portatif havuzlar bu yaz da İzmirli çocukları sevindirecek
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Belediye 12 Temmuz 2023 Çarşamba 12:33

Şu yapmış olduğunuz eylemi birde hükümet kanadına yapsanizda görelim cesaretinizi canınız sıkılınca belediyeyi zora sokmak için elinizden geleni yapıyorsunuz bir belediye işçisi şuan devlet memurundan yüksek alıyor amacınız nedir dediğim gibi bide hükümeti elestirseniz görsek sendika başkanları el altından akrabalarını ise aldırır sonra işçinin bir yemiyesini BRUT tutar üzerinden keser hani emek nerde bırakın Allah aşkına sendika başkanları gerçekten gereksiz ve hepsi kendini bişey sanan gereksiz emekliliği gelmiş boş beleş adamlar

Yorumu oyla      3      3  
Belediye işçisi 12 Temmuz 2023 Çarşamba 09:01

Sendika demek; hak demek, savunma demek, kazanç demek. DİSK demek; sömürü, avutma, aldatma demek. Bir belediye işçisi olarak 1 günlük yevmiyemi benden kesip net ücretini DİSK'e vermelerini içime sindiremiyorum. Ne bizi dinliyorlar, ne temsil edebiliyorlar, ne hakkımızı savunuyorlar. Sizden çıkacağım dedim gayet emin çık dediler. Bi araştırdım; çıksam da, başka sendikaya girsem de TİS (Toplu İş Sözleşmesi) onlardaymış. Zaten her halukarda çalışmaya devam edebilmem için yine onlara 1 günlük yevmiye ücretimi haraç olarak vermem gerekiyormuş. Bu düzeni kim nasıl kurdu bilmem ama sendikayı devre dışı bırakacak yeni bir kanun konmak zorunda. İsteyen girsin sendikaya 1 günlük yevmiye ücretini versin haklarını savunduğunu düşünsün, istemeyen de girmeden işine devam edebilsin. Maaşını o vampirlere yedireceğine çatır çatır kendisi yesin. O kadar işçiden zoraki toplanan bu kadar para nereye gidiyor acaba? Tabi birde şu var. Okumuş akıllı işçi arkadaşlarımıza kızıyorum. Onlar bırakmışlar meydanı bu cahil, iş bilmez, dinlemez, dinlese de anlamaz, düşünemez, at hırsızı vizyonsuz tayfaya. Şuan DİSK'te bir şube başkanının aldığı maaşı ve imkanları biliyormusunuz? 70000 TL maaş + araba + soför + temsil ağırlama için kredi kartı. Her akşam rakı balık. Oh ne ala. Ben yiyemedim sen ye.

Yorumu oyla      3      3  
İşçi 11 Temmuz 2023 Salı 18:05

Çakma devrimciler kadroyu mahkeme kararıyla aldım ESHOT da işverenle el birliği ile beni işimden ettiniz şimdi kadro için yürüyüş yapıyorsunuz. Tiyatrocular sizi bırakın bu işleri sizin ne olduğunuzu çok iyi biliyorum. Siz ancak kapalı kapılar ardında işiçiyi satarsınız kendi menfaatiniz için yapmayacağınız fırıldaklık yoktur

Yorumu oyla      6      3  
AG 11 Temmuz 2023 Salı 15:44

İŞLERİ GÜÇLERİ DAVUL ZURNAYLA CENK ATMAK! DİSK işçi savunucusu, değil sömürücüsüdür. BU YAPTIĞINIZ EYLEMİ HANGİ PATRON HANGİ BAŞKAN DİKKATE ALIR? HİÇ BİRİSİ. İŞÇİYİ DİNLEMEDEN İŞVERENİ DÜŞÜNEREK SÖZLEŞME DAYATIRSANIZ BÖYLE OLUR. KONAK'TA EYLEM KARARI ÇIKMAMASI İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPAN DİSK YÖNETİCİLERİ GÖZ BOYAMAYIN KARDEŞİM! BUGÜN BU DURUMA GELECEĞİNİZİ İŞÇİLER SÖYLEDİ! SİZ İŞVERENİ DÜŞÜNDÜNÜZ BİZLERİ DEĞİL!

Yorumu oyla      9      4  
gerçekler 11 Temmuz 2023 Salı 14:22

umarım chp tüm belediyeleri kaybederde bu diskte ortada kalır silinir gider piyasadan

Yorumu oyla      5      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek duyurdu... Rezervler arttı
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "26 Mayıs’ta 98,5 milyar dolar ...
Euro kuru, 29 lirayı geçerek rekor kırdı
Euro kuru ilk kez 29 lirayı geçerek rekor kırdı.
İlk 5 ayda cari açık 37.7 milyar dolar oldu
Mayıs ayında cari açık 7 milyar 933 milyon dolar oldu. Böylece yılın ilk ...
 
İzmirli şarap üreticisine konkordato kararı!
İzmir merkezli 80 yıllık ödüllü şarap markası Yazgan Şarapçılık’ın yaptığı ...
Memur ve emeklilere zam teklifi için gözler TBMM'de
Milyonlarca memurun ve emeklinin gözü bu hafta Meclis Genel Kurulu'nda ...
Fiyatlar arttı... Damacana suları 'kur' vurdu!
Ambalajlı Su Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karamehmetoğlu, ...
 
Zamsız fiyattan telefon kaydına 'servis yok' uyarısı!
Yurt dışından alınan telefonların pasaport kayıt ücretinin 6 bin TL'den ...
Emeklileri kapsayan zam teklifi Meclis'te
Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklileri yılın 6 ayı için toplamda yüzde ...
Mücevher ihracatında rekor: 3 milyar doları aştı
Mücevher ihracatı, haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva