HABERLER>GÜNCEL
12 Aralık 2016 Pazartesi - 16:49

Türkiye ağlıyor: Beşiktaş şehitlerine veda...

İstanbul Beşiktaş’ta gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olanlar için yurdun dört bir yanında törenler düzenlendi.

Türkiye ağlıyor: Beşiktaş şehitlerine veda...

İstanbul Beşiktaş'ta terör saldırısında şehit olanlar son yolculuklarına uğurlanıyor.

İSTANBUL

Polis memuru Haşim Usta için öğle vakti Fatih Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Buradaki törene şehidin ailesinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, polisler ve vatandaşlar katıldı.

Namazın ardından Usta'nın cenazesi Çevik Kuvvet tören kıtası tarafından omuzlara alınarak araca taşındı. Şehidin kızı Melis Usta'nın bu sırada sürekli babasının tabutuna dokunduğu görüldü.
Komiser Yardımcısı Erdem Özçelik (28) için de Başakşehir Şamlar Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. 

Özçelik'in yakınları, tabutun başında uzun süre gözyaşı döktü. Fenalık geçiren bazı yakınlarına sağlık ekipleri zaman zaman müdahale etti.

Törene katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, anne Mukaddes ile baba İsmet Özçelik ve yakınlarına taziyelerine iletti.
Kurtulmuş, yaptığı açıklamada, “Kimden gelirse gelsin, arkasında kim olursa olsun, hangi hain güçler bunlara destek olursa olsun, hepsinden hesap soracağız, hepsinin burunlarından fitil fitil getirmeyi başaracağız inşallah” ifadelerini kullandı.

Törende, daha sonra şehit Özçelik'in tabutu, omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. 

Tekbir getiren vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.

NİĞDE

24 yaşındaki polis memuru Bora Çelik için Niğde'nin Bor ilçesinde tören yapıldı.
Kayseri Erkilet Havalimanı'ndan alınan şehit Bora Çelik'in cenazesi, karayoluyla TOKİ Evleri Saltuk Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Helallik alınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, polislerin omzunda Sokullu Mehmet Paşa Camisi yanında bulunan eski Hükümet Meydanı'na götürüldü. 

Şehit annesi Rahime Çelik, "Oğlum şerefiyle öldü. Oğlumun adı yaşatılsın, adını bir yere verin" dedi.
Bunun üzerine törene katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şehidin adına hatıra ormanı oluşturma sözü verdi.

Şehidin kız kardeşi Nuriye Öz'ün eşi İbrahim Öz de Bakan Eroğlu'na, "Cumhurbaşkanıma selam söyle, biz de vatanımız için canımızı vermeye hazırız" dedi.

Acılı anne ve kız kardeşin, şehidin polis şapkasını taktığı görüldü.

Cenaze namazının ardından Çelik'in naaşı, Bor Şehitliği'nde toprağa verildi.

KONYA

Şehit olan 29 yaşındaki polis memuru Metin Düzgün, memleketi Konya'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, Bosna Hersek Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. 

Burada şehidin babası Harun, annesi Hatice ve kardeşi Çetin Düzgün tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Bu sırada fenalaşan şehidin yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.
Daha sonra şehidin naaşı Musalla Mezarlığı'ndaki namazgaha getirildi. Şehit Düzgün'ün naaşı, binlerce kişinin katılımıyla kılınan cenaze namazın ardından şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.

İlk görev yeri olan İstanbul'da 1,5 yıldır görev yaptığı belirtilen Düzgün'ün yaklaşık 2 hafta önce sözlendiği ve nişan hazırlığı yaptığı öğrenildi.

ADANA

Saldırıda şehit olan polisler Mehmet Atıcı (22) ve Adem Oğuz'un (30) Türk bayrağına sarılı naaşları, Adana’ya getirildi.

Şehitler için Merkez Sabancı Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Buradaki törene Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı.

Şehitlerin yakınları, törende göz yaşı döktü, zaman zaman baygınlık geçirenler oldu.

Mehmet Atıcı'nın cenazesi, Merkez Sabancı Camisi'ndeki törenin ardından konvoyla İmamoğlu ilçesindeki babaevine götürüldü.
Cenazenin babaevine getirilişi sırasında şehidin yakınları ve komşuları gözyaşı döktü.

Baba ocağından helallik alınmasının ardından cenaze Saygeçit Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bekar olan şehit Mehmet Atıcı, 7 Temmuz 2016'dan bu yana İstanbul'da görev yapıyordu.

30 yaşındaki Adem Oğuz'un cenazesi ise konvoyla ilçe merkezine 30 kilometre uzaktaki Kıcak Mahallesi'ne getirildi.

Cenazenin mahalleye getirilişi sırasında, şehidin yakınları gözyaşı döktü.

Oğuz'un cenaze namazı, aynı mahalleden, 2012'de Cudi Dağı'nda şehit düşen özel harekat polisi Arif Mamış'ın adının verildiği ilkokulun bahçesinde kılındı. Şehidin naaşı, daha sonra mahalle mezarlığında defnedildi.

Evli ve bir çocuk babası şehit Adem Oğuz, 15 Haziran 2013'ten bu yana İstanbul'da görev yapıyordu.

SİNOP

Çevik kuvvette görevli polis memuru 21 yaşındaki Hakan Tanrıkulu için Sinop’un Durağan ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. 

Şehidin cenazesi, babaevinde helallik alındıktan sonra tekbirler eşliğinde İsmail Bey Camisi'ne getirildi. Burada saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu.

Şehidin annesi Ayşe Tanrıkulu, oğlunun naaşına sarılarak, teröre lanet okudu.

Baba İzzet Tanrıkulu ise tabuta sarılarak, "Bayrağımızı yere düşürmedin, hakkım sana helal olsun oğlum" diye gözyaşı döktü.

Burada kılınan cenaze namazının ardından bir süre çevik kuvvet polislerinin omzunda taşınan şehidin naaşını daha sonra ilçe halkı omuzladı.

Cenaze aracına konulan şehidin naaşı ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Şehidin, Tanrıkulu ailesinin 3 çocuğundan en küçüğü olduğu ve bir yıl önce göreve başladığı öğrenildi.

KAYSERİ

Saldırıda şehit düşen polis memurları Osman Börklüoğlu ve Yasin İke için Kayseri Emniyet Müdürlüğünde tören yapıldı.

31 yaşındaki polis memuru İke ile 25 yaşındaki polis memuru Börklüoğlu'nun Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan cenazeleri, İl Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi.


Bazı şehit yakınları, cenazelerin getirilişi sırasında fenalık geçirdi.

Şehit Osman Börklüoğlu'nun 2,5 ay önce evlendiği eşi Özge Börklüoğlu gözyaşları içerisinde tabuta sarılarak, "Osman, ne olursun kalk, senin yerine ben yatayım. Ben sensizliğe nasıl dayanacağım" diye ağıt yaktı.

Tören sırasında bir şehit yakını da tabutun başında beklerken ağlayan polis memurunun gözyaşlarını sildi. Tören, şehitler için toplu dua edilmesiyle sona erdi.

Şehitlerin cenazeleri, törenin ardından helallik alınmak üzere babaevlerine götürüldü.

Şehit İke ve Börklüoğlu'nun naaşları, öğle vakti Hunat Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Asri Mezarlıktaki Polis Şehitliği'nde toprağa verilecek.

VAN

Polis memuru Soner İdil’in naaşı Van'ın Tuşba ilçesinde getirildi.

Yukarı Norşin Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da katıldı.

Şehidin cenazesiyle camiye gelen yakınları tabuta sarılarak ağıtlar yaktı.

Bakan Arslan, şehidin anne ve babasının yanına giderek teskin etmeye çalıştı.
Bu sırada törene katılan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsul PKK", "Bir ölür bin diriliriz" diye sloganlar attı.

Öğlen namazının ardından şehidin naaşı Akküprü mezarlığında toprağa verildi.

Şehit babasına Türk bayrağını teslim eden Bakan Arslan, "Herkes bilsin ki bu anneler, babalar şehit olma yolunca yemin etmiş bu gençler olduğu sürece sonsuza kadar birliğimiz, beraberliğimiz, dirliğiniz devam edecek. Herkes bunu bilsin, hainlerin hainlikleri, ördükleri çoraplar onların başına geçecektir” dedi.

YOZGAT

21 yaşındaki çevik kuvvet polisi Mustafa Kemal Devrilmez'in cenazesi, memleketi Yozgat'ın Sarıkaya ilçesine getirildi.

Barbaros İlkokulu bahçesinde düzenlenen törene Adalet Bakanı Bekir Bozdağ de katıldı.

Töreni, şehidin annesi Şerife ve kız kardeşi Edanur Devrilmez de gözyaşları içinde izledi. 

Şehidin naaşı daha sonra cenaze nakil aracıyla Köprücek köyündeki babaevine getirildi. 

Barada Adalet Bakanı Bekir Bozdağ şehidin ailesine taziyelerini iletti.
Şehidin annesi ve kız kardeşi Devrilmez'in tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. 
Şehidin naaşı, daha sonra gözyaşları içinde toprağa verildi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da mezarlıkta Bozdağ'ın telefonundan görüştüğü şehidin babası Özbay Devrilmez'e taziyelerini iletti. 

Bekar olan şehidin, Yozgat Polis Meslek Yüksekokulundan mezun olduğu ve yaklaşık 1 yıldır İstanbul’da görev yaptığı öğrenildi.

ISPARTA

Polis memuru Durmuş Öcal'ın için memleketi Isparta'da tören düzenlendi.

Şehidin naaşı, önce Doğancı Mahallesi'ndeki babaevine getirildi ve helallik istendi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törenin ardından şehidin naaşı Ulu Cami'ye getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Isparta Garnizon Şehitliği'ne defnedildi.

Törende konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

“Hainlere hesap sormaya devam edeceğiz. Kahraman polisimiz ve askerimiz, o hainler nerede olursa olsun, şehir içinde, dağlarda, sınırlarımızın içinde, sınırlarımızın ötesinde. Onları bulup, inine girip, onları imha etmeye devam edeceğiz.
Kim olursa olsun, o hainlere destek veren kim varsa şehitlerimizin hesabını onlardan da soracağız, sormaya devam edeceğiz. Sadece Türkiye içinde değil, yurt dışında da hainlere kucak açanlardan hesap soracağız.
Bu hainlere kucak açan yurt dışındaki siyasilere, ülkelere buradan sesleniyorum; bundan sonra da sizi her yerde ifşa edeceğiz, sizi 'teröristlere destek veren siyasetçiler ve ülkeler' olarak ilan edeceğiz. Size terörist bir ülke ve terörist bir siyasetçi ya da kim olursa olsun sahip çıkanlara 'terörist' muamelesi yapacağız.”

Törenin ardından tabuta sarılan şehidin annesi ve kız kardeşine baba Şerafettin Öcal, "Ağlamayacaksınız, güldürmeyeceksiniz onları" dedi.

 
HDP Sözcüsü: Selahattin Demirtaş kalp spazmı geçirdi
 
İzmir Valiliği çatısında intihar girişimi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göktaşı yağmuru görsel şölen sunacak!
Geminid göktaşı yağmuru yarın gece tüm Türkiye'den izlenebilecek.
Terör operasyonlarında 235 gözaltı
11 ilde yürütülen operasyonlarda, terör örgütü adına faaliyetlerde bulunduğu ...
İzmir’de gözyaşları sel oldu: Hiç görmediği babaya üniformalı veda…
İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan polis memuru Dalgılıç'ın cenazesi ...
 
Flaş! İzmir’de park halindeki araçtan cephane çıktı!
Torbalı İlçesinde, polis ve jandarmanın ortak operasyonunda, boş arazideki ...
Konsoloslar Beşiktaş'ta çelenk bıraktı, gerginlik çıktı!
İstanbul'daki yabancı ülkelerin temsilcileri Beşiktaş'taki hain saldırının ...
Hain saldırısı sonrası iğrenç İzmir mesajına tepki seli!
İstanbul’da yaşanan bombalı saldırılar sonrası “Neden hiç İzmir’de patlama ...
 
İzmir’de şüpheli ölüm: Tünellerin duvarına düştü!
İzmir’de yaklaşık 20 metre yükseklikten Konak Tünelleri'nin istinat duvarı ...
İzmir’de zehir tacirlerine baskın!
Konak ilçesindeki operasyonda 15 kilogram uyuşturucu ele geçirildi, 2 ...
Gözyaşları sel oldu: Berkay son kez baba evinde...
İstanbul'daki hain terör saldırısında hayatını kaybeden Başkent Üniversitesi ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva