HABERLER>GÜNCEL
29 Eylül 2017 Cuma - 19:30

Türkiye'nin konuştuğu kaza böyle gerçekleşmiş!

Ünlü yazar Emrah Serbes'in İzmir'de iki kişinin hayatını kaybettiği kazada suçunu itiraf etmesinin ardından yeni gelişmeler yaşanıyor. Kaza oluşuyla ilgili olarak tespit tutanakları ortaya çıktı.

Türkiye nin konuştuğu kaza böyle gerçekleşmiş!

Yazar Emrah Serbes, kullandığı 34 NT 5005 plakalı Chevrolet Camaro model araç ile Ayhan Özçelik yönetimindeki 35 TV 9335 plakalı otomobile arkadan çarpmış, kazada 59 yaşındaki Ayhan Özçelik ile 16 yaşındaki kızları Zeynep Özçelik hayatını kaybetmişti. Anne Nilgün Özçelik'in tedavisi ise sürüyor. İtirafının ardından tutuklanan yazar Emrah Serbes "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmakla" suçlandığı belirtildi.

Ailenin avukatı, bugün yaptığı açıklamada Emrah Serbes'e tepki gösterdi, "İstediğimiz delillerle köşeye sıkışmışlardı, bunun üzerine Emrah basında yer alan senaryo gibi itirafnamesini yaptı. Buna tabii aile inanmıyor ve samimi bulmuyor" dedi.

KAZA TESPİT TUTANAĞI
Kaza tespit tutanağına göre 22 Eylül, saat 04.20 sularında her iki araç Aydın yönüne ilerliyor. Emrah Serbes, kullandığı otomobille orta şeritte ailenin aracına büyük bir hızla arkadan çarpıyor.

Çarpmanın etkisiyle Özçelik Ailesi'nin kullandığı araç savrularak yol dışına çıkıyor. Ailenin aracı takla atıp yaklaşık 16 metre savruluyor.

Emrah Serbes'in aracı ise sürüklenip bariyerleri aşıyor, 207 metre sonra durabiliyor. Serbes, yağmurun çiselediğini, hızını 130-140 km'ye düşürdüğünü iddia etmişti.

SAVCI KEMER İZLERİNİN TESPİTİNİ İSTEDİ
Yazar Emrah Serbes'in karıştığı ölümlü trafik kazasıyla ilgili itirafı öncesi, kazayla ilgili soruşturma yürüten savcılığın sürücü olduğunu iddia ederek tutuklanan şahsın vücudundaki emniyet kemeri izlerinin tespiti ve hava yastıklarındaki kan ve doku örneklerinin karşılaştırılması için İzmir Adli Tıp Kurumundan rapor istediği ortaya çıktı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatan Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı, ilk etapta tutuklanan Kenan Doğru'nun aracın sürücüsü olup olmadığına yönelik olarak derinleştirdi.

Kaza tespit tutanağı, görgü tanıkları, otoyol gişe ile telefon kayıtları ve tarafların ifadelerini değerlendiren savcılık, Emrah Serbes'in olayın şüphelisi olabileceği üzerinde yoğunlaştı.

Savcılık, kazada hayatını kaybeden baba ile kızın ailesinin avukatı Burcu Ece Güler'in de talebi doğrultusunda olay yerindeki tüm delillerin tekrar incelenmesine karar verdi.

HAVA YASTIKLARINDAKİ KAN VE DOKU ÖRNEKLERİ
Yapılan incelemede, kaza sonrası sürücü olduğunu belirten ve tutuklanan Kenan Doğru ve Emrah Serbes adına kayıtlı telefonlardan 112 Acil Sağlık ekibine çağrı yapılmadığı tespit edilirken, iç kanama riski bulunan bu kişilerin herhangi bir sağlık kuruluşunda tedaviyi kabul etmemeleri şüpheli bulundu. Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığınca 27 Eylül'de gönderilen yazıda, İzmir Adli Tıp Kurumundan tutuklu sanık Kenan Doğru'nun vücudu üzerinde emniyet kemerinin bıraktığı izlerin tespit edilmesi ve iki hava yastığından alınan kan ve doku örneklerinin karşılaştırılması istenildi.

TAKİP MESAFESİNİ KORUMADI
Savcılık ayrıca, Doğru'nun kan, idrar ve saç örneklerinin tespitini, uyuşturucu kullanıp kullanmadığına yönelik incelemenin de yapılmasını talep etti. Olay yeri kaza raporunda da aracın takip mesafesini korumadığı ve kusurlu olduğu bilgisi yer aldı. Kazayı üstlenen Kenan Doğru'nun olay yerindeki kontrolde alkollü çıkmadığı, ancak ailenin avukatı Güler'in kan örneği alınmadığı gerekçesiyle itirazda bulunduğu öğrenildi. Emrah Serbes'in itirafı ve tutuklanmasının ardından otomobilde yolcu olduğu belirlenen Kenan Doğru, Buca Cezaevinden tahliye edildi.

AİLE ÖZRÜNÜ KABUL ETMEDİ
Kazada hayatını kaybeden baba ve kızın ailesinin avukatı Burcu Ece Güler, Torbalı Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, ailenin halen hastanede tedavi gören Nilgün Özçelik'in tedavisiyle ilgilendiğini söyledi. Emrah Serbes'in itirafı sonrası dilediği özrün aile tarafından kabul edilmediğini dile getiren Güler, Serbes'in "elindeki sosyal medya ve takipçi kitlesini kullanarak yaptığı bu itirafın aile tarafından rahatsız edici bulunduğunu" belirtti. Kenan Doğru ve araçtan alınan kan ve doku örneklerinin İzmir Adli Kıp Kurumuna gönderildiğini ve sonucun beklendiğine işaret eden Güler, şöyle konuştu:

"Doğrudan gelip savcılığa teslim olmaması ve bunu sosyal medya aracılığıyla yapması müvekkillerimin acısını daha da artırmıştır. Biz tüm delillerin toplanmasını talep etmiştik. Cezaevinde tutuklu bulunan Kenan Doğru'nun kemer izinin tespiti için adli tıptan randevu alınmıştı. Bunun üzerine hızlı şekilde bu itirafname çıktı. O yüzden zaten bu itirafın inandırıcı olmadığını biz çok rahat söylüyoruz. İstediğimiz delillerle köşeye sıkışmışlardı, bunun üzerine Emrah basında yer alan senaryo gibi itirafnamesini yaptı. Buna tabii aile inanmıyor ve samimi bulmuyor."

 
Ödemiş Belediyesi'nden işçilere ikramiye müjdesi
 
'Bolu Beyi'ni de yıktı! Buldozer Altınordu!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
e m n i y et 29 Eylül 2017 Cuma 20:59

emniyet güçlerinin sayıca yetersiz olması ve yasal boşlukların ne yazıkki vatandaş lehine halen doldurulamaması nedeniyle bu yollar özellikle gece geç saatlerde psikopat ve ruh hastalarının her türlü fantazilerine hizmet vermektedir. Siz siz olun bu yollarda kimseyle takışmayın kimseye bulaşmayın hapçısı eroincisi alkollüsü iti uğursuzu direksiyon başında bilenler bilir bu pislikleri ve oralarda yaşananları..

Yorumu oyla      11      5  
ahmet 29 Eylül 2017 Cuma 20:54

delikanlımız sosyalist,araba chevrolet camarro!!

Yorumu oyla      13      6  
29 Eylül 2017 Cuma 20:33

Tutanakta 34 TV 9335 yazıyor ama o günkü gazete haberlerinde 35 TV 9335 yazıyor.

Yorumu oyla      12      6  
son pismanlık fayda etmez 29 Eylül 2017 Cuma 20:09

İzmir Aydın, İzmir Çeşme otobanlarını sürekli kullanan biri olarak size soruyorum. Giriş ve çıkışlarda veya seyir halinde hiç kontrole maruz kaldınızmı? Bir kaç istisna dışında eminim hayır cevabı verdiniz. Bu yollar malesef sürat delisi insanlara manyak ve psikopatlara kalmış çok ama çok yazık. Adam ikiyüzyirmi metre sonra durabilecek ve önündeki aracı parçalayabilecek süratte. Ve çiçek dikici kaldırım sökücü zihniyetler buraları denetleyeeeemiiiyoooooooorrrrrrrrrrrr

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da korkutan deprem!
Kandilli Rasathanesi verilerine göre saat 19.08'de, Antalya'da merkez ...
Kritik saat geldi... Türkiye harekete geçti
Başbakan Binali Yıldırım açıkladı: Türkiye'den Erbil ve Süleymaniye'ye ...
MHP'de toplu istifa dalgası sürüyor: Bu kez 150 kişi!
Düzce'de aralarında eski MHP İl Başkanı Cemalettin Yıldız'ın da bulunduğu ...
 
Okulun ikinci katından düşen öğrenci öldü
Sivas'ta 6 yaşındaki ilkokul öğrencisi Sinem Ece, okulun ikinci katından ...
Denizli'de okul çevresinde gezenlere para cezası!
Denizli'de okullarda güvenliğin sağlanması amacıyla okul çevrelerinde ...
Eski Emniyet Müdürü FETÖ'den tutuklandı
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edildikten sonra hakkında ...
 
MÜSİAD Diyarbakır Başkanı'na silahlı saldırı
MÜSİAD Diyarbakır Başkanı İsmail Özşanlı silahlı saldırıda ağır yaralandı.
İzmir'de vahşet: Ceset yanmış halde bulundu!
İzmir'in Tire İlçesi'nde, kaçak olarak moloz dökülen alanda kimliği belirsiz ...
İzmir'de DEAŞ operasyonu: 3 tutuklama!
Terör örgütü adına faaliyet gösterdikleri ve eylem hazırlığında oldukları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva