HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Ekim 2024 Perşembe - 08:33

Tugay'dan kent planlaması vurgusu: Üzerimize düşeni yapacağız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, inşaat sektörünün temsilcilerini buluşturan “İnşa Edenler” gala ve panel etkinliğinde konuştu. Kenti düzenli planlamak için çalıştıklarını belirten Tugay, “Şehrimizin  planlı gelişmesi, gelişim akslarında yeni yerleşim alanlarının açılması için üzerimize düşeni yapacağız. Önümüzdeki yılların İzmir açısından rahat bir dönem olacağına inanıyorum” dedi.

Tugay dan kent planlaması vurgusu: Üzerimize düşeni yapacağız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İnşaat Deryası tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve inşaat sektörünü bir araya getiren İnşa Edenler gala ve panel organizasyonuna katıldı. “Geleceğe güvenle bak” temasıyla düzenlenen etkinliğe Başkan Tugay ile İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İnşaat Deryası İmtiyaz Sahibi Niyazi Gültekin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları Zeki Yıldırım, Çağatay Güç ve inşaat sektörü temsilcileri katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Bu ülkenin iyi inşaatçılara, müteahhitlere, inşaat malzemesi üreten insanlara, mühendis, mimar, projecilere ihtiyacı var. Biz belediye olarak her zaman onların yanında olacağız” dedi.
 
Tugay: Üzerimize düşeni yapacağız
İmar planları üzerinde çalıştıklarını söyleyen Başkan Dr. Cemil Tugay, “İzmir inşaat açısından ya da genel olarak imar açısından çok sorunları olan, yapılması gereken çok işleri olan bir şehir bunun farkındayız. Ruhsat vermeyle ilgili süreçlerini hızlandırmak için dijital altyapı başta olmak üzere bütün olumlu çalışmaları zaten başlattık; aylardır yapıyoruz. İlçe belediyelerimizle beraber, İzmir'de bu süreci hızlandıracağız. Bunu yaparken sağlıklı bir sistem kurmak zorundayız. Sistemin sağlıksızlığı ileride hukuken hepimiz için sıkıntı olabileceği gibi, daha da önemlisi yapıların güvenliği açısından sorunlar yaratabiliyor.  Çevremizde herhangi bir yerde kaçak yapı yapılmasına ihtiyaç duymayacak şekilde imar planlarımızı bir an önce yapmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Arkadaşlarımız şu anda 1/25.000'lik planlarla ilgili kapsamlı çalışma yapıyor. Hemen arkasından şehrimizin gelişmesi, gelişim akslarında yeni yerleşim alanları açılması için de üzerimizi düşeni yapacağız. Önümüzdeki yılların İzmir açısından rahat bir dönem olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
 
“Şehrimiz için en doğrusunu yapacağız”
İzmir'in altyapı sorununun, şehrin plan dışında gelişmesinden ve dar bir alanda yoğun yapılaşmasından kaynaklandığına değinen Başkan Tugay, “Bugüne kadar sağlıksız yapılmış binaların bir şekilde güçlendirilmesi ya da yeniden yapılması,  şehrin doğru planlanması ve plan ölçeğinde ilerlemesi konuları gündemimizde. Önümüzdeki günlerde paylaşacağımız planlama çalışmalarında sizlerin de katkısını alarak şehrimiz için en doğru ve iyi şeyleri yapabiliriz” dedi.
 
Güç birliği mesajı
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, organizasyonun verimli geçmesi ve olumlu sonuçlar doğurması temennisini dile getirdi. İnşaat Deryası İmtiyaz Sahibi Niyazi Gültekin, “Her yıl daha da iyisini yapacağız. Türkiye'nin incisi İzmir'de yaşıyoruz. Bu kente borçluyuz. Kentin gelişimine, ilerlemesine, marka olmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz. Yerel yönetimlerimizle güç birliğine her zaman hazırız” diye konuştu.

 
İzmir, 'En Sevilen Kent' olmak için yarışıyor
 
Fransa ile İzmir arasında dostluk köprüsü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir, 'En Sevilen Kent' olmak için yarışıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi sürdürebilir çevre politikalarıyla, Dünya ...
Köprübaşılı kadınlar Manisa’yı gezdi
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Adım Adım Manisa’ kültür ...
Bütçe tartışmasında Pehlivan'dan CHP Grubu'na yolsuzluk göndermesi: 1 cep telefonuna 1 daire sattınız!
Menemen Belediyesi 2025 yılı bütçesi görüşmelerinde CHP Grubu'ndan gelen ...
 
Halk Ege Et ürünleri Selçuk'ta satışta
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından hizmete açılan, ...
2. Ulusal Kadına Şiddet Karikatür Yarışması başlıyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi, kadına yönelik şiddetle mücadeleye dikkat ...
Sektörün kalbi İzmir'de atıyor... Fashion Prime kapılarını açtı!
Türkiye'de fuarcılığın merkezi Fuar İzmir; Fashion Prime – 7. Tekstil- ...
 
Buca’da Balkan rüzgârı esecek
Buca Belediyesi’nin bu yıl 12. kez düzenlediği Uluslararası Balkan Şenliği’ne ...
Körfez için yeni karar: Tugay'dan şerhli imza!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Çevre, Şehircilik ve ...
Başkan Sengel’den katılımcı toplum mesajı!
Selçuk Kent Konseyi’nin yeni seçilen yönetimi tarafından “Kent Kararlarına ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva